stedentrip-palermo

Stedentrip Palermo vanaf Weeze Airport?

150 min.
Vliegtijd Weeze - Palermo
1500+ km

Vanaf Weeze Airport

700.000+
Inwoners Palermo
Vliegtuig Ryanair

Voordelig vliegen van Weeze Airport naar Palermo

De meest voor de hand liggende manier om in Palermo te komen is met het vliegtuig. Palermo heeft op ongeveer 30km ten westen van de stad een eigen vliegveld genaamd Falcone Borsellino.


Vanuit Nederland is dit vliegveld uitsluitend met Transavia te bereiken. Wanneer je in het zuiden van het land woont is het wellicht verstandig om eens bij Weeze Airport te kijken naar vliegtickets. De mogelijkheden zijn hier groter en de prijzen lager. Hou rekening met een vliegtijd van 2 uur en 30 minuten. Bekijk hier hoe je voordelig van Weeze naar Palermo kan vliegen<<

Klaar  voor jouw stedentrip naar het oude Palermo?

rentcare-com-weeze-airport

Vlucht van Weeze naar Palermo - centrum Palermo

Vanaf het vliegveld van Palermo zijn er diverse manieren om naar de stad te reizen. Het openbaar vervoer is prima, dus de trein en bus zijn het goedkoopst. Wanneer je liever iets meer luxe en gemak wilt kan je ervoor kiezen om met de taxi te gaan. De kosten vanaf het vliegveld naar het centrum bedragen zo’n 50 Euro.


Als je buiten de stad Palermo meer van het eiland wilt bekijken kan je er voor kiezen om een auto te huren. Deze zijn ook goed verkrijgbaar op het vliegveld maar wellicht beter om dit al voor vertrek in Nederland te boeken. Ik boek zelf mijn huurauto altijd via RentCars.com. Nooit gedoe en voordelig!

stedentrip-palermo-centrum

Stedentrip Palermo - meer dan de moeite waard

Palermo is de hoofdstad en tevens ook grootste stad van het bekende Italiaanse eiland Sicilië. Met ruim 700.000 inwoners is het net iets kleiner dan Amsterdam. De stad groeit hard en is erg populair bij de inwoners van het eiland, dit zorgt er voor dat het hier flink druk kan zijn.


Het kan goed zijn dat door de drukte de stad in eerste instantie een beetje onvriendelijk en chaotisch overkomt. De kunst is om hier doorheen te kijken en de pracht van de stad te ontdekken want ook dat heeft Palermo zeer zeker! Palermo is een levendige stad met gezellige pleinen, prachtige oude gebouwen, leuke smalle straatjes, street art en heerlijke restaurants waar je nog de echte authentieke Siciliaanse keuken kunt proeven.

Kaart van Palermo- Waar zie jij jezelf straks genieten?

palermo-citytrip-strand

Stedentrip Palermo - klimaat en beste reistijs

Als je met mooi weer naar Palermo wilt reizen kun je het beste in de maanden mei t/m september gaan. De temperaturen zijn dan gemiddeld boven de 20 graden wat het lekker aangenaam maakt. In de maanden juli en augustus ligt de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden en kan het soms flink warm aanvoelen.


Regen valt er in de zomermaanden niet tot nauwelijks. In de overige maanden kan soms wel een regenbui vallen en voelt de temperatuur wat koeler aan. In de zomermaanden is de stad Palermo helemaal klaar voor de toeristen. Er zijn dan meer restaurants, kraampjes en attracties geopend dan in de wintermaanden.

Geweldige stedentrip! Ik vind Palermo lekker rauw en het heeft een sterk karakter. Het eten is natuurlijk subliem, zeker de vis!"

~ M.
weekendje-palermo-standbeeld

Stedentrip Palermo - Bezoek Orto botanica di Palermo

Wat is leuk om te doen in Palermo? Wanneer je in Palermo bent wil je niet de hele dag in je hotelkamer verblijven. Het stadscentrum is een bolwerk van oude historische gebouwen. Waar je ook in de stad loopt, je ziet het werkelijk overal. Ik heb een paar leuke dingen beschreven die je kunt doen tijdens je bezoekje aan Palermo.


De botanische tuinen (Orto botanica di Palermo) zijn opgericht in 1779. In eerste instantie klein maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gebied van zo’n 10 hectare groot. De tuin is gelieerd aan de biologische faculteit van Palermo. Nog steeds wordt hier dagelijks onderzoek gedaan naar de vele planten die hier groeien. In het park is een groot “zwembad” aanwezig. Dit is niet om in te zwemmen maar volledig bestemd voor de waterplanten. Daarnaast is er een grote kas met een enorme hoeveelheid tropische planten. Een beetje afhankelijk van hoe gek je bent op planten heb je grofweg 1 tot 2 uurtjes nodig voor een bezoekje aan de Orto botanica di Palermo.

