Vanaf Weeze op vakantie naar Mallorca?

135 min.
Vliegtijd
1430 km

Vanaf Nederland

858.000+
Inwoners

Mallorca: Het grootste eiland van de Balearen

Het eiland Mallorca is sinds jaar en dag één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Dat zal je ook niet verbazen. Het eiland heeft een geweldig klimaat, daarnaast beschikt ze ook over prachtige stranden en biedt ze haar gasten heel wat leuke activiteiten aan.


Ook voor cultuurliefhebbers heeft Mallorca heel wat moois in petto. De culturele troeven waar het eiland over beschikt worden vaak (geheel ten onrechte) over het hoofd gezien. 

Klaar om te vertrekken naar het mooie Mallorca?

Mallorca Grotten Drach

Ontdek de 'Cuevas del Drach' grotten met een bootje

Eén van de bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland Mallorca zijn ongetwijfeld de 'Cuevas del Drach' grotten. Ondanks het feit dat deze grotten lang geleden zijn ontdekt werden ze pas opengesteld voor het publiek in het jaar 1896.


Wanneer je deze grotten gaat ontdekken maak je kennis met een ruime collectie met stalactieten en stalagmieten in alle mogelijke soorten en maten. Daarnaast staan de Cuevas del Drach grotten er uiteraard ook om bekend één van 's werelds grootste ondergrondse meren te herbergen.

Mallorca Grotten

Let op! Tijdens het hoogseizoen:

Een bezoek aan de Coves del Drach, de drakengrotten van Mallorca, is  de moeite waard. Het meer beschikt over een lengte van 177 meter, heeft een breedte van 40 meter en wordt op haar diepste punt 30 meter diep. Het is mogelijk om met bootjes deze grotten te ontdekken.


Ben je van plan om tijdens het hoogseizoen naar Mallorca af te reizen? Houd er dan wel rekening mee dat het hier behoorlijk druk kan zijn. 

Kaart van Mallorca - Waar zie jij jezelf straks genieten?

La Almudaina

La Almudaina, het Arabische fort van het eiland Mallorca 

Nadat de Arabische verovering van het eiland Mallorca plaats had gevonden werd er voor gekozen om hier een prachtig Arabisch fort op te trekken. In het verleden deed het La Almudaina fort dienst als officiële residentie van de koninklijke familie.  Omdat de Arabische stijl een doorn in het oog was van de nieuwe heersers over het eiland werd er onder het bewind van Jacobus II voor gekozen om het bouwwerk deels om te bouwen naar een gotische stijl.


Tot op de dag van vandaag is het zo dat er nog steeds heel wat Islamitische invloeden in het bouwwerk zijn terug te vinden. Het gaat hierbij dan uiteraard niet in het minst om de Moorse bogen welke aan de voorgevel van het gebouw zijn terug te vinden. La Almudaina is ongetwijfeld één van de absolute must see bezienswaardigheden van het eiland!

Geweldig eiland voor iedereen! Mallorca is zo veelzijdig! Met de auto door de bergen, leuke dorpjes bezocht, kleine baaitjes en lange stranden gezien, winkelen in de mooie stad Palma, over de markt gestruind op donderdag in Inca. Maar de weg naar Sa Calobra was wel het meest indrukwekkend, het paradijs op een paradijselijk!

~Jacq. uit Boxmeer
Bergketen 'Serra de Tramuntana' Mallorca

De spectaculaire bergketen 'Serra de Tramuntana' 

Niet alleen cultuur-, maar ook natuurliefhebbers komen op het eiland Mallorca aan hun trekken. Neem nu bijvoorbeeld de prachtige locaties die deel uitmaken van de Serra de Tramuntana, de bergen die zijn terug te vinden aan de noordwestkust van het eiland.


Deze spectaculaire bergketen is echt één van de niet te missen natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland. In principe kunnen we stellen dat deze keten zomaar even nagenoeg een derde van het eiland bedekt. De bijzondere natuurpracht die zich hier ontvouwt heeft er voor gezorgd dat het gebied in het jaar 2011 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Wanneer vertrek je naar het mooie Mallorca?

Bellver Mallorca

Het bijzondere (ronde) kasteel van Bellver 

Ten westen van Palma de Mallorca is een bijzonder interessante bezienswaardigheid terug te vinden. Het gaat hierbij om het kasteel van Bellver. Het kasteel werd gebouwd ten tijde van de veertiende eeuw onder het bewind van koning Jacobus II van Mallorca.


In eerste instantie deed het kasteel dienst als officiële verblijfplaats voor de vorsten van het eiland. Daar kwam later verandering in toen er voor werd gekozen om de plaats om te dopen tot militaire gevangenis. Binnenin het kasteel is een prachtig en zeer interessant historisch museum terug te vinden. Het kasteel kan rekenen op een extra aantrekkingskracht doordat het één van de weinige ronde kastelen is van Europa.

Ons  hotel lag direct aan zee, heerlijk smorgens wakker worden! Playa de palma heeft voor ieder wat wils. Eetgelegenheden, terrasjes, strand, haven, autoverhuur, fiets verhuur. Playa de palma is 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Je bent dus zo op je bestemming!

~Chantal, Noord Holland
Es Trenc Mallorca

Het beschermde natuurgebied van 'Es Trenc' 

Maak je een uitstap naar de zuidkust van Mallorca? Dan zal je daar het beschermde natuurgebied 'Es Trenc' aantreffen. Het is op deze locatie dat je het langste, niet bebouwde strand van het eiland kan aantreffen. Bovendien zal je hier ook kennis kunnen maken met een drasland. Dit drasland is van groot belang voor de zoutproductie op het eiland.


Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor het aantrekken van heel wat (bijzondere) vogels. Tijdens een bezoek aan het drasland Salobrar de Campos zal je dan ook kunnen vaststellen dat er heel wat bloeiende kolonies zijn terug te vinden. Het gaat hierbij niet alleen om de kluut en bergeend, maar ook om de flamingo, de kraanvogel en de torenvalk.

135 min.
Vliegtijd
1430 km

Vanaf Nederland

858.000+
Inwoners
kathedraal Palma de Mallorca

De statige kathedraal van Palma de Mallorca

Het absolute culturele hoogtepunt van het eiland Mallorca is ongetwijfeld de kathedraal van Palma de Mallorca. Deze kathedraal werd gebouwd in opdracht van de regering van Jacobus I van Aragon. De werken werden opgestart in het jaar 1229 en zouden uiteindelijk pas worden afgerond in het jaar 1601.


De kathedraal bevindt zich op het hoogste punt van de oude stad. Vanaf dit punt beschik je over prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. De Kathedraal van Palma de Mallorca mag zich naast de Saint-Pierre de Beauvais kathedraal de tweede hoogste kathedraal in gotische stijl op deze planeet noemen. Absoluut de moeite waard om te bezoeken dus!

De allerbeste deals naar het mooie Mallorca?

arrow_drop_up arrow_drop_down