135 min.

Vliegtijd Weeze - Mallorca

1.430 km

Vanaf Weeze Airport

858.000+

Inwoners Mallorca

Van Weeze Airport naar Mallorca

Vluchten van Weeze naar Mallorca zijn erg voordelig als je met Ryanair gaat vliegen. Je vliegt vanaf Weeze op Palma de Mallorca.


Weeze Airport vliegt met Ryanair op Mallorca. In mei kan je al een retourvlucht boeken voor minder dan 40 euro. Het hoogseizoen is iets duurder, maar zeker niet te veel. Vlieg niet in het weekend, want dan betaal je wel de hoofdprijs! Bekijk mijn video:


Mallorca: Het grootste eiland van de Balearen

Het eiland Mallorca is sinds jaar en dag één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Dat zal je ook niet verbazen. Het eiland heeft een geweldig klimaat, daarnaast beschikt ze ook over prachtige stranden en biedt ze haar gasten heel wat leuke activiteiten aan.


Ook voor cultuurliefhebbers heeft Mallorca heel wat moois in petto. De culturele troeven waar het eiland over beschikt worden vaak (geheel ten onrechte) over het hoofd gezien. Bekijk de goedkoopste prijzen voor Mallorca<<

vakantie-mallorca-la-seu-palma

Veel mensen gebruiken de naam Palma de Mallorca. Vooral mensen in het buitenland, maar sinds november 2016 is de officiële benaming Palma.


De bekendste bezienswaardigheid is de kathedraal La Seu. Het is een gigantisch bouwwerk waar men in het jaar 1229 aan begon en waar een zeer lange tijd aan gebouwd is. In 1851 werd er een groot deel aan de westkant verwoest door natuurgeweld, maar dit is gelukkig ook weer hersteld.

De Kathedraal van Mallorca is gigantisch en zéér de moeite waard om van binnen te bekijken!

Klaar om te vertrekken naar het mooie Mallorca?

Mallorca Grotten Drach

Ontdek de 'Cuevas del Drach' grotten met een bootje

Eén van de bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland Mallorca zijn ongetwijfeld de 'Cuevas del Drach' grotten. Ondanks het feit dat deze grotten lang geleden zijn ontdekt werden ze pas opengesteld voor het publiek in het jaar 1896.


Wanneer je deze grotten gaat ontdekken maak je kennis met een ruime collectie met stalactieten en stalagmieten in alle mogelijke soorten en maten. Daarnaast staan de Cuevas del Drach grotten er uiteraard ook om bekend één van 's werelds grootste ondergrondse meren te herbergen.

Mallorca Grotten

Let op! Tijdens het hoogseizoen:

Een bezoek aan de Coves del Drach, de drakengrotten van Mallorca, is  de moeite waard. Het meer beschikt over een lengte van 177 meter, heeft een breedte van 40 meter en wordt op haar diepste punt 30 meter diep. Het is mogelijk om met bootjes deze grotten te ontdekken.


Ben je van plan om tijdens het hoogseizoen naar Mallorca af te reizen? Houd er dan wel rekening mee dat het hier behoorlijk druk kan zijn. 

Klaar om te vertrekken naar het mooie Mallorca?

vakantie-mallorca-placa-major-palma

Palma de Mallorca? Placa Major!

Placa Major is het belangrijkste plein in Palma. Hoewel het minder groots en indrukwekkend is als pleinen in andere grote steden van Spanje, is het wel een gezellig plein waar je veel vertier vindt. Het is het hart van het winkelgebied en ook aan horeca is er geen gebrek. Ik wil wel adviseren om niet te kiezen voor de typische toeristen restaurants. Naast dat deze duur zijn, ontzeg je jezelf daarmee het betere eten.


Lokaal is meestal al een goede tip, maar hier misschien zelfs nog een beetje extra. Sowieso staan Spanjaarden bekend om hun trots. Wanneer je lokale zaken bezoekt, heb je dus waarschijnlijk de beste kwaliteit op verschillende fronten te pakken.

stedentrip-palma-de-mallorca

Op het Placa Major kan het trouwens erg druk zijn, juist omdat dit het zo’n levend centrum is. Wees daar wel op voorbereid. Ook de steegjes zijn erg nauw en wanneer het wat drukker is kan dit misschien wat spannend aanvoelen.


