apps-voor-vakantie-liggende-smartphone
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
11/28/2022

De 17 meest handige apps voor tijdens jouw vakantie - Nieuwste reisapps - WeezeAirport.nl

11/28/2022

Apps voor jouw vakantie zijn er genoeg. Geen probleem als je nou voor een zonvakantie of stedentrip kiest, ook voor jou is er een handige app om te gebruiken tijdens jouw reis.

Bekijk de onderstaande lijst van 17 meest handige apps tijdens jouw vakantie. Wedden dat je minimaal 4 reisapps gaat gebruiken tijdens jouw aankomende vakantie😉

Handige reisapps voor je vakantie:

Er zijn tientallen apps voor op je smartphone die het reizen naar het buitenland net een klein stukje makkelijker maken. Sterker nog, sommige reisapps zijn gewoon onmisbaar als je op vakantie gaat.

Als je ze eenmaal hebt gebruikt zul je zien dat ze ook voor jou onmisbaar blijken te zijn.

Bijvoorbeeld om je route uit te stippelen, enorm te besparen of je uitgaven bij te houden. Veel plezier met het doornemen van de 17 meest handige reisapps!

1. Google Maps

Laten we gemakkelijk starten. Deze app ken je al lang en gebruik je af en toe onderweg. Of voordat je de weg op gaat.

Ik heb het natuurlijk over Google Maps! Verreweg een van de meest handige apps voor tijdens jouw vakantie.

Zeer handig voor elke reis, of het nou dichtbij is, bijvoorbeeld in je eigen woonplaats, of dat je vele honderden kilometers moet reizen.

Je kunt met Google Maps niet alleen navigeren, maar ook de kaart van jouw bestemming downloaden. Bijvoorbeeld als je nog thuis bent en wifi hebt, zodat je deze ook offline kunt gebruiken.

“Heb je een keertje geen internet (in het buitenland), dan kun je alsnog navigeren. Dat bespaart je een hoop data en ergernis”

Ook handig is om met Google Maps nuttige punten te vinden, zoals hotels, campings, restaurants en bezienswaardigheden. Ook die kun je weer opslaan, zodat je ze altijd bij de hand hebt. 

2. Maps.me

Maps.me lijkt misschien wel wat op Google Maps, maar het is een hele fijne app voor onderweg en er zijn wel degelijk verschillen met Google Maps.

Maps.me is namelijk ideaal voor wandelingen, terwijl Google Maps voornamelijk voor navigatie is. In Maps.me vind je uitgestippelde trails.

Ben je aan het hiken en je weer niet precies welke afslag je ook alweer moest nemen, de kans is heel groot dat die route wel in Maps.me te vinden is.

apps-voor-vakantie-route-bosMaps.me is een handige reisapp voor de wandelaar!

3. Uber (of Cabify en Grab)

Als je in het buitenland bent, is het natuurlijk maar wat fijn dat je overal de lokale taxi kunt bestellen.

Het handige van de Uber app is bijvoorbeeld dat je tevoren de prijs al kunt zien. Je hoeft dus niet meer onderhandelen over de prijs.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je aan het einde van de rit meer moet betalen, want alles gaat automatisch via de app.

Ook de chauffeur weet vooraf al waar je naartoe wilt. Je kunt zelfs precies zien waar de chauffeur zich bevindt.

Dit soort taxi’s wordt als een stuk veiliger ervaren dan de taxi’s die je normaal op straat aanhoudt. In Zuid-Amerika wordt meestal de app Cabify gebruikt en in Azië voornamelijk de app Grab.

handige-apps-voor-tijdens-jouw-vakantie-uberTijdens je vakantie kan de reisapp van Über je helpen! Precies weten waar je aan toe bent!

4. 24/7 BZ

De 24/7 BZ app, onze nationale reisadvies app, is een zeer handige app voor als je op vakantie wilt.

Als het reisadvies voor jouw (vakantie-)bestemming wordt aangepast, dan krijg je direct een melding op je telefoon.

Je kunt dan meteen je reisplannen aanpassen en rekening houden met de huidige situatie op de plaats van jouw bestemming.

“Tip: de app ‘GGD reist mee’ is hierop een leuke aanvulling”

Je kunt hiermee precies zien hoe je bepaalde ziektes kan voorkomen. En wat je moet doen als je bepaalde ziekteverschijnselen hebt.

5. Douane reizen

Ook handig is de app ‘Douane reizen’. Hiermee kun je precies zien wat je wel en niet mee mag nemen van en naar jouw bestemming.

