Kroatië strand

Zonvakantie naar Kroatië vanaf Weeze Airport?

120 min.
Vliegtijd
1.000 km

Vanaf Nederland

4.400.000+
Inwoners
kroatie zadar

Van Weeze Airport naar het prachtige Kroatië

Met Ryanair vlieg je wel heel erg voordelig naar het mooie Kroatië.  Buiten de schoolvakanties om kan je al voor minder dan 40 euro genieten van het strand. Met op de achtergrond altijd een immense berg zichtbaar. Dit is ook nog eens een rechtstreekse vlucht.


Als je vanaf Weeze wilt gaan vliegen kijken dan goed naar de luchthaven code van Weeze Airport. Deze is NRN, dit heeft te maken met een eerdere naam die aan de luchthaven is gegeven, namelijk Flughafen Niederrhein. Wist je al dat binnen 120 minuten op Kroatië vliegt? Verrassend dichtbij dus!

Klaar voor jouw zonvakantie naar het zonnige Kroatië?

zonvakantie-kroatie

Vakantie Kroatië: Ervaar de schoonheid van de Balkan

Jarenlang bleef Kroatië onder de toeristische radar. Dat was grotendeels het gevolg van de gruwelijke oorlog die in het Balkanland werd uitgevochten. Eenmaal de geweren niet meer knalden in het land ( en de rust was teruggekeerd) werd duidelijk wat een ongelofelijke natuurpracht zich hier ontvouwt.


In sneltempo verscheen Kroatië op de toeristische kaart, waardoor ze inmiddels is uitgegroeid tot één van de meest toeristische landen van Europa. Overweeg jij ook om een vakantie naar dit prachtige land te ondernemen? Maar is het voor jou niet helemaal duidelijk waar precies te beginnen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om je even te verdiepen in de interessante tips die zijn terug te vinden hier op deze pagina:

ryanair-instappen

Via Weeze Airport vlieg je met Ryanair op het Kroatische Zadar

Op dit moment vliegt Ryanair alleen maar op het Kroatische Zadar. Dit is een prachtige stad met een kleine luchthaven. Je vindt Zadar in het westen van Kroatië en ook hier vind je die prachtige stranden met mooie bergen rondom. Mocht je heel ver kunnen gooien, dan is het mogelijk om San Marino en Rimini (Italië) te raken met jouw steen.


Mocht je kiezen voor een zonvakantie naar Kroatië dan is het erg de moeite waard om er ook een auto te huren. Dit kan al heel goedkoop en zeer gauw geregeld worden. Hoe mooi is het om de route naast de zee te nemen en steeds zuidelijker te zakken, richting de prachtstad Dubrovnik. Onderweg zul je ontdekken hoe goedkoop alles is (buiten de toeristische plekken) en welke prachtige steden (Sibenik, Markaska en Split) je te zien krijgt. Geniet!

Kaart van Kroatië - Waar zie jij jezelf straks genieten?

dubrovnik-kroatie

Dubrovnik, de absolute parel van Kroatië

Eén van de inmiddels meest tot de verbeelding sprekende steden van Kroatië luistert naar de naam 'Dubrovnik'. Deze prachtige, ommuurde stad heeft door de jaren heen niet voor niets dienst gedaan als decor voor tal van verschillende (film)producties. Er zijn maar weinig andere steden in Europa terug te vinden die over zo'n bijzonder en bovendien ook authentiek karakter beschikken als Dubrovnik.


Het prijsniveau in de stad heeft zich evenwel ook in snel tempo aangepast aan de toegenomen toeristische interesse. Dubrovnik is dan ook uitgegroeid tot veruit de duurste stad van het land.

Kroatië is een zeer mooi land heb daar mijn hart verloren en moest ik echt iets winnen zou ik er zelf willen wonen ze zijn daar heel vriendelijk en de natuurparken heel mooi je kan daar uren genieten

~Didi
dubrovnik-strand

Stranden Dubrovnik

Dit gezegd hebbende is en blijft Dubrovnik een absolute must om te ontdekken. Dat geldt overigens niet alleen voor de stad, maar ook voor haar omgeving. In de buurt van Dubrovnik kan je dan ook niet alleen enkele prachtige stranden ontdekken, daarnaast zijn er hier ook tal van verschillende eilanden terug te vinden die je niet over het hoofd mag zien.


