Vakantie Rhodos - Bezienswaardigheden en hotspots voor toeristen

Vakantie Rhodos - Bezienswaardigheden en hotspots voor toeristen

Vakantie vieren op Rhodos is een goede keuze. Rhodos staat er om bekend één van de meest populaire eilanden te zijn van Europa. Jouw vakantie naar het mooie Griekse Rhodos boek je nu zeer voordelig via PrijsVrij.nl

Veel vakantievierders kiezen er dan ook op een zeker ogenblik voor om een bezoek te brengen aan deze bestemming. Dit kan je doen omwille van verschillende redenen. Bekijk de inhoudsopgave voor meer info over jouw vakantie op Rhodos:

Vakantie Rhodos – inhoudsopgave:

[[showindex]]

Rhodos heeft meer dan zon alleen

Rhodos staat er in eerste instantie dan ook om bekend een prima locatie te zijn voor het doorbrengen van een zon-, zee-, strandvakantie. Dat is echter niet alles.

Welke vele prachtige bezienswaardigheden kan je hier dan aantreffen? Wij stellen de belangrijkste bezienswaardigheden op het prachtige eiland Rhodos hieronder graag aan je voor.

De oude stad van Rhodos-stad

In eerste instantie mag je natuurlijk een bezoek aan de oude binnenstad van Rhodos-stad niet missen. Deze oude binnenstad is op moment van schrijven reeds meer dan 420 jaar oud.

Door de jaren heen is Rhodos-stad uitgegroeid tot een echte vestingstad met grote vestingmuren. Tot op de dag van vandaag zijn deze muren nog altijd te bezichtigen.

De straatjes die zich binnen deze vestingmuren bevinden nodigen uit om te ontdekken. Je treft hier niet alleen verschillende bezienswaardigheden aan, maar ook heel wat leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes.

“Het bewandelen van het pad dat zich rond de vestingmuur bevindt is in ieder geval absoluut een aanrader”

Dit is bovendien ook een uitstekende locatie om even te kunnen ontsnappen aan de hectiek van het centrum van Rhodos-stad. Een aanrader om te bezoeken tijdens jouw vakantie op Rhodos.

Het witte stadje Lindos

De tweede top bezienswaardigheid van Rhodos-stad luistert naar de naam ‘Lindos’. Deze stad is gelegen aan de oostkust van het eiland.

Er wordt naar Lindos vaak verwezen als zijnde ‘het witte stadje’. De plaats heeft deze bijnaam uiteraard te danken aan de aanwezigheid van heel wat witte huisjes in het dorp.

Lindos bevindt zich aan een prachtige baai. Helemaal bovenin de plaats vinden we de antieke Akropolis van Lindos terug. Hier kan je onder meer de tempel van Athena Lindia ontdekken.

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Lindos tijdens de zomer? Hou er dan rekening mee dat het hier behoorlijk heet kan worden tijdens jouw zomervakantie op Rhodos.

vakantie-rhodos-griekenland

Vakantie op Rhodos? Bezoek ‘het witte stadje’ Lindos!

De Vlindervallei

In het noordwesten van het eiland Rhodos vinden we de zogenaamde Petaloudes terug. Het gaat hierbij om een vallei die onder toeristen bekend staat als de ‘vlindervallei’.

Tijdens een bezoek aan de vallei zal je kunnen vaststellen dat er hier in niet onaanzienlijke aantallen één bepaalde vlindersoort leeft. Het gaat hierbij om de C. Quadripunctaria Rhodosensi. Dit is een ondersoort van de Spaanse vlag.

Wil je graag deze vlinders in de meest grote getale in de vallei kunnen aanschouwen? Dan is het aan te raden om er een bezoek aan te brengen tijdens de maanden juli en augustus.

“Let wel, zorg er uiteraard wel voor dat je tijdens een bezoek aan deze vallei voldoende water bij je hebt”

De archeologische opgravingen bij Kámiros

Voor mensen die houden van cultuur mag een bezoek aan Kámiros zeker niet op de planning ontbreken. De archeologische opgravingen die je hier aantreft zijn de restanten van de ooit zo machtige stad.

In het bijzonder tijdens de hellenistische periode stond Kámiros er om bekend ongelofelijk belangrijk en machtig te zijn.

Tijdens het jaar 226 voor Christus werd de stad helaas getroffen door een zware aardbeving. Deze zorgde er voor dat Kámiros zo goed als volledig in de as werd gelegd. De stad moest dan ook nagenoeg volledig heropgebouwd worden.

De overblijfselen die je op deze plaats tegenwoordig aantreft zijn voor alle duidelijkheid het restant van de tweede versie van de stad. Deze werd uiteindelijk in het jaar 142 na Christus bijna volledig met de grond gelijk gemaakt. Zou zie je dat jouw vakantie op Rhodos meer is dan alleen maar zon en strand.

Het natuurgebied Epta Piges

Natuurliefhebbers die een vakantie ondernemen naar Rhodos kunnen zeker niet om het natuurgebied Epta Piges heen. In dit natuurgebied zijn dan ook zeven verschillende bronnen terug te vinden die allen samenkomen in een stromend beekje en een meertje.

In dit natuurgebied is ook een tunnel terug te vinden met een lengte van 186 meter. Voor deze tunnel geldt dat ze slechts over een breedte beschikt van 75 centimeter.

Bovendien is de hoogte er ook beperkt tot slechts 170 centimeter. Voor volwassen mannen geldt dan ook dat het voor hun zo goed als onmogelijk is om hier rechtop door te lopen. Zeker wel de moeite waard om deze wandeling eens te doen, maar denk aan je rug!

De Thermen van Kallithéa

Voor filmliefhebbers geldt dat ze verspreid over het eiland Rhodos diverse locaties zullen aantreffen die ze ongetwijfeld zullen herkennen.

Het gaat hierbij onder meer om de ‘Thermen van Kallithéa’. Deze locatie werd door de jaren heen gebruikt in verschillende films. Het ging daarbij onder meer om ‘Zorba de Griek’ en om ‘The Guns of Navarone’.

Tegenwoordig is het zo dat deze locatie niet langer wordt gebruikt als kuuroord. Ze is echter zeker wel nog altijd te bezoeken. Bij deze thermen is verder ook een strand gelegen.

Ondanks het feit dat je voor dit strand toegangsgeld moet betalen is het zo dat dit een ongelofelijk populaire locatie is op Rhodos om te gaan zonnen en gewoon te genieten aan het water.

Geniet van je vakantie op Rhodos! Het is op dit moment niet mogelijk om te vliegen naar Rhodos vanaf Weeze Airport. Jouw vakantie naar het mooie Griekse Rhodos boek je nu zeer voordelig via PrijsVrij.nl

Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!
Reactie plaatsen