lanzarote-playa-de-las-cucharasplaya

Vakantie Lanzarote vanaf Airport Weeze?

270 min.

Vliegtijd Weeze - Lanzarote 

3.000 km

Vanaf Airport Weeze

160.000+

Inwoners Lanzarote
lanzarote-strand

Lanzarote - een ideale zonvakantie

Het eiland Lanzarote is al jaren populair onder Nederlanders en Belgen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Het eiland heeft veel te bieden. Zo kan je er heerlijk uitrusten op het strand of bij het zwembad van je hotel, maar heeft het ook een grote diversiteit aan bezienswaardigheden.


 Vulkanische landschappen, schitterende stranden, leuke plaatsjes, vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, etc… Lanzarote is de perfecte zonbestemming om voor niet al te veel geld te ontsnappen aan de sleur van het dagelijkse leven. 

Klaar voor je vakantie naar het zonnige Lanzarote?

Vliegtuig Ryanair

Vliegen van Weeze Airport naar Lanzarote

Op ongeveer 4:30 uur vliegen vanaf Airport Weeze ligt Lanzarote. De vliegtijd zorgt er mede voor dat Lanzarote zo populair is. Er vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar Lanzarote waardoor de prijzen scherp zijn.


Zo kan je bijvoorbeeld vanaf Weeze Airport voor zeer voorldelige prijzen richting Lanzarote vliegen. Vluchten kan je bijna dagelijks boeken bij zowel grote luchtvaartmaatschappijen als prijsvechters. Je komt in aan op de internationale luchthaven Lanzarote Airport (ACE), deze wordt ook wel Arrecife Airport genoemd. De luchthaven heeft slechts 2 terminals, waardoor alles lekker duidelijk en overzichtelijk is. Toch mag Lanzarote ieder jaar weer rond de 6 miljoen toeristen verwachten.

Klaar voor je vakantie naar het zonnige Lanzarote?

lanzarote-strand-zon

Vakantie naar Lanzarote - het klimaat

Lanzarote is het hele jaar door een fijne vakantiebestemming. De gematigde winters en de warme zomers zijn hier doorslaggevend voor. De maanden december tot en met mei zijn de koelste maanden. De temperaturen liggen gemiddeld zo tussen de 20 - 23 graden. De avonden zijn dan aanzienlijk koeler waarbij het kan afkoelen tot zo’n 10 graden. De zomermaanden daarentegen zijn overdag flink warmer. De gemiddelde temperatuur tijden de zomermaanden ligt op zo’n 26 graden waarbij het in augustus en september regelmatig boven de 30 graden is.


In de wintermaanden valt er nog wel eens wat regen, in de zomermaanden is dit een grote uitzondering. Wind staat er altijd op het eiland, de gevoelstemperatuur kan daarom sterk verschillen op het moment dat er veel of weinig wind staat. Het gunstige klimaat van Lanzarote zorgt ervoor dat dit zowel een prima winter- als zomerbestemming is.

Kaart van Lanzarote - Waar zie jij jezelf straks genieten?

lanzarote-kaktussen

Bezienswaardigheden Lanzarote

Het is natuurlijk heerlijk om lekker de hele vakantie op je strandbedje door te brengen en even een tijdje met helemaal niks bezig te zijn, maar het is ook leuk om dit een beetje af te wisselen met het ontdekken van het eiland. Dit zeggen we natuurlijk niet voor niets. Het eiland Lanzarote heeft namelijk erg veel te bieden. We hebben een aantal tips beschreven van dingen die je op het eiland kunt doen:

Genieten van tapas, bier en sangria tijdens mijn vakantie op Lanzarote. Een geweldig gekleurd strand en je staat op lavalandschap ;)

~ A.
Timanfaya Nationaal Park

Timanfaya Nationaal Park - Lanzarote

Lanzarote bestaat voor een groot deel uit vulkanen. Dat zie je ook terug in dit park. De officiële benaming van het park is Parque Nacional de Timanfaya. Het park zoals dat nu is is ontstaan uit een enorme ramp in 1730 waarbij een vulkaan tot uitbarsten kwam en hierbij een stuk van 200 vierkante kilometer met lavasteen bedekte. Meer dan 50 dorpen werden door het lava opgeslokt en het was toentertijd ondenkbaar dat dit tegenwoordig zo’n schitterend en populair natuurgebied is.


Er is nog steeds activiteit van vulkanen in het gebied. Zo is er bijvoorbeeld een restaurant dat kookt op vulkanische warmte. Uiteraard kun je het gebied bezoeken, dit kan zowel per bus als per kameel. Met eigen auto kan je wel tot het bezoekerscentrum komen.

Wanneer vertrek jij naar het unieke Lanzarote?

lanzarote-grotten

Cueva de los Verdes - Lanzarote

Cueva de los Verdes: Nog zo’n schitterende plek die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Deze grotten hebben een lengte van ongeveer 8 kilometer en je zult je verbazen over hoe deze 5000 jaar oude grotten eruit zien aan de binnenkant. Door middel van een rondleiding van ongeveer 45 minuten kan je een deel van de grotten bekijken en hier over leren.


