Wat zijn de verschillen tussen de Canarische eilanden? Welk eiland past bij jou? – WeezeAirport.nl
20 september 2022 

Wat zijn de verschillen tussen de Canarische eilanden? Welk eiland past bij jou? – WeezeAirport.nl

Wat zijn de verschillen tussen de Canarische eilanden? Welk eiland past bij jou? Deze 2 vragen worden vaak ingevoerd op Google.

In dit artikel kom je alles te weten over de Canarische eilanden. Ook welk eiland nou het mooiste is.

De verschillen tussen de Canarische eilanden – wat wil je weten?

Vakantie naar de Canarische Eilanden

Je hoort natuurlijk vaak genoeg dat iemand een vakantie naar de Canarische Eilanden geboekt heeft. Dat klinkt natuurlijk heerlijk, maar het ene eiland is het andere eiland niet.

De Canarische eilanden zijn een eilandengroep van zeven grote en zes kleine eilanden in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep ligt ten westen van de Westelijke Sahara en Marokko.

Samen vormen deze eilanden één van de zeven autonome regio’s van Spanje. Ze zijn onderverdeeld in twee regio’s met elk een eigen hoofdstad; Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.

In dit artikel ga ik je vertellen welke eilanden nog meer tot deze prachtige eilandengroep horen en wat de grote verschillen tussen deze eilanden zijn. Zodat jij straks alles weet voor een heerlijk vakantie naar de Canarische Eilanden.


Vakantie Canarische Eilanden vanaf Airport Weeze

Natuurlijk vlieg je vanaf de luchthaven in Weeze ook naar de Canarische eilanden. Helaas niet naar alle eilanden. Je vliegt met Ryanair en dit vakantieseizoen wordt er op Lanzarote en Fuerteventura gevlogen.

Kijk eens bij bestemmingen vanaf Weeze of er meer Canarische eilanden zijn toegevoegd. Het kan zomaar voorkomen dat er nu ook weer wordt gevlogen op Tenerife en Gran Canaria.

Vanaf Airport Weeze naar de Canarische Eilanden vliegen is altijd een goed idee. Jouw vakantie begint al zeer relaxed en ontspannen. Het inchecken gaat zeer vlot en je vindt er geen lange wachtrijen.

Ook het parkeren is zeer goedkoop en je staat dichtbij de terminal. Kijk via deze link maar eens naar de parktarieven van Airport Weeze. Verder is er maar één bagageband en je koffers zijn bijna direct te pakken als je weer naar huis gaat. Geniet! 

Welke eilanden behoren tot de Canarische eilanden

De Canarische eilanden, wat letterlijk hondeneilanden betekent, bestaan uit zeven grote eilanden en een zestal kleine eilandjes. De zeven grote eilanden van Canarische eilanden zijn: 

  1. Tenerife
  2. La Palma
  3. Lanzarote
  4. La Gomera
  5. Gran Canaria
  6. Fuerteventura
  7. El Hierro

De Canarische eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteit in het gebied en dit zie je dan ook goed terug in het landschap. De laatste vulkaanuitbarsting was slechts een paar jaar geleden.

Op 19 September 2021 barstte de Montaña Rajada op La Palma gedurende drie maanden uit. Men denkt dat de eilanden Lanzarote en Fuerteventura het oudste zijn, daar zijn materialen gevonden wat zo’n honderd miljoen jaar oud is.

vakantie-canarische-eilanden-vanaf-airport-weeze-strandEen vakantie naar de Canarische Eilanden? Een gegarandeerde zonvakantie!

Welk eiland is het meest Toeristisch?

Voor toeristen zijn de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma het populairste.

De eilandengroep heeft haar populariteit vooral te danken aan de heerlijke zon, zee en strand vakanties. Maar de zeer vriendelijke bevolking mag ook zeker niet over het hoofd gezien worden.

Ook logisch dat je door de lokale bevolking vaak zeer vriendelijk wordt geholpen. Veel inwoners werken in de toeristische sector en verdienen hier hun brood mee. Ook werkt de lokalen bevolking veel op zee.

