Kroatië strand

Zonvakantie naar Kroatië vanaf Weeze Airport?

120 min.
Vliegtijd
1.000 km

Vanaf Nederland

4.400.000+
Inwoners
kroatie zadar

Van Weeze Airport naar het prachtige Kroatië

Met Ryanair vlieg je wel heel erg voordelig naar het mooie Kroatië.  Buiten de schoolvakanties om kan je al voor minder dan 40 euro genieten van het strand. Met op de achtergrond altijd een immense berg zichtbaar. Dit is ook nog eens een rechtstreekse vlucht.


Als je vanaf Weeze wilt gaan vliegen kijken dan goed naar de luchthaven code van Weeze Airport. Deze is NRN, dit heeft te maken met een eerdere naam die aan de luchthaven is gegeven, namelijk Flughafen Niederrhein. Wist je al dat binnen 120 minuten op Kroatië vliegt? Verrassend dichtbij dus!


Kroatië is de laatste jaren flink bezig geweest op de vakantiemarkt om haar positie te verbeteren. Daar heeft erin geresulteerd dat steeds meer toeristen op vakantie gaan naar Kroatië.

 

Kroatië bestaat nog niet zo lang en behoort zelfs tot de jongste landen van de wereld. Tot 1991 waren Kroatië en Slovenië één land, genoemd Joegoslavische Republiek. Pas in 2013 sloot Kroatië zich aan bij de EU (Europese Unie). Kroatië kent als munteenheid de kuna’s. Je kunt er dus niet met je euro’s betalen. Je moet eventjes naar de bank om geld te wisselen.

Klaar voor jouw zonvakantie naar het zonnige Kroatië?

zonvakantie-kroatie

Vakantie Kroatië: Ervaar de schoonheid van de Balkan

Jarenlang bleef Kroatië onder de toeristische radar. Dat was grotendeels het gevolg van de gruwelijke oorlog die in het Balkanland werd uitgevochten. Eenmaal de geweren niet meer knalden in het land (en de rust was teruggekeerd) werd duidelijk wat een ongelofelijke natuurpracht zich hier ontvouwt.


In sneltempo verscheen Kroatië op de toeristische kaart, waardoor ze inmiddels is uitgegroeid tot één van de meest toeristische landen van Europa. Overweeg jij ook om een vakantie naar dit prachtige land te ondernemen? Maar is het voor jou niet helemaal duidelijk waar precies te beginnen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om je even te verdiepen in de interessante tips die zijn terug te vinden hier op deze pagina:

ryanair-instappen

Via Weeze Airport vlieg je met Ryanair op het Kroatische Zadar

Op dit moment vliegt Ryanair alleen maar op het Kroatische Zadar. Dit is een prachtige stad met een kleine luchthaven. Je vindt Zadar in het westen van Kroatië en ook hier vind je die prachtige stranden met mooie bergen rondom. Mocht je heel ver kunnen gooien, dan is het mogelijk om San Marino en Rimini (Italië) te raken met jouw steen.


Mocht je kiezen voor een zonvakantie naar Kroatië dan is het erg de moeite waard om er ook een auto te huren. Dit kan al heel goedkoop en zeer gauw geregeld worden. Hoe mooi is het om de route naast de zee te nemen en steeds zuidelijker te zakken, richting de prachtstad Dubrovnik. Onderweg zul je ontdekken hoe goedkoop alles is (buiten de toeristische plekken) en welke prachtige steden (Sibenik, Markaska en Split) je te zien krijgt. Geniet!

Kaart van Kroatië - Waar zie jij jezelf straks genieten?

dubrovnik-kroatie-1

Dubrovnik, de absolute parel van Kroatië

Eén van de inmiddels meest tot de verbeelding sprekende steden van Kroatië luistert naar de naam 'Dubrovnik'. Deze prachtige, ommuurde stad heeft door de jaren heen niet voor niets dienst gedaan als decor voor tal van verschillende (film)producties. Er zijn maar weinig andere steden in Europa terug te vinden die over zo'n bijzonder en bovendien ook authentiek karakter beschikken als Dubrovnik.


Het prijsniveau in de stad heeft zich evenwel ook in snel tempo aangepast aan de toegenomen toeristische interesse. Dubrovnik is dan ook uitgegroeid tot veruit de duurste stad van het land.

