145 min.

Vliegtijd Weeze - Dubrovnik

1.400+ km

Vanaf Airport Weeze

41.000+

Inwoners Dubrovnik

Vliegen van Weeze naar Dubrovnik

Vanaf 2 april 2024 is het voor het eerst mogelijk om van Airport Weeze naar Dubrovnik te vliegen. Ryanair vliegt je op dinsdag en zaterdag naar deze prachtige havenstad in Kroatië.


De stad ligt in Dalmatië (een regio in Kroatië) aan die mooie Adriatische Zee.

Klaar voor een stedentrip naar Dubrovnik?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-weeze-stadsmuur

Goedkoop vliegen naar Dubrovnik

Vliegtickets naar Dubrovnik zijn spotgoedkoop. Retour Weeze – Dubrovnik is slechts 55,82! Je mag dan geen (ruim)bagage meenemen, gratis handbagage natuurlijk wel. Je vliegt met Buzz Airlines, een onderdeel van de luchtvaartmaatschappij Ryanair.


De vliegreis zelf duurt ook niet lang. Het is slechts 2 uur en 25 min. vliegen en zo geniet je gauw van jouw eerste drankje op het terras in Dubrovnik.


Kaart van Dubrovnik - Waar ga jij straks genieten?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-uitzicht-adriatische-zee

Vluchten Airport Weeze (NRN) naar Dubrovnik (DBV)

Komend vakantieseizoen is Kroatië een grote aanbieder van de mooiste reizen. Het is namelijk ook mogelijk om op een van de andere steden van Kroatië te vliegen; Pula, Zadar en Zagreb. De officiële naam van de airport is Ruđer Bošković Airport en ligt slechts 15 km. van het stadscentrum vandaan.


Er wordt van april tot en met oktober gevlogen op Dubrovnik. Ook de vertrektijden vind ik erg gunstig. Vanaf Weeze wordt er altijd lekker rond 08:30 uur gevlogen. De terugweg vaak ’s middags en één keer om 05:45 uur (af en toe op een zaterdag). Niet mijn tijdstip, maar met een hotelovernachting in de buurt van de airport is het misschien nog goed te doen voor je?

Deel deze tips met je reisgenoot - Kleine moeite, groot plezier:

van-weeze-naar-oujda-markt

Stedentrip Dubrovnik

Een stedentrip naar Dubrovnik is meer dan de moeite waard. Je wordt getrakteerd op de prachtige cultuur, aardige bevolking en zeer gunstige prijzen voor eten en drinken.


Ben jij ook van plan om binnenkort de stad Dubrovnik te gaan ontdekken?

Geniet van de stadsmuren met daarachter het authentieke uitzicht over de rode daken omringd door een helderblauwe zee, maken van Dubrovnik een fotogenieke stad en een geliefde bestemming voor een stedentrip! Sta je te popelen om deze prachtige ommuurde stad in Kroatië te bezoeken? Bezoek dan in ieder geval deze bezienswaardigheden van Dubrovnik:

Een stedentrip naar Dubrovnik is iets waar ik zelf nooit eerder op ben gekomen. Mijn man zag een aanbieding om vanaf Weeze te vliegen. Wat een topdagen (6) hebben wij daar gehad. Goed en goedkoop, een aanrader! 

~Renske

Bezienswaardigheden stedentrip Dubrovnik – 10 tips!

stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-stadsmuur-1

1. Wandel rond de oude stadsmuur

Als er één ding is dat je zeker moet doen in Dubrovnik, is het een wandeling maken langs de oude stadsmuur. Deze muur loopt rond de oude stad van Dubrovnik en is bijna twee kilometer lang. Overal heb je een schitterend uitzicht: op de ontelbare rode daken, de kristalblauwe Adriatische Zee en de eilandjes voor de kust van Dubrovnik.


In feite is de wandeling minder dan twee kilometer lang, maar je zult er waarschijnlijk veel langer over doen. Er is immers bij elke bocht wel een nieuw plaatje om vast te leggen op je fotocamera. De stadsmuur behoort tot een van de belangrijkste attracties van Dubrovnik en is buitengewoon populair. Zorg er daarom voor dat je de muur betreedt zodra hij opengaat, zodat je in zekere rust kunt genieten van de prachtige wandeling.

De beste deals naar het mooie Dubrovnik?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-onofrio-fontein

2. Stradun, de hoofdstraat van Dubrovnik

De kans is groot dat je de oude stad van Dubrovnik binnenkomt via de Pile Poort, waarna je meteen de hoofdstraat betreedt: de Stradun. Vooral als je de stad bijtijds in de ochtend voor de drukte binnenwandelt, heeft de straat een indrukwekkende aanblik.


Langs de Stradun vind je veel prominente bezienswaardigheden van Dubrovnik, zoals het Franciscaner klooster, de Onofrio fontein, het Sponza paleis en de kathedraal. Bovendien kun je mooie zijstraatjes inglippen om op je gemak de verborgen delen van Dubrovnik te ontdekken. Klim ook de steile trappen op die naar smalle straatjes leiden, vol bloemen, sfeervolle terrasjes en gezellige cafés.

Wanneer ontdek jij de bezienswaardigheden van Dubrovnik?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-weeze-fort-lovrijenac

3. Bezienswaardigheden Dubrovnik: Fort Lovrijenac

Het toegangskaartje voor de stadsmuren biedt ook entree tot het indrukwekkende Fort Lovrijenac, dat direct aan zee ligt.


