vakantie-naar-puerto-de-mogán-op-gran-canaria-hotel
Vakantie Spanje
Ralph Siebers
Vakantie Spanje
11/16/2022

Vakantie naar Puerto de Mogán op Gran Canaria - Beste deals, tips en meer | WeezeAirport.nl

11/16/2022

Puerto de Mogán is oorspronkelijk een klein vissersdorpje. Puerto de Mogán is nu uitgegroeid tot een toffe toeristenplaats met een leuke jachthaven.

Het gebied rondom de jachthaven ademt een en al gezelligheid uit. Ik durf te wedden dat je hier vaak een terrasje pakt...

Vakantie naar Puerto de Mogán – wat wil je weten?

Puerto de Mogán - het Venetië van Gran Canaria

Een echte aanrader is het hotel van Cordial Mogan Playa op Puerto de Mogán. Dit hotel, met zwembaden, golf, wellness, poolbars en meer wordt gemiddeld beoordeelt met een 9,1.

Je vindt hier nauwelijks hoogbouw en het stadse gevoel is er niet gelukkig. De witte huizen rond de haven zijn mooi beschilderd met verschillende vrolijke kleuren.

Ze zijn ook nog eens aantrekkelijker gemaakt door de kleurrijke en mooie bloemen die tegen de huizen aan groeien. 

Ook vind je de bloemen tegen de bruggen, een prachtig gezicht. Echte fotomomentjes 😉

Er is een gezellig pleintje aan de haven met een prieeltje, waar je even lekker op een bankje kan zitten. 

Door het dorpje lopen meerdere kanaaltjes met bogen en bruggetjes om overheen te lopen. 

Daardoor wordt Puerto de Mogán ook het Venetië van Gran Canaria genoemd. Niet zo groot natuurlijk, maar minstens zo mooi!

vakantie-naar-puerto-de-mogán-op-gran-canaria-bloemenPuerto de Mogán wordt ook wel klein Venetië genoemd!

De haven van Puerto de Mogán

Langs de haven van Puerto de Mogán liggen vele (vis)restaurantjes en cafés. Het is leuk om over de kade te wandelen, om naar de mooie jachten en bootjes te kijken. 

Als je in het heldere blauwachtige water kijkt zie je vele soorten vissen. Of ga lekker op een terrasje zitten en mensen kijken. 

Het is erg leuk om eten in het water te gooien, zoals brood of koekjes. Binnen een mum van tijd komt er een grote groep vissen op af, wat goed te zien is in het heldere water. 

"De kleurige huisjes en de vele gezellige terrassen zorgen ervoor dat je hier bijna niet meer weg wilt"

Je kan hier urenlang genieten van de gezellige drukte en het uitzicht op de bootjes. 

The Yellow Submarine

In Puerto de Mogán zijn er veel mogelijkheden om te gaan duiken, vissen of zeilen. De avonturiers kunnen een leuk tochtje maken met de onderzeeër; de Yellow Submarine.

Aan het einde van de haven, waar de pier begint ligt een werf, waar je kan zien hoe er aan de boten gewerkt wordt. 

"De oude duikboot “The Yellow Submarine” is als museumstuk te bewonderen op het droge"

Dit model is inmiddels vervangen door een geavanceerdere model. De duikboot is prachtig opgeknapt en is een lust voor het oog. 

Hier kan je alvast zien wat je te wachten staat als je een tochtje met de huidige onderzeeër gaat maken, want daarvan zie je alleen de bovenkant boven het water uitsteken. 

Wandel over de pier om de haven heen, om de andere kant te bekijken. Hier kom je ook bij de ligplaats van de duikboot waarmee je tochtje over de bodem van de zee kan maken. Langs de pier vind je ook een paar eetgelegenheden.

vakantie-gran-canaria-yellow-submarineDe Yellow Submarine op Puerto de Mogán is een aanrader... als je durft!

Het strand van Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft een leuk strandje met fijn geel zand, gelegen in een beschutte baai

Door de dam die naast het strand is aangelegd is het water lekker rustig. 

"Hierdoor is de zee hier ook geschikt is om met kleine kinderen te zwemmen"

Aan de rechterkant wordt het strand gescheiden van het dorpje door een leuke beek met bruggetjes.

Achter het strand ligt een speeltuintje. Aan de linkerkant is het strand begrensd door een pier die overgaat in een dam van rotsblokken. 

Achter de pier liggen rotswanden die boven de zee uitsteken. Achter het strand ligt een leuke boulevard met restaurants, ijssalons en cafés. 

Op het strand kan je de mogelijkheid hebben om ligbedden en parasols te huren. Het strand is ongeveer 200 meter lang en tot 30 meter breed.

vakantie-naar-puerto-de-mogán-op-gran-canaria-strandOp het strand van Puerto de Mogán op Gran Canaria is het genieten!

Het oude dorp van Puerto de Mogán

Tegen de helling ligt het oudere oorspronkelijke vissersdorp. Het is een wirwar van smalle steegjes en trappen tussen de witte huizen. Er kunnen hier geen auto’s komen. 

In een aantal van deze huizen worden ook appartementen verhuurd. Bekijk hier alternatieven. 

"Boven het dorp is een uitzichtpunt met werkelijk een prachtig uitzicht over de haven en het strand"

De groene dak terrassen van de appartementen in de haven zijn leuk om te zien. Kan jij het uitzichtpunt vinden? In dit doolhof van de steile steegjes? Succes, maar vooral veel vakantieplezier!

Omgeving Puerto de Mogán

Vanuit Puerto de Mogán loopt er een mooie weg door de Barranco de Mogán. Dit is een prachtig dal waar (sub)tropisch fruit wordt gekweekt. 

Langs deze weg vlak naast het dorp van Mogán wat zo’n 12 kilometer landinwaarts ligt, bevindt zich de grootste wind molen van Gran Canaria.

Dit is de El Molino Quemado, wat verbrande molen betekent. Deze is zo genoemd omdat de molen aan het einde van de 19e in brand heeft gestaan.

Gelukkig is daar nu niets meer van te zien. Het is een typische Spaanse windmolen met 6 verschillende wieken. 

Mogán is een authentiek Canarisch bergdorpje gelegen op 250 meter hoogte. Hier hangt een geheel andere sfeer dan in de kustplaatsen.

Vakantie in Puerto de Mogán

In Puerto de Mogán vind je voornamelijk appartementen. De meest populaire accommodaties bij de Nederlanders zijn de appartementen en het fantastische hotel van de Cordial groep

Hier beleef je een heerlijke rustige vakantie in een zeer charmant dorpje. Met een gezellige sfeer, met veel opties om heerlijk te eten, te wandelen of deel te nemen aan vele watersporten of uitstapjes per boot. 

Aan de ene kant de blauwe zee, en aan de andere kant de mooie bergen van Gran Canaria. Kortom het beste van beide werelden!

vakantie-naar-puerto-de-mogán-op-gran-canaria-hotelEr zijn veel mooie hotels op Puerto de Mogán - de Cordial groep is super!

Wat kost een vakantiepakket naar Puerto de Mogán?

Je gaat op vakantie naar Gran Canaria om heerlijk te ontspannen. Het dagelijkse leven zet je even aan de kant. Alle stress moet van je afglijden.

Daarom ben ik fan van pakketreizen. Alles is al geregeld. Jouw vlucht, de transfer naar je hotel en het hotel zelf zitten allemaal in een compleet pakket.

Een vakantiepakket of een pakketreis naar Puerto de Mogán is er al vanaf 340,- Ook vanaf Airport Weeze zijn er mogelijkheden om vakantie te vieren op de Canarische eilanden.

Reacties