stedentrip-rome-colosseum-vakantie

Stedentrip Rome vanaf Weeze Airport?

120 min.
Vliegtijd Weeze - Rome
1290 km

Vanaf Weeze Airport

2.856.000+
Inwoners Rome
Kaart van Rome

Vanaf Weeze binnen 120 min. in Rome

Er lijden meerdere wegen naar Rome. Eén daarvan start vanaf Weeze Airport. Ryanair vliegt al jarenlang naar deze prachtige oude stad in Zuid Europa. Let op! Weeze Airport vliegt NIET naar de grootste luchthaven van Rome. Ryanair kiest er voor om op de tweede grootste airport van Rome te vliegen: Ciampino.


Aeroporti di Rome – Ciampino heeft de volgende luchthaven code: CIA. NRN is de luchthaven code van Weeze Airport (Niederrhein). Ciampino is van oorsprong, net als Weeze Airport, een militair vliegveld. Toch ligt deze zeer dichtbij de stad Rome. Binnen 15 min. ben je in Rome.

Klaar voor jouw stedentrip naar het oude Rome?

Romulus en Remus stedentrip Rome

Stedentrip Rome: Een absolute must voor cultuurliefhebbers

Eeuwenlang is de Italiaanse hoofdstad Rome één van de machtigste steden geweest op onze aarde. Als we de legende mogen geloven werd Rome gesticht op 21 april 753... voor Christus. Dit zou gebeurd zijn door de tweelingzonen Romulus en Remus.


Toen er een onderlinge ruzie plaatsvond zou Remus daarbij het leven hebben gelaten. Het gevolg was dat Romulus zelf verantwoordelijk zou zijn voor het uitbreiden van de stad en daar zou hij wonderwel in zijn geslaagd. Hij zou Rome volgens de Romeinse mythologie dan ook laten uitgroeien hebben tot één van de machtigste steden ter wereld.

Stedentrip Rome kerk

Rome: Rooms-Katholieke bolwerk

In eerste instantie werd Rome uiteraard de hoofdstad van het machtige Romeinse Rijk. Daarna werd het ook nog eens de hoofdzetel van de Rooms-Katholieke kerk. In ieder geval, wanneer je op cultureel vlak op zoek bent naar een absolute topbestemming in Europa, dan is een stedentrip Rome boeken voor jou ongetwijfeld een prima keuze!

Kaart van Rome - Waar zie jij jezelf straks genieten?

Stedentrip Rome Colosseum

Stedentrip Rome: Een sprong terug in de tijd 

Het boeken van een stedentrip Rome is altijd een beetje zoals een sprong terug in de tijd maken. Het is moeilijk om je vast te klampen aan de hedendaagse tijd wanneer je een stad bezoekt die op historisch vlak zo bijzonder is als Rome.


Uiteraard is er in eerste instantie het Colosseum wat bij iedereen tot de verbeelding spreekt, maar Rome is veel meer dan alleen maar dat. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de ruïnes van het Forum Romanum en het statige Pantheon? Eén ding staat in ieder geval vast, de vele historisch bijzonder waardevolle bezienswaardigheden die Rome telt laten niemand onberoerd.

Geweldige stedentrip! Maak een goede en efficiënte reisplanning zodat je alle bezienswaardigheden naar jouw keus kan zien.


Er is namelijk zoveel mooie dingen te doen en te zien in de stad. Boek ook zeker een excursie om de reis naar Rome compleet te maken! Wij zijn naar de catacomben en naar Pompeii geweest, wat echt fantastisch was. 

~ Mascha
Stedentrip Rome straten

Verlies jezelf in het prachtige, historische Rome

Rome is een ongelofelijk veelzijdige stad. Je treft er de mooiste accommodaties in aan. Je kan er heerlijk winkelen en genieten in de beste restaurants, maar boven alles is Rome vooral cultureel ongelofelijk interessant.


Op elke hoek van de staat kan je hier dan ook wel een interessante bezienswaardigheid aantreffen. In ieder geval, wil jij graag geen enkel cultureel hoogtepunt van Rome over het hoofd zien? Hou dan zeker rekening met de interessante bezienswaardigheden die hieronder staan:

Wanneer vertrek je naar het mooie Rome?

