110 min.
Vliegtijd Weeze - Pisa
935 km

Vanaf Weeze Airport

90.000+
Inwoners Milaan
stedentrip-pisa-vanaf-weeze-toren-van-pisa-1-1

Stedentrip naar Pisa in Italië

Een stedentrip naar Pisa is een echte aanrader! Wie aan Pisa denkt, denkt vrijwel gelijk aan de scheve witte toren die we vaak op social media en op het witte doek voorbij zien komen. Dit pittoreske stadje in het Italiaanse Toscane is dan ook een ware toeristische trekpleister. 

Een stedentrip naar Pisa is uniek!

De stad Pisa heeft echter meer te bieden dan alleen maar een schuine toren waar je een heerlijke cliché vakantiefoto kan maken.


Ik ga je meer vertellen over de Italiaanse stad Pisa en wat deze mooie stad je allemaal te bieden heeft tijdens een stedentrip naar Pisa!

Klaar  voor jouw stedentrip naar het mooie Pisa?

stedentrip-pisa-vanaf-weeze-toren-van-pisa-1

Stedentrip Pisa vanaf Airport Weeze

Ryanair vliegt vanaf Airport Weeze graag naar Italië. Op dit moment kan je zelfs naar 7 bestemmingen vliegen; Ancona, Bari, Cagliari, Pescara en Trapani. Je vindt hierin helaas niet de reis van Weeze (NRN) naar Pisa (PSA). Niet ieder seizoen wordt hier op gevlogen, bekijk de bestemmingen van Weeze voor de meest recente informatie. Misschien heb je geluk.


Pisa Airport (PSA) is niet de allerbeste luchthaven van Italië. Het is klein, niet modern en aan de juiste info komen is bijna een sport. Als je hier tegen kan en goedkoop wil vliegen naar Pisa is het wél een aanrader. Een retourtje naar Pisa is er al voor slechts 30 euro op het moment van schrijven. Klik hier voor goedkope pakketreizen naar Pisa! 

stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-duomo

Waar staat Pisa bekend om?

Ik benoemde het net al, maar een bezoek aan de toren van Pisa staat natuurlijk centraal in een stedentrip naar Pisa. Dat kan niet missen. Maar wist je ook dat de toren samen met de Kathedraal, de doopkapel en de Campo Santo op de UNESCO werelderfgoedlijst staan? 


Je kan gemakkelijk een paar dagen in deze prachtige stad vertoeven zonder dat je je gaat vervelen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de vele mooie historische kerken, geniet van het heerlijke eten en de gezellige en vriendelijke locals.

Kaart van Pisa - Waar zie jij jezelf straks genieten?

stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-pisa-centrum

Is Pisa de moeite waard?

Een stedentrip naar Pisa is zeker de moeite waard. Vooral omdat de stad zelf, eigenlijk helemaal geen toeristisch karakter heeft.


De toren van Pisa mag dan een toeristische trekpleister zijn maar verreweg de meeste toeristen bezoeken enkel de toren tijdens een dagtripje. Daarna vertrekken zij weer en heb je de stad voor jezelf.

Pisa is een super stedentrip! en wat een leuke dingen om te zien. 's Avonds is dit de stad van jou, want dan zijn alle dagjesmensen voor de toren weer weg. heerlijk ;)

~ Jj.
stedentrip-pisa-vanaf-weeze-toren-van-pisa

Hoe lang heb je nodig om Pisa te bezoeken?

De meeste mensen bezoeken tijdens een dag uitstapje alleen de toren. Maar een stedentrip Pisa heeft meer hoogte punten dan alleen de toren.


Je kan hier makkelijk een lang weekend verblijven zonder dat je je hoeft te vervelen. Ik heb hieronder de vijf leukste dingen die je kan bezoeken tijdens een stedentrip naar Pisa voor je op een rij gezet:

Wanneer bekijk jij de scheve toren van Pisa?

stedentrip-pisa-vanaf-weeze-toren-van-pisa-2

Bekijk de scheve toren van Pisa

We kunnen er niet omheen, De scheve toren van Pisa staat gewoon op de eerste plaats tijdens een stedentrip naar Pisa. De bouw van de toren is begonnen in het jaar 1173 en werd afgerond in het jaar 1399. De toren is gebouwd als klokkentoren voor de kathedraal en het was de bedoeling dat de toren kaarsrecht zou zijn.


Tijdens de bouw, door het enorme gewicht van de toren en een slechte fundering, begon de toren te verzakken. In plaats van de toren te herbouwen hebben de Italianen het scheve karakter van de toren geaccepteerd. En tegenwoordig kan je de 251 treden naar de top gewoon beklimmen, al betaal je daar wel toegang voor. Ik raad aan het uitgebreide toegangskaartje van 27 euro te kopen, zodat je meerdere plaatsen kan bezoeken uit dit lijstje.

Natuurlijk ga je de toren van Pisa beklimmen, ga voor het duurdere kaartjes zodat je meer kan bezoekn in Pisa!

~ LI.
stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-duomo-1

Bewonder de Duomo Kathedraal

De bouw van de Duomo, een middeleeuwse rooms katholieke kathedraal is begonnen in de 11e eeuw. Al zijn de prominente bronzen deuren pas later toegevoegd aan het gebouw, namelijk in de 16e eeuw. Geniet tijdens een bezoek van dit prachtige bouwwerk is byzantijnse stijl met sierlijke bogen, erkers en uitgebreide mozaïek.