Wist je trouwens dat je in het noorden een echte Street Food Market hebt? Hier staan verschillende stands waar je vele verschillende etenswaren kunt krijgen. Ideaal voor de avonturiers onder ons die graag allerlei gerechtjes uitproberen!


Kaart van Mallorca - Waar zie jij jezelf straks genieten?

Vakantie Mallorca? Perfect strand!

Mallorca heeft een kilometers lang zandstrand. Zoals je ook zou verwachten bij een paradijselijk oord. Wit zand, turquoise blauw water en prachtige verstopte plekjes om hier te ontdekken.


Je hoeft trouwens ook niet bang te zijn dat je alleen maar tussen de feestende jongeren zit. Naast dat het strand zo ontzettend lang is, is het ook opgedeeld in verschillende stranden. Waardoor er verschillen zijn in zowel het aanbod op de stranden als het bezoek dat er getrokken wordt.
weeze-mallorca-het-weer-op-mallorca

Het weer op Mallorca

Mallorca heeft een aangename, mediterrane klimaat met warme, droge zomers en milde winters. Het eiland ligt in het midden van de Middellandse Zee en heeft een groot aantal uren zonneschijn per jaar. De gemiddelde temperatuur in de zomer is ongeveer 27 graden Celsius en in de winter 14 graden Celsius.


Er is weinig tot geen neerslag in de zomer maanden, maar in de winter kan het soms flink regenen. Deze regenval is echter meestal kort en hevig, waarna het snel weer droog wordt.

In het algemeen is het weer op Mallorca goed te noemen en is het een aantrekkelijke bestemming voor een last minute vakantie op elk moment van het jaar.

Wanneer vertrek je naar het mooie Mallorca?

La Almudaina

La Almudaina, het Arabische fort van het eiland Mallorca 

Nadat de Arabische verovering van het eiland Mallorca plaats had gevonden werd er voor gekozen om hier een prachtig Arabisch fort op te trekken. In het verleden deed het La Almudaina fort dienst als officiële residentie van de koninklijke familie.  Omdat de Arabische stijl een doorn in het oog was van de nieuwe heersers over het eiland werd er onder het bewind van Jacobus II voor gekozen om het bouwwerk deels om te bouwen naar een gotische stijl.


Tot op de dag van vandaag is het zo dat er nog steeds heel wat Islamitische invloeden in het bouwwerk zijn terug te vinden. Het gaat hierbij dan uiteraard niet in het minst om de Moorse bogen welke aan de voorgevel van het gebouw zijn terug te vinden. La Almudaina is ongetwijfeld één van de absolute must see bezienswaardigheden van het eiland!

Geweldig eiland voor iedereen! Mallorca is zo veelzijdig! Met de auto door de bergen, leuke dorpjes bezocht, kleine baaitjes en lange stranden gezien, winkelen in de mooie stad Palma, over de markt gestruind op donderdag in Inca. Maar de weg naar Sa Calobra was wel het meest indrukwekkend, het paradijs op een paradijselijk!

~Jacq. uit Boxmeer
Bergketen 'Serra de Tramuntana' Mallorca

De spectaculaire bergketen 'Serra de Tramuntana' 

Niet alleen cultuur-, maar ook natuurliefhebbers komen op het eiland Mallorca aan hun trekken. Neem nu bijvoorbeeld de prachtige locaties die deel uitmaken van de Serra de Tramuntana, de bergen die zijn terug te vinden aan de noordwestkust van het eiland.


Deze spectaculaire bergketen is echt één van de niet te missen natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland. In principe kunnen we stellen dat deze keten zomaar even nagenoeg een derde van het eiland bedekt. De bijzondere natuurpracht die zich hier ontvouwt heeft er voor gezorgd dat het gebied in het jaar 2011 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Wanneer vertrek je naar het mooie Mallorca?

vakantie-mallorca-bellver-kasteel

Het bijzondere (ronde) kasteel van Bellver 

Naast de beroemde kathedraal La Seu is er ook een adembenemend kasteel te bewonderen in Palma, het Bellver kasteel. Ook dit bouwwerk is oud, het dateert uit de veertiende eeuw, en is in de mooie Gotische bouwstijl gebouwd.


