stedentrip-faro-restaurant

Stedentrip naar Faro vanaf Weeze Airport?

180 min.

Vliegtijd Weeze - Faro

2.300 km

Vanaf Airport Weeze

70.000+

Inwoners Faro

Vliegen van Weeze naar Faro

Vliegen vanaf Weeze naar Faro is goed te doen. Ook is de meest gangbare manier om in Faro te komen met het vliegtuig. Een vlucht naar Faro is erg voordelig vanaf Weeze. Twee keer in de week wordt er door Ryanair (FR 6164) op Faro gevlogen. 


Wist je dat het vliegveld van Faro maar op 4 km van de stad ligt? En je hierdoor heel vlug in het centrum kunt zijn? 


stedentrip-faro-vanaf-weeze-airport

Van Weeze Airport naar Faro is de beste optie!

Vliegen naar Faro kan heel goed vanaf Weeze Airport met Ryanair en Malta Air. Het is een rechtstreekse vlucht die ongeveer 3 uur duurt. De prijzen vallen reuze mee waardoor het een relatief goedkope stedentrip kan zijn!


Eenmaal op het vliegveld aangekomen kan je voor ongeveer 3 Euro met de bus naar centrum reizen. Bussen zijn makkelijk te vinden voor het vliegveld. Als je liever kiest voor meer luxe en gemak kan je een taxi nemen. Dan ben je iets meer geld kwijt, maar dan ben je wel sneller op de plek van bestemming. Ook het sjouwen met koffers en tassen hoeft dan niet meer.

Klaar voor jouw stedentrip naar het zonnige Faro?

stedentrip-faro-strand-rots

Stedentrip naar Faro voor cultuur, zon en strand

Gelegen in het meest zuidelijke puntje van Portugal is de geheel onterecht weinig bezochte stad Faro. Faro wordt gezien als de hoofdstad én toegangspoort tot de Algarve. Faro is werkelijk waar enorm de moeite waard voor een stedentrip. De stad heeft van alles te bieden, zo is het historische centrum mooi bewaard gebleven en kan je hier heerlijk terrasjes pakken, ook op lekkere zwoele zomeravonden is het hier altijd gezellig.


Daarnaast ligt Faro aan de Atlantische kust met prachtige stranden en mooie witte rotsen. Ook ligt de stad aan de rand van het Ria Formoso natuurpark. Jammer genoeg kennen de meeste toeristen de stad Faro uitsluitend als bestemming waar het vliegtuig aankomt om vervolgens weer door te reizen. Doe dit niet en begin met twee dagen in de stad om vervolgens pas door te reizen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!


stedentrip-faro-strand

Klimaat en beste reistijd naar Faro?

In Faro (net als in Porto) is er sprake van een Middellands Zeeklimaat. Hierbij moet je denken aan een zacht klimaat zowel in de zomer als de winter. In de wintermaanden komt de temperatuur eigenlijk nooit onder de 15 graden. In de zomermaanden komt de temperatuur bijna nooit boven de 30 graden.


Omdat Faro aan de kust is gelegen is er bijna altijd sprake van een verkoelende wind vanaf de zee. Zeker in de zomer kan deze prettig aanvoelen. Klein nadeeltje van deze omgeving is dat er het gehele jaar door wel regen kan vallen. Gelukkig regent het maar zelden de hele dag en zijn het met name korte stevige buien. De mooiste maanden om Faro te bezoeken zijn van juli t/m september.

Kaart van Faro - Waar zie jij jezelf straks genieten?

stedentrip-faro-capela-dos-osses-bottenkapel

Bezienswaardigheden Faro - Capela dos Ossos

Deze Capela dos Osses noem je in het Nederlands de "Bottenkapel". Dit klinkt redelijk luguber en dat is het ook. De bottenkapel in Faro is één van de acht nog bestaande bottenkapellen in Portugal. Deze bevinden zich overigens allemaal in het zuiden van het land.


De kapellen zijn ontstaan omdat begraafplaatsen overbevolkt waren en ook nog eens op strategisch interessante plekken waren aangelegd. De oplossing hiervoor was het opgraven van de doden en met de botten van de monniken de wanden en plafonds van de kapel te versieren. Je moet het echt zien als het eren van de doden. De botten zijn in keurige patronen geplaatst en dit bijzondere schouwspel is zeker een bezoekje waard. Een bezoekje aan de kapel kost slechts 1 Euro. De rest van de kerk is gratis te bezoeken. Soms kan het hier behoorlijk druk zijn, een bezoekje in de ochtend is het advies.

