€ 2,74

per dag

100%

vanaf de terminal

24 uur

per dag geopend


weeze-airport-terminal

Parkeren Weeze Airport

Weeze airport ligt net over de grens bij de gemeente Bergen in Limburg. De Duitse airport, gelegen in het dorpje Weeze, ging open voor toeristen, zakenmensen en meer in 2003. Twee decennia geleden was parkeren totaal geen probleem.


In 2003 boekte ik ook mijn allereerste reis via Ryanair. Ik kon in die beginjaren gewoon voor de deur parkeren. En ook nog eens gratis. Wat vliegen de tijden en wat had ik daar nu graag een foto van gehad. Gewoon bij de hoofdingang, met mijn Toyota starlet, even een vliegticket ophalen.

vliegticket

De tijd vliegt ;) - 20 jaar geleden

Ryanair heeft nu een prachtige website waar je alles online kan boeken. Hoe anders was dat in die tijd. Ryanair had een kleine balie met een vriendelijke Duitse vrouw die je verder kon helpen. Je liet je paspoort zien, gaf je wensen op en kreeg een papieren ticket mee naar huis.


De voorpret kon beginnen! Voor langer parkeren moest je natuurlijk wel een klein bedrag betalen. Of ik liet mezelf wegbrengen en weer ophalen. Handig als je in de buurt woont. Zodra we landden, kon ik een sms sturen naar mijn vader. Zodra ik mijn bagage had, zag ik hem al aan komen rijden via P1.

parkeren-nl

Parkeerplaatsen in de buurt mogen niet meer

Twee handige ondernemers in het dorpje Well hadden iets moois bedacht. Deze twee ondernemers wonen enorm in de buurt (200 meter) van de luchthaven. Samen hebben ze ook twee grote parkeerplaatsen. Je voelt ´m al aankomen… Tegen een zeer schappelijk tarief mocht je de auto bij hun voor de deur op een parkeerplaats zetten en ze brachten je dag en nacht (tot 00.30 uur) naar de luchthaven en terug.


Helaas heeft de gemeente Bergen hier een stokje voor gestoken en is niet meer mogelijk om gebruik te maken van hun diensten. Waarschijnlijk heeft de airport hieraan mee geholpen, want ook de Duitse varianten van privé parkeerplaatsen zijn allemaal gestopt. Logisch ook, Weeze Airport wil zelf de makkelijke winst uit de parkeerplaatsen halen. Vanaf nu is het alleen nog maar mogelijk om te parkeren bij de luchthaven zelf. Wel zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. Deze vind je hieronder:


Welke parkeergelegenheid kies jij?

weeze-airport-parkeren-p1-terminal-parking

Terminal Parking - 50 m. lopen naar de terminal

 • Ideaal voor korte reis of stedentrip
 • Behoud altijd zelf je autosleutels
 • 24 uur per dag bereikbaar en geopend
 • Gratis annuleren tot een dag voor vertrek
 • Officiële parkeerplaats van Weeze Airport
weeze-airport-parkeren-p2-smart-parking

Smart Parking - 300 m. lopen naar de terminal

 • Ideaal voor de vakantieganger
 • Behoud altijd zelf je autosleutels
 • 24 uur per dag bereikbaar en geopend
 • Gratis annuleren tot een dag voor vertrek
 • Officiële parkeerplaats van Weeze Airport
weeze-airport-parkeren-p3-budget-parking

Budget Parking - 600 m. lopen naar de terminal

 • Ideaal voor lang parkeren - budget
 • Behoud altijd zelf je autosleutels
 • 24 uur per dag bereikbaar en geopend
 • Gratis annuleren tot een dag voor vertrek
 • Officiële parkeerplaats van Weeze Airport
Parkeren op Schiphol is een ramp. Ik heb alles al geprobeerd. Lang parkeren (wachten op een bus die je eindelijk naar de teminal brengt) Valet parkeren (ontzettend veel km. gemaakt toen ik op vakantie was en die kras zat er nog NIET). Op Weeze Airport parkeer ik graag. Veel ruime plaatsen, goedkoop, overdekt en zeer dichtbij de terminal!
~Miek uit Oss
Vliegtuig Ryanair

Parkeren bij Weeze Airport? Dit moet je weten!

Zodra je het oude leger terrein oprijdt (vroeger was dit militaire legerbasis Laarbruch) zie je 4 rijstroken. Onder een kort grijs afdakje vind je de betaalautomaten. Ieder voertuig dat hier langs gaat moet sowieso 3 euro betalen. Het maakt niet uit als je hebt gereserveerd voor P1, P2 of het verder gelegen P3.