Daarnaast speelt de korte vliegtijd voor veel Europese toeristen ook een grote rol in de populariteit. Vanaf Airport Weeze vlieg je al binnen 300 min. op de Canarische eilanden. De vliegafstand is zo’n 2.700 kilometer.

Welk eiland heeft de mooiste stranden?

Eigenlijk worden alle eilanden binnen deze eilandengroep wel gesierd door prachtig azuurblauw water en witte zandstranden. Waar je natuurlijk heerlijk en vooral zonder zorgen op kan vertoeven tijdens jouw vakantie.

“Het is dan ook moeilijk te zeggen welk eiland nou precies de allermooiste stranden van de Canarische eilanden heeft”

Als ik toch zou moeten kiezen zou ik zeggen; Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Deze grote eilanden bieden brede stranden met meer dan genoeg ruimte.

Of je nu op vakantie gaat met je kinderen of alleen komt om te surfen, op deze eilanden heb je alle ruimte op het strand om te doen wat je wilt.

Met kinderen is het ook goed vertoeven op de Canarische eilanden. Een kind is al tevreden met water en zand. Let er op dat je voldoende water drinkt. En goed insmeren met zonnebrandolie. Ook een petje kan helpen, want verbranden gaat supersnel op de Canarische eilanden.

“Misschien dat alleen de vliegtijd- en afstand kan tegenstaan als je met een gezin voor de Canarische eilanden kiest"

Waar vind je de mooiste bezienswaardigheden?

Tenerife

Een van de mooiste bezienswaardigheden van deze eilandengroep is toch wel de El Teide op Tenerife. Dit is de hoogste berg van Spanje, die eveneens op de werelderfgoedlijst staat. Bekijk de volgende pagina over Tenerife en onderstaand filmpje maar eens:


Daarnaast mag een bezoek aan de steden San Cristóbal de La Laguna en aan Santa Cruz de Tenerife niet ontbreken. Ook deze twee steden staan op de werelderfgoedlijst.

Gran Canaria

Ook Las Palmas op het eiland Gran Canaria is een aanrader. Deze stad dateert uit de 15e eeuw en je lijkt hier dan ook echt nog terug te gaan in de tijd tussen de Moorse betegeling, eeuwenoude panden en sierlijke balkons.

“Breng dan ook een bezoek aan pleinen van het Domingo en het Plaza de Santo om de prachtige monumentale fonteinen te bewonderen”

Voor de wandelaars is een wandeltocht op de Pico de Las Nieves van 1949 meter hoog ook een absolute aanrader.

Bovenaan wacht je een adembenemend uitzicht op de onderliggende wolkendeken waar je de pieken van andere eilanden als Tenerife bovenuit kan zien steken.

Om de afwisseling op het eiland van Gran Canaria compleet te maken is er in het zuiden ook nog een woestijn te vinden in het natuurreservaat Dunas de Maspalomas.

Wanneer je in dit gebied om je heen kijkt zie je niets anders dan glooiende zandduinen die wel tot 10 meter hoog kunnen zijn.

Lanzarote

Als laatste wil ik de lavagrotten van Cueva de los Verdes op Lanzarote ook nog in het zonnetje zetten. Dit 4000 jaar oude grottenstelsel ligt ten noordoosten van Lanzarote.

Het netwerk van grotten en gangen is ongeveer 7 kilometer lang. Slechts een klein deel hiervan (ongeveer één kilometer) kan onder begeleiding van een gids bezocht worden.

Hier bevindt zich ook een auditorium waar, door de uitstekende ondergrondse akoestiek, zo nu en dan concerten gegeven worden.

Mocht je de kans hebben om zo’n concert bij te wonen, dan zou ik dat absoluut doen!

Welke toeristen kiezen voor welke Canarische eilanden?

1. Tenerife:

Dit eiland is vooral populair vanwege haar natuurschoon, diversiteit aan bezienswaardigheden. Waaronder diverse plaatsen die op de wereld cultuur erfgoed lijst staan en de diverse prachtige stranden.

