tallinn-estland-weeze-airport

Stedentrip naar Tallinn vanaf Weeze Airport?

120 min.
Vliegtijd Weeze - Tallinn
1.440 km

Vanaf Nederland

437.000+
Inwoners Tallinn
tallinn-ryanair

Tallinn, Estland - een complete reisgids

Een stedentrip is natuurlijk de perfecte manier om een stad in korte tijd grotendeels te kunnen leren kennen. Er zijn vele prachtige steden waar je heen kunt reizen en misschien zul je niet snel deze stad kiezen, maar toch is Tallinn prachtig. De Estse hoofdstad heeft veel moois te bieden van leuke hotspots, tot historische bezienswaardigheden en mooie winkelstraatjes. Het is een super relaxte stad en het centrum is daarbij mooi compact. 


De interesse waar de Estse hoofdstad Tallinn de laatste jaren op kan rekenen is ongelofelijk groot. Deze prachtige stad die is terug te vinden in het noorden van Estland heeft dan ook heel wat moois voor haar bezoekers in petto. 


De vliegtijd van Weeze Airport naar Tallinn (NRN - TLL) is ongeveer 2 uur. Het is goed om te weten dat de vlucht vanaf Weeze Airport een rechtstreekse vlucht is. Het vliegveld waarop je landt, heet Tallinn - Ülemiste. De vliegveld code is TLL.

Klaar voor jouw stedentrip naar het prachtige Tallinn?

tallinn-stad-domberg-muur

De oude stad van Tallinn bestaat uit twee delen

Tallinn bestaat uit het  zogenaamde Domberg en er is een benedenstad. Voor de Domberg geldt dat ze in het verleden uitsluitend werd bewoond door de meer welgestelde delen van de bevolking. Het ging daarbij dan concreet om bijvoorbeeld de adel.


De twee delen van Tallinn worden van elkaar gescheiden door een muur. Ze staan evenwel met elkaar in verbinding door de straatjes die luisteren naar de namen 'Korte Been' en 'Lange Been'.


Zou jij ook graag een vakantie willen ondernemen naar Tallinn, maar wil je eerst nog wat meer over deze plaats ontdekken? Verdiep je dan verder op deze pagina:

tallinn-binnenstad-toerisme

Tallinn: Middeleeuwse sprookjesstad 

Er wordt naar de hoofdstad van Estland vaak ook verwezen als een Middeleeuwse sprookjesstad. De binnenstad wordt dan ook niet voor niets herkend als werelderfgoed. De oude Hanzehuizen, maar ook het zeer aantrekkelijke Raadhuisplein en de ruim zeshonderd jaar oude apotheek die je hier aantreft nemen je zo mee terug in de tijd.


Tijdens een eenvoudige wandeling door de oude stad zal je in één klap heel wat ontdekken over de geschiedenis van deze bijzondere plaats. Het uitzicht van de stad wordt grotendeels bepaald door de aanwezigheid van de zogenaamde Domberg. Deze torent overal bovenuit.


Tijdens een bezoek aan de berg kan je onder meer de oude villawijk Kadriorg ontdekken. Niet alleen het paleis, maar ook de indrukwekkende Alexander Nevski-kathedraal zijn hier alvast enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. 

Kaart van Tallinn - Waar zie jij jezelf straks genieten?

tallinn-cultuur

Welke bezienswaardigheden moet je zeker gezien hebben? 

Tallinn is een stad die het hart van menig aantal cultuurliefhebber zeker en vast sneller zal doen slaan. Er zijn dan ook een behoorlijk aantal bezienswaardigheden die je hier niet over het hoofd mag zien. Het gaat hierbij natuurlijk in eerste instantie om de oude stad. Deze luistert naar de naam Vanalinn. Dat is echter niet alles. Ook andere bezienswaardigheden zijn hier het ontdekken meer dan waard. Denk maar even aan: 

 

  • De Alexander Nevski Kathedraal; 
  • Het paleis Kadriorg Loss; 
  • Het Eesti Vabaõhumuuseum; 
  • De verschillende kloosters die je hier aantreft;
  • Ontdek de onderaardse wereld van Tallinn in Bastionikäikudesse;

Talinn is een hele gezellige bestemming voor een romantische stedentrip met je partner of gewoon leuk met vrienden. De binnenstad is oud en er zijn talloze restaurantjes en cafe's waar je je een avond kunt vermaken. Een aanrader is koffie drinken met een overheerlijk kaneelbroodje erbij in café Rost.


Ook kan je langs de zee lopen of een kijkje nemen in 1 vd oudste apotheken van Europa 😃 Je kunt je prima een weekendje vermaken in Talinn

~Ien
tallinn-alexander-nevski-kathedraal

Alexander Nevski Kathedraal in Tallinn

Breng je een bezoek aan de Alexander Nevski Kathedraal? Dan zal je kunnen vaststellen dat daarnaast het oude fort van de Baltische havenstad is terug te vinden. Door de eeuwen heen hebben hier tal van verschillende grote leiders niet alleen gewerkt, maar ook gewoond.


Tegenwoordig is hier het parlement van Estland gevestigd. Elke dag opnieuw wanneer de zon opkomt hijst men hier de vlag op de 45 meter hoge Pikk Hermann toren. Tegelijkertijd wordt ook het Estse volkslied afgespeeld. 

Wanneer vertrek jij naar het prachtige Tallinn?

tallinn-markt

Ontdek de smaakvolle keuken van Estland 

De keuken in Estland (en zeker ook in de hoofdstad Tallinn) wordt sterk beïnvloed door de Duitse en Scandinavische keuken. Er zijn maar weinig betere plaatsen in het land dan de hoofdstad om het nationale gerecht 'verivorst' te eten. Deze bloedworst wordt veelal geserveerd met mulgikapsad, een stoofpot van zuurkool. Verder zal het meteen opvallen dat de Esten grote vleeseters zijn. In het bijzonder hertenvlees, wilde everzwijnen en gegrilde herten mogen eigenlijk haast nooit op de menukaart ontbreken. Opmerkelijk, in bepaalde restaurants in Tallinn is het zelfs mogelijk om berenvlees te eten.


Wil je nog graag meer typisch Estse gerechten eten? Dan kan je daarvoor denken aan gerookte forel en de zogenaamde praetud sae. Dit laatste is eigenlijk zoveel als gefrituurd brood. Nog een leuke tip hebben we in huis voor mensen die fan zijn van bijzondere dranken. In Estland zal je dan ook de meest vreemde wodka's terug kunnen vinden. Denk hierbij niet alleen aan peperwodka, maar ook aan bijvoorbeeld knoflookwodka.

De allerbeste deals naar het adembenemende Tallinn?

tallinn-markt-kleding

Tallinn - een bijzondere, uitnodigende stad om te ontdekken

Tallinn is een stad die je ongetwijfeld zal weten te verbazen. In eerste instantie is dit een uitstekende locatie voor een cultuurvakantie. Tijdens de zomermaanden zit je overigens vanuit de Estse hoofdstad in amper een kwartiertje tijd met de voetjes in het zand. Op 15 minuten rijden zijn dan ook verschillende stranden terug te vinden.


Wil jij ook graag een leuke city trip ondernemen en ben je daarvoor nog op zoek naar een mooie, bijzondere stad? Dan kunnen we je eigenlijk maar aanraden om even kennis te maken met bijzonder Tallinn. We zijn er van overtuigd dat je, je deze betoverend mooie stad nog lange tijd zal herinneren. 

De allerbeste deals naar het adembenemende Tallinn?