Wanneer vertrek je naar het mooie Palermo?

palermo-muurschildering-kerk

Bezienswaardigheden Palermo - Catacombe dei Cappuccini:

Catacombe dei Cappuccini Palermo: In het Nederland noemen we dit de “Catacomben van de Kapucijnen” en is een beetje een lugubere attractie in Palermo die weldegelijk de moeite waard is om te bekijken. Daarnaast is het ook nog eens een indrukwekkende plek om te zijn.


Toen er in de 16e eeuw te weinig plek was op het kerkhof van de abdij van de kapucijnen werd besloten ze de catacomben aan te leggen en werd in 1599 de eerste monnik gemummificeerd. Door de jaren heen werden steeds meer lichamen van overledenen behandeld en bijgeplaatst in de catacomben. In eerste instantie was de plek alleen voor lichamen van geestelijken, later werd besloten dat tegen betaling ook overige personen konden worden bijgeplaatst. Sommige lichamen zijn zo goed bewaard gebleven dat ze nog “vers” lijken. Hierdoor kan het enigszins confronterend zijn en is het mijn advies om deze catacomben niet met kleine kinderen te bezoeken.

De Catacombe dei Cappuccini vond ik best luguber, maar ik had het n iet willen missen. Zó uniek!

~ S.
palermo-mondello-beach

Bezienswaardigheden Palermo - Mondello Beach

Mondello Beach - deze kom je niet zo heel veel tegen in lijstjes met bezienswaardigheden bij Palermo. Maar wat is er nou lekkerder dan tussen het bezoeken van culturele hoogtepunten dit af te wisselen met een lekkere duik in heldere zee!


Mondello Beach ziet eruit zoals een strand eruit hoort te zien. Mooi fijn wit zand en een prachtige blauwe zee die zeer geleidelijk afloopt en daardoor prima geschikt is voor kinderen en personen die niet of niet goed kunnen zwemmen. Er gaan vanuit de hele stad bussen naar het strand en hierdoor is het goed bereikbaar. Het kan de moeite waard zijn om te snorkelen, soms is het onderwaterleven de moeite waard hoewel het geen tropische riffen zijn. De faciliteiten zijn prima. Bedjes, barretjes, kleedruimtes en douches zorgen ervoor dat je niks tekort komt.

150 min.
Vliegtijd Weeze - Palermo
1500+ km

Vanaf Weeze Airport

700.000+
Inwoners Palermo
palermo-muurschildering-kerk

Bezienswaardigheden Palermo - Palazzo Dei Normanni

Dit prachtige gebouw in Palermo is in de loop der jaren totaal veranderd. Het paleis is open voor publiek en pas in het gebouw kom je er achter wat hier allemaal heeft plaatsgevonden. In de 12e eeuw werd begonnen met bouwen en na 300 jaar werd het paleis weer verlaten. Niemand weet waarom. In de 16e eeuw toen, het de residentie van de onderkoningen werd, was het weer permanent bewoond.


Het is voor de toeristen van Palermo erg verrassend dat het Paleis gebouwd is op een reeds bestaand bouwwerk dat teruggaat tot het ontstaan van de stad Palermo. Meer dan tweeduizend jaar aan rijke geschiedenis! Meer dan de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Bijkomend voordeel is dat het lekker cool binnen is, zeker in de warmste maanden in Palermo!

De allerbeste deals naar het indrukwekkende Palermo?

Deel deze info met je reisgenoot - Kleine moeite, groot plezier:

stedentrip-palermo-souveniers

Stedentrip Palermo tips

Er is zo veel meer te doen en te ontdekken in Palermo. We hebben het nog niet eens over de culturele historische gebouwen gehad, de Cattedrale di Palermo is een enorme kathedraal die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Je zult direct begrijpen waarom als je er bent.


Ook is er nog het Piazza Vigliena, dit plein is ook bekend onder de naam Quattro Canti en deelt de stad Palermo in 4 wijken. Aan het plein grenzen 4 gebouwen die vrijwel identiek aan elkaar zijn. Ondanks dat de stad Palermo een stad is waar iedereen wel eens van heeft gehoord zijn er maar weinig die de stad hebben bezocht en dat is echt zonde. Mijn vrijblijvende advies is om eens vanaf Weeze Airport naar Palermo te vliegen. Een bezoekje aan de stad is geen verkeerd idee en mag je eigenlijk niet missen.