Stedentrip Rome Spaande trappen

Stedentrip Rome: bezienswaardigheden

  • De Piazza Di Spagne met de Spaanse trappen;
  • Het Castel Sant' Angelo;
  • Het Piazza Del Popolo;
  • De Tempel van Venus en Roma;
  • De Boog van Titus;
  • Palatijn;
  • De Trevifontein;
  • Het Forum Romanum;
  • Het Pantheon;

Kijk goed rond, overal is wel iets moois. Heel handig om alvast online entree tickets te kopen voor bezienswaardigheden zoals het colosseum, roma forum en vaticaanstad. Zo hoef je niet uren in de rij te staan voor een kaartje en kun je zo doorlopen.


Voor het gebruik van het openbaar vervoer raad ik aan om losse kaartjes te kopen ipv een ov kaart, dit is goedkoper aangezien veel bezienswaardigheden makkelijk te lopen zijn. Rome heeft enkele waterpunten. Hier kun je gratis lekker verfrissend water tappen. Neem dus gewoon lekker een flesje mee onderweg en vul wanneer kan.

~ Sandra, Noord Holland

Colosseum van Rome

De absolute nummer één bezienswaardigheid van Rome is uiteraard het Colosseum.


Niemand die de Italiaanse hoofdstad voor het eerst bezoekt slaat deze bezienswaardigheid over. En dat is niet meer dan terecht.
Stedentrip Rome Colosseum

Bezienswaardigheid #1 - Colosseum van Rome

Het amfitheater zou het toneel vormen voor zogenaamde 'brood en spelen' voor het volk. Het Colosseum staat bekend als het grootste amfitheater welke deel heeft uitgemaakt van het Romeinse Rijk. Hij stond in eerste instantie bekend als het Flavisch Amfitheater.


Tegenwoordig is het Colosseum niet alleen de bekendste bezienswaardigheid van de stad Rome, maar ook één van de historisch belangrijkste monumenten van de wereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het Colosseum is uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

120 min.
Vliegtijd Weeze - Rome
1290 km

Vanaf Weeze Airport

2.856.000+
Inwoners Rome
stedentrip rome winkelen

Rome, als winkelstad in de schaduw van Milaan?

Hoe sterk een stad in Italië ook mag presteren op vlak van shoppingmogelijkheden, ze zal altijd in de schaduw blijven staan van de modehoofdstad bij uitstek Milaan. Dit gezegd hebbende is het zeker zo dat Rome op gebied van winkelen heel wat moois te bieden heeft.


De meest exclusieve designwinkels en boetieks zijn gelegen in de straten die zich rond de Spaanse Trappen bevinden. De zogenaamde Via Condotti spant hier absoluut de kroon. In deze straat zijn dan ook tal van winkels van absolute topmerken terug te vinden. Het gaat hierbij om gerenommeerde namen zoals bijvoorbeeld Prada, Louis Vuitton, Gucci en Giorgio Armani.


Wil je toch eerder wat budgetvriendelijk winkelen? In dat geval is het aan te raden om deze winkels vooral te gaan zoeken in de buurt van het zogenaamde Pantheon. Vooral in de straten Campo de’Fiori en de Via Cola di Rienzo zijn dergelijke winkels terug te vinden.

ezoeken dus!

De allerbeste deals naar het mooie Rome?

Stedentrip Rome vaticaanstad

Vaticaanstad, een niet te missen dwergstaat bij een bezoek aan Rome

Uiteraard kan je tijdens een stedentrip Rome niet alleen de Italiaanse hoofdstad ontdekken, maar ook nog eens één van de verschillende dwergstaten die Europa rijk is.


Vaticaanstad is terug te vinden in het hart van Rome en biedt je eveneens een aantal niet te versmaden bezienswaardigheden. Uiteraard bezoek je de St. Pietersbasiliek, de tweede grootste kerk ter wereld. Daarnaast zal je beslist bijzondere aandacht willen besteden aan de Vaticaanse Musea.

 

De Vaticaanse Musea zijn terug te vinden in de Apostolische paleizen welke in het verleden dienst hebben gedaan als pauselijke residenties. De musea huisvesten één van de belangrijkste kunstcollecties die er in de wereld zijn terug te vinden. Ook voor de kunstliefhebbers is een bezoek brengen aan Vaticaanstad dan ook zonder meer de moeite waard. 

Wanneer vertrek je naar het romantische Rome?