Ik vond de bottenkapel in Faro heftig, maar ik had het ook niet willen missen gek genoeg. Mijn kinderen mochten van mij niet mee naar binnen en dat is maar goed ook. Ik was onder de indruk. Overal zie je hoofden van skelletten. Tegen de muur op het plafond, ik heb foto's kunnen maken.

~Dolly
stedentrip-faro-strand-1

Bezienswaardigheden Faro - Praia de Faro

De reden dat Faro niet zo populair is als het nabij gelegen Albufeira is omdat de stad geen mooi eigen strand heeft. Gelukkig ligt er op ongeveer 10 km afstand van Faro wel het prachtige Praia de Faro. Dit is een prachtig breed strand met een lengte van 5 km en populair bij toeristen en de locals. Verwacht geen toeristische hoogstandjes, maar de basis is hier zeker aanwezig. Er zijn strandbedjes te huur en langs het strand kom je meerdere restaurantjes en barretjes tegen waar je lekker iets kunt eten en drinken. Tussendoor even afkoelen in de langzaam aflopende zee is erg lekker.


Er rijden bussen vanaf de stad naar het strand. Een leuke tip, wanneer je op je vertrekdag vroeg uit je hotel moet, ga dan lekker naar Praia de Faro. Het ligt dicht bij het vliegveld en hierdoor zeer geschikt om de laatste paar uurtjes van je vakantie door te brengen. Geniet van Faro!

Wanneer vertrek jij naar het prachtige Faro?

stedentrip-faro-kathedraal

Bezienswaardigheden Faro - Kathedraal van Faro

Kathedraal van Faro?! Om nou te zeggen dat het vanaf de buitenkant op een schitterende kathedraal lijkt, nou nee. Wel is het zo dat deze kathedraal op het meest idyllische pleintje van de stad staat. Het plein is omringd door witte gebouwen, de kathedraal valt hierdoor erg op. Overal op het plein kom je sinaasappelbomen tegen.


Uiteraard is de kathedraal voor slechts een paar Euro te bezoeken en kan je ook naar boven lopen. Eenmaal boven kan je genieten van leuk uitzicht over het plein en de stad. Het is een plek waar je zeker je camera mee naar toe moet nemen! Het gaat je verbazen wat je allemaal gaat zien en hoe ver je ook kunt kijken. Selfies! ;) 

Faro is klien, maar gezellig. Je moet er niet een week zijn, daar is het niet de moeite waard voor. Wij hebben een combi gemaakt met een zonvakantie in Albufeira

~Ma.


stedentrip-faro-haven

Bezienswaardigheden Faro - Haven van Faro

Vaak is een haventje een gezellige plek in een stad. Het is leuk om te zien dat vissersbootjes in de middag aankomen met de vangst van de dag en er is ook altijd leven in de brouwerij. Zo ook bij de haven van Faro. Het is niet heel groot en er liggen vooral veel kleine bootjes.


Rondom het haventje van Faro liggen veel restaurantjes met terrasjes. Ook vind je hier regelmatig een markt. De markt van Faro is niet al te groot, maar heeft heerlijke producten, zeker als je van vis houdt. Men  komt hier graag bij elkaar (locals en toersiten) voor de gezelligheid. De haven van Faro is een plek die je echt niet mag missen. 

De allerbeste deals naar het adembenemende Faro?

stedentrip-faro-winkelen

Een stedentrip naar Faro is de moeite waard

Ondanks het feit dat Faro veel minder bekend is dan de nabij gelegen steden Albufeira en Lagos is het advies om je hierdoor niet te veel te laten sturen.


Ga toch een keer op stedentrip naar Faro. Of combineer de stad eens met een vakantie naar één van bovenstaande steden om te ervaren wat ik over deze geweldige stad schrijf. De stad is echt te mooi en bijzonder om alleen maar op te landen voor een vakantie naar een nabij gelegen plaats. Een combi van stedentrip en zonvakantie in Faro is ideaal. Veel plezier in Faro en omgeving!