Wat in deze grotten heel bijzonder is is de natuurlijke akoestiek die is ontstaan. Omdat deze zó bijzonder en goed is worden hier regelmatig (jazz)concerten gegeven.

Lanzarote is geweldig. Ik kom hier al 4 jaar op rij en er komen gemakkelijk 4 jaren bij. Genieten van alle stranden en de mensen zijn zo relaxed!

~Petra
lanzarote-strand-hotel

Lanzarote heeft diverse mooie stranden

Lanzarote kent diverse mooie stranden. De mooiste stranden kom je tegen in het zuiden van eiland. Het mooiste plekje is Playas de Papagayo. Dit is plek waar ruim 7 stranden afgelegen in de buurt van elkaar liggen. Je kunt er niet helemaal met de auto komen maar als je een stukje lopen niet erg vindt kun je genieten van rustige zandstranden met een prachtige blauwe zee voor je. Neem wel een handdoek en eten/drinken mee, want er is hier behalve mooi fijn zand niks te vinden.

 

Playa Blanco is een plaats waar veel mooie stranden in de buurt liggen. Het strand Playa Flamingo is zeer geschikt voor kinderen. Het is lang ondiep, weinig golven en ook zo goed als geen stroming. Daarnaast is het strand mooi zacht en kunnen ze heerlijk spelen.

 

Als je meer actie wilt en graag wilt surfen of kiten kan je goed naar het strand Playa de Farmara gaan. Dit ligt bij de plaats La Caleta. Hier staat veel wind en zijn de golven zeer geschikt voor watersporten.

Zie jij jezelf al liggen op het strand van Lanzarote?

strandvakantie-lanzarote-playa-blanca

Strandvakantie Lanzarote: Playa Blanca

Ik noemde Playa Blanca hierboven ook al even en dat is niet voor niets. Playa Blanca wordt doorgaans beschouwd als een badplaats waar massatoerisme minder uitgesproken is. Maar dat is wellicht binnenkort verleden tijd, want Playa Blanca haalt het drukkere Puerto del Carmen snel in wat betreft de bezetting van strandbedden. Hoe dan ook is Playa Blanca een prachtige plek als je op vakantie bent op Lanzarote.


Het voelt een beetje aan alsof hier alles wat gemoedelijker is. Dit komt waarschijnlijk met name doordat er geen lange weg is die pal langs de stranden en de meeste winkels en restaurants loopt.

Zie jij jezelf al liggen op het strand van Lanzarote?

van-weeze-naar-lanzarote-strandvakantie-lanzarote-playa-blanca

Veel horeca gelegenheden liggen bijvoorbeeld aan de Avenida Maritima boulevard en er is een autovrije straat voor de winkels: Zona Peatonal Los Limones. Samen met het strand Playa Dorada vormen deze twee straten het centrum van Playa Blanca.


Richting het westen zie je in de verte van de stad een vuurtoren staan. Enkele decennia geleden terug stond deze toren, Faro de Pechiguera, ver weg van het stadscentrum. Vandaag de dag is Playa Blanca in het westen uitgebreid tot aan de vuurtoren. En in het oosten strekt de stad zich bijna uit tot aan Playas del Papagayo.

Zie jij jezelf al liggen op het strand van Lanzarote?

lanzarote-verkeer

Lanzarote - huurauto

Het huren van een auto op het eiland Lanzarote is echt een aanrader. Het eiland is niet zo heel erg groot en de wegen zijn er prima om te rijden. De meeste bezienswaardigheden en stranden zijn goed bereikbaar en ook de bewegwijzering is prima aangegeven.


Het huren van een auto op Lanzarote is heel eenvoudig. Er zijn diverse autoverhuurbedrijven, zeker in de meer toeristische plaatsen op het eiland kan je ze makkelijk vinden. Ons advies is om altijd van een grote internationale organisatie te huren. Mocht er iets met de auto aan de hand zijn zal het hier beter opgepakt worden. Dit zegt natuurlijk niet dat dit bij kleine lokale verhuurbedrijven slecht is geregeld. Als je precies van te voren weet welke dagen je een auto wilt huren kun je dit wellicht ook alvast thuis online regelen.

De allerbeste deals naar het zonnige Lanzarote?

lanzarote straat

Lago Verde - Lanzarote

Lago Verde: Wanneer je de naam vertaald is het al snel duidelijk, een groen meer. Niet gewoon groen maar echt een gifgroen meer midden in een zwart zandstrand. Een onnatuurlijk beeld maar heel bijzonder om te bekijken en natuurlijk foto’s van te maken.


Het groen komt van een combinatie van algen en zout wat in het water zit. Het is niet de bedoeling dat je het water in gaat en daarom is het ook afgezet met een touw. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar het meer, de weg wijst zich vanzelf. Het is verstandig om hier vroeg in de ochtend te komen, het is er dan nog lekker rustig, later op de dag kan het hier flink druk zijn.


Hierboven is slechts een beperkte hoeveelheid van de bezienswaardigheden die er te bewonderen zijn op het eiland Lanzarote. Trek er lekker op uit met een huurauto en verken het Lanzarote op eigen gelegenheid. Zo leer je het eiland het beste kennen.

De allerbeste deals naar het zonnige Lanzarote?