Een bezoek is al de moeite waard vanwege het indrukwekkende uitzicht op de stadsmuren en de oude stad van Dubrovnik. Het fort, ook wel het Gibraltar van Dubrovnik genoemd, is gebouwd in de 11e eeuw.


stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-kathedraal-van-dubrovnik

4. Kathedraal van Dubrovnik

De kathedraal van Dubrovnik werd in de 18e eeuw gebouwd volgens ontwerp van Andrea Buffalini. De bouw begon in 1671 en werd in 1713 voltooid door de architect Ilija Katicic.


Er zijn vondsten aangetroffen uit de zevende eeuw en verschillende opgravingen hebben aangetoond dat er meerdere kerken op deze plek hebben gestaan. De Velika Gospa kathedraal herbergt waardevolle en historische religieuze artefacten, zoals een schilderij van Rafaël.

stedentrip-dubrovnik-vanaf-weeze-war-photo-limited-museum

5. Het War Photo Limited Museum

Hoewel je er niet gelijk blij van wordt, is een bezoek aan het War Photo Limited een indrukwekkende ervaring. De tentoonstelling van het museum is er op gericht om bezoekers kennis te laten maken met de rauwe en verschrikkelijke werkelijkheid van oorlog en de impact ervan op onschuldige burgers.


Het museum heeft een permanente collectie foto's van de oorlogen in het voormalige Joegoslavië en wisselexposities van foto’s van andere oorlogsgebieden.


stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-haven

6. District Gruz – met zijn haven

Het district Gruz wordt met name gedomineerd door de haven Port Ombla en een prachtige baai. Reeds in de vroege eeuwen was Gruz een prachtige bestemming voor wintergasten of als bestemming in de zomer.


De afstand tussen de haven en de stad Dubrovnik is ongeveer twee kilometer. De haven van Gruz is een vertrekplaats voor diverse excursies met de boot of veerboot naar de verschillende eilandjes zoals Kolocep, Lopud en Sipan. In het district heb je ook dagelijks de mogelijkheid om de markt te bezoeken waar vis, groente en fruit zijn uitgestald.


stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-haven-dubrovnik-klooster

7. Franciscanenklooster - Bezienswaardigheden Dubrovnik

In het historische centrum Dubrovnik, aan de hoofdstraat Placa, ligt het oude Franciscanenklooster. Het gebouw dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd volgens het ontwerp van Mihoje Brajkov.


Zoals bij veel bouwwerken in Dubrovnik werd ook dit klooster beschadigd tijdens de aardbeving van 1667. Een groot deel van de schade werd gelukkig hersteld, waardoor dit stukje geschiedenis werd behouden. Het klooster herbergt ook een van de oudste apotheken van Europa en een bibliotheek met Kroatische literatuur.

Wanneer ga jij genieten van Dubrovnik?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-haven

8. De oude haven van Dubrovnik

De haven van Dubrovnik is een aangename plek om even terug te trekken in de luwte van de hotspots. Haal een heerlijk ijsje bij een van de vele adresjes, strijk neer op een bankje en kijk in alle rust naar de voorbijvarende boten.


Het is ook een aanrader om een wandeling te maken langs de oude stadsmuur bij de haven en de kustlijn te bewonderen. Hier kun je bovendien prima zwemmen, dus neem je zwemkleding mee als je op een warme dag in Dubrovnik bent.

Wanneer ga jij genieten van Dubrovnik?

stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-eiland-lokrum

9. Eilandhoppen Dubrovnik: Lokrum

Heb je even genoeg van de stad? Dat is geen probleem als je in Dubrovnik verblijft, want je vaart in een mum van tijd naar het weelderige eiland Lokrum. Dit eilandje ligt niet ver van de oude stad en taxiboten varen regelmatig heen en weer. Lokrum is een heerlijke plek om te wandelen in het bos en heeft fraaie, rotsachtige stranden. Als je wat cultuur wilt opsnuiven, bezoek dan het benedictijnenklooster op het eiland.


Lokrum is bedekt met weelderige begroeiing en heeft interessante plantensoorten, zoals geïmporteerde soorten uit tropische gebieden. Het eiland is volledig onbewoond, hoewel het in de 19e eeuw werd gekocht door de Oostenrijkse hertog Maxilimilan I.


stedentrip-dubrovnik-vanaf-airport-weeze-dubrovnik-kabelbaan

10. Neem de kabelbaan voor het mooiste uitzicht over Dubrovnik!

Dubrovnik is spectaculair gelegen en dat kun je het beste ervaren vanaf de berg Srd. Een kabelbaan brengt je naar de bergtop, waar je een geweldig uitzicht hebt over de oude stad van Dubrovnik, het eilandje Lokrum en de helderblauwe zee.


Het is wel een goed idee om zonnebrandcrème en zonbescherming mee te nemen wanneer je een uitstapje maakt met de kabelbaan. Neem ook voldoende water mee als het een warme dag is. Houd er ook rekening mee dat het koud kan worden als de zon ondergaat, dus neem een jas of trui mee als je langere tijd op de top verblijft. Heb je trek gekregen? Er is een panoramarestaurant bij het bergstation van de kabelbaan waar je kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht onder genot van een hapje. Geniet!

Vakantie Dubrovnik? Boek via je favoriete reisorganisatie: