stedentrip-beziers

Stedentrip Béziers vanaf Weeze Airport?

110 min.
Vliegtijd Weeze - Béziers
940+ km

Vanaf Weeze Airport

78.000+
Inwoners Béziers
Vliegtuig Ryanair

Voordelig vliegen van Weeze Airport naar Béziers

Wanneer je vanaf Airport Weeze naar Béziers wilt vliegen kan dat zeer voordelig. In het voorjaar kan je al voor minder dan € 80,- een retourvlucht boeken. Via deze link kan je ook een goedkope combideal naar Béziers boeken.


Ook de vliegtuigtijden vallen mee, je hoeft niet midden in de nacht op te staan en naar Weeze Airport te rijden. Rond 08:00 uur vliegt Ryanair naar het zonning zuiden in Frankrijk. Mocht je van ver komen dan is het altijd mogelijk om een hotel in de buurt van Airport Weeze te boeken. Kijk hiervoor mijn Weeze Airport Hotel pagina. Daar noem ik mijn top 5 van hotels in de buurt van Weeze.

Klaar  voor jouw stedentrip naar het oude Béziers?

rentcare-com-weeze-airport

Vlucht van Weeze (of auto) naar Béziers?

Béziers is gelegen op ongeveer 1250km vanaf Utrecht. De stad is op zich prima met de auto te bereiken waarbij het merendeel van de automobilisten door Luxemburg zal rijden en dan vervolgens via Lyon, Montpellier naar Béziers. Een andere veel gebruikte route gaat via Parijs. Leuk om nog een paar dagen naar toe te gaan. Via deze pagina geef ik je 5 bezienswaardigheden in Parijs die je niet wilt missen.


Gezien de afstand doe je hier al snel een lange dag over om te komen en vervolgens ben je bij aankomst erg moe. Het is meer ontspannen om vanaf Weeze Airport met het vliegtuig te gaan.  Het vliegveld ligt vlakbij de stad waardoor je er snel bent en doordat je niet moe bent kun je direct de stad bezoeken. Als je buiten de stad Béziers meer van Frankrijk wilt bekijken kan je er voor kiezen om daar een auto te huren.

stedentrip-beziers-franse-wijn

Stedentrip Béziers - meer dan de moeite waard

Er zijn nog maar weinig mensen die van de plaats Béziers hebben gehoord. Het is echter één van de gezelligste plaatsen in het zuiden van Frankrijk in de regio Languedoc-Roussillon. Béziers is een historisch plaatsje, niet zo groot maar heel mooi.


Béziers is in het bezit van een eigen vliegveld (BZR) waardoor het een leuke bestemming is als je een keer een nachtje weg wilt naar een wat minder bekende bestemming, maar wel genoeg te beleven is. Béziers ligt in het zuiden van Frankrijk. Daardoor is het ook mogelijk om de grens over te gaan en het noorden van Spanje te ontdekken. Franse wijn en Spaanse Paella, is er een betere combi te bedenken? ;)

Kaart van Béziers - Waar zie jij jezelf straks genieten?

stedentrip-beziers-zon

Stedentrip Béziers - klimaat en beste reistijs

Als je een bezoekje wilt brengen aan Béziers is het wel fijn als je ter plekke een beetje goed weer hebt. Zeker in het zuiden van Frankrijk is het fijn als je kan genieten van het heerlijke mediterrane klimaat van de regio. In de periode mei t/m september valt er niet tot nauwelijks regen in de plaats Béziers.


De temperaturen schommelen tussen de 20 en 30 graden waarin het in de maanden juli en augustus met gemiddelden van 28 graden het warmste is. In de maanden januari en december komt de temperatuur vrijwel nooit onder de 10 graden. De stad Béziers in de zomer bezoeken is echt het beste moment.

Geweldige stedentrip! Ik kende Béziers nog helemaal niet. Vooral de oud Romeinse invloeden zijn geweldig.... en de vino ;)

~ M.

Wanneer vertrek je naar het mooie Béziers?

stedentrip-beziers-brug

Bezienswaardigheden Béziers - Pont-canal de l’Orb

De Kanaalbrug van Béziers. In het Frans is deze schitterende brug bekend onder de naam Pont-canal de l’Orb. In tegenstelling tot de meeste bruggen die er zo uitzien als deze is dit geen brug voor auto’s maar voor boten. Met de start van de bouw werd in 1854 begonnen en in 1858 was de bouw klaar. Door de komst van deze kanaalbrug was het mogelijk om twee van de sluizen van het hierboven beschreven sluizencomplex buiten werking te stellen.


