paspoort-weezeairport-nl
Bagage
Ralph Siebers
Bagage
02/17/2022

Goed voorbereid op reis gaan - waar moet je allemaal aan denken?

02/17/2022

Ga je vliegen dan heb je keuze uit verschillende luchthavens. In Nederland is Schiphol een populaire luchthaven. Het spreekt voorzicht dat als je in de buurt van Amsterdam woont je vaak automatisch kiest om te vliegen van en naar Schiphol. Maar wist je dat het ook aantrekkelijk kan zijn om te vliegen vanaf een andere regionale luchthaven?

Welke regionale vliegvelden kennen we in Nederland?

In Europa staat Schiphol al jaren in de top tien van drukste luchthaven. Maar zien we steeds meer groei in andere kleine luchthavens. Zoals in Eindhoven en Rotterdam.

Woon je dicht in de buurt van deze luchthavens, dan heb je minder reistijd. Dit geeft natuurlijk ook minder stress als je langer moet rijden of wanneer je laat brengen. In de zomervakantie kan het enorm druk worden op Schiphol en bij deze regionale vliegvelden heb je dit minder.

Mocht je op vakantie gaan vanaf Schiphol of iemand ophalen? Raden we aan om de Schiphol aankomsttijden en vertrektijden in de gaten te houden.  Bovendien zijn deze vliegvelden goed bereikbaar met voldoende parkeermogelijkheden. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan ruim van te voren.

Natuurlijk ben je niet verplicht om te vliegen vanaf Nederland. Veel reizigers kiezen ook voor een vliegveld net over de grens. Als je bijvoorbeeld in het Oosten woont kun je kiezen voor Airport Weeze, Düsseldorf Airport of Brussel als je in het zuiden woont.

Bagage in het vliegtuig

Als je gaat reizen met het vliegtuig, moet je houden aan een aantal regels die gemaakt zijn door de vliegmaatschappij. Zo moet je rekening houden met regels en voorwaarden waaraan je bagage moet voldoende. Wat de algemene regels zijn rondom spullen die je mag meenemen vertellen we hieronder.

Over het algemeen mag je altijd een bagagestuk meenemen in het vliegtuig. Dit kan zijn een handtas, rugzak of een kleine trolley. Wil je bijvoorbeeld bagage opbergen boven in de cabine, dan mag je denken aan een maximale afmeting van 55 x 40 cm. En een bagage onder je stoel niet groter dan 40 x 30 x 15 cm.

Voor de exacte regels kun je het controleren bij de vliegmaatschappij waarmee je gaat vliegen. Nog iets meer weten over de regels, bijvoorbeeld als je gaat vliegen met Transavia? Op VluchtVolgen24.nl vind je alles over de regels van Transavia handbagage.

Wat mag in je handbagage?

Flesjes en shampoo minder dan 100 ml mag je meenemen, maar wel in een doorzichtige verpakking. Producten die je na de gate / security mag je meenemen tijdens je vliegreis. Vaak worden deze producten verzegeld in een doorzichtige tas.

Wat mag niet in je handbagage?

Vloeistoffen met een verpakking groter dan 100 ml mogen niet mee als handbagage. Voorwerpen met een scherpe punten mogen evenals niet mee, zoals een scheermes en nagelknipper. Zorg er daarom voor dat je deze producten in de koffer voor de ruimbagage doet. Ontvlambare producten of stoffen kunnen gevaarlijk zijn en daarom mogen deze producten niet in de cabine.

Babyvoeding

Ga je als ouders op reis met je baby of kind? Dan mag je babyverzorgingsproducten meenemen. Natuurlijk mag je kinderwagen meenemen. Babyvoeding producten als melk of poedermelk, mogen mee in je handbagage. Voor de zekerheid kun je dit altijd aangeven bij de controle. Het is jammer als je het plotseling moet weggooien.

Reacties