Dit voorkomt weer onnodige stress tijdens jouw vakantie in het buitenland. Ook erg handig als je met kinderen reist. Kinderen kunnen onbewust (of bewust 😊) de noddige stress bij je veroorzaken.

6. Google Photos

Je kent het vast wel: je wilt net een foto maken van die prachtige bergen of tijdens een familiediner en je telefoon geeft aan dat het geheugen vol is.

Met Google Photos kun je dit eenvoudig voorkomen. Deze app synchroniseert namelijk met je telefoon, zodat alle gemaakte foto’s direct ‘in the cloud’ worden opgeslagen.

“Het is ook zó in te stellen dat het alleen wordt gesynchroniseerd als je verbinding met wifi hebt”

Je kunt dan de foto’s weer verwijderen van je telefoon en toch bekijken via de app. Uiteraard kun je de foto’s later ook eenvoudig weer downloaden.

apps-voor-vakantie-italiëEen handig app tijdens jouw vakantie isn Google Photos, maak onbeperkt foto's!

7. ExpressVPN

Wil je wifi gebruiken in het buitenland, dan is een VPN zeker aan te raden. Hiermee wordt jouw identiteit voor allerlei website beschermd.

Als je verbinding maakt via een VPN, dan worden jouw gegevens beschermd en kan niemand jouw internet-gegevens bekijken. Hoe fijn is dat!

Een ander voordeel is dat je met deze VPN ook jouw IP-adres kunt wijzigen. Hierdoor lijkt het alsof jouw telefoon nog in Nederland is.

“Als je in het buitenland bent, bijvoorbeeld in China, dan worden bepaalde apps geblokkeerd”

Met een VPN-verbinding kun je ook dan nog gewoon alle apps gebruiken. Aan te bevelen is de app ExpressVPN die in 94 landen een server heeft.

Ik denk dat dit een zeer handige app is tijdens jouw vakantie in het buitenland.

8. Google Translate

Nog zo’n app die je vast al wel kent, maar eigenlijk onmisbaar is als je op reis bent: Google Translate.

Maar wat je misschien nog niet wist, is dat Google Translate ook een hele handige camerafunctie heeft.

Je richt de camera gewoon op je menukaart en de app vertaald meteen de hele kaart voor je. Hoe handig is dat! Je hoeft dus niet telkens alles in te typen. Wat is het soms fijn om in dit tijdperk te leven 😉

9. Duolingo

Nog zo’n handige app voor als je op reis bent: duolingo. Met deze handige app leer je in no time de basis van een taal, zoals de lokale woorden en zinnen.

De app is duidelijk en heeft een duidelijke opbouw, zodat je niet overweldigd wordt. Zo kun je in een mum van tijd bijvoorbeeld heel wat Spaans of Frans leren.

Wil je nog sneller leren en niet telkens worden gestoord door advertenties? Neem dan de betaalde versie en je kunt onbeperkt oefenen.

apps-voor-vakantie-gebruikenHoe ben jij met vreemde talen? Gebruik de gratis versie van Duolingo app voor de basis!

10. Lightroom

Wil je graag de foto’s die je hebt gemaakt direct delen met het thuisfront? Dan merk je dat niet elke foto altijd even perfect is.

Sommige foto’s wil je eigenlijk wel eventjes bewerken. Daarvoor is Lightroom de ideale app.

Je kunt de app op je smartphone gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op je laptop. Zo kun je heel eenvoudig en snel, waar je ook bent, enkele basisbewerkingen aan iedere foto doen.

11. Schiphol

Hoe druk is het op Schiphol? Gaat jouw vlucht nog wel? Is jouw vlucht vertraagd? Gebruik de reisapp van en voor Schiphol.

Met de handige app van Schiphol vul je je vluchtnummer in en je ziet in één oogopslag alle informatie over je vlucht.

Zoals de verwachte wachttijd bij de security, welke gate je moet zijn, wat de verwachte drukte per uur is en hoe laat je vliegt.

Zo kun je precies bepalen hoe laat je van te voren op de luchthaven moet zijn. Binnen 72 uur voor vertrek zijn de details nog accurater.

Klik hier om het beste alternatief voor Schiphol te ontdekken… 😊

handige-apps-voor-tijdens-jouw-vakantie-schipholDe reisapp van Schiphol zorgt er voor dat alle gegevens up-todate zijn!