Kroatië is een zeer mooi land heb daar mijn hart verloren en moest ik echt iets winnen zou ik er zelf willen wonen ze zijn daar heel vriendelijk en de natuurparken heel mooi je kan daar uren genieten

~Didi
dubrovnik-strand

Stranden Dubrovnik

Dit gezegd hebbende is en blijft Dubrovnik een absolute must om te ontdekken. Dat geldt overigens niet alleen voor de stad, maar ook voor haar omgeving. In de buurt van Dubrovnik kan je dan ook niet alleen enkele prachtige stranden ontdekken, daarnaast zijn er hier ook tal van verschillende eilanden terug te vinden die je niet over het hoofd mag zien.


Laat ons eerst even kijken naar het populairste strand van de regio. Dat is namelijk ongetwijfeld 'Banje Beach'. Dit strand is niet alleen dichtbij de stad gelegen, het kent ook uitstekende voorzieningen. Let wel, je moet wel zo'n 100 treden afleggen alvorens je op het strand uitkomt.

Wanneer vertrek jij naar het unieke Kroatië?

dubrovnik-eilanden

Welke eilanden rond Dubrovnik bezoeken?

De schoonheid van Dubrovnik is er één die je niet snel meer zal vergeten. Laat je echter niet alleen verwonderen door de stad, maar ook door hetgeen je allemaal in de omgeving kan aantreffen.


De oppervlakte van Kroatië is 56.0000 km². Dat je daar heel veel eilanden in kwijt kunt, bewijst Kroatië wel. Het land herbergt meer dan 1.200 eilanden. Je kan niet naar alle eilanden toe als toerist. De keuze tussen alle eilanden die overblijven is echter nog steeds lastig.

 

Hieronder enkele van onze favorieten op een rijtje.  Brac. Dit eiland was tot 10 jaar geleden nog niet populair en weinig mensen hadden hiervan gehoord. Momenteel behoort het tot de meest populaire vakantiebestemmingen in de zomer. Dit komt vooral door Zlatni Rat. Dat geldt voor vele inwoners als het allermooiste strand van Kroatië.


Wat minder toeristen weten af van Krk. Hier kun je vrij rustig genieten van een stukje lopen door de middeleeuwse stad met dezelfde naam als het eiland, Krk. Dit kun je afwisselen met een bezoekje aan de mooie vissersdorpjes en prachtige grotten. Hier tussen heb je een adembenemend mooi en vooral groen landschap die je kunt bewonderen.


Wist je dat de opnames van Mama Mia Here We Go Again in Griekenland hebben plaatsgevonden? De 2e Mama Mia-film werd opgenomen op het Kroatische eiland Vis. Het eiland is makkelijk te bereiken vanaf Brac. Zeker een bezoekje waard.


Voor de kust van Dubrovnik bevinden er zich dan ook tal van verschillende, zeer mooie eilanden. Eén van de mooiste eilanden in de buurt die je absoluut eens moet bezoeken is Lokrum. Dit eiland is bovendien zeer eenvoudig te bereiken vanuit de stad. Lokrum is een onbewoond eiland,... al telt ze wel een indrukwekkende populatie pauwen. De tocht vanuit de haven van Dubrovnik naar Lokrum duurt gemiddeld zo'n 15 minuten.

Dubrovnik is een ontzettend leuke stad met hartelijke mensen. Wij hebben online een accommodatie geboekt voor 12 personen, appartementen Mon Amour in Lapad. Dit is een leuke buurt met genoeg horeca, een leuk strand en goede busverbinding naar de oude stad.

~Cato
watertaxi-kroatie

Elaphiti Eilanden

Nog een interessant eiland in de buurt van Dubrovnik is 'Koločep'. Dit eiland maakt deel uit van de zogenaamde Elaphiti Eilanden en is in ongeveer 20 minuten te bereiken vanuit Dubrovnik.


