beste-stranden-van-hurghada
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
12/14/2021

Hurghada - top 5 beste stranden

12/14/2021

De stranden van Hurghada zijn geweldig. 

Hieronder ga ik mijn top 5 van beste stranden in Hurghada in Egypte met je delen. 

Heb jij jouw visum voor Egypte al geregeld? 

Of wil je een visum aanvragen voor Indonesië?

Hurghada - meest favoriete badplaats

Elk jaar opnieuw trekken heel wat mensen richting Egypte om er een heerlijke strandvakantie te beleven

Eén van de meest favoriete badplaatsen bij velen is ongetwijfeld Hurghada.

“Hurghada badplaats bevindt zich aan de kust van de Rode Zee. De stad strekt zich uit over een afstand van maar liefst 20 kilometer langs de kustlijn"

Voor het merendeel van de hotels in Hurghada geldt dat ze de beschikking hebben over een privéstrand. 

Mensen die in het hotel in kwestie verblijven kunnen dan ook veelal rekenen op gratis toegang tot het strand.

Voor deze stranden geldt niet alleen dat ze ongelofelijk mooi zijn, bovendien zijn ze ook erg schoon en veilig. 

Overweeg jij ook het boeken van een zonvakantie naar Hurghada?

Of wil jij als Afrika liefhebber de Panorama route in Zuid-Afrika ontdekken?

Ontdek hieronder wat nu echt de mooiste standen zijn van Hurghada: 

Ik heb voor jou alvast de 5 beste stranden van Hurghada op een rijtje gezet!

1. Overweeg een uitstap naar Giftun Island vanuit Hurghada

Het kan zeer de moeite waard zijn om tijdens je vakantie in Hurghada een uitstap te overwegen naar het Giftun Island. Dit eiland leent zich werkelijk uitstekend voor een prachtige stranddag. 

Ook duikers komen hier overigens aan hun trekken. Vanaf het strand kan je werkelijk prachtige duiktochten ondernemen in de buurt van dit eiland. 

Een absolute aanrader is het witte zandstrand van Mahmya Beach. Deze ligt altijd bezaaid met parasols die zorgen voor aangename slaapplaatsen in de schaduw. Je kan hier niet alleen duiken, maar uiteraard ook prima snorkelen en zwemmen. Wie weet tref je in de buurt van dit eiland wel een dolfijn aan.

2. De stranden van Sahl Hasheesh 

Eén van de mooiste baaien van Egypte bevindt zich rond de plaats Sahl Hasheesh in Hurghada. Deze vrij nieuwe kustplaats herbergt een behoorlijk aantal indrukwekkende hotels en appartementen. 

Je vindt hier bovendien een enorm groot wit zandstrand terug die deze plaats alleen maar nog populairder heeft gemaakt bij vakantiegangers. Ook genieten onder de Egyptische zon op dit strand is werkelijk een absolute aanrader te noemen. 

3. Dream Beach, een echt droomstrand om op te vertoeven 

Geen enkele lijst met beste stranden van Hurghada is compleet zonder Dream Beach te vernoemen. Dit is niet alleen één van de mooiste, maar tevens ook één van de best onderhouden stranden van de hele regio. 

Je kan hier dan ook steeds rekenen op een heerlijk bed en een grote, schone handdoek. Even één van de obers roepen is hier overigens voldoende om een lekkere cocktail aangereikt te krijgen. 

Wil je liever gewoon een goede kop koffie? Of zou je graag ook wat willen eten? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. 


“Let wel op! Zodra je het strand verlaat is het water hier meteen vrij diep”

Dat is leuk om te gaan zwemmen, maar brengt risico's met zich mee voor mensen die met kinderen naar deze plaats afreizen. Hou je kind dus zeker altijd in het oog en ga bij voorkeur samen zwemmen. 


Tijdens de drukste periodes van het jaar zal je kunnen vaststellen dat er extra moeite wordt gedaan om het bezoekers van dit strand nog meer naar de zin te maken. Leuke, opzwepende muziek geeft de heerlijke vakantiesfeer die je hier ervaart alleen maar nog een extra duwtje in de rug.

beste-stranden-hurghadaZie jij jezelf al liggen op één van de stranden van Hurghada?

4. Zeytuna Beach, een waar paradijs om te zonnen 

Voor heel wat mensen geldt dat ze het fijn vinden om lekker rustig te kunnen zonnen. Dat is lang niet overal in Egypte (en ook niet in Hurghada) overal mogelijk, in tegendeel. 

Wanneer jij ook houdt van rust is het zeker de moeite waard om kennis te maken met Zeytuna Beach. Niet alleen kan je hier lekker rustig zonnen, daarnaast tref je hier ook een heerlijk restaurant aan met fantastisch personeel. Voor een lekker ijsje kan je hier ook terecht bij Fresh Up. 

Toegang tot dit strand wordt je verleend vanuit het Rihana Resort. Ze nemen je graag mee met een bootje over de lagune. 

Wat ons betreft is dit absoluut een strand die niet mag ontbreken in de top 5 van beste stranden van Hurghada... al kan het strand soms wat beter onderhoud gebruiken. Dit is dan ook soms iets waar je even doorheen zal moeten kijken.

5. Maak kennis met de vele prachtige privéstranden van Hurghada!

Voor heel wat mooie stranden in Hurghada geldt dat ze niet openbaar zijn. Ze behoren dan ook veelal toe aan een bepaald hotel of resort. In plaats van hier nog gewoon één vijfde topstrand te plaatsen in Hurghada zouden we dan ook enkele privéstranden in de spotlight willen zetten. 

Met namen de volgende stranden zijn absolute aanraders om op te vertoeven: 

  • Marina Beach
  • Buzzha Beach
  • Titanic Aqua Resort Beach Club
  • Mangroovy Beach 

Hoe dan ook mag het in ieder geval duidelijk zijn, ben je op zoek naar een geweldige locatie om een fijne strandvakantie in door te brengen? Dan heeft Hurghada meer dan voldoende topstranden om je op al jouw wenken te kunnen bedienen! 

Klik hier voor info over Hurghada. Ik heb bijna een complete reisgids gratis online gezet. Alles wat je moet weten over Hurghada heb ik weergegeven op een overzichtelijke pagina. Geniet van je reis …en bestemming!

Reacties