stedentrip-krakau

Stedentrip naar Krakau vanaf Weeze Airport?

110 min.
Vliegtijd
977 km

Vanaf Nederland

774.000+
Inwoners
Stedentrip Krakau: De parel van Polen

Stedentrip Krakau: De parel van Polen

Voor een verrassende, maar toch mooie stedentrip is Krakau een goede bestemming. Deze stad is natuurlijk enorm bekend vanwege haar rijke historie, maar het is daarnaast ook een stad die vrij modern in. Met Krakau als uitvalsbasis, kun je voor een dagtrip naar Auschwitz gaan, maar ook de wijk Kazimierz is echt wel de moeite waard.


De historische binnenstad en het hele verhaal erachter is natuurlijk wel een must-see als je de stad aandoet voor een citytrip. Via het Barbakan bouwwerk kom je het oude gedeelte van de stad binnen en hier vind je de Grote Markt en de Lakenhallen. Het is met recht dat Krakau de parel van Polen genoemd wordt, het is een prachtige stad waar je minimaal een keer geweest moet zijn.   

Klaar voor jouw stedentrip naar het prachtige Krakau?

stedentrip-krakau-straten

Krakau - een moderne stad met een zeer rijke geschiedenis

Wanneer je voor het eerst naar Krakau gaat, dan zul je je verbazen over wat er allemaal te zien en beleven is. Je vindt een hele rijke geschiedenis in de stad en kunt gelijk de moderne invloeden in de stad overal zien.


In het zuiden van het land is Krakau te vinden en het ligt ongeveer 300 kilometer van de hoofdstad van Polen, Warschau, vandaan. Het mooie aan een citytrip naar Krakau is dat je er niet een hele verre reis voor hoeft te maken. Je kunt er gewoon met de auto heen, maar ook de trein en het vliegen via Weeze Airport zijn opties. Doordat het centrum van Krakau enigszins compact is, kun je alles eigenlijk wel te voet af. Loop bijvoorbeeld naar de oude stad Stare Miasto.   

stedentrip-krakau-mariakerk-plein

Het belangrijkste plein van de stad Krakua

De Grote Markt van Krakau, ook wel de Rynek Glowny, is het belangrijkste plein van de stad. Dit plein is maar liefst zo groot als 2 voetbalvelden en hier staat ook de imposante Mariakerk. Deze kerk kenmerkt zich door de twee ongelijke torens en is prachtig om te zien.


Voor een leuke sightseeing van de stad zou je in een van de koetsen kunnen stappen en zo een rondrit door de stad te maken. Dit plein is heel divers. Zowel voor de shopaholics als de mensen die het uitgaansleven opzoeken heeft de Grote Markt heel veel te bieden. Het is dus eigenlijk het plein dat nooit slaapt en 24 uur 7 dagen in de week gezellig is.

Kaart van Krakau - Waar zie jij jezelf straks genieten?

stedentrip-krakau-auschwitz

Maak een dagtrip naar Auschwitz

Aangezien Polen een rijke historie heeft als het op de Tweede Wereldoorlog aankomt, moet je dit ook met eigen ogen gezien hebben. Pas als je door Auschwitz loopt, begin je pas te beseffen hoe bizar het allemaal is. Wanneer je in Krakau bent, zou je er echt wel een dagtrip aan moeten wijden.


Het Poolse concentratiekamp is opgedeeld in 2 gebieden en ligt ongeveer een uur van Krakau vandaan. Vooral het staatsmuseum met daarin alle koffers en kleding van alle omgekomen mensen is iets wat je met eigen ogen gezien moet hebben om de omvang echt te kunnen beseffen. Vanuit de uitkijktoren in Birkenau kun je zien hoe groot het andere gedeelte van het kamp wel niet was.        

Prachtige stad met veel historie. De mensen zijn er zeer vriendelijk. Er is genoeg te ondernemen zoals bijvoorbeeld excursies naar de zoutmijn, Auschwitz-Birkenau, de Joodse wijk en kasteel Wawel. Er zijn veel leuke restaurantjes, winkeltjes (niet de grote ketens), hippe koffietentjes en de prijzen zijn heel goed. Met 3-4 dagen heb je een complete en ontzettend leuke stedentrip te pakken.

~Marty
stedentrip-krakau-paard-en-wagen

De geschiedenis van de stad Krakau ontdekken

Voor de geschiedenis van de stad en hoe deze ontstaan is, zou je langs de rivier Wisla moeten wandelen. Hier leer je het verhaal van de draak kennen. De stad zou ontstaan zijn toen een schoenmaker genaamd Krak de draak versloeg en de bevolking uit dankbaarheid de man tot koning kroonde. De stad werd daarom naar Krak vernoemd.


Wanneer het zomer is, is het mogelijk om het hol van de draak te bekijken en ook een groot gedeelte van het kalksteenlabyrint te bekijken. Een ander mooi natuurverschijnsel in de buurt van Krakau is de zoutmijn. Hier kun je prachtige zoutsculpturen bekijken en de 300 km aan tunnels bezoeken.  

Wanneer vertrek jij naar het prachtige Krakau?

stedentrip-krakau-restaurant

Overnachten Krakau - Leuk en toch betaalbaar

Krakau is dus een zeer leuke stad om op citytrip heen te gaan. Naast dat het veel te bieden heeft, is het ook nog eens een zeer leuke budget stad. Je kunt er voor zeer weinig geld heel goed eten. Je kunt er gerust kiezen voor een wat exclusiever restaurant, want ook deze zijn goed betaalbaar. Voor een goed restaurant betaal je voor een 2 gangen-menu en drinken tussen de €12 en €14.


Als het op de accommodatie aankomt, is er ook veel voor weinig te krijgen in Krakau. Een budget kamer voor 1 persoon kost zo’n €20, waar het bij een vijfsterrenhotel zo’n €100 per nacht is.   

De allerbeste deals naar het adembenemende Krakau?