hurghada-egypte-strand

Zonvakantie Hurghada vanaf Weeze Airport?

270 min.
Vliegtijd Hurghada
3.600 km

Vanaf Weeze Airport

248.000+
Inwoners Hurghada
hurghada-egypte

Zonvakantie naar Hurghada Egypte

Hurghada is een bekende badplaats in Egypte gelegen aan de Rode Zee. Waar de badplaats enkele jaren geleden voornamelijk bekend was bij duikers is daar tegenwoordig wel meer verandering in gekomen. Nog steeds is het uiteraard een plek waar veel strand en waterliefhebbers graag heen gaan maar het heeft veel meer te bieden dan dat.


Het mooie van Hurghada is dat je hier gedurende het gehele jaar kunt genieten van zon. In de zomer kan het erg heet zijn maar voor de rest zijn de temperaturen heerlijk. Op slechts een uurtje of 4 vliegen vanaf Weeze Airport is het één van de beste keuzes die je kunt maken voor een heerlijke zonvakantie. Je landt op de luchthaven van Hurghada Airport (HRG).


Zo’n 50 jaar geleden was Hurghada nog niet veel meer dan een vissersplaatsje. Pas toen toeristen het plaatsje met geweldige onderwaterwereld hadden ontdekt is de Hurghada in een sneltreinvaart ontwikkeld. Er kwamen hotels, restaurants, duikscholen en een eigen vliegveld (HRG). Tegenwoordig blijft de stad zich uitbreiden. Er zijn al meerdere stadscentra en ook worden er nabij Hurghada steden ontwikkeld, een goed en bekend voorbeeld hiervan is El Gouda.

Klaar voor jouw relaxvakantie naar het zonnige Hurghada?

hurghada-egypte-hotel

Verblijf in Hurghada Eygpte 

Hurghada telt een enorm aantal hotels en resorts. Deze variëren voornamelijk van 3 - 5 sterren. Veel van de grote populaire resorts die door Nederlandse en Belgische reisorganisaties worden aangeboden beschikken over een privéstrand. Vrijwel alle hotels in Hurghada hebben de beschikking over één of meerdere zwembaden waarbij er hotels zijn die zoveel waterpret hebben dat het meer op een uitgebreid waterpark lijkt.


Omdat de hygiëne standaard bij de Egyptenaren op een ander niveau ligt dan dat wij gewend zijn is het te adviseren om minimaal een 4 sterren hotel te boeken. Hotels hebben uiteraard één of meerdere restaurants en de meeste beschikken over nog veel meer faciliteiten zoals een duikschool, winkels, sportschool, amusement, etc. Het exacte aanbod kan je goed terugvinden op de websites van de reisorganisaties. Vergeet ook geen reviews van het hotels te lezen voordat je de daadwerkelijke boeking plaatst.

Kaart van Hurghada - Waar zie jij jezelf straks genieten?

hurghada-egypte-vervoer

Hurghada Eygpte - Vervoer

Luchthaventransfers Hurghada: Op ongeveer 40 km van Hurghada ligt het eigen vliegveld. Over het algemeen word je door je reisorganisatie opgehaald vanaf het vliegveld en naar je hotel gebracht. Indien je dit op eigen gelegenheid moet doen kan je eenvoudig een taxi nemen die hier in grote aantallen aanwezig zijn. In ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld ben je op de plek van bestemming. Het is ook mogelijk om al vanuit Nederland je vervoer te boeken. Er staat dan bij de aankomsttijd iemand op je te wachten die je met een mooie auto naar het hotel brengt. Dit kan je eenvoudig via internet boeken maar is wel een stukje duurder.

 

Taxi Hurghada: Als je eenmaal in Hurghada bent wil je vast wel eens iets meer zien dan alleen je hotel. Je zult hier al snel iets van vervoer voor nodig hebben en het nemen van een taxi is hier de meest voor de hand liggende oplossing voor. Er zijn 2 soorten taxi’s. De taxi zoals wij deze ook kennen. Hand opsteken en ze stoppen, vervolgens aangeven waar je heen wilt en ze brengen ja naar je gewenste locatie. Vergeet niet heel duidelijk van te voren een bedrag af te spreken om aan het einde van je rit misverstanden te voorkomen. De andere taxi zijn de vele busjes die je ziet rijden. Ze rijden een vaste route en als er plek is kan je instappen. Ze rijden tussen 2 haltes heen en weer en je kunt aangeven wanneer je er weer uit wilt. Deze busjes zijn heel goedkoop en je zult er veel tussen de lokale bevolking rijden wat natuurlijk heel leuk is.

 

Auto huren in Hurghada: Om in Hurghada (en de rest van Egypte) te mogen autorijden dien je in het bezit te zijn van een geldig Nederlands / Belgisch rijbewijs maar ook van het internationaal rijbewijs, deze laatste is verkrijgbaar bij de ANWB. Er zijn in Hurghada diverse plekken waar je een auto kunt huren, maar hou er wel rekening mee dat de rijstijl hier volledig is dan wij gewend zijn. Een hoop getoeter en agressie in het verkeer is hier heel normaal. Als advies zouden we willen meegeven om zelf niet auto te rijden maar voor een incidentele keer een taxi of auto met chauffeur te boeken.

