last-minute-reizen-weezeairport-nl
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
03/25/2023

Last minute vakantie vanaf Airport Weeze? Deze verrassende tips wil je niet missen:

03/25/2023

Is een last minute vakantie ook iets voor jou? We hebben zware (corona)jaren achter de rug gehad, we willen weer op vakantie. En gelukkig mogen we nu ook weer op vakantie!

Dus waarom zou je niet op vrijdag bedenken dat je op dinsdag in het vliegtuig stapt voor een welverdiend en langverwacht weekje weg? Zo simpel kan het zijn met een last minute vakantie.

“Hoge kortingen en lekker op de valreep even je omgevingssleur achter je laten en inruilen voor zon, zee en strand”

Of iets anders natuurlijk, het is maar net waar je heen wil! In dit artikel ontdek je last minute reizen zijn.

Ook waar je last minute reizen kan boeken en of je beter kan kiezen voor vroeg boek korting of een last minute reis. Klaar om veel geld te besparen ;)

Last minute vakantie – alles wat jij wil weten:


Wat is een last minute vakantie?

Een last minute vakantie is een vakantie welke je, zoals de naam suggereert, redelijk last-minute geboekt hebt.

Nu is de term gelukkig vrij breed en is 3 dagen ongeveer net zo last minute als 30 dagen.

Maar als je ervanuit gaat dat de meeste reizen zo’n 4 tot 5 maanden van tevoren al geboekt worden, snap je waarom het last minute genoemd wordt.

Over het algemeen wordt binnen vandaag en 6 weken op vakantie gaan echt beschouwd als een last minute vakantie.

Waar kun je het beste een last minute vakantie boeken?

Ben jij ook toe aan zon, zee en strand? Oftewel zo’n heerlijke zonvakantie? Zie jij jezelf al met je reisgenoten op terras aan een zomers drankje met heerlijk eten?

Ontspan, relax en boek die last minute vakantie. Het gaat nooit om de centen, maar om de momenten.

last-minute-reizen-terras-weezeairport-nlLast minute reis vanaf Weeze Airport? Binnen enkele uren stap je in een andere wereld

Als jij op zoek bent naar een voordelige last minute vakantie dan ben je bij deze grotere reisorganisaties aan het juiste adres:

   

1. Ticketspy

Bij ticketspy zoeken ze voortdurend naar de aller goedkope tickets, soms zelfs in combinatie met een hotel.

Het aanbod bij ticketspy wordt dagelijks bijgewerkt dus als je vandaag niets leuks kan vinden, kijk gerust morgen nog eens!

2. Tix.nl

Tix.nl speurt net als ticketspy elke dag het internet af voor de beste deals en goedkoopste tickets. Hier vind je alles van stedentrips tot aan all-inclusive vakanties voor aantrekkelijke prijzen.

3. Vakantieveilingen

Bij vakantieveilingen worden met regelmaat kleine vakanties of stedentrips aangeboden.

Hier kan je zelf bieden en dus ook zelf bepalen wat jij maximaal aan een last minute vakantie wil uitgeven. Let wel op dat je goed de kleine lettertjes van de veilingen leest.


4. Vakantiepiraat

Op deze onafhankelijke website wordt elke dag gekeken naar leuke aanbiedingen voor vakanties en goeie deals zodat jij kan genieten van een hotel, vlucht of compleet vakantiepakket. 

5. Weflycheap

Weflycheap werkt eigenlijk nagenoeg hetzelfde als ticketspy, maar soms kan de ene website nét een betere aanbieding vinden als de ander.

Kijk daarom altijd op beide sites voor je een ticket voor je volgende last minute vakantie boekt.

6. Skysscanner

Deze website vergelijkt meer dan 1200 websites over de gehele wereld en vind daar de goedkoopste tickets tussen.

Maar naast vliegtickets vindt Skyscanner ook hotelaanbiedingen en andere aanbiedingen voor jouw volgende last minute vakantie.

