Stedentrip Valencia vanaf Weeze Airport?

130 min.
Vliegtijd
1440 km

Vanaf Nederland

790.000+
Inwoners

Van Weeze Airport naar Valencia

Met Ryanair vlieg je wel heel erg voordelig naar het Spaanse Valencia. Buiten de schoolvakanties om kan je al voor minder dan 20 euro de Spaanse paella proeven. Dit is een rechtstreekse vlucht naar de airport van Valencia (VLC).


Als je vanaf Weeze wilt gaan vliegen kijken dan goed naar de luchthaven code van Weeze Airport. Deze is NRN, dit heeft te maken met een eerdere naam die aan de luchthaven is gegeven, namelijk Flughafen Niederrhein. Valencia is de derde stad van Spanje. Er valt dus genoeg te ontdekken.

Klaar voor jouw stedentrip naar het veelzijdige Valencia?

Stedentrip Valencia: De geboorteplaats van de paella

Veel mensen weten het niet, maar de Spaanse stad Valencia beschikt over één van de grootste aantallen zonuren van alle steden in Europa. Er schijnt maar liefst meer dan 300 dagen per jaar een heerlijke Valenciaanse zon.


Dit is echter lang niet de enige sterke troef waar deze stad over beschikt. Ondanks het feit dat ze uiteraard in de schaduw staat van andere grote Spaanse toeristische hotspots. Zoals met name Barcelona en Madrid moet het gezegd dat ook het culturele aanbod van Valencia om duimen en vingers van af te likken is.


Wil jij ook graag ontdekken wat je tijdens een stedentrip Valencia absoluut niet over het hoofd mag zien? Dan is het een absolute aanrader om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden info.

Een heerlijke keuken voor echte levensgenieters

Wie Valencia zegt denkt uiteraard in eerste instantie aan... paella! Dat is niet zo vreemd, want deze Spaanse stad is de absolute bakermat van dit geweldige gerecht. Rijstschotels en paella zijn dan ook veruit de vaakst voorkomende gerechten die hier op het menu zijn terug te vinden.


Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog heel wat andere creatieve schotels bestaan waar je een keuze uit kan maken. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan tortilla, een verrassend lekkere aardappelomelet en natuurlijk ook aan gazpacho! Dit laatste gerechtje is een verse, koude soep gemaakt van gesneden tomaten gecombineerd met peper en komkommer.


Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer je een vakantie naar Valencia hebt geboekt is het absoluut een aanrader om even kennis te maken met de verschillende, overheerlijke Valenciaanse restaurants die hier zijn terug te vinden.

Kaart van Valencia - Waar zie jij jezelf straks genieten?

De culturele hoogtepunten van je bezoek aan Valencia

Het bijzonder hoge aantal zonuren waar je op kan rekenen in Valencia heeft er voor gezorgd dat er elk jaar opnieuw heel wat zonliefhebbers voor kiezen om hier hun vakantie door te brengen.


Dit schept enigszins de foutieve verwachting dat Valencia uitsluitend een interessante zon-, zee-, strand bestemming is. Dat is absoluut niet juist, in tegendeel. Voor Valencia geldt dan ook dat je verspreid over de stad enkele niet te missen bezienswaardigheden kan aantreffen. Wij hebben alvast enkele toppers voor jou op een rijtje gezet:

Heel veelzijdige stad waar veel te doen en te zien is. Slenteren langs mooie straatjes en winkels, terasjes in de oude binnenstad, fietsen door het park naar de nieuwe stad naar de haven en het strand, het kan er allemaal.


Vanaf het vliegveld sta je in 20 minuutjes met de metro hartje centrum. Neem lijn 3 of 5 en het kan niet missen. Tip: met een 10 rittenkaart mag je met 5 personen gebruik maken. Ideaal. Eenmaal in de stad kan je makkelijk alles lopen en fietsen.