Wanneer vertrek jij naar het altijd zonnige Hurghada?

hurghada-egypte-angelfish

Duiken en snorkelen in Hurghada

De Rode Zee is één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Gelukkig ligt Hurghada tegen de Rode Zee en geeft daardoor de gelegenheid om werkelijk waar schitterende duiken te maken. Met een heerlijke watertemperatuur van zo rond de 22 - 26 graden en een zicht van vaak meer dan 20 meter ver is het voor iedereen een geschikte duiklocatie. Of je nu beginnende duiker of juist een zeer ervaren duiker bent, er zit zeker een duikstek tussen die voor jou geschikt is. Stromingsduiken, diepe duiken, wrakduiken, beginnersduiken, een duik met haaien, noem maar op, bij Hurghada kom je het allemaal tegen.

 

De diversiteit aan onderwaterwereld is enorm. Van kleine visjes en naaktslakken tot grote haaien, schildpadden en flinke murenes. Je ziet de mooiste koralen, maar soms zie je ook de sporen van het massatoerisme die de riffen helaas aantast. De top 5 van beste stranden in Hurghada vind je via deze link<<

Schitterende vakantie gehad, mooie exursies te doen hier. Orange iland schitterend met speedboot boeken super! Tour door woestijn echt een ervaring. Mooi om te snorkelen.

~H.
hurghada-egypte-rode-zee

Bootduiken in Hurghada

In Hurghada worden bijna alleen maar bootduiken gemaakt. Riffen direct aan de kust zijn er helaas niet veel, waardoor kantduiken maken vrijwel niet mogelijk is. Bijna iedere duikschool beschikt over een eigen boot waarmee je in korte tijd bij de mooiste riffen aankomt. Het kiezen van een duikschool is iets persoonlijks. Je kunt naar de duikschool gaan die bij je hotel zit maar vaak vindt met het fijn om naar een duikschool te gaan waar men Nederlands spreekt. Dit werkt fijn in de praktijk en ook bij de briefings op de boot wordt dit als prettig ervaren.

 

Wanneer je nog nooit hebt gedoken is dit geen enkel probleem. Je kunt bij de duikscholen een cursus boeken of eerst gewoon eens een introductieduik. Je gaat dan onder begeleiding van een ervaren duiken echt duiken en leert op deze manier kennismaken met de onderwaterwereld van de Rode Zee. Vervolgens kan je alsnog besluiten om de opleiding te volgen.

Wanneer vertrek jij naar het unieke Hurghada?

hurghada-egypte-tapijt

Excursies vanuit Hurghada

Vanuit Hurghada worden vele excursies aangeboden. Er zijn ter plaatse vele touroperators die je hiermee kunnen helpen maar je kunt natuurlijk ook gewoon via je eigen touroperator een excursie boeken. Of je nou meer van de cultuur van Egypte wilt leren kennen of juist wat meer actie wilt op een quad of juist nog meer van de Rode Zee wilt ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Cultuur in Hurghada: Als je meer over de cultuur en oudheid van Egypte wilt leren kennen is het leuk om een excursie te maken naar Luxor of Caïro. Voor de excursie naar Luxor heb je in principe aan een dagexcursie genoeg maar voor een excursie naar Caïro (ligt verder weg) is het te adviseren om een 2-daagse excursie te boeken. Wat ook heel leuk is om te doen is het boeken van een meerdaagse Nijlcruise waarbij je het zuiden van het land zult ontdekken.

 

Actie in Hurghada: De hele dag aan het zwembad liggen is natuurlijk heerlijk om te doen, maar het is niet vreemd als je op een gegeven moment even wat meer actie wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rijden op een quad door de woestijn rondom Hurghada? Andere actieve excursies die je kunt maken zijn o.a. kitesurfen, paardrijden, parasailing of toch liever met een speedboot over het water knallen. De keuze is reuze!

 

Rode Zee - Hurghada: Hierin zijn uiteraard vele mogelijkheden. Zoals hierboven beschreven is duiken de grootste toeristische trekpleister van Hurghada, maar snorkelen kan natuurlijk ook heel goed worden gedaan. Giftun Island is een nabij gelegen natuurpark en bij uitstek geschikt om te snorkelen. Er gaan hier diverse excursies naartoe en je ziet als het moois in de Rode Zee vanaf de oppervlakte van het water. Wanneer je zelf niet het water in wilt gaan zijn er ook alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onderzeeboot of een glasbodemboot. Je zit dan relaxed in de boot en ziet al het moois voorbij zwemmen. 

Wat een prachtige heldere zee. De foto's bekijk ik elke week nog wel een keer. Ik wil weer terug!

~A.J.
hurghada-egypte-cultuur

Hurghada - een echte aanrader voor een zonvakantie

Als je voor niet al te veel geld naar een vakantiebestemming met zongarantie wilt is Hurghada een absolute aanrader. In de zomer kan het flink heet zijn maar het winterzonnetje is echt heerlijk. Veel meer info over de 5 beste stranden van Hurghada vind je hier<<


De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de stad aantrekkelijker te maken voor een grote doelgroep. Hiervoor ging het voornamelijk om duiken en snorkelen maar dat is inmiddels al lang niet meer zo. Je moet overigens niet denken dat je in Hurghada het vroegere Egypte leert kennen, dan kom je absoluut bedrogen uit en kan je wellicht beter een rondreis door dit schitterende land maken. Een goede combi kunnen we wel aanraden. Geniet!

De allerbeste deals naar het zonnige Hurghada?