Het leuke is dat je niet alleen cultuur kunt snuiven aan de buitenkant, want het kasteel is ook nog eens echt te bezoeken! Leuke bijkomstigheid is het geweldige uitzicht over de stad die je hebt wanneer je helemaal bovenin bent aangekomen.

Bellver Mallorca

Het kasteel van Bellver bevindt zich ten westen van Palma de Mallorca en is een bijzonder interessante bezienswaardigheid. Het kasteel werd gebouwd ten tijde van de veertiende eeuw onder het bewind van koning Jacobus II van Mallorca. 


In eerste instantie deed het kasteel dienst als officiële verblijfplaats voor de vorsten van het eiland. Daar kwam later verandering in toen er voor werd gekozen om de plaats om te dopen tot militaire gevangenis. Binnenin het kasteel is een prachtig en zeer interessant historisch museum terug te vinden. Het kasteel kan rekenen op een extra aantrekkingskracht doordat het één van de weinige ronde kastelen is van Europa.

Ons  hotel lag direct aan zee, heerlijk smorgens wakker worden! Playa de palma heeft voor ieder wat wils. Eetgelegenheden, terrasjes, strand, haven, autoverhuur, fiets verhuur. Playa de palma is 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Je bent dus zo op je bestemming!

~Chantal, Noord Holland


Es Trenc Mallorca

Het beschermde natuurgebied van 'Es Trenc' 

Maak je een uitstap naar de zuidkust van Mallorca? Dan zal je daar het beschermde natuurgebied 'Es Trenc' aantreffen. Het is op deze locatie dat je het langste, niet bebouwde strand van het eiland kan aantreffen. Bovendien zal je hier ook kennis kunnen maken met een drasland. Dit drasland is van groot belang voor de zoutproductie op het eiland.


Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor het aantrekken van heel wat (bijzondere) vogels. Tijdens een bezoek aan het drasland Salobrar de Campos zal je dan ook kunnen vaststellen dat er heel wat bloeiende kolonies zijn terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om de kluut en bergeend, maar ook om de flamingo, de kraanvogel en de torenvalk.

135 min.

Vliegtijd Weeze - Mallorca

1.430 km

Vanaf Airport Weeze

858.000+

Inwoners Mallorca


kathedraal Palma de Mallorca

De statige kathedraal van Palma de Mallorca

Het absolute culturele hoogtepunt van het eiland Mallorca is ongetwijfeld de kathedraal van Palma de Mallorca. Deze kathedraal werd gebouwd in opdracht van de regering van Jacobus I van Aragon. De werken werden opgestart in het jaar 1229 en zouden uiteindelijk pas worden afgerond in het jaar 1601.


De kathedraal bevindt zich op het hoogste punt van de oude stad. Vanaf dit punt beschik je over prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. De Kathedraal van Palma de Mallorca mag zich naast de Saint-Pierre de Beauvais kathedraal de tweede hoogste kathedraal in gotische stijl op deze planeet noemen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken dus!

Kathedraal Mallorca van binnen

De Kathedraal van Mallorca, bekend als La Seu, is een waar meesterwerk.  Het staat bekend om zijn grote omvang, unieke ontwerp en het speciale lichtspel binnen.


De glas-in-loodramen, met het beroemde 'Roosvenster', zijn een waar kunstwerk.

De Kathedraal van Mallorca kent  een bijzonder hoekje aan de rechterkant aan de voorzijde van La Seu. Je vindt een hier een kunstig project van Gaudí dat nooit is voltooid.