Neem je de watertaxi? Dan kan je reeds in amper 10 minuten voet aan land zetten op Koločep. Het eiland is volledig autovrij wat er voor zorgt dat je er werkelijk in alle rust prachtige wandelingen kan maken. Tijdens een bezoek aan het eiland mag je zeker niet vergeten om de 7 pre-Romaanse kerken te gaan ontdekken. Bovendien is ook de 'Blue Cave' een absolute must see locatie waar je bovendien leuk kan zwemmen.

120 min.
Vliegtijd
1.000 km

Vanaf Nederland

4.400.000+
Inwoners
kroatie-zon

Vakantiezon in Kroatië

Als je van zonnige klimaat houdt moet je naar één van de landen in Zuid-Europa gaan. Echter, Kroatië kent ook vele zonuren. Elk jaar heb je een gemiddelde van 2.500 zonuren! In de zomer is het aardig warm, en qua temperatuur komt het overeen met de Franse Rivièra. Doe je zwembroek maar aan en je duikbril maar op!


Dankzij de riante kustlijn kun je heerlijk genieten van de warme zon op Kroatië. Alle 1.200 eilanden en het vasteland tezamen hebben maar liefst 5.000 km aan kust. Langs deze 5.000 km aan kust bevinden zich meer dan 800 stranden waar je lekker kunt genieten.

 

Het is vrij lastig om te kiezen tussen de badplaatsen die je op het vaste land vindt en alle eilanden, dat snappen we. Mocht je willen kiezen voor een plek met de meeste zonuren, ga dan naar Hvar. In Hvar schijnt de zon meer dan de gemiddelde 2.500 uur per jaar, namelijk 2.800 gemiddeld per jaar! 

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

krka-kroatie

Nationale parken in Kroatië

Kroatië kent veel meer eilanden dan nationale parken, dan moge duidelijk zijn. Toch heeft het land 8 officiële nationale parken. Dit is ook zeker niet weinig. Het bekendste Nationale park is Plitvice meren. Dit is het grootste park van Kroatië. Daarnaast behoort het tot één van de oudste nationale parken in heel Zuidoost-Europa.

 

Als je van stad en natuur houdt, kun je vanuit Split naar het Nationaal Park Krka. Vanuit het park ben je binnen een uur in de stad. Het staat bekend om de Krka-watervallen. Het park is maar liefst 100 km² groot.


Een bijzonder nationaal park is het park Brijuni. Dit park heeft maar liefst 12 kleinere en nog 2 grotere eilanden. Dit samen is een oppervlakte van 2.700 hectare. Ook heeft het een mooi groen natuur en nog overblijfselen daterend voor Christus.

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

kroatie-rovinj

Istrië, het ondergewaardeerde deel van Kroatië?

Dalmatië en dan in het bijzonder de streek rond Dubrovnik is ronduit indrukwekkend. Het prijsniveau dat hier op veel plaatsen wordt gehanteerd zorgt er evenwel voor dat een vakantie doorbrengen in deze regio niet voor iedereen zomaar tot de mogelijkheden behoort. Mede omwille van deze reden is het dan ook zo dat de meeste mensen die Kroatië leren kennen voor het eerst vertoeven in de streek van Istrië


Ondanks het feit dat ook deze regio heel wat moois te bieden heeft lijkt ze toch een beetje in de schaduw van Dalmatië te staan. Dat is niet helemaal terecht. Ook in Istrië kan je kennismaken met verschillende mooie plaatsen zoals:

 

 • Het Romantische stadje Rovinj;
 • Het dorpje Bale met haar bijzonder pittoreske karakter;
 • De kliffen van Kaap Kamenjak;
 • Pula met haar indrukwekkende amfitheater;
 • Motovun en haar truffel haven;
 • Groznjan, het uitnodigende kunstenaarsdorp;

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

kroatie natuur

Limski Fjord 

Bovenstaande is ook nog maar het puntje van de ijsberg. Niet alleen kan je in Istrië in Kroatië heel wat prachtige en uitnodigende steden ontdekken, daarnaast valt er ook heel wat prachtige natuur te verkennen.


De absolute topper op dit vlak is het zogenaamde Limski Fjord. Wat is deze regio ongelofelijk mooi. Bovendien is het zo dat je hier buiten de 150 meter hoge kliffen ook oesterfarms terug kan vinden.