Na betaling van die 3 euro mag je maar 60 minuten parkeren. Dit geldt ook als je iemand wegbrengt of ophaalt (Kiss en ride).

­čśâ"Deze is niet voor de website" ­čść Parkeer jouw auto dichtbij de betaalautomaat 

Bedankt voor het wegbrengen (en ook weer ophalen) lieverd! 

Let op! Waarschuwing bij de eerste slagboom

Stop NIET jouw creditcard in de betaalautomaat!

Het kan voorkomen dat het apparaat jouw creditcardpas inslikt

Je moet dan wachten op de technische dienst en waarschijnlijk ben jij je pas kwijt.


Wat mag je dan WEL DOEN om dit te VOORKOMEN?!

Betaal de 3,- contant (munten of briefgeld kan ook)

Of houd je kaart goed vast voor de paslezer

vlucht-vertraagd-koffer

Geen parkeerkaartje!

Wil je weten hoe die eerste drempel werkt? Werp 3 euro in de betaalautomaat. Dit kan met cashgeld, maar ook met de betaalpassen Mastercard, Visa, Maestro en VPay.


Kies je voor cashgeld? Dan kan je betalen met de volgende bankbiljetten (€5, €10 en €20 biljetten), maar ook met muntgeld. Met € 2,  €1, en €0,50 munten. Je kan kiezen voor een ontvangstbewijs, maar dan moet je op een knop drukken. Let op! Je krijgt geen parkeerkaartje.

Perfect parkeren. Lekker kort bij de vertrekhal en overdekt parkeren bij P2.

~Anna uit Ewijk

Monta├▒as Negras

Kort en lang parkeren

Na het betalen van die 3 euro kan je  60 min. lang gratis op P1, P2 en P3 parkeren. Of misschien kies je voor kort parkeren (Kiss en ride) vóór de terminal om iemand af te zetten of op te halen.

Bij de ingang van de parkeerplaatsen trek je een parkeerkaart. Kort parkeren tot 60 min: Parkeer tot maximaal 60 min. en rij met het parkeerticket van de parkeerplaats af.


Lang parkeren. Als jij jouw auto langer dan 1 uur parkeert. Of als je voor de duur van jouw reis parkeert, dan moet je jouw parkeerkaart na terugkomst bij één van de parkeerautomaten betalen. Let op! Dit kan binnen in de terminal, maar er zijn genoeg mogelijkheden tot betaling buiten op het parkeerterrein. Als je de luchthaven verlaat, gaan de slagbomen bij de uitrit automatisch open.

Kies jij voor P1, P2 of P3?

vlucht-vertraagd-vrouw-wacht

P1, P2 en P3 - Verschillende tarieven

Airport Weeze heeft maar liefst 7000 parkeerplaatsen op haar ordelijke en goed aangegeven terrein. Dit klinkt als enorm veel, maar tijdens schoolvakanties en zeker tijdens de zomervakantie zijn veel parkeerplaatsen bezet. P1 en P2 zitten vaak vol, omdat deze dichtbij de terminal liggen.


Parkeer je op P1 dan hoef je maar 50 meter te lopen om in te checken. Een ongekende luxe die veel luchthavens Weeze Airport niet na kunnen doen. Dit zal je op Schiphol nooit kunnen meemaken, of je moet gigantische bedragen betalen.


De kosten voor een parkeerplaats kan je cash, met de pinpas of met VISA- of Mastercard betalen. Parkeerautomaten zijn er volop. In de terminal zelf of op de parkeerplaatsen van P1, P2 en P3. Let op! Alle bovenstaande info ging over Weeze Airport (NRN). De onderstaande info gaat over het vliegveld in Düsseldorf (DUS):

Alles verliep heel soepel. Vooraf betaling gedaan. Auto geparkeerd en je loopt zo naar de terminal. Gemakkelijker kan niet.

~Patries uit Tegelen

nr. 1

in service

100%

ontzorging

9+

beoordeling
airport D├╝sseldorf

Alles over Parkeren vliegveld Düsseldorf

Staat er een binnenkort een vliegreis vanaf vliegveld Düsseldorf op de planning? Ik heb het nu echt over Airport Düsseldorf (DUS) en niet Weeze Airport (NRN).


Het is vaak een heel gedoe om van jouw huis naar het vliegveld te komen. Er zijn verschillende opties, waarbij de optie om zelf naar het vliegveld te rijden met eigen vervoer toch vaak de beste en makkelijkste optie is en lijkt. Toch is het lang parkeren op een vliegveld niet één van de meest goedkope opties. Om goed voorbereid op reis te gaan, vertellen we je alles over het parkeren op het vliegveld in Düsseldorf en de verschillende opties:

weeze-airport-parkeren-p1

Voordelig Parkeren?


ryanair-mondkapje

Vliegveld Düsseldorf

Het vliegveld in Düsseldorf ligt niet ver van de Nederlandse grens en is daarom een populair vliegveld onder Nederlanders. Vaak is het nog dichterbij dan Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam en bovendien is het een groot vliegveld waar elke dag vele internationale vluchten vertrekken.