Deze ruimte mag dan onafgemaakt zijn, maar de schoonheid en intentie van Gaudí's werk zijn nog steeds zichtbaar. Bekijk het filmpje maar eens:

De allerbeste deals naar het mooie Palma?

stedentrip-palma-de-mallorca

Stedentrip Palma de Mallorca

Ga je Palma de Mallorca al wandelend verkennen (aanrader!)? Het is dan verstandig om ervoor te zorgen dat je een kaart of navigatie tot je beschikking hebt. Net zoals de beroemde gebouwen is een groot deel van de stad al op leeftijd.


Dit zorgt absoluut voor een geweldige sfeer, maar kan er ook gemakkelijk voor zorgen dat je al snel niet meer weet waar je bent of waar je naartoe moet. De kleine paadjes en smalle steegjes zijn verrassend maar kunnen soms ook best wel op elkaar lijken. Een voordeel is we dat de oude stad grotendeels autovrij is waardoor je onbekommerd rond kunt  wandelen.


kathedraal Palma de Mallorca

Als stedentrip vond ik ook dat Palma je genoeg te bieden heeft. Slenteren door de straten, vertoeven op terrasjes, lekker winkelen of naar het strand gaan.


Heb je dus maar een aantal dagen te spenderen, dan hoef je zeker niet uit te wijken naar de rest van het eiland. Mocht je dit wel willen, dan is dat natuurlijk wel een hele leuke onderneming. Het is aan te raden om voor deze tocht wel een auto te huren zodat je kunt gaan en staan waar je wilt.

vakantie-mallorca-haven

Waar moet je zijn op Mallorca?

Grofweg gezegd is het zuiden van het eiland Mallorca het meest in trek bij jongeren. Vind je in het (noord)westen veel authentieke dorpjes, in het noorden ligt de nadruk op de grote stranden en in het oosten vind je gezellige badplaatsen met mooie baaien. Het ligt er dus maar net aan wat je zoekt en afhankelijk daarvan zou ik de route uitstippelen of prioriteiten stellen.


Tijdens mijn vakantie op Mallorca had ik wel het geluk van heerlijke temperaturen. Hierdoor kon ik ook optimaal van de zee en het strand genieten, naast het ontdekken van de stad. Toch sluit ik niet uit dat ik nog eens terugga en dan de stad Palma combineer met een soort roadtrip over het hele eiland. Vooral omdat dit vrij gemakkelijk te doen is en Mallorca mede dankzij het aangename klimaat een hele fijne bestemming is.

Megapark  El Arenal

Megapark is een populaire uitgaans bestemming op het eiland Mallorca. Het hoogseizoen voor Megapark is voornamelijk tijdens de zomer maanden, wanneer duizenden toeristen naar Mallorca reizen voor zon, zee en feesten. Je ziet hier mijn opname van januari 2024:

De allerbeste deals naar het zonnige Mallorca?

Vliegtickets Mallorca - 6 tips om geld te besparen

Als je vliegtickets voor Mallorca wilt boeken, zijn er een paar manieren om een beetje geld te besparen op je reis. Vaak zijn de vliegtickets een beste hap uit je budget en dan is het wel fijn als je een beetje geld kunt besparen op je vlucht.


Een van de makkelijkste manieren om wat geld over te houden bij het boeken van vliegtickets voor Mallorca is door voor de juiste tijdens te kiezen. Meestal zijn de vluchten vroeg in de ochtend of laat op de avond veel goedkoper dan vluchten die gewoon overdag vertrekken. Het is natuurlijk wel zo dat je er vroeg voor op moet staan of langer voor wakker moet blijven, maar het kan je wel eenvoudig geld schelen. Op Mallorca kun je dan wel bijslapen ;)

De allerbeste deals naar het zonnige Mallorca?

mallorca-airport-vliegtuig

Wees soepel met de reistijd naar Mallorca

Waar je ook over na zou kunnen denken, is de flexibiliteit die je hebt als het op de vertrek en terugkomst data aankomt. Als je namelijk 1, 2 of 3 dagen eerder of later kunt vertrekken voor je heen of terugreis, kan je hier gemakkelijk geld mee besparen.