Het hoogtepunt van de Duomo kathedraal is het gouden plafond. Welke door de Medici’s (een zeer machtige Italiaanse dynastie) is toegevoegd in de 16e eeuw. De toegang voor de kathedraal is inbegrepen bij het toegangskaartje voor de toren van Pisa.

110 min.
Vliegtijd Weeze - Pisa
935 km

Vanaf Weeze Airport

90.000+
Inwoners Milaan
stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-camposanto-begraafplaats

Bezoek Camposanto

Volgens de oude legendes werd deze begraafplaats aangelegd op dezelfde plaats als waar de kruisvaarders aarde uit het heilige land plaatsten. De naam ‘Campo Santo’ betekend dan ook ‘heilig veld’. Wandel door de prachtige tuin van deze begraafplaats, bewonder de talrijke fresco’s uit de 14e eeuw en bekijk de drie kapellen van de Camposanto.


Eén van deze kapellen houdt een waar cadeau verborgen. In de Aulla-kapel hangt namelijk de lamp die Galileo gebruikte bij zijn astronomische berekeningen. Een bezoek aan Camposanto kost 7 euro. Als je bij de toren het gecombineerde toegangskaartje hebt gekocht zit deze plaats bij de toegang inbegrepen.

Meer zien dan alleen de toren van Pisa?

stedentrip-pisa-vanaf-weeze-toren-van-pisa-1-1-1

Het Museo di San Matteo

Dit museum is een bijzondere aanvulling tijdens een stedentrip naar Pisa. Maak kennis met de historie van de stad en sla twee vliegen in één klap. Het Museo di San Matteo is namelijk gevestigd in een benedictijnenklooster uit de 11e eeuw en bevat de grootste renaissancekunst collectie uit heel Europa.


Naast de uitgebreide kunstcollectie is er ook een tentoonstelling met artefacten welke in en rond Pisa gevonden zijn tijdens archeologische opgravingen. Een toegangskaartje voor het Museo di San Matteo kost 5 euro.

stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-winkelen

Winkelen in Pisa

Een dagje winkelen is natuurlijk altijd leuk en verrassend in een ander land. Zeker in het modebewuste Italië. Oké, ik geef toe Pisa is natuurlijk nog lang geen Milaan. Deze verschillen zijn te groot. Toch kan je heel leuk winkelen in Pisa.


Je hebt er leuke toeristische winkels, maar ook de grote modeketens zijn hier aanwezig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Zara. Deze vind je in de volgende straat: 'Corso Italia'. Een stedentrip naar Pisa kan dus incl. winkelen!

stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-lucca

Een dagtrip naar Lucca

De stad Lucca is slechts 25 minuten rijden van Pisa af maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kan hier een wandeling maken over de 16e -eeuwse vestingmuren, renaissancegebouwen verkennen of de 14e -eeuwse stadstoren beklimmen waar je beloond wordt met een geweldig uitzicht op de stad en haar vele kerken. Lucca staat namelijk beter bekend als de stad van de 100 kerken.

stedentrip-pisa-piazza-dei-cavalieri

Overige dingen om te doen in Pisa:

 • Bezoek de Keith Haring muurschildering: de Tuttomondo
 • Ponte Solferino en de Santa Maria Della Spina
 • Het Baptisterium (de doopkapel naast de toren)
 • Corso Italia, waar je heerlijk kan winkelen
 • Ponte di Mezzo
 • Piazza Dei Cavalieri

Wanneer bekijk jij de scheve toren van Pisa?

pisa-tuttomondo-keith-haring

  Keith haring in Pisa

  Keith Haring was een zeer productief kunstenaar en heeft talloze muurschilderingen over de hele wereld gemaakt. Ook in het mooie Italië. In de jaren 80 hielpen de muurschilderingen van Keith Haring in Italië aan de populariteit van straatkunst. Veel mensen hadden in Italië nog nooit buiten hun geboorteplaats gereisd. Deze mensen zagen de kunstwerken van Keith Haring in buitenlandse steden en wilden daar ook heen.

  Haring's meest populaire stukken waren geïnspireerd op de Romeinse fresco's die hij in Pisa zag. Het zien van beroemde muurschilderingen had een diepgaand effect op de jonge Haring. Het gaf hem een gevoel van zijn eigen potentieel als kunstenaar en voedde zijn levenslange ambitie om zelf kunstenaar te worden. Zijn kunstmuur ‘Tuttomondo’ is nog steeds gratis te bezoeken. Denk aan je camera.

Wanneer bekijk jij de scheve toren van Pisa?

stedentrip-pisa-vanaf-airport-weeze-boekje-toeristen

  Overnachten in Pisa

Als je van plan bent om in een hostel te verblijven tijdens je stedentrip naar Pisa raad ik aan om vroeg te boeken. Pisa heeft namelijk niet heel veel hostels. Het Safestay Pisa, Hostel Pisa tower en Helvetia Pisa tower zijn fijne hostels om in te verblijven.


Naast een hostel kan je natuurlijk ook gewoon een hotelletje boeken. Hoewel er weinig toeristen daadwerkelijk in de stad blijven hangen hoef je niet heel ver te zoeken voor een leuk hotel. Bijvoorbeeld La Lu cozy rooms 2. Hier heb je een prachtige stijlvolle kamer op loopafstand van de toren. Ook Hotel Verdi, Pisa tower Plaza en Hotel Roma zijn aanraders op korte loopafstand van de toren en de kathedraal.

Boek via jouw favoriete reisorganisatie: