Hoe zit het met (hand)bagage bij Ryanair?

Hoe zit het met (hand)bagage bij Ryanair? Het is gevaarlijk om hier een stukje over te schrijven. Vaak worden de regels voor (hand)bagage door Ryanair veranderd. Voor de actuele info van Ryanair qua handbagage klik je op deze link.

Op dit moment is het mogelijk om gratis een kleine tas aan boord te nemen van een Ryanair toestel. Let op! De maximale afmetingen moeten dan voldoen aan de volgende: 40 cm x 20 cm x 25 cm.

Ryanair meldt duidelijk dat het hier om één kleine tas gaat. Mocht je er nu twee meenemen of zijn jouw afmetingen van de tas te groot, dan heb je pech. Je gaat dan extra betalen. Vroeger waren dit variabelen bedragen, tegenwoordig betaal je standaard € 25,- meer! 

Klik op deze link voor mijn blog over bagage in het vliegtuig: de regels op een rij

Hieronder vind je de regels van vóór 2018: (niet gebruiken dus)
De handbagage mag gratis aan boord als deze binnen de 10 kilo blijft en de volgende afmetingen heeft: 55cm x 40cm x 20cm. Daarnaast is een klein tasje van maximaal 35cm x 20cm x 20cm ook mogelijk om mee te nemen aan boord.

Let op, want op Weeze Airport kan de douane ook je handbagage controleren.
Alle vloeistoffen moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen.

Ook jassen, trackjackets, portemonnees, riemen, sommige schoenen en ipads, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.
Reactie plaatsen