berlijn-skyline-avond

Stedentrip naar Berlijn vanaf Weeze Airport?

70 min.
Vliegtijd Weeze naar Berlijn
500 km

Vanaf Nederland

3.600.000+
Inwoners Berlijn
green-airlines weeze airport

Stedentrip Berlijn - Grootste stad van de Europese Unie

Vliegen van Weeze Airport naar Berlijn is vanaf februari 2022 mogelijk gemaakt door Green Airlines. Green Airlines bekommert zich om ons milieu. Ze denken als het ware groen, maar reizen helemaal groen maken is bijna onmogelijk. Toch gaat Green Airlines hier wel voor.


Green Airlines is een virtuele luchtvaartmaatschappij en ze werken samen met partner luchtvaartmaatschappijen om vluchten uit te voeren. Ze verzorgen de ticketverkoop en zorgen voor alles ‘achter de schermen’. Het daadwerkelijke luchtvervoer van passagiers van Weeze Airport naar Berlijn wordt vervolgens door derden uitgevoerd via charter. Green Airlines is vernieuwend en is op de volgende manieren te bereiken: info@green-airlines.com en via +49 (0) 2955 74 83.

Klaar voor jouw stedentrip naar het prachtige Berlijn?

berlijn-skyline

Stedentrip Berlijn? Al jaren een populaire stedentrip!

Al jarenlang is Berlijn één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. Of je er nu drie dagen of een week wilt verblijven, in Berlijn hoef je je nooit te vervelen. Berlijn heeft zoveel te bieden, dit komt mede door de beladen geschiedenis van de stad. Diverse hoogtepunten hebben te maken met de oorlog en de Berlijnse Muur, maar er zijn ook moderne bezienswaardigheden.


Als je nog nooit in Berlijn bent geweest verwacht je wellicht dat het een oude treurige stad is, niks is echter minder waar. Berlijn is levendig, zit vol actie en is ook zeer modern. Kortom, de perfecte plek voor iedereen die van stedentrips houdt en daarnaast ook van afwisseling.

berlijnse-muur-graffiti

Hoe kan je naar Berlijn reizen?

Berlijn ligt op ongeveer 500 km afstand van Weeze.  Dit maakt het mogelijk om op diverse manieren naar de stad te reizen. Sinds kort biedt Green Airlines het beste alternatief om zo goed en goedkoop mogelijk naar Berlijn te reizen. Toch wil ik je hier ook de alternatieven aabieden om naar Berlijn te gaan.

De meest eenvoudige is gewoon met de auto. Er is een goede weg naar Berlijn en fout rijden is bijna niet mogelijk. Wel kost het rijden met de auto de meeste tijd en en ben je vaak bij aankomst erg vermoeid. Dan heb ik het ook nog niet gehad over de benzineprijzen. Reizen met de trein naar Berlijn is prima te doen. Je doet er net zo lang over als met de auto maar moet wel op bepaalde tijden ergens voor vertrek aanwezig zijn. Tijdens de reis kan je van de omgeving genieten wat met de auto weer niet lukt.

airport-weeze-luchthaven

Van Weeze Airport naar Berlijn is de beste optie!

Met het vliegtuig is de meest relaxte en snelste manier om in Berlijn te komen. Lekker zitten en iets meer dan een uurtje later ben je op je bestemming. Vreemd gevoel toch dat je binnen 70 min. alweer in Berlijn bent vanaf Weeze?


Vanaf Schiphol vertrekken ook meerdere vluchten per dag. Als je in het zuiden van het land woont is het zeker de moeite waard om een bij Weeze Airport te kijken. De prijzen zijn hier lager dan in Nederland en je vliegt er nog iets minder lang over ook..

Kaart van Berlijn - Waar zie jij jezelf straks genieten?

hotel-adlon-berlijn

Stedentrip Berlijn - overnachten in Berlijn

Net als andere grote hoofdsteden in Europa zijn er ook in Berlijn vele hotels, appartementen, woningen en B&B’s waar je één of meerdere nachten kunt verblijven. Doordat het aanbod zo divers is heb je in verschillende prijsniveau’s altijd iets dat bij je past. Van zeer luxe hotels tot een eenvoudige slaapplek met gedeelde badkamer, alles is hier mogelijk. Ontdek hier hoe jij wil overnachten in Berlijn<<


Over het algemeen is de regels dat hoe dichter je bij het centrum bent hoe hoger de prijzen liggen. Je mag wel zeggen dat Duitsland op het gebied van prijzen leuker is dan Nederland. Dat zie je ook goed terug in de prijzen voor een hotelovernachting in Berlijn, deze zijn namelijk aanzienlijk lager.        

