parkeren-bij-weeze-airport--alle-info-op-een-rijtje
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
10/04/2022

Parkeren bij Weeze Airport – Alle info op een rijtje

10/04/2022

Weeze Airport ligt net over de Duitse grens in de gelijknamige plaats Weeze. Het is een kleine luchthaven die door veel Nederlandse reizigers vaak over het hoofd wordt gezien. Toch biedt de luchthaven veel meer dan je vooraf denkt.

Ben jij een van die reizigers die wel aan Weeze Airport heeft gedacht en goedkope vliegtickets heeft weten te scoren? Dan ben je waarschijnlijk ook nog op zoek naar een parkeerplaats. Gelukkig is het parkeeraanbod bij Weeze Airport goed geregeld en zijn er meerdere voordelige mogelijkheden.

In dit artikel vertellen wij meer over de parkeermogelijkheden bij Weeze Airport. 

De parkeermogelijkheden

Omdat Weeze Airport een kleine luchthaven is, vooral ten opzichte van luchthavens zoals Schiphol of Frankfurt Airport. Dit betekent ook dat er minder mogelijkheden zijn voor het parkeren Weeze Airport. Gelukkig weten deze parkeerterreinen de drukte in het hoogseizoen goed op te vangen.

De luchthaven zelf beheert drie verschillende parkeerterreinen; P1 Weeze, P2 Weeze en P3 Weeze. Alle drie de parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de luchthaven. In totaal zijn er meer dan 7.000 parkeerplaatsen beschikbaar voor vakantiegangers of zakenreizigers. 

P1 Weeze Airport

Wil je zo dichtbij mogelijk parkeren bij de luchthaven? Dan is P1 Weeze Airport de beste optie! Dit parkeerterrein ligt tegenover de luchthaven, op slechts 50 meter loopafstand. Na het parkeren kan je jouw autosleutels op zak houden. Het parkeerterrein is 24/7 geopend en afgesloten dankzij een slagboom en omheining.

Er zijn op het moment van schrijven 4 laadpalen beschikbaar. Deze laadpalen laden tot 22 kilowatt per uur, de kosten bedragen € 0,38 per kilowattuur. Via de smartphone app kan de beschikbaarheid van de laadpalen ingezien worden.

Het P1 parkeerterrein is daarnaast de enige locatie met parkeerplaatsen voor mindervalide reizigers. Deze zijn beschikbaar als je jouw Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar neerlegt op het dashboard. 

P2 Weeze Airport

Het parkeerterrein P2 Weeze Airport kan gezien worden als een middenweg tussen P1 en P3. De loopafstand en de parkeertarieven zitten namelijk tussen die van P1 en P3 in. De loopafstand van P2 Weeze bedraagt ongeveer 300 meter.

Ook hier kan je jouw autosleutels op zak houden en 24/7 gebruik maken van het parkeerterrein. Uniek aan deze locatie zijn de Solar-Carports. Je auto wordt deels overdekt door zonnepanelen, die over de gehele parkeerplaats staan. Als je een korte stedentrip maakt dan is dit een ideale optie! 

P3 Weeze Airport

De goedkoopste optie ligt vanzelfsprekend over het verst verwijderd van de luchthaven. Het parkeerterrein van P3 Weeze ligt op ongeveer 600 meter van de luchthaven. Wanneer deze loopafstand voor jouw geen probleem is, dan kan je genieten van de laagste parkeertarieven. Ideaal als je voor een lange periode op zonvakantie gaat!

Net als de andere twee locaties kan je ook hier je autosleutels op zak houden na het parkeren, en 24/7 het parkeerterrein op- of afrijden. 

Het proces van parkeren

Zoals al eerder genoemd, parkeer je op loopafstand van de luchthaven. De loopafstand varieert van 50 meter (P1) tot ongeveer 600 meter (P3). Het is mogelijk te parkeren zonder reservering, het is echter altijd aan te raden vooraf een reservering te maken.

Wanneer je aankomt dat wordt bij de slagboom uw kenteken gescand en opent deze automatisch. Als je geen reservering hebt gemaakt dan trek je een kaartje. Vervolgens zoek je een leeg parkeervak en parkeer je jouw auto. Eenmaal geparkeerd, dan kan je te voet door richting Weeze Airport.

Bij terugkomst loop je weer terug naar je auto. Wanneer je geen reservering had gemaakt, dan dien je langs een van de betaalautomaten te gaan en je parkeerkosten hier te verrekenen. Indien je wel had gereserveerd dan kan je het terrein afrijden middels kentekenherkenning.

parkeren-bij-airport-weeze-alle-info-op-een-rijtje

Extra informatie

Hieronder vindt je meer informatie over Weeze Airport en wat handige informatie omtrent de verschillende parkeerplaatsen.

  1. Toegangsregeling: Ieder voertuig dat een van de drie parkeerplaatsen betreedt, betaalt ter plekke nog € 3,00 bij het toegangsportaal. Na uw betaling kunt u maximaal één uur op een van de terreinen blijven staan.
  2. Laadpalen: Er zijn vier laadpalen beschikbaar voor elektrische voertuigen. Deze bevinden zich allen op de P1 locatie.
  3. Parkeerplaatsen voor mindervaliden: Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden. Ook deze bevinden zich allemaal op de P1 locatie. Het is onduidelijk hoeveel plaatsen dit zijn.
  4. Parkeren voor reisagenten: Als reisagent zijnde kan je 50% korting krijgen op het tarief van P3.
Reacties