Laat ons eerst even kijken naar het populairste strand van de regio. Dat is namelijk ongetwijfeld 'Banje Beach'. Dit strand is niet alleen dichtbij de stad gelegen, het kent ook uitstekende voorzieningen. Let wel, je moet wel zo'n 100 treden afleggen alvorens je op het strand uitkomt.

Wanneer vertrek jij naar het unieke Kroatië?

dubrovnik-eilanden

Welke eilanden rond Dubrovnik bezoeken?

De schoonheid van Dubrovnik is er één die je niet snel meer zal vergeten. Laat je echter niet alleen verwonderen door de stad, maar ook door hetgeen je allemaal in de omgeving kan aantreffen.


Voor de kust van Dubrovnik bevinden er zich dan ook tal van verschillende, zeer mooie eilanden. Eén van de mooiste eilanden in de buurt die je absoluut eens moet bezoeken is Lokrum. Dit eiland is bovendien zeer eenvoudig te bereiken vanuit de stad. Lokrum is een onbewoond eiland,... al telt ze wel een indrukwekkende populatie pauwen. De tocht vanuit de haven van Dubrovnik naar Lokrum duurt gemiddeld zo'n 15 minuten.

Dubrovnik is een ontzettend leuke stad met hartelijke mensen. Wij hebben online een accommodatie geboekt voor 12 personen, appartementen Mon Amour in Lapad. Dit is een leuke buurt met genoeg horeca, een leuk strand en goede busverbinding naar de oude stad.

~Cato
watertaxi-kroatie

Elaphiti Eilanden

Nog een interessant eiland in de buurt van Dubrovnik is 'Koločep'. Dit eiland maakt deel uit van de zogenaamde Elaphiti Eilanden en is in ongeveer 20 minuten te bereiken vanuit Dubrovnik.


Neem je de watertaxi? Dan kan je reeds in amper 10 minuten voet aan land zetten op Koločep. Het eiland is volledig autovrij wat er voor zorgt dat je er werkelijk in alle rust prachtige wandelingen kan maken. Tijdens een bezoek aan het eiland mag je zeker niet vergeten om de 7 pre-Romaanse kerken te gaan ontdekken. Bovendien is ook de 'Blue Cave' een absolute must see locatie waar je bovendien leuk kan zwemmen.

120 min.
Vliegtijd
1.000 km

Vanaf Nederland

4.400.000+
Inwoners
kroatie-rovinj

Istrië, het ondergewaardeerde deel van Kroatië?

Dalmatië en dan in het bijzonder de streek rond Dubrovnik is ronduit indrukwekkend. Het prijsniveau dat hier op veel plaatsen wordt gehanteerd zorgt er evenwel voor dat een vakantie doorbrengen in deze regio niet voor iedereen zomaar tot de mogelijkheden behoort. Mede omwille van deze reden is het dan ook zo dat de meeste mensen die Kroatië leren kennen voor het eerst vertoeven in de streek van Istrië


Ondanks het feit dat ook deze regio heel wat moois te bieden heeft lijkt ze toch een beetje in de schaduw van Dalmatië te staan. Dat is niet helemaal terecht. Ook in Istrië kan je kennismaken met verschillende mooie plaatsen zoals:

 

  • Het Romantische stadje Rovinj;
  • Het dorpje Bale met haar bijzonder pittoreske karakter;
  • De kliffen van Kaap Kamenjak;
  • Pula met haar indrukwekkende amfitheater;
  • Motovun en haar truffel haven;
  • Groznjan, het uitnodigende kunstenaarsdorp;

De allerbeste deals naar het zonnige Kroatië?

kroatie natuur

Limski Fjord 

Bovenstaande is ook nog maar het puntje van de ijsberg. Niet alleen kan je in Istrië in Kroatië heel wat prachtige en uitnodigende steden ontdekken, daarnaast valt er ook heel wat prachtige natuur te verkennen.


De absolute topper op dit vlak is het zogenaamde Limski Fjord. Wat is deze regio ongelofelijk mooi. Bovendien is het zo dat je hier buiten de 150 meter hoge kliffen ook oesterfarms terug kan vinden.


Let wel, het Limski Fjord is een beschermd natuurgebied. Dit zorgt er voor dat je hier niet in het water mag zwemmen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, het prachtige Kroatië beschikt over zeer veel troeven die wachten om ontdekt te worden. Geniet van jouw zonvakantie!

arrow_drop_up arrow_drop_down