Daar komt nog eens bij dat deze website geen extra boekingskosten in rekening brengt.

Hoe lang van te voren moet je een last minute vakantie regelen?

De term ‘last minute vakantie’ is redelijk breed genomen gelukkig.

Zo kan je op vrijdag denken, ik stap op dinsdag het vliegtuig in voor een stedentrip of zonvakantie van een paar dagen.

Maar je kan ook een vakantie voor over 4 tot 6 weken boeken. Hoe dichter je bij de vertrekdatum komt hoe hoger de korting wordt.

Een plekje aan boord van het vliegtuig welke met hoge last minute korting verkocht is levert de reisorganisatie tenslotte meer op als een lege stoel.

Toch gaat deze vlieger niet altijd op 😉. Het kan zijn dat je laatste dagen of uren toch nog vrij veel moet betalen. Zeker in het hoogseizoen. Opletten geblazen dus.

“Vergelijk alsjeblieft zelf meerdere reiswebsites. Het gaat je zeker lonen!"


Wat is beter? Last minute of vroeg boek korting?

Onderaan de streep gaat het erom dat de vluchtplaatsen en hotelkamers van de reisaanbieders al ingekocht zijn. Die plekjes moeten gevuld worden.

Wanneer je ver van tevoren boekt krijg je korting, omdat de reisaanbieders daardoor zeker weten dat een X aantal plekken in ieder geval vergeven zijn.

"Bij een last minute vakantie zijn die plekken leeg gebleven"

Om te voorkomen dat vluchten vertrekken met lege plaatsen en hotelkamers leeg blijven, bieden reisorganisaties de reis opnieuw aan met een aantrekkelijke korting.

Maar uiteindelijk ontlopen de prijzen voor de vroeg boek en last minute reizen elkaar niet zo.

last-minute-reizen-handdoek-weezeairport-nlEen last minute reis naar de zon? Neem alleen je handdoek mee op reis ;) !

Waar moet je op letten als je een last minute vakantie boekt?

Het is handig om te weten dat de korting oploopt naar mate de vertrekdatum dichterbij is.

Voor een vlucht die volgende week vertrekt krijg je waarschijnlijk een hogere korting als voor een vlucht die over 6 weken vertrekt. Ondanks dat beiden onder een last minute vakantie vallen.

“Daarnaast kan de dag waarop je boekt en de dag van vertrek ook een groot verschil maken in prijs. Samen met de bestemming"

Zo is vrijdag de goedkoopste dag om je vakantie binnen Europa te boeken, maar als je naar Azië of Amerika wil ben je op een woensdag het goedkoopste uit.


Voor vluchten naar Afrika (denk aan Marokko) geldt dat je over het algemeen op de woensdag en zondag het goedkoopste uit bent.

Terwijl de zondag voor de rest van de wereld juist de duurste dag is om te boeken. Via Airport Weeze wordt er door ryanair veel en vaak op Marokko gevlogen:

Denk goed na over de juiste bestemming!

Ook de bestemming is van belang. Dit kan ook per jaar en seizoen schelen.

Russische vakantiegangers zijn gek op Turkije. Het ligt in de buurt en is niet lang vliegen. Ook het klimaat en all-inclusive vinden Russen belangrijk.

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gaan er veel minder Russen op vakantie naar Turkije.

Doordat er zoveel hotels met zeer veel kamers hier wel op hadden gerekend gaan deze zonvakanties zeer goedkoop van de hand.

Is een last minute vakantie echt goedkoper?

Last minute boeken wordt vaak gezien als een manier om goedkoop op vakantie te gaan.

Dit komt doordat veel reisorganisaties en hotels last minute boekingen aanbieden tegen een lager tarief dan normaal.

Maar hoe voordelig is last minute boeken nu echt en zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden? 

Wat zijn overwegingen om mee te nemen bij het kiezen voor een last minute vakantie? 