12. Zoek mijn

Stop een Airtag in jouw bagage en met de app ‘Zoek mijn’ kun je vervolgens altijd precies zien waar jouw bagage is.

Zeer handig, zeker gezien alle chaos op Schiphol waar tegenwoordig veel bagage kwijt raakt tijdens vluchten.

Met zo’n Airtag en de app ‘Zoek mijn’ hebben vele reizigers hun bagage weer terug weten te vinden.

Uiteraard kun je de Airtag overal plaatsen waar je wilt. Je kunt het zelfs in de jas van je kinderen doen. Een handige tip als je bijvoorbeeld een drukke stad bezoekt met het gezin.

13. Prey Anti Theft

Met de app Prey Anti Theft kun je altijd precies jouw gestolen apparaten terugvinden. Maar de app doet meer.

Het maakt namelijk ook foto’s van diegene die jouw smartphone of laptop gebruikt en geeft vervolgens hun IP-adressen door.

Je weet dus precies waar jouw apparaat is en wie het gebruikt. Daarnaast kun je zelfs jouw apparaat nog besturen op afstand.

Je kunt het uitzetten, content in privémappen plaatsen of zelfs verwijderen. Echt geniaal! Een handige reisapp voor jouw vakantie straks.

14. Corona Check

Je kunt er tegenwoordig helaas niet meer omheen. Door de corona pandemie is de Corona Check een app die je moet hebben.

Je kunt hiermee eenvoudig al jouw vaccinaties laten zien. In Europa is de app sowieso toegestaan, maar ook in verre oorden kun je deze vaak gebruiken.

Hierdoor hoef je niet al jouw vaccinaties te printen en mee te nemen. Dit voorkomt weer stress als jij jouw papieren nog moet gaan zoeken op het laatste moment.

15. Netflix/Videoland/Spotify

Ideaal voor lange vluchten of busritten of op elke andere plek waar je lang moet wachten: Netflix en Videoland.

Vooraf kun je via wifi alvast films en series downloaden om ze later te kunnen bekijken. Zeer handig. Dan kost het jou ook geen MB’s als je onderweg bent.

“Op deze manier kun je die saaie vluchten of busritten een stuk aangenamer maken” 

Ook Spotify past perfect in dit rijtje. Via wifi download je alvast een hoop leuke muziek, die je vervolgens onderweg kunt beluisteren.

Ook is er een lange lijst podcasts via Spotify te vinden, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Ik ben fan van Podcasts, lekker luisteren en leren tegelijkertijd.

handige-apps-voor-vakantie-netflixOok Netflix is een geweldige reisapp, zeker als je met (kleine) kinderen reist!

16. Polarsteps

Polarsteps is geen echte must, maar wel een leuke reisapp. De app volgt namelijk precies waar je tijdens je reis allemaal bent geweest.

“Zo kun je later precies zien waar je bent geweest en welke route je hebt gevolgd”

Ook kun je eenvoudig foto’s en notities toevoegen en de route inclusief foto’s en notities inzichtelijk maken voor anderen.

Op die manier kun je een leuk dagboek van je reist maken en vrienden en familie kun je op die manier op de voet volgen.

17. Booking en Airbnb

De laatste op mijn lijst met handige reisapps, maar zeker niet de minste! De apps van Booking.com en Airbnb.

Met deze apps leg je al je accommodaties vast. Op deze ontzettend gebruiksvriendelijke apps vind je de echte pareltjes.

Even zoeken, filteren en je vindt de meest prachtige en betaalbare accommodaties.

Ideaal in de vaak wat duurdere steden, denk aan Barcelona, Rome of Madrid. Je ziet meteen wat de goedkoopste accommodaties is en kunt het direct boeken.

booking-logo-weeze-1

Handige reisapss gebruiken op jouw vakantie?

Let op! Ik raad je altijd aan om WiFi te gebruiken als je in het buitenland bent. Zo voorkom je onnodige kosten.

Er zijn zoveel verschillende reisapps, geen idee welke je straks gaat downloaden en hoeveel data deze op dit moment verbruikt.

Een SIM kaart kopen in het buitenland kan bijvoorbeeld een goed idee zijn. Dit kost niet eens zoveel in Marokko, Spanje op Turkije bijvoorbeeld.

Het gaat om de momenten en niet om de centen. …maar zonde als je straks een dure telefoonrekening ontvangt doordat een bepaalde reisapp wel heel veel data van je abbo snoept 😉

Reacties