stedentrip-marrakesh

Stedentrip naar Marrakech vanaf Weeze Airport?

220 min.
Vliegtijd Weeze - Marrakech
2.500 km

Vanaf Nederland

1.000.000+
Inwoners Marrakech
stedentrip-marrakech-markt

Stedentrip Marrakech: Wat te doen in deze Marokkaanse stad?

Een stedentrip naar Marrakech staat garant voor een trip naar een hele andere wereld. Het ligt niet eens zo gek ver bij ons koude kikkerlandje vandaan, maar toch zul je zodra je het vliegtuig uitstapt het gevoel hebben dat je in een andere wereld beland bent. Je merkt direct dat je op een ander continent bent en dat is vooral omdat er zo veel te zien is.


Wanneer je voor Marrakech als bestemming kiest, dan heb je een van de meest kleurrijke steden van de wereld uitgekozen. Het is een mysterieuze maar ook chaotische stad waarbij er op elke straathoek wel wat anders gebeurt. Het mooie aan een stedentrip naar deze stad is dat je er al binnen 4 uur bent als je vanaf Weeze Airport (NRN) vliegt.      

Klaar voor jouw stedentrip naar het prachtige Marrakech?

stedentrips-marrakech-markt-medina

De gezellige medina van Marrakech

Net als andere oude steden in Marokko heeft ook Marrakech een medina. Dit is het oudste gedeelte van de stad en daaromheen staat een stadsmuur. Het grootste gedeelte van de medina in Marrakech is verboden voor auto’s en dat is dan ook direct het meest levendige gedeelte.


In de medina zijn super mooie hotels en leuke bezienswaardigheden te vinden. Het mooie is dan dat je bijna altijd wel op loopafstand van je hotel zit als je de highlights wilt bezoeken. Wanneer je van buiten de medina naar dit oude centrum wilt dan kun je even buiten de medina je auto op een beveiligde parkeerplaats parkeren. Je betaalt hier rond de €2 per dag voor.  

marrakech-uitzicht

Marrakech - Een prachtig uitzicht vanaf een rooftop bar

Wil je een prachtig uitzicht over Marrakech? Ga dan vooral naar 1 van de rooftop bars. Er zijn er heel veel te vinden en het is de plek bij uitstek om de Marokkaanse sfeer helemaal te proeven. Je kunt hier genieten van het uitzicht, de zon en een heerlijk drankje waarbij allerlei Marokkaanse gerechtjes geserveerd worden.


Je hebt vast wel eens de prachtige foto’s van de talloze luchtballonnen boven de stad. Zo’n rooftop bar is dé plek om dit soort prachtige momenten te kunnen beleven. De twee mooiste zijn het Nomad Restaurant en het Cafe des Epices. Deze liggen tegenover elkaar en het is gedurende de dag mogelijk om hier zonder reservering plaats te nemen. Na 16.30 uur zul je hoogstwaarschijnlijk wel moeten reserveren.

Kaart van Marrakech - Waar zie jij jezelf straks genieten?

marrakech-jemaa-el-fna-plein

Lekker eten op het Jemaa el Fna plein

Het Jemaa el Fna plein is ook een plein waar je geweest moet zijn. ‘s Avonds is het er echt druk, maar dat maakt dat er ontzettend veel te zien is. Zo goed als elke local op dit plein zal je wat proberen te kopen. Naast mannen met apen, zijn er ook slangenbezweerders te zien.


Bij de eetkraampjes zou je echt een tajine of couscous gerecht moeten bestellen. Bijna al deze eetkraampjes bij dit plein verkopen nagenoeg dezelfde gerechten, maar als je het beste en lekkerste eten wilt, dan moet je naar Chez Aicha toe. Wanneer de mensen op de straat je wat willen verkopen, kun je deze het beste gewoon negeren. Zelfs als je de weg vraagt, kost je dit geld.

Week in Marrakech. Was te lang, na drie dagen in de stad heb je de stuks enz wel gezien en gaan opdringerige verkopers irriteren en werd ik moe van alle indrukken. Afdingen,begin met kwart van de vraagprijs.

~Fieke
stedentrip-marrakech-jardin-majorelle

Het indrukwekkende Bahia paleis

Een andere highlight van de stad is het prachtige negentiende-eeuws paleis het Bahia. Dit is 8 hectare en is een van de meest mooie gebouwen van Marokkaanse hand. Het is dan ook een van de belangrijkste gebouwen als het op cultureel erfgoed aankomt.


Voor de meest kleurrijke plek van de stad moet je naar de mooie botanische tuin genaamd Jardin Majorelle. Deze tuin werd gekocht door onder meer Yves Saint Laurent en plantte hier allerlei planten die hij tijdens zijn reizen tegenkwam. In totaal zijn er maar liefst 300 verschillende plantensoorten te bewonderen. Aangezien heel veel mensen de tuin willen bezoeken, zul je hier vroeg naartoe moeten. Als je namelijk voor de grote groepen aan naar binnen gaat, kun je in alle rust de tuin ontdekken.

Wanneer vertrek jij naar het prachtige Marrakech?

stedentrip-marrakesh-souks

Lekker onderhandelen in de souks

De souks in Marrakech zijn perfect om allerlei souvenirs en items voor in huis te kopen. Voor een echt Marokkaans tapijt, een mooie leren tas of een echte zenza lamp kun je in de souks heel goed slagen. Overal in de medina zijn allerlei kleine en grote winkels te vinden, maar de overdekte souks zijn het echte walhalla voor de echte winkelliefhebbers.


Het leuke is hier wel dat je echt goed kunt onderhandelen. Het is mogelijk om er zelfs de helft van de vraagprijs uit te halen. Als je maar stevig onderhandelt. Vergelijk daarbij ook de prijzen van de verschillende winkels voor de beste prijs.       

De allerbeste deals naar het adembenemende Marrakech?

hammam-marrakech

Ga naar een echte hammam

Om je echt even te laten verwennen in Marrakech zou je naar een hammam moeten gaan. Dit zijn gescheiden badhuizen en zijn er in allerlei verschillende vormen. Je kunt voor een luxe hammam gaan waarbij je echt het gevoel hebt in een spa te zijn. Het is ook mogelijk voor een eenvoudigere versie te gaan.


Welke je ook kiest, je wordt gedoucht, gescrubd, gestoomd en vervolgens helemaal ingeolied. Meestal krijg je daarna een heerlijke body massage en zul je helemaal relaxed weer op weg kunnen.  

De allerbeste deals naar het adembenemende Marrakech?

arrow_drop_up arrow_drop_down