Belangrijke en grote luchtvaartmaatschappijen die onder andere vliegen op Düsseldorf Airport zijn: Lufthansa, Air Berlin, Germanwings, maar ook TUIfly. Een zeer goede optie voor vele Nederlanders vanwege het aanbod van goedkope vliegtickets.

Geen zin in stress over een parkeerplaats?

ryanair-instappen

Parkeren op vliegveld Düsseldorf

Er zijn verschillende opties voor het parkeren op het vliegveld van Düsseldorf. Het vliegveld kent namelijk 20.000 parkeerplaatsen en biedt daarom genoeg plek voor iedereen. Deze 20.000 parkeerplaatsen zijn onderverdeeld in verschillende soorten parkeerplaatsen:

 

Kiss and Fly en kort parkeren. De speciale parkeerplaatsen voor (zeer) kort parkeren ‘Kiss and Fly’ en P11 en P12 zijn ideaal voor iemand die jou wegbrengt en/of ophaalt van het vliegveld in Düsseldorf. De Kiss and Fly is gratis voor maximaal 10 minuten en voor P11 en P12 betaal je voor iedere 15 minuten €2,- euro. Kom je te laat terug bij de Kiss and Fly dan betaal je voor iedere extra 5 minuten €5,- euro. Best een duur grapje dus.

Vooraf online geboekt. Bij de eerste slagboom konden we zo doorrijden dmv kentekenboord herkenning. En achteraf zo weer wegrijden zonder in de rij te staan voor afrekenen. Ideaal"

~Anoniem

luchthaven-wachten

Parkeren dichtbij de terminal en lang parkeren

De parkeerplaatsen P1, P2, P3, P7 en P8 liggen bijzonder dicht bij de vertrekterminals en zijn daarom ideaal om te parkeren voor een weekendje weg. Blijf je langer dan twee dagen weg, dan is het verstandig om gebruik te maken van één van de andere parkeerplekken rondom het vliegveld omdat de kosten anders snel de pan uit zullen rijzen.

 

Wil je gebruik maken van lang parkeren? Dan kun je in Düsseldorf terecht op P4 en P5. Parkeerplaatsen P4 en P5 zijn overdekt. Hoeft je auto niet perse overdekt te staan, dan kun je de auto ook op P22 en P25 neerzetten. Deze parkeerplaatsen zijn niet overdekt, maar liggen wel op loopafstand van de terminals af.

P2 , Super plek, overdekt, goed te belopen en snelle eenvoudige boeking

~Agnes
ryanair-in-het-vliegtuig

Goedkoop lang parkeren op vliegveld Düsseldorf

Wil je je auto voor een langere tijd kwijt op de luchthaven van Düsseldorf en tegelijkertijd de laagste kosten betalen? Zet je auto dan op P23, P24 en P26. Deze parkeerplekken liggen niet op loopafstand van het vliegveld.


Daarom rijdt er iedere 20 minuten een shuttlebus naar de ingang van de terminals. Deze rijdt iedere dag van de week tussen 03:30 uur en 01:00 uur. In de zomermaanden is ook Messe P1 geopend waar vandaan ook een shuttlebus vertrekt en jou naar de terminals brengt.

Vragen over jouw parkeerplaats bij de luchthaven?

luchthaven-reizigster

Goedkoper alternatief parkeren vliegveld Düsseldorf

Kom je graag zelf met de auto, maar betaal je het liefst zo min mogelijk voor een parkeerplaats (in de buurt van) het vliegveld van Düsseldorf? Er zijn genoeg alternatieven te vinden. Je parkeert jouw auto dan op een niet-officiële parkeerplaats van het vliegveld, maar wel in de buurt van het vliegveld in Düsseldorf. Vervolgens word je met een shuttledienst naar de terminal gebracht. Deze optie is niet meer mogelijk voor parkeren bij Weeze Airport!

 

Wil je helemaal goedkoop uit zijn? Zorg er dan voor dat een kennis van je jou naar het vliegveld brengt zodat je niet onnodig veel kosten kwijt bent voor een plekje op de parkeerplaats van het vliegveld in Düsseldorf. Met het bespaarde geld kan je een extra leuk avondje beleven op jouw vakantiebestemming! Veel reisplezier.

Bekijk de parkeer aanbiedingen van vandaag: