ibiza-strand

Zonvakantie naar Ibiza vanaf Weeze Airport?

150 min.
Vliegtijd Weeze Airport - Ibiza
1.500 km

Vanaf Nederland

140.000+
Inwoners Ibiza
ibiza-kustlijn

Ibiza - een ideale zonvakantie

Nog nooit was het eiland Ibiza zo populair als dat het de laatste jaren is geworden. Jong en oud zoeken het schitterende Spaanse eiland massaal op. Het eiland staat bekend als feesteiland, hippie-eiland en als eiland waar je tot rust kunt komen en jezelf even heerlijk kunt terugvinden.


Zelf zijn wij van mening dat het eiland Ibiza vooral heel divers is en daarom voor iedereen geschikt is om een keertje naartoe te gaan op vakantie. 

Klaar voor je vakantie naar het zonnige Ibiza?

Vliegtuig Ryanair

Vliegen van Weeze Airport naar Ibiza

Een vakantie naar Ibiza is over het algemeen niet goedkoop, maar daarmee willen we ook weer niet zeggen dat iedere vakantie naar Ibiza duur hoeft te zijn.


Vliegen naar Ibiza kan vanaf vele vliegvelden. Al snel ben je dan geneigd om vanaf Schiphol te vliegen. Wist je dat net over de grens bij Limburg vanaf Weeze Airport vliegtickets aanzienlijk voordeliger kunnen zijn? Er vliegen hier diverse luchtvaartmaatschappijen vandaag, zowel de bekende als lowcost airlines. Ryanair heeft wel de meeste vluchten vanaf Airport Weeze.

Klaar voor je vakantie naar het zonnige Ibiza?

ibiza-zonsondergang

Vakantie naar Ibiza - het klimaat

Ibiza kent een Mediterraans zeeklimaat. De zomers zijn heerlijk warm en de winters zijn zacht. In het kort houdt dit in dat de temperaturen in de zomer zo tussen de 25 en 35 graden liggen en dat de temperatuur in de winter zo tussen de 12 en 17 graden.


Regen valt er in de zomermaanden niet tot nauwelijks, maar in de winter kan er iets meer neerslag vallen. Ondanks de hoge temperaturen op het eiland Ibiza voelt het lang niet altijd zo heet aan. Dit komt voornamelijk door de wind die bijna altijd aanwezig is. Dit maakt het zeer aangenaam.

Kaart van Ibiza - Waar zie jij jezelf straks genieten?

ibiza-stranden

Stranden van Ibiza

Veel toeristen gaan naar Ibiza om te relaxen in de zon. Het is dan ook een eiland met prachtige stranden waar je urenlang heerlijk niets kunt doen. In totaal telt het eiland ruim 50 verschillende stranden. Er zijn er enkele met kiezels, maar het merendeel van de stranden op Ibiza heeft mooi fijn zand waar je lekker kunt liggen. Afhankelijk van het strand dat je uitkiest kan je bedjes huren en zijn er faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan horeca, toiletten, strandbedjes, douches, etc…


De populairste stranden kom je bij de bekende badplaatsen tegen, maar als je meer rust wilt adviseren we je om een auto te huren en langs de kustlijn te rijden. Je komt dan schitterende (rustige) baaitjes tegen waar je heerlijk kunt zonnen en ontspannen. Hoe rustiger het strand des te minder faciliteiten je hier zult aantreffen.

Ibiza is geweldig, het heeft zo´n aparte sfeer. Het liefst kom ik hier meerdere keren per jaar. 

~ A.
ibiza-dansen

Uitgaan op Ibiza

Zonder twijfel is Ibiza hét party-eiland van Europa. Mensen komen hier massaal heen om in de grootste en bekendste discotheken te feesten tot het buiten weer licht aan het worden is. Alle bekende DJ’s op de wereld hebben hun plaatsen al gedraaid in één van de vele clubs die het eiland rijk is. De bekendste discotheken kom je tegen in Ibiza-Stad. Hou rekening met een eventuele dresscode bij sommige discotheken op het eiland, voorkom dat ze je om deze reden niet toelaten.

 

Als je wel lekker wilt stappen maar dit niet in een massale discotheek wilt doen zit je ook prima op zijn of haar plek op Ibiza. Er zijn talloze barretjes waar je heerlijk een drankje kunt doen. Of het nou een lekkere strandbar is of een Ierse pub, het zit er allemaal. Wat nog wel even belangrijk is om te weten is dat de prijzen bij het uitgaan op Ibiza hoog zijn. Toegang voor een discotheek is al snel minimaal 50 Euro, hier zitten nog geen drankjes bij. Een biertje of een wijntje zijn minimaal 10 Euro. Sterkere dranken en cocktails nog veel duurder.

Wanneer vertrek jij naar dit uitgaansparadijs?

hippiemarkt-ibiza

Bezienswaardigheden op Ibiza - Hippiemarkten

Ibiza kent tal van bezienswaardigheden en dingen om te doen. Naast het tot rust komen is het ook leuk om het eiland te verkennen en ontdekken. Op het eiland zijn een aantal hippiemarkten te vinden.


Het aantal kunstenaars op het eiland is hoog, ze hebben een compleet eigen leefstijl en deze is bij veel mensen erg populair. Over het algemeen leven ze van dag tot dag en maken kunst om te verkopen. De hippiemarkten zijn heel divers en erg leuk om even te bezoeken. Kleding, sieraden, kunst en meer zaken kom je hier tegen. De grootste markt van het eiland kan je trouwens vinden in de badplaats Es Cana.

Ik geniet van de hippiemarkten op Ibiza. Geweldig dat deze mensen zo relaxed in het leven staan. Elke keer dat ik hier komenleer ik weer waar het leven écht om draait

~Petra
ibiza-stad

Bezienswaardigheden op Ibiza - Ibiza stad

De grootste stad van het eiland is Ibiza stad en ook één met vele contrasten. Zo is het overdag een leuke plaats waar je heerlijk kunt winkelen in één van de vele boutiekjes. Kunst, kleding, sieraden en nog veel meer kun je hier vinden. Ook is het een stad met cultuur, er staat een grote kathedraal, stadspoorten en diverse oude gebouwen.


In de avond laat de stad een hele andere kant zien. Het nachtleven begint dan en het is er dan minstens zo druk als overdag. De vele barretjes, kroegen en discotheken lopen vol en overal hoor je muziek. Het uitgaansleven is hier geweldig en uniek in zijn soort.

Zie jij jezelf al liggen op het strand van Ibiza?

ibiza-grotten

Bezienswaardigheden op Ibiza - Aquarium Cap Blanc

Aquarium Cap Blanc: Op veel plekken op de wereld heb je een aquarium dat je kunt bezoeken. De ene is nog mooier dan de andere maar het Aquarium Cap Blanc op Ibiza is wel heel bijzonder. Het aquarium is namelijk gelegen in een grot. Het is niet dat het een heel groot aquarium is maar het gaat meer om de totale setting.


In het Aquarium Cap Blanc zijn verschillende zeedieren te vinden. Er is een afdeling met dieren die in de wateren rondom Ibiza leven maar ook kan je er haaien, roggen en andere bijzondere zeedieren vinden. Het is een aanrader om na afloop wat te eten of drinken in het bijbehorende restaurant. Je kunt hier namelijk genieten van een prachtig uitzicht over de naastgelegen baai.

De allerbeste deals naar het zonnige Ibiza?

ibiza-stad-eivissa

Van Weeze Airport naar Ibiza? Doen!

Via Weeze Airport, net over de grens bij Limburg, vlieg je wel heel voordelig naar Ibiza. Dit unieke eiland moet je gewoon een keer gezien hebben je leven! Verken ook zelf het eiland. Ga op eigen gelegenheid het eiland ontdekken. Huur een auto of een fiets en ga op ontdekkingstocht door de natuur. Je kunt lange en mooie wandeltochten maken om toch nog een beetje sportief te doen op vakantie. Dit is laagdrempelig en erg leuk om te doen!

 

Er zijn nog heel veel meer dingen om te doen en te bekijken op het eiland, we adviseren je om via Airport Weeze naar Ibiza te vliegen en alles zelf te ontdekken, dat is de leukste manier om meer van het eiland te leren.


Hierboven is slechts een beperkte hoeveelheid van de bezienswaardigheden die er te bewonderen zijn op het eiland Ibiza. Trek er lekker op uit met een huurauto en verken Ibiza op eigen gelegenheid. Zo leer je het eiland het beste kennen.

De allerbeste deals naar het zonnige Ibiza?