Let wel, het Limski Fjord is een beschermd natuurgebied. Dit zorgt er voor dat je hier niet in het water mag zwemmen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het prachtige Kroatië beschikt over zeer veel troeven die wachten om ontdekt te worden. Geniet van jouw zonvakantie!

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

kroatie natuur

UNESCO Werelderfgoed Kroatië

Spanje heeft veel  UNESCO Werelderfgoed, maar ook in Kroatië vind je heel veel Werelderfgoed. Hieronder enkele voorbeelden van erfgoed dat deze onderscheiding van UNESCO hebben gekregen.

 

De Eufrasiusbasiliek is het bekendste bouwwerk in de Kroatische stad Porec in Istrië. Deze basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Eufrasius. In 1997 is dit bouwwerk door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De kerk is gebouwd in Byzantijnse stijl. Bij deze nominatie gaven de mozaïekvloeren en de mozaïekmuren de doorslag. Ook kun je de klokkentoren beklimmen voor een mooi uitzicht over de gehele stad.


Trogir, nog zo’n pareltje. De gehele binnenstad van deze prachtige stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het weerkaatsen van de zon op de geplaveide straten is een prachtig mooi gezicht. Aan het begin van de 4e eeuw gaf de Romeinse keizer Diocletianus de opdracht om het paleis van Diocletianus te bouwen. In de eeuwen daarna groeide het paleis uit tit het stadshart van de plaats Split. 

 

Met onder andere de Tempel van Jupiter, de Gouden Poort, het mausoleum van Diocletanius en de St. Dominius Kathedraal, is het een prachtige plek. Dit is dan ook dé trots van de inwoners van Split. En dit zag UNESCO ook.

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

kroatie natuur

Guinness Book of Records Kroatië

Hum, de kleinste stad ter wereld, ligt in Istrië. Dit piepkleine stadje ligt op 400 meter hoogte, telt maarliefst 12 huizen met minder dan 30 inwoners. Ondanks deze aantallen heeft Hum toch wel stadsrechten. Ze staan dan ook in het Guinness Book of Records als de kleinste stad ter wereld.

 

Kroatië kent daarnaast nog een record, een gek record zelfs. In 2015, in de maand september, werd een hele lange lijn van strudels (appelgebak) gemaakt. De lijn was 1479 meter lang en omvatte 3078 heerlijke strudels! Het doel hiervan was Kroatië en dan vooral het groene hart, te promoten.

 

Ook werd in 1999 de grootste truffel ter wereld ontdekt ook in Istrië van bijna 2 kilogram! Deze witte truffel staat dus ook in The Guinness Book of Records.

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

zadar-kroatie-zonsondergang

Weetjes over Kroatië

 • Als je een hekel hebt aan het dragen van stropdassen; geef de Kroaten op de schuld. De Kroatische mannen die op weg waren naar het slagveld, kregen een halsdoek om. In de 17e eeuw kregen ook de huursoldaten van Louis XIII deze om. Deze werden door Louis XIII als eerbetoon ‘La Cravate’ genoemd en ze werden zelfs verplichte op koninklijke feesten. En dat was dus de geboorte van de stropdas!

 

 • Voor Games of Thrones-fans is Kroatië zeker een aanrader! Dan moet je zeker naar onder andere Klis Fortress, het Paleis van Diocletanius in Split, de stad Dubrovnik, het Nationaal Park Krka en natuurlijk niet te vergeten de St. Jacobskathedraal in Sibenik. Al deze plekken dienen als decor voor deze enorm populaire serie.

 

 • In diverse Europese landen is het kraanwater niet schoon, in Kroatië kun je wel gewoon uit de kraan drinken. In Kroatië heb je een van de meest hoge kwaliteitsstandaarden die in Europa bekend zijn.

 

 • Volgens een van de bekendste filmregisseurs, Alfred Hitchcock, heeft de stad Zadar de mooiste zonsondergang van de wereld, zeker een bezoekje waard dus!

 

 • Als je toe bent aan je pensioen is volgens onderzoek van Forbes Magazine Kroatië één van de meest geschikte plekken om na je welverdiende pensioen te gaan genieten. Kroatië heeft een vrij mild klimaat, de levenskosten zijn er laag en je kunt er flink gebruikmaken van belastingvoordeel die er voor gepensioneerden zijn.