5 Bezienswaardigheden in Parijs
22 februari 2021 

5 Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs, de stad van de liefde waar veel mensen heen gaan voor een weekendje weg of een stedentrip van enkele dagen. Heerlijk shoppen, lekker eten en drinken en genieten van de romantiek van de stad.

Natuurlijk wil je één keer in je lever de Eiffeltoren en het Louvre zien, maar er zijn nog zo veel bezienswaardigheden die je eigenlijk een keer zou moeten zijn maar veel minder bekend zijn. Hieronder zijn er een aantal beschreven, veel plezier ermee in Parijs!

1.   Catacomben van Parijs

Toen de begraafplaatsen in Parijs in de 18e eeuw volledig vol lagen maar er uiteraard mensen bleven doodgaan waren er nog steeds lichamen die begraven moesten worden.

“Er werd besloten de graven te ruimen en de botten onder te brengen in de oude kalksteengroeven die onder de stad lagen”

De gangen hebben een totale lengte van ruim 290km. Een deel hiervan werd inderdaad gebruikt voor de opslag van beenderen van overleden personen. De beenderen werden netjes opgestapeld en met bordjes wordt aangegeven van welke begraafplaats ze afkomstig zijn. Naar schatting liggen hier botten van ruim 6 miljoen personen.

Het is mogelijk om onder begeleiding 1,7km van het gangenstelsel te bekijken. Je ziet hier een zeer indrukwekkende collectie van de overblijfselen van vele personen.

In totaal mogen er maar 200 personen in de gangen aanwezig zijn en daardoor kan er soms een behoorlijke wachtrij ontstaan. Van te voren online reserveren kan daarom handig zijn. Een beetje een vreemde bezienswaardigheid in Parijs, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

2.   Centre Pompidou

Een stuk minder bekend dan bijvoorbeeld het Louvre. En ook echt helemaal niet met elkaar te vergelijken… Maar Centre Pompidou is naar onze mening minstens zo de moeite waard om te bezoeken. Centre Pompidou is een kunstcentrum in Parijs waar met name moderne kunst te zien is.

Het bekende Musée National d'art moderne is gevestigd in Centre Pompidou, het museum heeft een collectie van ruim 50.000 werken vanaf 1905 tot nu. Dit valt in de kunstwereld allemaal onder de moderne kunst.

Het pand ziet er aan de buitenzijde heel bijzonder uit. Je hebt allerlei gekleurde buizen waarvan iedere kleur een eigen betekenis heeft.

Op de verschillende verdiepingen van het centrum kom je een verzameling tegen van zang, dans en kunst. Als je nog even van een prachtig uitzicht wilt genieten moet je zeker even naar het dak gaan. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de stad.

3.   Fietstour Parijs

Toeristen willen een stad tegenwoordig op een andere manier beleven dan dat ze dat 10 jaar geleden wilden doen. Ze willen de stad voelen, proeven en ruiken. Dat gaat niet vanuit een luxe touringcar of taxi.

Men wil weer terug naar basic en gewoon op de normale fiets door de stad gaan. Je kunt stoppen waar je maar wilt, hoeft nooit op zoek naar een parkeerplek en het is nog eens lekker goedkoop ook!

Parijs heeft de afgelopen jaren behoorlijk veel geïnvesteerd in fietsers en bijbehorende fietspaden. Er ligt inmiddels zo rond de 1500km aan fietspaden in Parijs. Dit is de veiligheid van het fietsen door de stad zeker ten goede gekomen en steeds maar inwoners van Parijs kopen een fiets.

Er zijn diverse bedrijven die fietsen verhuren in de stad. Bij de één kan je alleen een fiets huren terwijl je bij de andere er ook een mooie excursie bij kunt boeken zodat je onder begeleiding van een ervaren gids de stad leert kennen. De keuze is aan jou!

4.   Rondvaart over de Seine

Al dat slenteren door een stad maakt je moe. Ongemerkt maak je een flinke hoeveelheid kilometer tijdens je stedentrip Parijs.

Het is dan ook heerlijk om de benen even rust te geven en een tijdje lekker te zitten. Dit kan je op een terrasje doen maar je kunt ook een uurtje met een boot over de Seine varen. Het varen over de Seine is een hele aparte en bijzondere manier van Parijs verkennen.

De meest gemaakte boottocht is het varen op een grote boot. Hou er rekening mee dat hoe groter de boot is hoe minder de boot zal schommelen, dit kan belangrijk zijn als je snel last hebt van zeeziekte!

Je vaart langs een groot aantal hoogtepunten van Parijs, denk hierbij o.a. de Eiffeltoren, Notre Dame, het Louvre en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Op de achtergrond kan je luisteren naar informatie over deze toeristische hotspots. Vergeet zeker niet je fotocamera mee te nemen tijdens je trip, er zullen diverse plekken zijn waar je mooie plaatjes kunt schieten.

Recht tegenover de Eiffeltoren zit een rederij, deze is populair en goed. Een beetje een logische bezienswaardigheid in Parijs, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

rondvaart-over-de-seine-boottocht

Rondvaart over de Seine – altijd een goed idee

5.   Jardin du Luxembourg

Met ruim 20 hectare is Jardinière du Luxembourg een enorm groot stadspark midden in het centrum van het drukke Parijs.

Als je even tot rust wilt komen van alle drukte en hectiek van de stad is het een goed idee om naar het park te gaan. Samen met andere toeristen en vele Parijzenaren is het hier altijd gezellig.

Mensen komen voornamelijk in het park om te ontspannen, dit kan op vele manieren. Lekker wandelen, jeu de boules spelen met de lokale bevolking, schaken op grote schaakborden, kunst bekijken in de vorm van beelden die door het hele park staan, etc. Midden in het park staat het Grand Bassin, dit is een grote vijver die veel bekijks trekt.

Het park is het gehele jaar gratis geopend vanaf 7:30 uur in de ochtend tot het moment dat de zon weer ondergaat. In de zomer dus een stuk later dan in de winter. Veel plezier in Parijs!

Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!
Reactie plaatsen

SPOTGOEDKOOP OP VAKANTIE?

arrow_drop_up arrow_drop_down