Last minute vakantie vanaf Weeze Airport? Deze tips wil je niet missen:
31 mei 2022 

Last minute vakantie vanaf Weeze Airport? Deze tips wil je niet missen:

Is een last minute vakantie ook iets voor jou? We hebben zware (corona)jaren achter de rug gehad, we willen weer op vakantie. En gelukkig mogen we nu ook weer op vakantie!

Dus waarom zou je niet op vrijdag bedenken dat je op dinsdag in het vliegtuig stapt voor een welverdiend en langverwacht weekje weg? Zo simpel kan het zijn met een last minute vakantie.

“Hoge kortingen en lekker op de valreep even je omgevingssleur achter je laten en inruilen voor zon, zee en strand”

Of iets anders natuurlijk, het is maar net waar je heen wil! In dit artikel ga ik je vertellen wat last minute reizen zijn. Ook waar last minute reizen kan boeken en of je beter kan kiezen voor vroeg boek korting of een last minute reis:

Last minute vakantie – alles wat jij wil weten:

Een last minute vakantie is een vakantie welke je, zoals de naam suggereert, redelijk last-minute geboekt hebt. Nu is de term gelukkig vrij breed en is 3 dagen ongeveer net zo last minute als 30 dagen.

Maar als je ervanuit gaat dat de meeste reizen zo’n 4 tot 5 maanden van tevoren al geboekt worden, snap je waarom het last minute genoemd wordt. Over het algemeen wordt binnen vandaag en 6 weken op vakantie gaan echt beschouwd als een last minute vakantie.

Ben jij ook toe aan zon, zee en strand? Oftewel zo’n heerlijke zonvakantie? Zie jij jezelf al met je reisgenoten op terras aan een zomers drankje met heerlijk eten. Ontspan, relax en boek die last minute vakantie. Het gaat nooit om de centen, maar om de momenten.

last-minute-reizen-terras-weezeairport-nlLast minute reis vanaf Weeze Airport? Binnen enkele uren stap je in een andere wereld

Als jij op zoek bent naar een voordelige last minute vakantie dan ben je bij deze grotere reisorganisaties aan het juiste adres:

Ticketspy

Bij ticketspy zoeken ze voortdurend naar de aller goedkope tickets, soms zelfs in combinatie met een hotel. Het aanbod bij ticketspy wordt dagelijks bijgewerkt dus als je vandaag niets leuks kan vinden, kijk gerust morgen nog eens!

Tix.nl

Tix.nl speurt net als ticketspy elke dag het internet af voor de beste deals en goedkoopste tickets. Hier vind je alles van stedentrips tot aan all-inclusive vakanties voor aantrekkelijke prijzen.

Vakantieveilingen

Bij vakantieveilingen worden met regelmaat kleine vakanties of stedentrips aangeboden. Hier kan je zelf bieden en dus ook zelf bepalen wat jij maximaal aan een last minute vakantie wil uitgeven. Let wel op dat je goed de kleine lettertjes van de veilingen leest.

Vakantiepiraat

Op deze onafhankelijke website wordt elke dag gekeken naar leuke aanbiedingen voor vakanties en goeie deals zodat jij kan genieten van een hotel, vlucht of compleet vakantiepakket. 

Weflycheap

Weflycheap werkt eigenlijk nagenoeg hetzelfde als ticketspy, maar soms kan de ene website nét een betere aanbieding vinden als de ander. Kijk daarom altijd op beide sites voor je een ticket voor je volgende last minute vakantie boekt.

Skysscanner

Deze website vergelijkt meer dan 1200 websites over de gehele wereld en vind daar de goedkoopste tickets tussen. Maar naast vliegtickets vindt Skyscanner ook hotelaanbiedingen en andere aanbiedingen voor jouw volgende last minute vakantie. Daar komt nog eens bij dat deze website geen extra boekingskosten in rekening brengt.

De term ‘last minute vakantie’ is redelijk breed genomen gelukkig. Zo kan je op vrijdag denken, ik stap op dinsdag het vliegtuig in voor een stedentrip of zonvakantie van een paar dagen.

Maar je kan ook een vakantie voor over 4 tot 6 weken boeken. Hoe dichter je bij de vertrekdatum komt hoe hoger de korting wordt. Een plekje aan boord van het vliegtuig welke met hoge last minute korting verkocht is levert de reisorganisatie tenslotte meer op als een lege stoel.

Toch gaat deze vlieger niet altijd op 😉. Het kan zijn dat je laatste dagen of uren toch nog vrij veel moet betalen. Zeker in het hoogseizoen. Opletten geblazen dus.

“Vergelijk alsjeblieft zelf meerdere reiswebsites. Het gaat je zeker lonen!"

Onderaan de streep gaat het erom dat de vluchtplaatsen en hotelkamers van de reisaanbieders al ingekocht zijn. Die plekjes moeten gevuld worden.

Wanneer je ver van tevoren boekt krijg je korting, omdat de reisaanbieders daardoor zeker weten dat een X aantal plekken in ieder geval vergeven zijn.

Bij een last minute vakantie zijn die plekken leeg gebleven. Om te voorkomen dat vluchten vertrekken met lege plaatsen en hotelkamers leeg blijven, bieden reisorganisaties de reis opnieuw aan met een aantrekkelijke korting. Maar uiteindelijk ontlopen de prijzen van voor de vroeg boek en last minute reizen elkaar niet zo.

last-minute-reizen-handdoek-weezeairport-nlEen last minute reis naar de zon? Neem alleen je handdoek mee op reis ;) !

Het is handig om te weten dat de korting oploopt naar mate de vertrekdatum dichterbij is. Voor een vlucht die volgende week vertrekt krijg je waarschijnlijk een hogere korting als voor een vlucht die over 6 weken vertrekt. Ondanks dat beiden onder een last minute vakantie vallen.

“Daarnaast kan de dag waarop je boekt en de dag van vertrek ook een groot verschil maken in prijs. Samen met de bestemming"

Zo is vrijdag de goedkoopste dag om je vakantie binnen Europa te boeken, maar als je naar Azië of Amerika wil ben je op een woensdag het goedkoopste uit.

Voor vluchten naar Afrika (denk aan Marokko) geldt dat je over het algemeen op de woensdag en zondag het goedkoopste uit bent. Terwijl de zondag voor de rest van de wereld juist de duurste dag is om te boeken.

Ook de bestemming is van belang. Dit kan ook per jaar en seizoen schelen. Russische vakantiegangers zijn gek op Turkije. Het ligt in de buurt en is niet lang vliegen. Ook het klimaat en all-inclusive vinden Russen belangrijk.

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gaan er veel minder Russen op vakantie naar Turkije. Doordat er zoveel hotels met zeer veel kamers hier wel op hadden gerekend gaan deze zonvakanties zeer goedkoop van de hand.

De afgelopen jaren (vóór corona) waren de onderstaande bestemming populair als last minute:

 1. Spanje
 2. Griekenland
 3. Kroatië
 4. Marokko
 5. Italië

Zoals je ziet maakt de zon overuren in deze landen. Je weet vooraf dat je niet al te veel hoeft in te pakken of hoeft aan te schaffen. Je kan soms letterlijk binnen 12 uur in een totaal andere en zeer zonnige bestemming zijn. Geniet!

 1. Last minute Antalya
 2. Last minute Gran Canaria
 3. Last minute Tenerife
 4. Last minute Rome
 5. Last minute Thessaloniki
 6. Last minute Ibiza
 7. Last minute Split
 8. Last minute Kreta
 9. Last minute Mallorca
 10. Last minute Corfu
Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!
Reactie plaatsen