Ontdek hieronder 14 zaken waar je rekening mee mag houden als je er voor kiest op het laatste moment een vakantie te boeken:


1. Lagere tarieven

Eén van de grootste voordelen van last minute boeken is dat je vaak aanzienlijk minder betaalt voor je vakantie, wat het een stuk goedkoper maakt dan ver vooruit boeken.

Dit komt omdat veel reisorganisaties en hotels last minute boekingen aanbieden tegen een lager tarief, om zo hun kamers en plaatsen op de vluchten nog te verkopen.

Met als gevolg dat jij soms honderden euro's kunt besparen op de prijs van je vakantie. Zo kan je soms tot wel 50% besparen op je reissom.

“Dit maakt last minute boeken een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoop alternatief voor een leuke vakantie”

2. Geen garantie op de laagste prijs

Houd er echter rekening mee dat last minute boeken geen garantie biedt voor de beste prijs voor jouw gewenste reis. 

Er zijn vaak nog veel onbekende factoren die invloed hebben op de prijs van een vakantie, zoals het weer, de economie en de vraag naar vakanties.

Hierdoor kan het zijn dat je uiteindelijk niet zo’n goede deal krijgt als je had gehoopt.

3. Niet de favoriete bestemming

Er zijn echter ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Allereerst heb je minder keuze als je last minute boekt.

Veel populaire bestemmingen zijn al volgeboekt, wat maakt dat je soms genoegen moet nemen met een bestemming anders dan je favoriete.

4. Meer keuze in bestemmingen

Hoewel je favoriete bestemming wellicht volgeboekt is, neemt de keuze in alternatieve bestemmingen vaak toe bij het last minute boeken.

Dit komt omdat veel mensen hun vakantie ver vooruit boeken, waardoor er vaak naar verschillende landen nog plekken over zijn wanneer je last minute boekt.

Hierdoor kan je vaak kiezen uit een breed scala aan bestemmingen en accommodaties, in plaats van dat je beperkt bent tot een selectie van beschikbare opties.

terminal-weeze-airport-1Vanaf Airport Weeze is er genoeg keuze voor een leuke last minute vakantie!

5. Afhankelijke werkroosters

Last minute boeken kan handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld alleen afhankelijk zijn van hun werkrooster.

“Of die graag het weer op de bestemming willen checken voor ze beslissen te boeken”

6. Minder voorbereidingstijd

Het kiezen van een andere bestemming kan nadelig uitpakken last minute boeken ten koste van wat voorbereidingstijd gaat.

Dit betekent dat je misschien niet alle informatie hebt die je nodig hebt, zoals weerberichten of hoogtepunten van de bestemming.

7. Grotere risico’s op reis

“Last minute boeken kan ook gepaard gaan met een groter risico”

De reden hiervoor is dat veel reisorganisaties en hotels last minute boekingen aanbieden voor minder populaire bestemmingen, die misschien niet zo veilig zijn als andere bestemmingen.

Bovendien, als je last minute boekt, heb je minder tijd om te controleren of de reisorganisatie of hotel waar je boekt wel degelijk betrouwbaar is.

Dit betekent dat je misschien niet de service krijgt die je verwacht, of dat er andere problemen kunnen optreden tijdens je vakantie.


8. Beperkte voorzieningen

Daarnaast kan last minute boeken ook gepaard gaan met beperkte voorzieningen.

Dit komt doordat veel reisorganisaties last minute boekingen aanbieden voor minder populaire bestemmingen, die minder voorzieningen hebben als andere bestemmingen.

Dit betekent dat je misschien geen toegang hebt tot zwembaden, fitnessruimtes of andere faciliteiten die je wel zou willen gebruiken tijdens je vakantie.

9. Beperkte keuze in accommodatie

Last minute boeken kan ook gepaard gaan met beperkte opties in accommodatie.

Dit komt omdat veel reisorganisaties en hotels de meest populaire accommodaties reserveren voor reguliere boekingen.

