corfu-vakantie-vanaf-weeze-airport

Zonvakantie naar Corfu vanaf Weeze Airport?

Vliegtuig Ryanair

Van Weeze Airport naar Corfu

Vliegen van Weeze (NRN) naar Corfu is zeer voordelig als je voor Ryanair gaat kiezen. Natuurlijk is een zomervakantie niet zo goedkoop als een weekje in maart, maar de prijzen vallen echt wel mee. Kijk en ontdek hier wat een combireis kost naar Corfu.


Corfu beschikt over een eigen vliegveld dat centraal op het eiland is gelegen. Het vliegveld is met één landingsbaan niet groot, maar prima geschikt voor Corfu. Het vliegveld is bekend onder de naam Corfu Airport maar de officiële benaming is het Ioannis Kapodistrias International Airport. Vanaf Weeze Airport is het ongeveer 2,5 uur vliegen naar Corfu. Zeker in de zomerperiode zijn er diverse prijsvechters die naar het eiland vliegen. Hierdoor vallen de prijzen van vliegtickets naar Corfu erg mee, maar een weekje in maart is natuurlijk goedkoper.

155 min.
Vliegtijd Weeze - Corfu
1.704 km

Vanaf Nederland

113.000+
Inwoners op Corfu

Klaar voor jouw zonvakantie naar het zonnige Corfu?

rentcare-com-weeze-airport

Van Corfu Airport naar je vakantieverblijf

Wanneer je op het vliegveld bent aangekomen wil je graag zo snel mogelijk naar je hotel, de meest eenvoudige manier om dit te doen is met een taxi. De prijzen zijn veel lager dan dat wij in Nederland gewend zijn. Wel is het belangrijk om vooraf een prijs met de chauffeur af te spreken. In de taxi’s zijn geen meters aanwezig. Om eventuele vervelende verrassingen bij aankomst te voorkomen is het maken van afspraken noodzakelijk.


Wanneer je langer op het eiland Corfu verblijft kan je er voor kiezen om een auto te huren. Dit kan je in Nederland al regelen. Ook kan dit op het vliegveld geregeld worden, waardoor je niet op zoek hoeft naar een transfer naar je hotel. Wanneer je in de buurt van het vliegveld verblijft zou je ook met het openbaar vervoer kunnen gaan. Wanneer je verder weg zit van het vliegveld kan het lastig zijn om dit uit te zoeken. De goedkoopste vliegveldtransfer is wel de busverbinding.

Deel deze tips met je reisgenoot - Kleine moeite, groot plezier:

corfu-strand

Corfu - zonvakantie zoals het hoort

Corfu (ook wel als Korfoe geschreven) is één van de populairste eilanden van Griekenland voor een zonvakantie. Het eiland ligt in de Ionische Zee net als bijvoorbeeld Kefalonia en Zakynthos. Een groot en positief verschil voor Corfu vergeleken met andere eilanden is dat dit eiland zo groen is. Zodra je in de buurt van het eiland komt valt dit direct op. De bomen groeien tot bijna aan de grens met de zee wat een groot contrast is met bijvoorbeeld Kreta.


Het eiland Corfu is heel divers. Zo kan je er in de zomer heerlijk relaxen op het strand en genieten van het mooie weer, maar ook kun je er actief bezig zijn in de bossen door te gaan wandelen of fietsen. Corfu kent een lange geschiedenis, hierdoor zijn er talloze bezienswaardigheden op het eiland die hier verband mee hebben. Doe zeker eens één van de vele archeologische plekken aan die het eiland rijk is.

Kaart van Corfu - Waar zie jij jezelf straks genieten?

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Corfu?

De beste periode om naar Corfu te reizen is de zomer. De temperaturen zijn dan zeer aangenaam. In de winter zijn de temperaturen laag. In de maanden mei t/m oktober zijn de temperaturen tussen de 24 en 30 graden en valt er geen tot nauwelijks neerslag. In de wintermaanden  is de temperatuur zo tussen de 10 en 15 graden en kan er soms wel wat neerslag vallen.


Wat ook nog belangrijk is om te weten wanneer je niet in het hoogseizoen op vakantie gaan naar Corfu is dat veel toeristische plekken gesloten zijn. Zo zullen veel restaurants en cafés, maar ook diverse toeristische attracties gesloten zijn. Dit omdat het simpelweg niet de moeite waard is voor ze om open te gaan bij gebrek aan toeristen.

De allerbeste deals naar het zonnige Corfu?

Corfu is geweldig. Wat een heerlijke mensen wonen hier. Zo vriendelijk! Ook qua eten ben ik helemaal los gegaan. Je krijgt altijd iets extra's waar je niet om gevraagd heb, zo lekker en je betaalt niets mee. Super!