~van Doorn

Stedentrips Valencia bezienswaardigheden:

  • De Kathedraal van Valencia en het Plaza de la Reina;
  • De Jardines del Turia;
  • Het Museo Nacional de Ceramica;
  • La Lonja de la Seda;
  • Het Plaça de la Virgen;
  • De Torres de Serranos;

Wanneer vertrek jij naar het unieke Valencia?

Kathedraal Valencia en Plaza de La Reina

De Kathedraal van Valencia en het Plaza de La Reina vormen de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het Plaza werd vernoemd naar de Spaanse koningin Maria de las Mercedes de Orleans die ooit was getrouwd met Alfonso XII.


De kathedraal van de stad is op dit plein terug te vinden. De kathedraal die in het Valenciaans beter bekend staat onder de naam 'La Seu' werd ingewijd in het jaar 1238. Bijzonder om te weten is dat in één van de kapellen die deel uitmaken van deze kathedraal de Heilige Graal zou staan. Dit was de officiële kelk welke door verschillende pausen werd gebruikt. Er zouden op de kelk ook verschillende Arabische inscripties staan uit de eerste eeuw.

Aanrader! Schitterende stad met heel veel gezellige terrasjes en heerlijke eetgelegenheden. Hier moet echt iedereen een keer geweest zijn.


De bewoners zijn super aardig. Prachtige bouwwerken van historisch oud tot super modern. Een mooi breed park om bijna de gehele stad waar groot en klein kan vertoeven met sport en spel. Verder een prachtig mooi strand waar je geen vuiltje vindt. Tevens zeer groot winkelaanbod.

~Jopie

Het Plaça de la Virgen, één van de mooiste pleinen van de stad

Spaanse steden staan erom bekend vaak over heel wat prachtige pleinen te beschikken. Valencia vormt op dat vlak geen uitzondering, in tegendeel. Het absoluut meest bezienswaardige plein van de hele stad luistert naar de naam 'Plaça de la Virgen'.


Het plein kenmerkt zich door de aanwezigheid van marmeren tegels en de aanwezigheid van onder meer de Basilica de la Virgen de los Desamparados. Dit prachtige, religieuze bouwwerk moet beslist niet onderdoen voor de kathedraal van de stad. Deze belangrijke basiliek werd gebouwd tussen 1652 en 1667 en is opgetrokken in een heuse barokstijl.


Op het Plaça de la Virgen is eveneens een prachtig standbeeld terug te vinden van de patroonheilige van Valencia. Daarnaast is er uiteraard ook nog de aanwezigheid van de Fuente del Agua y de la Acequia. Deze prachtige fontein werd aan het plein toegevoegd in het jaar 1976.

130 min.
Vliegtijd
1.440 km

Vanaf Nederland

790.000+
Inwoners

Even heerlijk tot rust komen op het strand van Valencia

Het bezoeken van al die verschillende, culturele hoogtepunten kan er op een bepaald ogenblik zomaar voor zorgen dat je even wat extra behoefte hebt aan ontspanning. Ook deze wordt je in Valencia ruimschoots aangeboden.


Deze Spaanse stad herbergt dan ook een aantal prachtige stranden om van te genieten. Het gaat hierbij in het bijzonder om de stranden Arenas en Malvarossa. Beide stranden zijn terug te vinden op amper een paar minuten van het stadscentrum en zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

De allerbeste deals naar het mooie Valencia?

Stedentrip Valencia: Paseo Maritimo

Wil je graag een beetje extra sportiever uitpakken tijdens je vakantie? Ook dat is mogelijk. Daarvoor kan je dan ook vertoeven op de Paseo Maritimo.


Dit is een brede boulevard welke zich langs het strand bevindt en het mogelijk maakt om op te rolschaatsen, joggen of natuurlijk gewoon gezellig wat te wandelen. Absoluut een aanrader!

Wanneer vertrek je naar het veelzijdige Valencia?

arrow_drop_up arrow_drop_down