Als je last minute boekt, moet je misschien genoegen nemen met een kamer die niet zo comfortabel of ruim is als je zou willen. Minder luxe dus...

luxe-vakantiebestemmingen-europa-hotel-fariones-lanzaroteAls je kiest voor een last minute vakantie naar Lanzarote zijn de goede hotels al volgeboekt!

10 Laat je verrassen

De beperkte keuze in accommodatie is geen probleem van hen die houden van een avontuur.

“Last minute boeken kan een goede optie zijn voor mensen die open staan voor verrassingen” 

Wanneer je ver vooruit boekt, weet je vaak precies wat je kunt verwachten. Maar wanneer je last minute boekt, kan je verrast worden door onverwachte aanbiedingen of beschikbaarheid.

Dit kan leiden tot onvergetelijke ervaringen en avonturen die je niet had verwacht. Kies bijvoorbeeld om met Ryanair naar Faro in Portugal te vliegen:


11. Beperkte opties voor activiteiten

Last minute boeken kan echter gepaard gaan met beperkte activiteiten en excursies opties.

Reisorganisaties en hotels reserveren regelmatig de meest populaire activiteiten en excursies voor reguliere boekingen.

Als je last minute boekt, moet je misschien genoegen nemen met activiteiten die niet zo interessant of avontuurlijk zijn als je zou willen.

12. Iedereen te vriend houden

Het boeken van een lastminute vakantie kan lastig zijn bij het vooraf plannen en coördineren met andere mensen in je reisgezelschap.

Ook kan je vaak niet kiezen voor specifieke accommodaties of vluchten, waardoor je minder controle hebt over de details van je reis.

Houd bijvoorbeeld rekening met een vlucht vroeg op de ochtend of laat in de avond. Dit kan het lastig maken om iedereen op reis te vriend te houden.

Zeker als je reist met kinderen is het soms lastig om voor een last minute vakantie te kiezen. Kinderen (en ouders) houden van structuur en weten waar ze aan toe zijn.

op-vakantie-met-kinderen-strandVeel gezinnen met kinderen kiezen bewust niet voor een last minute vakantie!

13. Beperkte flexibiliteit voor jouw bestemming

Ten slotte kan last minute boeken ook gepaard gaan met beperkte flexibiliteit voor jouw bestemming.

Dit komt omdat veel reisorganisaties en hotels last minute boekingen aanbieden met strikte annulerings- en wijzigingsvoorwaarden.

Het is goed hier rekening mee te houden vóór het boeken van de vakantie. Als je last minute boekt, moet je wellicht extra betalen voor het annuleren of wijzigen van de vakantie.

14 Weloverwogen beslissing voor de vakantie

Samenvattend kan last minute boeken voordelig zijn als je de juiste bestemming en accommodatie kiest.

“En ook als je bereid bent om beperkte keuzes, flexibiliteit en risico's te accepteren”

Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen, verschillende aanbiedingen te vergelijken en te weten wat je precies zoekt voordat je een beslissing neemt.

Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen om te weten of last minute boeken echt voordelig voor jou is. Klaar om je koffers en handbagage te pakken?

  

Populaire last minute landen vanaf Airport Weeze

De afgelopen jaren (vóór corona) waren de onderstaande bestemming populair als last minute:

 1. Spanje
 2. Griekenland
 3. Kroatië
 4. Marokko
 5. Italië

Zoals je ziet maakt de zon overuren in deze landen. Je weet vooraf dat je niet al te veel hoeft in te pakken of hoeft aan te schaffen.

Je kan soms letterlijk binnen 12 uur in een totaal andere en zeer zonnige bestemming zijn. Geniet!

Top 10 last minutes bestemmingen vanaf Weeze

 1. Last minute Antalya
 2. Last minute Gran Canaria
 3. Last minute Tenerife
 4. Last minute Rome
 5. Last minute Thessaloniki
 6. Last minute Ibiza
 7. Last minute Split
 8. Last minute Kreta
 9. Last minute Mallorca
 10. Last minute Corfu

Veel vakantieplezier toegewenst! Geniet, je hebt het verdiend.

Reacties