230 min.

Vliegtijd Weeze - Essaouira

2.592+ km.

Vanaf Airport Weeze

78.000+

Inwoners Essaouira

Van Weeze naar Essaouira

Essaouira is een mooie kustplaats en vind je in het westen van Marokko. Deze stad heeft verschillende bijnamen, zoals de parel van de Atlantische Oceaan. Tevens staat de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Essaouira vind je aan de Atlantische Oceaan. In het zuidwesten vind je de grote stad Casablanca. Ten noorden van Essaouira vind je Agadir.

Klaar voor je vakantie naar het zonnige Essaouira?

van-weeze-naar-essaouira-haven-boten

Van Weeze naar Marokko

Je kan kiezen uit diverse Marokkaanse bestemmingen vanaf Weeze.Wat dacht je van de volgende plaatsen:

Kaart van Essaouira - Waar in Essaouira ga jij straks genieten?

Vakantie naar Essaouira

Als je naar Marokko gaat dan mag je de stad Essaouira niet overslaan. De smalle straatjes zijn de moeite waard om zelf te ontdekken en bekijken. Je ziet dan veel opvallende witte en blauw geschilderde huisjes.


Bijzonder is dat je in de ochtend veel straatverkopers hebt en in de avond zijn er veel artiesten te vinden.

Deel deze tips met je reisgenoot - Kleine moeite, groot plezier:

van-weeze-naar-essaouira

Vliegen van Airport Weeze naar Essaouira in Marokko

Wist je dat het mogelijk is om vanaf Airport Weeze (NRN) naar Essaouira (ESU) te vliegen via Ryanair? In totaal wordt er 2 keer per week naar Essaouira gevlogen. Vertrekken is mogelijk op woensdag en zondag.


Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen hoger zijn dan in het voor- en naseizoen. Je betaalt in augustus bijvoorbeeld 300,- voor een retourticket en in het najaar 150,- Dit is de prijs die je moet betalen als je met handbagage reist. Als je meer koffers mee wil nemen omdat je bijvoorbeeld langer wilt gaan, dan betaal je bij. Je kunt via prijsvrij.nl de goedkoopste pakketreizen naar Essaouira in Marokko ontdekken.

Essaouira is een unieke vakantie. Mijn vriendin en ik hebben genoten. Het is een veilige stad en we hebben ons contstant op ons gemak gevoelt. We hebben wel het gevoel gehad dat we terug in de tijd waren. Uniek!

~Petra

van-weeze-naar-essaouira-haven

Ontdek Essaouira tijdens jouw vakantie!

Het mooie Essaouira wil je zeker te weten ontdekken. De mensen die er wonen zijn heel gastvrij en als je meer over de geschiedenis wil weten helpen zij je graag verder. Deze stad gaat qua bestaan namelijk terug naar de tijd van de Feniciers. Later waren hier de Romeinen, Berbers, Portugezen en ook de Fransen heerser over deze stad.


De stad heeft in het verleden ook veel artiesten aangetrokken, zoals schilders en dichters. Het daglicht in Essaouira is uitgevonden door de schilder Hussein Miloudi. Maar de stad zelf is het meest bekend vanwege de kunst, die geïnspireerd is dankzij de Gnaoua cultuur.


De beste deals naar het altijd zonnige Essaouira?

van-weeze-naar-essaouira-kust-1

Is een reis naar Essaouira de moeite waard?

Ja, Essaouira in Marokko is meer dan de moeite waard. Of je nu een weekend of een week of langer wil gaan, je vermaakt je hier prima.


Er is zoveel te zien en te doen. Zorg daarom dat je voor een langer verblijf kiest en gaat genieten. Boek hier jouw reis naar  Essaouira

Wanneer ontdek jij de bezienswaardigheden van Essaouira?

van-weeze-naar-essaouira-kunst

3 Bezienswaardigheden in Essaouira

Er is veel te zien tijdens je reis in Essaouira. Een paar bezienswaardigheden die je echt niet mag missen heb ik voor je op een rijtje gezet:

 

Medina van Essaouira

Vroeger stond het bekend onder de naam Mogador. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is rustig bij medina, een bezoekje waard!

 

Skala du Port

Tijdens je bezoekje aan Essaouira is het aan te raden om naar Skala du Port te gaan. Dit is een bijzonder bastion met kanonnen van schepen uit Europa. Misschien herken je het wel, want de film Orthello van Orson Welles is hier zelfs opgenomen. Wat ook een reden is om dit te bezoeken is vanwege het uitzicht, want je hebt dan een mooi uitzicht over de haven van Essaouira.

 

Strand van Essaouira

Ben je dol op het strand? Dan moet je zeker naar Essaouira. Als je van surfen houdt dan kun je je hier helemaal goed vermaken. Het is ook een plaats om even te relaxen op het strand, zonnen, genieten en ontspannen.

van-weeze-naar-essaouira-poort

Beste reistijd voor Essaouira in Marokko

Je kunt het hele jaar door genieten van een verblijf in Essaouira. Er valt nauwelijks neerslag en het is er vaak lekker warm. In augustus is het er 31 graden, dus als je van warmte houdt is dat een goede keuze.


Liever wat koeler? Dan is januari een goede optie, dan is het gemiddeld boven de 19 graden, ook prima weer om leuke dingen te ondernemen.


van-weeze-naar-essaouira-centrum

Pakketreis naar Essaouira?

Een vlucht boeken, transfer vanaf de airport en ook direct een hotelovernachting reserveren?


De kans is groot dat je goedkoper uit gaat zijn met een pakketreis naar Essaouira, Marokko. Ontdek wat jij kunt besparen als je hier ook gebruik van maakt. Tevens is het fijn om alvast wat te regelen, zodat je er zeker van bent dat je daar een verblijf hebt. Het is daar allemaal niet zo strak geregeld als in ons koude kikkerlandje.

van-weeze-naar-essaouira-haven-boten-1

Wanneer ga jij genieten van een vakantie naar Essaouira? 

Krijg je al zin om naar Marokko, Essaouira, af te reizen? Ontdek dan nu wanneer je wil gaan. Wanneer heb je vrij? Wat is de beste reistijd voor jou, en je partner en/of kinderen?


Als je het weet, maak er dan snel gebruik van en boek je tickets van Weeze naar Essaouira. Het aftellen kan dan snel beginnen naar jouw mooie, unieke en welverdiende vakantie!

Vakantie Essaouira? Boek via jouw favoriete reisorganisatie: