De 7 mooiste stranden van het Griekse eiland Kos
Griekenland
Ralph Siebers
Griekenland
08/09/2020

De 7 mooiste stranden van het Griekse eiland Kos

08/09/2020

De stranden van Kos zijn meer dan prachtig. Kos zelf is maar een klein eiland. Zeker wanneer we haar omvang vergelijken met een ander eiland. Vergelijk het bijvoorbeeld met het eiland Kreta, dan is Kos werkelijk een flink stuk kleiner.

Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er verspreid over het eiland een aantal prachtige stranden zijn terug te vinden. Klik hier voor mooie fly drive reizen naar Griekenland.

Ben jij in het bijzonder van plan om een vakantie naar het Griekse eiland Kos te ondernemen om er te gaan genieten op één van de vele prachtige stranden? Klik hier en zie zeer speciale Griekse aanbiedingen

Wij hebben de mooiste stranden alvast voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor hier.

De 7 mooiste stranden van Kos:

1.      Paradise Beach

Ongetwijfeld het mooiste zandstrand van het eiland Kos luistert naar de naam ‘Paradise Beach’. De populariteit van dit strand is grotendeels te danken aan haar mooie ligging in een prachtige baai met veel bomen.

“Verschillende van deze bomen groeien tot aan het water waardoor er sprake is van een zeer idyllische setting”

Het zeewater dat je hier aantreft is overigens werkelijk kristalhelder. Bovendien is het mogelijk om hier tal van verschillende watersporten te beoefenen waardoor ook de meer actieve reizigers hier beslist aan hun trekken komen. Hoe dan ook, Paradise Beach heeft haar naam dus niet gestolen.

2.      Camel Beach

Het strand Camel Beach is gelegen op een afstand van ongeveer 36 kilometer ten zuidwesten van Kos-Stad. Het strand bevindt zich overigens ook in de directe omgeving van Paradise beach.

Camel Beach wordt in het bijzonder gewaardeerd door mensen die op zoek zijn naar iets meer rust. Het strand beschikt over een toegankelijke ligging en is gelegen langs de route tussen Kos-Stad en Kefalos.

Let op, de weg die leidt naar het strand is vrij steil. Het is wel perfect mogelijk om deze met de auto af te leggen.

3.      Het strand van Tigaki

Op een afstand van ongeveer 11 kilometer van Kos-Stad vinden we het strand van Tigaki terug. Ook dit is beslist één van de mooiste en bovendien ook best bezochte stranden van het eiland Kos.

Je treft hier overigens niet alleen maar een leuk strand aan om op te vertoeven. Je kan hier ook lekker winkelen en er zijn leuke restaurants terug te vinden om een lekker hapje in te eten. Ook kan je een lekker glaasje drinken in één van de verschillende bars.

Het strand van Tigaki is goed georganiseerd en beschikt over heel wat leuke watersportfaciliteiten.

4.      Agios Stefanos Beach

Aan de zuidkust van het eiland Kos is het Agios Stefanos strand terug te vinden. Dit strand bevindt zich in de baai van Kefalos. En is terug te vinden op een afstand van ongeveer 36 kilometer van Kos-Stad.

Dit strand is één van de meest bijzondere die je op Kos zal aantreffen. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat de ruïne van de Basiliek van Agios Stefanos uit de vijfde eeuw tot aan het strand reikt.

5.      Markos Beach

Eveneens aan de zuidkust van het eiland Kos is het zogenaamde Markos Beach terug te vinden. Ook deze bevindt zich op een afstand van om en bij de 34 kilometer van Kos-Stad.

De internationale luchthaven van het eiland is overigens slechts terug te vinden op een afstand van 10 kilometer.

Menig aantal mensen die hun vlucht terug naar huis moeten hebben en nog wel even wat tijd over hebben kiezen er voor om nog even op dit strand te vertoeven.

Op het strand van Markos Beach zijn ligbedden en parasols te huur. De naam van het stand is afgeleid van de uitnodigende taverne welke wat hoger op de heuvel is terug te vinden.

6.      De stranden van Mastichari

Mastichari is van oorsprong een vissersdorp. Door de jaren heen heeft deze plaats zich echter ontwikkeld als een rasecht toeristisch vakantieoord.

De prachtige stranden die zich hier bevinden zijn een absolute aanrader om op te vertoeven. Ook voor deze stranden geldt overigens dat je er perfect nog even op kan genieten in afwachting van je vlucht. De internationale luchthaven van Kos bevindt zich namelijk slechts op 4 kilometer afstand.

Marmari Kos strand

Marmari Kos

7.      Marmari

Marmari is de naam van een kleine badplaats welke zich bevindt op een afstand van zo’n 15 kilometer van Kos-Stad. De luchthaven van het eiland is gelegen op ongeveer 12 kilometer.

“Het zandstrand van Marmari is werkelijk één van de beste die het eiland te bieden heeft”

Het prachtige witte zand, de glooiende met bomen begroeide duinen en de levendige sfeer die er hangt zorgen er voor dat mensen hier met alle plezier willen vertoeven.

Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, voor mensen die houden van een ontspannende strandvakantie is een verblijf boeken op het Griekse eiland Kos ongetwijfeld een absolute aanrader!

Reacties