Een bezoek aan de Teide is een must-see. Een erg indrukwekkend geheel, waar je zeker foto’s en video’s van gaat maken:


Klik hier als je meer wil ontdekken over het Canarische eiland Tenerife >>

2. Gran Canaria:

Dit eiland is vooral populair vanwege haar variatie. Prachtige zandstranden kunnen afgewisseld worden met bezoekjes aan steden en dorpjes.

Van alle Canarische eilanden is er het meeste te doen op Gran Canaria. Hier kan je winkelen, meerdere goede restauarnts bezoeken en meer. Op Gran Canaria is altijd iets te doen, zeker in de zomer.

Maar vakantiegangers kunnen ook de rust in de natuur opzoeken of een stapje verder gaan en de bergen in wandelen voor een adembenemend uitzicht.

Ook voor kinderen is dit een geweldig eiland. Niet alleen om het strand, maar er zijn ook genoeg waterparken en dierentuinen.

gran-canaria-boulevard-maspalomasVakantie naar Gran Canaria? De boulevard is gezellig!

Klik hier als je meer wil ontdekken over het Canarische eiland Gran Canaria >>

3. Lanzarote:

Het eiland Lanzarote is vooral populair onder vakantiegangers die op zoek zijn naar mooie natuur en eindeloze zandstranden.

Dit eiland staat ook bekend als een kindvriendelijk eiland door de diversiteit aan resorts.

Het nationale park - Parque Nacional de Timanfaya - is indrukwekkend. Lang geleden werden hier meer dan 50 dorpen vernietigt door de vulkaanuitbarsting. Nu is het een nationaal park, best een vreemd idee.

lanzarote-playa-de-las-cucharasplayaVakantie naar Lanzarote? Even helemaal weg en ontspannen!

Klik hier als je meer wil ontdekken over het Canarische eiland Lanzarote >>

4. Fuerteventura:

Fuerteventura wordt vooral gekenmerkt door de vele resorts die zich bevinden aan de witte stranden. Maar ook hier is genoeg te doen aan excursies op zowel cultureel gebied als voor de natuurliefhebbers.

“Qua mooie natuur valt het eiland een beetje tegen. Het is zeker niet zo spectaculair als een Tenerife of Gran Canaria"

Ik heb eerder een artikel geschreven over 6 onontdekte stranden op Fuerteventura om te vertoeven. Ga jij voor uniek en ultieme rust op het strand? Erg ideaal als je met je partner een romantische vakantie wil vieren.

fuerteventura-zonvakantieVakantie Fuerteventura? Bezoek eens een minder populair strandje!

Klik hier als je meer wil ontdekken over het Canarische eiland Fuerteventura >>

5. La Palma:

La Palma is het rustigere eiland in dit rijtje. En is dan ook vooral populair bij mensen die het massatoerisme van de grote eilanden een beetje willen ontlopen.

“Ook La Palma zit vol met prachtige witte stranden en ongerepte natuur waar je heerlijk van kan genieten” 

Het is gewoon mogelijk om een dagtrip (inclusief excursie) te maken naar Tenerife of een ander Canarisch eiland. Je mag hier dan wel flink voor betalen. Rond 100 euro per persoon is een bedrag waar je dan aan moet denken.

“Eilandhoppen op de Canarische eilanden is dus mogelijk en erg uniek natuurlijk als je meerdere Canarische eilanden in één vakantie hebt bezocht!"

La Palma bezoek je voor rust en ruimte. Je vindt hier weinig cafés en restaurants. De belangrijkste plaats Santa Cruz de La Palma is meer dan het bezoeken waard.

vakantie-canarische-eilanden-vanaf-weeze-la-palmaVakantie naar La Palma? Dan ga je deze sterrenwacht bezoeken!

Tip, huur een auto en verken zelf het kleinschalige van La Palma. Dit kan je ook doen op de andere Canarische eilanden!

Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!