playa-del-ingles-op-gran-canaria-boulevard
Vakantie Spanje
Ralph Siebers
Vakantie Spanje
11/07/2022

Playa del Inglés op Gran Canaria - Wat is er te doen? - Webcam | WeezeAirport.nl

11/07/2022

Playa del Inglés is het toeristische centrum van Gran Canaria. Deze stad is in de jaren ’70 opgericht in het vrijwel lege zuiden van Gran Canaria.

Playa del Inglés is het toeristische centrum van Gran Canaria


Waar vind je Playa del Inglés?

Playa del Inglés ligt pal naast de prachtige Duinen van Maspalomas en het kilometers lange zandstrand.

De meeste bebouwing bestaat dan ook uit hotels, appartementen complexen, bungalow parken en restaurants.

"Op het centrale plein bij het bekende uitgaanscentrum Kasbah, staat de mooie moderne oecumenische San Salvador kerk"

De stad is op de rotsen gebouwd, en torent hoog boven de zee uit. Langs de rand loopt de boulevard waarbij je het gevoel hebt dat je over een oude stadsmuur loopt.

De stad heeft geen oude kern. De lokale bevolking van Playa del Inglés woont vooral in de wijk San Fernando. Het is leuk om hier eens te kijken hoe de lokale bevolking woont en leeft.


Je kan ook eens winkelen waar de Canariërs hun spullen kopen, en tapas eten in de typische Canarische restaurantjes. De stad is van alle gemakken voorzien, je hoeft vrijwel nergens naar te zoeken.

Er is een groot aantal winkelcentra, die ‘s avonds ook dienst doen als uitgaanscentrum. Supermarkten vind je vrijwel in elke straat.

"Er is een goed netwerk van stadsbussen en taxi’s zijn er in overvloed. Het is er levendig en gezellig"

Beneden aan het strand is een grote parkeerplaats. Tussen de parkeerplaats en het strand vind je vele restaurants met terrassen.

Hier kan je heerlijk en goedkoop kan eten. De meeste menukaarten zijn er in 10 talen, ook in het Nederlands.

Webcam Playa del Inglés

Natuurlijk is het leuk om alvast een kijkje te nemen als jij binnenkort naar Playa del Inglés vertrekt voor een heerlijke vakantie.

Ideaal is het dan om via een webcam aldaar te zien hoe het er nu, live, uitziet allemaal. Zie jij je al lopen op de boulevard of liggen op het strand?

De volgende twee webcams op Playa del Inglés kan ik je aanraden: Meteoblue.com en Webcamtaxi.com Klik op de linkjes en kijk zelf hoe het weer er voor staat op Gran Canaria.

playa-del-ingles-op-gran-canaria-strand

Weer Playa del Inglés

Een zonvakantie moet natuurlijk zon hebben. Ontdek hieronder alles over het weer in Playa del Inglés op Gran Canaria.

Als je in het voorjaar naar Playa del Ingles gaat, kun je aangename temperaturen verwachten van gemiddeld 19 tot 21 graden. De zee temperatuur is gemiddeld 20 graden, oplopend tot 22 graden in mei.

“Zodoende is het in de lente een meer dan prima tijd om Playa del Ingles te bezoeken”

Playa del Inglés heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en de winters zijn kouder.

Geen wonder dat de Canarische Eilanden (meestal en vooral Tenerife) vaak de eilanden van de eeuwige lente worden genoemd.

Wil je weten welk eiland meer bij je past? Ontdek hier de verschillen tussen Gran Canaria en Tenerife!

  

Toeristenbureau Playa del Inglés

Het toeristenbureau (“VVV”) van Playa del Inglés bevindt zich naast het grote winkelcentrum Yumbo aan de Avenida de Espagña. Het is gevestigd in een modern pand met een Canarische sfeer.

Hier kan je alle soorten informatie over de stad en het hele eiland krijgen. Er zijn vele folders om gratis mee te nemen.

Je vindt er informatie over prijzen van taxi’s, een auto huren, overzichten van de busverbindingen en de bijbehorende tijden.

Verder is er veel informatie over allerlei excursies, uitstapjes, winkelmogelijkheden, activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants.

Als je langer op Gran Canaria verblijft is het zeker zeer de moeite waard om hier even heen te gaan.

Zo zie je wat er allemaal te zien en te doen is in Playa del Inglés, Maspalomas en het prachtige binnenland van dit Canarische Eiland. Zo haal je het meeste uit jouw welverdiende vakantie.

Twijfel je nou voor welk Canarisch eiland je moet kiezen? Vind hier alle verschillen tussen de Canarische-eilanden!

  

Winkel- en uitgaanscentra op Playa del Inglés

Winkelcentrum YumboPlaya del Inlgés telt een groot aantal winkelcentra. In het Spaans worden deze Centro Commercial genoemd, afgekort C.C.

In deze winkelcentra zitten ook vaak een groot aantal uitgaansgelegenheden, zoals bars, cafés, restaurants en discobars.

De centra hebben allemaal een eigen karakter en specifieke doelgroepen. Er zijn er zoveel dat er altijd wel eentje in de buurt zit. De grootste winkelcentra zijn de Yumbo en Cita.

Klik hier voor een vakantie naar Playa del Inglés. Op dit moment zijn er nog 183 vakanties te boeken. Een pakketreis is voordelig en ideaal; geen stress en zorgen, alles is al geregeld!


In winkelcentrum Yumbo zijn meer dan 200 winkels en internationale restaurants verdeeld over meerdere verdiepingen.

In dit grote winkelparadijs is praktisch alles verkrijgbaar: kleding, schoenen, levensmiddelen, parfum, sierraden, souvenirs, elektronica, camera’s, sportartikelen en natuurlijk zwemkleding. Yumbo herbergt ook vele bars, restaurants en disco’s.

Cita is direct herkenbaar door zijn opvallende verschijning. De gevels rondom het winkelcentrum beelden allerlei karakteristieke kenmerken uit van diverse Europese steden.

Het centrum is erg op Duitsers gericht. Dat is vooral te merken aan de vele Duitse bars.

"Er zijn hier echter ook aan aantal Nederlandse restaurants zoals Baccara en de Volendammer"

Verdeeld over twee verdiepingen zijn er een groot aantal bars, restaurants en winkels. Er zijn supermarkten, cadeauwinkels, juweliers, elektronicazaken, kledingwinkels en nog veel meer.

playa-del-ingles-gran-canariaWanneer lig jij op het strand van Playa del Inglés?

Vakantie in Playa del Inglés

Playa del Inglés heeft eindeloos veel mogelijkheden voor een heerlijke zonvakantie. Voor ieder budget is er een zeer ruime keuze aan hotels, appartementen en bungalowparken.

"De accommodaties variëren van eenvoudige appartementen tot luxe 5-sterren hotels"

Geliefd bij veel Nederlanders is het bekroonde vakantiepark Barbacan, een ruim opgezet vakantieoord met ruime bungalows en luxe appartementen.

Klik hier voor een vakantie naar Playa del Inglés. Op dit moment zijn er nog 183 vakanties te boeken. Een pakketreis is voordelig en ideaal; geen stress en zorgen, alles is al geregeld!

 

Reacties