Prachtige stad met veel historie. De mensen zijn er zeer vriendelijk. Je blijf jezelf verbazen over wat je allemaal ziet. Ik ben nog nooit in een ondergrondse bibliotheek geweest bijvoorbeeld. We waren er 3 dagen, maar 13 dagen had ook gekunt. Berlijn is een toffe stedentrip.

~Claudia
berlijn-nachtleven

Uiteten en nachtleven van Berlijn

Wanneer je na een dagje cultureel doen trek krijgt dan is het tijd om de avond in te gaan wijden. Hoe fijn is het om dat in een heerlijk restaurant te doen met een lekker Duits biertje of wijntje. De beentjes wat rust geven na een dag slenteren is zeer belangrijk! Berlijn kent eindeloos veel restaurants die over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan wat wii gewend zijn. Restaurant zijn er in alle soorten en maten en in diverse prijscategorieen. Alle keukens komen aan bod.


Na het eten kan je door naar één van de vele cafe’s of nachtclubs die Berlijn rijk is. Het uitgaansleven in Berlijn is echt geweldig en wordt gezien als één van de beste van Europa. Tot in de late (of eigenlijk vroege) uurtjes kan je doorgaan! 

Wanneer vertrek jij naar het prachtige Berlijn?

berlijn-checkpoint-charlie

Stedentrip Berlijn - Checkpoint Charlie

Als je in Berlijn bent wil je graag wat meer van de stad bekijken en beetje van de cultuur snuiven. Bezienswaardigheden zijn er ruimschoots te vinden. Een aantal van de meest bijzondere heb ik hieronder beschreven:


Je zult er vast wel eens van hebben gehoord, maar wist je dat Checkpoint Charlie één van de belangrijkste overgangen wat van Oost- naar West Berlijn ten tijde van de Berlijnse Muur? Het was de controlepost voor iedereen die van het Russische deel van Duitsland naar het Amerikaanse gedeelte wilden gaan. Er zijn hier veel verschrikkelijke dingen gebeurt die veel mensen het leven hebben gekost. Tegenwoordig is Checkpoint Charlie een bezienswaardigheid die de geschiedenis levend houdt en waar je stil kan staan bij wat er destijds heeft afgespeeld. Direct tegen Checkpoint Charlie ligt het Muurmuseum, het is goed met elkaar te combineren.

De allerbeste deals naar het historisch Berlijn?

berlijnse-muur-bernauer

De Berlijnse Muur

Het klinkt echt ongelooflijk als je tegen jongeren verteld dat gedurende 30 jaar de inwoners van Berlijn van elkaar gescheiden waren door een metershoge betonnen muur. De Berlijnse muur.


Op 9 november 1989 was de grote dag dat de Berlijnse muur bestormd werd en ten val kwam. Vanaf dat moment kunnen de inwoners weer bij elkaar komen en bestaat Berlijn uit één stad. Tegenwoordig is er nog veel van de muur zichtbaar in de stad en op sommige plekken staan er nog stukken overeind. Diverse van deze stukken zijn beschilderd door kunstenaars. Als je meer wilt weten over de Berlijnse Muur is het zeker aan te raden om naar het Muurmuseum te gaan wat naast het hierboven Checkpoint Charlie gelegen is.

Deel deze info met je reispartner(s) - kleine moeite, groot plezier!

berlijn-fernsehturm

Het Fernsehturm in Berlijn

De Fernsehturm wordt in het Nederlands de TV Toren genoemd. Deze hoge toren is een iconisch punt in het centrum van Berlijn. De toren was lange tijd een symbool van macht en status in Oost-Berlijn en ook na de val van de Berlijnse Muur bleef de toren staan.


Tegenwoordig is de toren te bezoeken. Met helder weer kan je van bovenaf de toren tot soms wel 40 km ver kijken. In de bekende bol aan de bovenzijde zit een restaurant waardoor je op hoogte heerlijk een kopje koffie kunt drinken en even kunt genieten van het uitzicht. Soms kan het behoorlijk druk zijn bij de toren, het advies is om van te voren al kaartjes te kopen. Dit kan eenvoudig online en dat voorkomt soms lang wachten.

berlijn-brandenburg-tor

Bezienswaardigheden in Berlijn

Er zijn nog vele andere bezienswaardigheden in Berlijn. Wat dacht je van de Reichstag, Potsdamer Platz, Egyptisch Museum, Brandenburger Tor, etc…


Ook is het leuk om een excursie te doen. Zo zijn er diverse wandelingen en fietstochten die je onder begeleiding van een gids kunt maken. Op deze manier leer je Berlijn op een hele andere manier kennen. Diverse toegangsbewijzen of excursies zijn online al te boeken. Ontdek via deze link info over jouw stedentrip naar Berlijn<<