van-weeze-naar-castellon

Vakantie naar Castellón vanaf Airport Weeze?

140 min.

Vliegtijd Weeze - Castellón

1.348 km

Vanaf Airport Weeze

170.000+

Inwoners Castellón
van-airport-weeze-naar-castellon

Vakantie naar Castellón vanaf Airport Weeze

Castellón, ook wel Castellón de la Plana genoemd, is de hoofdstad van de Spaanse provincie Castelló. Het ligt ten noorden van het prachtige Valencia en telt ongeveer 170.000 inwoners. De stad heeft niet hetzelfde formaat als de steden Barcelona, Sevilla of Valencia, maar is zeker een aanrader als je houdt van de Spaanse sfeer.


Wissel je graag je bezoek af met natuur? De regio Castellón heeft veel bergen, dus die combinatie is zeker mogelijk. Ik vertel je graag meer over dit mooie stukje Spanje.

Klaar voor je vakantie naar het prachtige Castellón?

weeze-naar-castellon-strand

Vliegen van Weeze naar Castellón

Het is mogelijk om naar Castellón (CDT) te vliegen vanaf Airport Weeze (NRN). Via de luchtvaartmaatschappij Ryanair word jij naar Spanje gevlogen. De officiele naam van het vliegveld is Castellón–Costa Azahar Airport. Er wordt twee keer per week op deze luchthaven gevlogen, namelijk op donderdag en zondag. Vliegtickets naar Castellón zijn zéér goedkoop. Het is gewoon mogelijk om een retourvlucht te boeken voor minder dan 60 euro. Je mag dan natuurlijk niet voor de (zomer)vakantie kiezen, dat wordt aanzienlijk duurder. 


Vanaf Weeze wordt er op verschillende Spaanse bestemmingen gevlogen. Wat dacht je van de volgende unieke plekken: Alicante, Oviedo, Fuerteventura, Girona, Ibiza, Lanzarote, Malaga, Palma de Mallorca, Reus en Sevilla. Genoeg keuze om heerlijk te genieten van het goede Spaanse leven.

 

weeze-naar-castellon-centrum

Ontdek het culturele Castellón tijdens je vakantie

In de 13e eeuw is Castellón opgericht en rond de Middeleeuwen werd de stad beschermd met grachten, muren en torens. Het is een stad met een rijke geschiedenis. Zo is het een bolwerk geweest van de Revolta de les Germanias en eens ingenomen door Filips d’Anjou. Helaas zijn er veel authentieke gebouwen verloren gegaan tijdens de Spaanse Burgeroorlog.


Toch is er in het oude centrum van Castellón nog genoeg te zien. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich aan het plein Plaza de España en de straat Carrer de Mayor. Hieronder vertel ik je meer over Castellón de la Plana en de autonome regio Castellón.

Klaar voor je vakantie naar het historische Castellón?

van-airport-weeze-naar-castellon-kunstwerk

Is een vakantie naar Castellón de moeite waard?

Ja een vakantie naar Castellón is de moeite waard! Zowel de stad als de regio is minder bekend, maar juist mede daardoor is het zeker de moeite waard. Het ligt ten noorden van het geliefde Valencia. Of je nu houdt van winkelen, cultuur, de Spaanse keuken of de natuur, de stad én regio Castellón heeft voor iedereen genoeg te bieden.


Dwaal rond door de prachtige parken, bezoek de indrukwekkende gebouwen en wissel het af met een dagje in de natuur. Vanaf de bergen heb je uitzicht op de Middellandse Zee en vele citrusplantages. Castellón is (nog) niet ontdekt door het grote publiek. Waardoor de stad rustig, overzichtelijk en gemoedelijk is.

Kaart van Castellón - Waar in Castellón zie jij jezelf straks genieten?

van-weeze-naar-castellon-concatedral-de-santa-mara

Nr. 1 Bezienswaardigheden Castellón: Concatedral de Santa María

    De gotische kathedraal Sint Maria is oorspronkelijk gebouwd in de 13 eeuw, maar kent een rijke en tragische geschiedenis. Een eeuw na de bouw is het vernietigd door brand, waardoor het herbouwd is. De kathedraal die er nu staat is een reconstructie. Tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1936 was de kerk verwoest en zijn de restanten gesloopt.


    Concatedral de Santa María is te vinden in de oude binnenstad van Castellón, aan het plein Plaza de España. Naast het kathedraal staat klokkentoren uit 1604. De toren ‘El Fadri’ is 46 meter hoog, die kan je niet missen.