De kanaalbrug werd vooral gebouwd om continuïteit van doorgang te waarborgen. Soms was er teveel water in de l’Orb en op andere momenten juist weer te weinig waardoor boten er niet tot nauwelijks doorheen konden. Met de komst van de kanaalbrug is dit gelukkig verleden tijd. In de avond is de brug mooi verlicht, loop er dan eens naar toe en vergeet dan je camera niet mee te nemen!

De Pont-canal de l’Orb in Béziers is geweldig. Boven op de brug varen boten en je kan er gewoon naast wandelen (of even zitten en genieten). Aanrader!

~ S.
stedentrip-beziers-bezienswaardigheden

Stedentrip Béziers - bezienswaardigheden

Béziers is bij uitstek een stad vol interessante en imposante bezienswaardigheden. Wanneer je dit samen doet met een paar bezoekjes aan de lokale horeca dan heb je hier echt een geweldige tijd. Het is toch prachtig om meer van de stad en regio om de stad heen te leren en genieten van al het moois dat de stad rijk is.


Bezoek de sluizen van Fonseranes eens. Langs de stad Béziers loopt de rivier Orb. Net iets ten westen van de stad is een enorm sluizencomplex gebouwd, dit gebeurde tussen 1673 en 1680. Het waren in totaal 9 sluizen die gebouwd werden over een lengte van 300 meter. Deze 9 sluizen zorgen ervoor dat boten een hoogte van ruim 21 meter konden overbruggen. In 1996 werd het sluizencomplex uitgeroepen tot een historisch monument. Dat het er indrukwekkend uitziet mag duidelijk zijn, niet voor niets komen er jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers op deze bijzondere sluizen af.

stedentrips-beziers-kathedraal-saint-nazaire

Bezienswaardigheden Béziers - Kathedraal Saint-Nazaire

Zodra je in de buurt van Béziers komt zie je vanuit de verte al een bouwwerk dat lijkt op een gigantische vesting, dit is de Kathedraal Sain-Nazaire. Het is wat mij betreft één van de mooiste en meest imposante plekken in de regio. Wanneer je uitzicht hebt vanaf de kant van de kanaalbrug op de kathedraal is het echt een schitterend gezicht.


De kerk is gebouwd op een plek waar vroeger in de Romijnse tijd een tempel stond. Na deze tempel werden er nog een Christelijke kerk en een Romaanse kerk gebouwd. Deze laatste werd door een brand verwoest in 1209 waarna in de 13e eeuw werd begonnen met de Saint-Nazaire. Uiteraard is de kathedraal te bezoeken. Vanaf de bijna 50 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht over Béziers en de regio. Binnen is er echt van alles te bewonderen. Zo is er een gigantisch orgel, mooie fresco’s, indrukwekkende schilderijen en kan je er heerlijk rondwandelen.

110 min.
Vliegtijd Weeze - Béziers
940+ km

Vanaf Weeze Airport

78.000+
Inwoners Béziers
fontaine-musicale-beziers

Fontaine Musicale in Béziers

Een luchtige attractie die pas om 22:00 uur in de avond begint is de Fontaine Musicale. Deze grote fontein is een fontein met een muziek en lichtshow erbij. Leuk voor volwassenen en kinderen. De muziek is heel divers en het is gewoon mooi en leuk om te zien.


De fontein is gelegen in het centrum van de stad op het niet te missen plein. Dus wanneer je in de avond nog even een romantische wandeling door de stad maakt, vergeet dan zeker deze fontein niet te bezoeken. Maak ook weer foto's om later nog eens terug te kijken. Geniet!

De allerbeste deals naar het indrukwekkende Béziers?

Deel deze info met je reisgenoot - Kleine moeite, groot plezier:

stedentrips-beziers-centrum

Stedentrip Béziers tips

Actief bezig zijn in en rond Béziers is ook mogelijk! Wist je dat de omgeving van Béziers ook gewoonweg prachtig is? Het is daarom heerlijk om op een actieve manier de stad en de omgeving te ontdekken. Zo kan je uren wandelen en fietsen. Boek hier een voordelige combideal naar Béziers<<


Het is ook heel leuk om een rondleiding door de stad te boeken. Je leert hier enorm veel van en komt ook op plekken waar je zelf niet zo snel terecht komt. Fietsen kan je onder begeleiding doen, maar je kunt natuurlijk ook zelf de omgeving verkennen. Fietspaden zijn er door de bossen heen, het kan op sommige stukken behoorlijk zwaar zijn om te fietsen. Een mountainbike met goede versnellingen of een elektrische fiets kunnen hier zeker uitkomst bieden. Veel plezier in Béziers. Geniet van een échte Franse stad!