Stedentrip Venetië: De beste stedentrip voor verliefde stellen
Vakantie Italië
Ralph Siebers
Vakantie Italië
08/07/2020

Stedentrip Venetië: De beste stedentrip voor verliefde stellen

08/07/2020

Een romantische vakantie beleven samen met je partner? Het kan nergens beter dan in het Italiaanse Venetië. Bereid jouw stedentrip naar Venetië goed voor… (Leuke aanbiedingen voor een top romantisch weekend klik en vind je hier)

Stedentips Venetië inhoudsopgave:

Een stedentrip naar Venetië is meer dan de moeite waard. Deze stad staat dan ook niet voor niets sinds jaar en dag bekend als de meest romantische bestemming van Europa.

Niet alleen het ontbreken van auto’s, maar ook de wirwar van straatjes zijn geweldig om te ervaren. Maar ook de aanwezigheid van het water en de varende gondels zorgen voor een unieke sfeer die je niet snel in andere steden of plaatsen zal aantreffen.

In ieder geval, wil jij ook graag samen met je partner een lekker romantische uitstap maken naar een fijne en uitnodigende stad? Dan is het boeken van een stedentrip Venetië zonder meer een absolute aanrader. Een eerste kennismaking met deze stad krijg je hier op deze pagina!

Imponerende stad gebouwd op 120 eilandjes

Dat Venetië een ongelooflijke populariteit geniet is niet in het minst het gevolg van het feit dat ze is gebouwd op zomaar even 120 eilandjes.

“Al deze verschillende eilandjes zijn met elkaar verbonden door 150 kanaaltjes en de meeste prachtige en unieke bruggen”

Tijdens een stedentrip Venetië zal je kunnen vaststellen dat je optimaal kan genieten van het beste dat het leven je te bieden heeft.

Kuier rustig door de smalle steegjes, maak een gezellig boottochtje op het Canal Grande of laat de euro’s rollen op de beroemde Rialtobrug.

Ook voor mensen die houden van lekker eten en voor de cultuurliefhebber heeft deze imponerende stad heel wat moois te bieden.

Kan jij ook al niet meer wachten om kennis te maken met het prachtige Venetië? Dan krijg je op deze pagina alvast een aardig voorsmaakje van wat je kan verwachten!

Meest romantische stad ter wereld?

Veel mensen die de stad hebben bezocht zijn het er met elkaar over eens, Venetië is veruit ’s werelds meest romantische toeristische trekpleister. Dit betekent echter niet dat de stad niets in petto heeft voor bijvoorbeeld vrijgezellen die ze bezoeken, in tegendeel.

De volledige stad is dan ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit bewijst in één klap dat je ook zonder partner aan je zijde beslist kennis kan maken met de unieke uitstraling en bijzondere bezienswaardigheden van het magnifieke Venetië.

Wandelen door Venetië

Tijdens een eenvoudige wandeling door de stad zal je dan ook onder meer kennis kunnen maken met het hoogtij van de renaissance architectuur. Bovendien was Venetië uiteraard ook de geboorteplaats van niemand minder dan Antonio Vivaldi.

In ieder geval, ook al biedt Venetië verliefde stellen heel wat fijne plaatsjes en mogelijkheden om van elkaar te kunnen genieten en bijzondere momenten te kunnen creëren, toch is dit een stad die duidelijk voor iedereen wat wils te bieden heeft.

De prachtige bezienswaardigheden van het bijzondere Venetië

De setting die men in Venetië creëert is dus op zich reeds als bijzonder te omschrijven. Dat is echter niet alles.

Daarnaast zal je dan ook kunnen vaststellen dat er verspreid over deze geweldige stad ook tal van niet te missen bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Enkele absolute toeristische toppers die je gewoon moet ontdekken zijn dan ook:

10 Bezienswaardigheden in Venetië die je gezien moet hebben:

  1. Het Palazzo Ducale;
  2. De Brug Der Zuchten;
  3. Het Museo Storico Navale;
  4. De Ca’ Dario;
  5. De San Giorgio Maggiore-Basiliek;
  6. De Klokkentoren van San Marco;
  7. Het Piazza San Marco;
  8. De Basilica di San Marco;
  9. De Rialtobrug;
  10. Het Canal Grande

Stedentrip Venetië altijd inclusief rondvaart

Het is iets waar je eigenlijk niet omheen komt wanneer je een stedentrip naar Venetië hebt geboekt. We hebben het dan uiteraard over een rondvaart over het Canal Grande.

Met zijn vier kilometer is het Canal Grande veruit het belangrijkste kanaal van de stad. Ze loopt dwars doorheen Venetië om uiteindelijk uit te komen bij (hoe kan het ook anders) het Piazzo San Marco.

Tijdens een rondvaart met een gondel zal je in één klap kennismaken met enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Venetië. De indrukwekkende koopmanshuizen of paleizen die aan beide kanten van het kanaal zijn terug te vinden zijn dan ook absolute blikvangers.

Stedentrip Venetië Gondels

Beste reistijd voor een bezoek aan Venetië

Het feit dat Venetië letterlijk een stad is die in het water is gelegen zorgt er voor dat je er goed aan doet om even goed na te denken over de periode waarin je deze stad gaat bezoeken.

“Op het gebied van temperaturen vinden veel mensen het tijdens de zomer te warm in Venetië”

Dat kan, maar in het voor- en najaar bestaat er altijd het risico op fikse regenbuien met overstromingen als gevolg.

Niet zelden staat de helft van Venetië onder water, niet bepaald de meest ideale setting voor een romantische vakantie! Controleer dus altijd goed de weerberichten en overweeg wel degelijk om (tijdens een milde week) jouw stedentrip naar Venetië in de zomermaanden te organiseren.

Reacties