Castellón in Spanje vond ik geweldig. Wat valt er veel te zien en wat zijn er weinig toeristen. Heerlijk, hier vind je geen friet-van-piet, haha. Ook Valencia hebben we bezocht. Topvakantie!

~Kokkie
weeze-naar-castellon-basilica-castellon

Nr. 2 Bezienswaardigheden Castellón: Basiliek Santa María del Lledó

Deze basiliek is niet gelegen in het centrum van Castellón, maar aan de noordoostelijke kant van de stad. Alleen al de weg naar de basiliek toe is een lust voor het oog. De brede laan is omringd en versierd met sinaasappelbomen, aan het einde staat het gebouw omringd met een prachtige landschapstuin.


In 1366 vond een boer een afbeelding van de heilige Maagd Maria op zijn land, de basiliek werd hieraan gewijd. Tot op heden worden nog vele kinderen gedoopt en missen gehouden bij deze basiliek.

van-weeze-naar-castellon-teatro-principal-castellon

Nr. 3 Bezienswaardigheden Castellón: Plaza Mercadillo

Gelegen naast het stadshuis ligt het plein Plaza Mercadillo. Minder groot dan Plaza de España, maar wel heel leuk. Je kunt je hier onderdompelen in het Spaanse leven. Op het plein is een gezellige voedselmarkt, je kunt hier dagelijks verse producten kopen. Er zijn hier dan ook veel bewoners van Castellón te vinden.


Wil je even op het terras zitten? Bij Plaza Mercadillo zijn meerdere terrasjes. Ben je een cultuurliefhebber? Loop dan richting Carrer de La Paz, in oostelijke richting. Hier is het neoklassieke theater ‘Teatro Principal’. Het is de belangrijkste culturele plek van Castellón.

Kaart van Plaza Mercadillo in Castellón - Waar zie jij jezelf straks genieten?

van-weeze-naar-castellon-el-grao-de-castellon

    Nr. 4 Bezienswaardigheden Castellón: Natuur van Castellón

In Castellón staan een aantal indrukwekkende bomen. Op Plaza Rey Don Jaime staat een imposante olijfboom en een prachtige Ficus vind je op Plaza Maria Agustina. De stad heeft veel te bieden, maar de omgeving van Castellón ook.


De provincie Castellón is vrij bergachtig. Het is de ideale locatie voor mooie wandelingen, prachtige uitzichten en ontspanning. De stad zelf ligt een aantal kilometers landinwaarts. Mocht je toch behoefte hebben aan een dagje strand, dat is geen probleem. El Grao de Castellón is de havenplaats van Castellón. Hier is een jachthaven en een industrieel havengebied. De mooie stranden met restaurants en barretjes vind je meer ten noorden.

van-airport-weeze-naar-castellon-peniscola

De omgeving van Castellón tijdens jouw vakantie

Castellón is de hoofdstad van Castelló, maar als je een echte grote stad in de buurt zoekt dan moet je bij Valencia zijn. Een ideale locatie om met de fiets te ontdekken. Het heeft namelijk meer dan 150 km aan fietspaden. Het centrum is compact en sfeervol.


De badplaatsen Peniscola en Benicarló zijn leuk om een dag te bezoeken. Evenals de monumentale steden Morella en Segorbe. In het dorp Montanejos zijn er minerale bronnen. Wil je één van de mooiste dorpen van Spanje bezoeken? Dan raden wij het aan om na Villafames te gaan. Ga je liever wandelen? Dan is de kustroute Via Verde een aanrader voor jou.

Deel deze info met je reispartner(s) - kleine moeite, groot gebaar ;)

De beste reistijd voor Castellón?

Castellón wordt niet zo warm als Zuid-Spanje. Dit maakt het een geschikte locatie voor een vakantie in de zomer.


Van mei tot oktober is het klimaat perfect en ligt de recordtemperatuur rond de 33 graden. In juni, juli en augustus is er nauwelijks regen. Wat wil je nog meer?

van-airport-weeze-naar-castellon-vinas

Wat kost een pakketreis naar Castellón?

Castellón zelf is een leuke locatie met verschillende hotels en restaurants. Vaak wordt een bezoek aan de stad gecombineerd met een bezoek aan Valencia, aangezien Castellón ook een leuke plek is voor een dagtocht.


D-reizen en Zoover bieden pakketreizen aan naar Castellón. De prijs hiervan is zeer variërend, afhankelijk van de wensen en de reistijd. Houd er rekening mee dat augustus de drukste maand is in Castellón. De gemiddelde prijs voor een hotelkamer is dan zo’n €111 per nacht. Het is natuurlijk ook mogelijk om je reis volledig zelf te plannen, van vliegtickets tot overnachting.