In het weekend of op dagen richting het weekend zijn vluchten duurder dan aan het begin van de week vertrekken. Dit geldt net zo voor de vliegtickets voor Mallorca. Zo kun je in sommige gevallen voor een prikkie vliegen als je ervoor kiest op bijvoorbeeld maandag te vliegen. Iedereen wil het liefst op zondag terug. Als je er een extra dag bij aan kan plakken, zou dit voor je vliegtickets voor Mallorca een heel positief effect kunnen hebben.

De allerbeste deals naar het mooie Mallorca?

vliegtickets-mallorca

Voordelig naar Mallorca? Goed onderzoek loont!

Het is eigenlijk een simpele manier om geld over te houden voor je vliegtickets naar Mallorca, maar pak nooit het eerste aanbod wat je tegenkomt. Het kan namelijk een hele mooi deal lijken, maar er kan ook een andere aanbieder zijn die een nog scherpere prijs kan bieden. Doe dus even goed onderzoek voor je ingaat op een aanbod voor vliegtickets naar Mallorca.


Kijk daarnaast ook even goed naar de voorwaarden en eventuele extra kosten als deze er bij op zouden komen. Zo kan het namelijk alsnog zijn dat je voor een scherpere deal meer betaalt dan bij een andere aanbieder. Door goed te vergelijken en meerdere websites te gebruiken, ben je hier zo achter. Het is eenvoudig, maar wel een van de beste manieren om geld te besparen.

Help ook een ander en deel mijn tips - kleine moeite, groot plezier :)

ryanair-vliegtuig

Ik adviseer Ryanair vanaf Weeze Airport

Kijk ook vooral op de website van de luchthaven van Mallorca. Het kan namelijk zijn dat er low budget maatschappijen naar het vliegveld vliegen, maar deze niet in het overzicht op vergelijkingswebsites staat. Door de luchthaven website te raadplegen, kun je zien welke maatschappijen vliegtickets voor Mallorca aanbieden. Zo kun je vervolgens via de website van een luchtvaartmaatschappij alsnog goedkope vliegtickets voor Mallorca in handen krijgen.


Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat je ook daadwerkelijk echt alle opties hebt kunnen bekijken en heb je geen middel onbeproefd gelaten. Het kost je misschien een klein beetje tijd aan onderzoek, maar het kan ook een hele beloning zijn als het je lukt. Er zijn genoeg reizigers die er een sport van maken de goedkoopste vliegtickets voor Mallorca te vinden.  

weeze-airport-voorkant

Van Weeze Airport naar Mallorca is het voordeligste!

Naast flexibiliteit in je vertrek en terugkomst data, is het ook een groot pluspunt als je flexibel bent als het aankomt op het vliegveld waar je vandaan vertrek en weer naar terug vliegt. Als je dicht bij Duitsland of België woont, kan het heel erg interessant zijn om voor je vliegtickets voor Mallorca eens te kijken wat het vanaf buitenlandse vliegvelden kost om naar het eiland te reizen.


Vaak kun je vanaf Weeze Airport of vliegveld Zaventem heel goedkope vluchten boeken en het kan zomaar zijn dat vliegtickets voor Mallorca hier ook voordeliger zijn. Het is niet voor niets dat heel veel Nederlandse reizigers steeds vaker de grens overgaan om vanaf buitenlandse luchthavens naar hun vakantiebestemming te vertrekken. Wie weet loont het voor jou ook om dit te doen

Mallorca strand

Hoax of niet: Cookies verwijderen 

Als laatste is het ook verstandig om je cookies te verwijderen. Sommige mensen zeggen dat dit niet werkt, maar je kunt het voor de zekerheid beter wel doen. De cookies slaan namelijk op dat je naar vliegtickets voor Mallorca gezocht hebt. Hierdoor zullen beetje bij beetje de prijzen voor tickets stijgen. Als je meerdere keren op dezelfde website zoekt, zul je vanzelf heel veel reclames gaan krijgen voor de bestemming waar jij op gezocht hebt.


Als je niet helemaal weet hoe je de cookies verwijdert, kun je iemand om hulp vragen. Een andere opties is gewoon privé of incognito te surfen. De informatie waar je naar zoekt, wordt dan nergens opgeslagen. Dit is misschien wel de slimste manier om goedkope vliegtickets voor Mallorca te zoeken.