~Tilly
corfu-stad

Leuke plaatsen op Corfu?

Corfu is geen eiland waar je heen moet gaan voor een leuke stedentrip. De hoofdstad van het eiland is Corfu-Stad en is ook bekend onder de naam Kerkyra. Dit is ook de enige stad van formaat op het gehele eiland. De stad kenmerkt zich door de middeleeuwse gebouwen en straten in combinatie met gezelligheid van de vele terrassen die de stad rijk is. Winkels zijn hier ruimschoots aanwezig dus als je dan toch een beetje wilt shoppen tijdens de vakantie is dit je kans!


Het eiland kent verder veel kleine en toeristische dorpjes. Veelal zijn deze gelegen aan de kust rondom de mooie standjes die het eiland rijk is. Het plaatje Kavos is erg populair onder jongeren die hier vakantie komen vieren, uitgaan kan je hier als de beste! Andere bekende plaatsjes die een bezoekje waard zijn zijn, Benitses, Agios Georgios, Afionas en Gouvia. Bekijk hier de plaats op Corfu die bij je past<<

Wanneer vertrek jij naar het unieke Corfu?

corfu-auto-huren

Bezienswaardigheden op Corfu

Het eiland Corfu biedt voldoende mogelijkheden om je te vermaken. Je kunt lekker op het strand gaan liggen of bij het zwembad bij je hotel, maar er is zo veel meer. Huur bijvoorbeeld een auto en verken het eiland. Dit kan je ook al in Nederland doen. Zelfs op Weeze Airport is dit mogelijk, moet je wel iets ruimer in de tijd zitten.


Doe eens gek en huur die auto voor een dag. Voor een paar tientjes is dit haalbaar en geniet van de vrijheid die je hiermee krijgt. Stap in en verken het eiland. Het rijden op Corfu verschilt niet veel t.o.v. het rijden in Nederland en België. Ook de wegen zijn prima begaanbaar. Het rijgedrag van de lokalen kan wat agressief overkomen, omdat ze graag met de hand op de toeter zitten. Je hier niks van aantrekken is het beste wat je hiertegen kunt doen. Ga met je huurauto lekker de kustlijn af en stop eens op de mooie plekjes die je onderweg tegenkomt. Verlaten strandjes, uitkijkpunten en romantische plekjes om een hapje te eten. Geniet!

We hebben een heerlijke vakantie gehad. 10 dagen mooi weer, een fijn en schoon vakantieverblijf, vliegreis ging soepel. Het eiland is heel mooi. We hebben veel gewandeld. Ook met de auto eropuit geweest.

~Clau
corfu-wandelen-olijfbomen

Wandelen op Corfu

Wandelen in het noorden van het eiland is een aanrader, mits je de nodige maatregelen neemt. Doe de goede schoenen aan en trek er op uit in het noorden van het eiland. Dit deel van het eiland is prachtig groen, je loopt op hoogte door de bossen en onderweg kom je de mooiste vergezichten tegen. De paden zijn meestal onverhard maar goed te bewandelen.


Afhankelijk van de routes die je neemt loop je door mooie natuur, kom je romantische baaitjes tegen en loop je door de meest romantische dorpjes. Een tip tijdens het wandelen is om goede schoenen te dragen, veel water te drinken en je goed in te smeren tegen de zon. Die zon kan soms verraderlijk fel zijn.

155 min.
Vliegtijd Weeze - Corfu
1.704 km

Vanaf Nederland

113.000+
Inwoners op Corfu
achilleion-sissi-corfu

Het Achilleion op Corfu - indrukwekkend!

Het prachtige paleis Achilleion ligt 10 kilometer ten zuidwesten van Corfu stad. Het Achilleion is makkelijk te bereiken. Je volgt een rechte route tot Ponti, vanaf daar vind je een kronkelige weg tussen de olijfgaarden. Het mooie paleis is gewoon te vinden via Google maps. Een leuk idee is om een Quad te huren en zo naar boven te gaan. Je voelt de frisse wind door je haren. Echt genieten!


Het lijkt alsof het paleis daar niet eens thuis hoort, zo imposant is de vorm en de rust rond het paleis. Dit was lang geleden de verblijfplaats van de beroemde keizerin Elizabeth van Oostenrijk-Hongarije, beter bekend als Sissi.

Voordat je het Achillion binnen gaat kom je ook veel beelden en sculpturen tegen. Allemaal geïnspireerd op de oude Griekse mythologie, de grote, trapsgewijze tuinen en het prachtige uitzicht. Denk aan je fototoestel. Niet alleen voor de beeldentuin, maar ook voor het paleis binnen. Niet alle kamers zijn te bezichtigen, maar er is meer dan genoeg te zien. Indrukwekkend.