Fuerteventura - 6 onontdekte stranden
14 december 2021 

Fuerteventura - 6 onontdekte stranden

Op Fuerteventura heb je de meeste mooie stranden. Ik geef je hieronder de 6 onontdekte stranden van die je zeker niet mag missen.

Klik hier als je op zoek bent naar meer info over Fuerteventura zelf. Ik ga dieper in op het klimaat, het vervoer, de bezienswaardigheden en hoe je nou het goedkoopste vliegt naar dit prachtige Spaande eiland…

Fuerteventura strand – kies je strand:

Vind rust op Fuerteventura

Het tweede grootste eiland van heel de Canarische Eilanden luistert naar de naam 'Fuerteventura'. In vergelijking met de eilanden Tenerife en Gran Canaria is het opvallend minder drukbezocht.

Toch moet het gezegd dat de populariteit van dit eiland door de jaren heen sterk is toegenomen. In het bijzonder de mindere drukte in vergelijking met net genoemde eilanden zorgt er voor dat veel mensen overwegen om hier hun vakantie door te brengen.

Fuerteventura is een eiland dat zich er toe leent om verschillende soorten vakanties op door te brengen. Zo kan je hier bijvoorbeeld fijn watersporten, maar kan je hier ook genieten onder de lekker warme zon.

Verspreid over het eiland Fuerteventura zijn dan ook tal van prachtige stranden terug te vinden. Veel van deze stranden kunnen reeds rekenen op een behoorlijke populariteit, maar er zijn ook verscholen parels op terug te vinden. Welke dat nu precies zijn laat ik je graag ontdekken hieronder: 

1. De stranden en strandduinen van Corralejo

Veel mensen die naar Fuerteventura afreizen kiezen er voor om te verblijven in de plaats Corralejo. In principe bestaat deze plaats uit twee delen. In het eerste deel tref je een druk toeristisch vakantieoord aan. Je kan hier bovendien ook alle te verwachten infrastructuur terugvinden.

Aan de andere kant, meer bepaald in het zuiden van de stad is een lang stuk terug te vinden met ongerepte zandduinen. Deze kijken weg van de zee en worden beschermd als natuurreservaat.

Het is opvallend dat ondanks het grote aantal toeristen Corralejo toch nog altijd behoorlijk authentiek is. Vertoeven op de stranden van deze plaats is dan ook zonder meer een absolute aanrader te noemen.

2. De stranden van Morro Jable

In eerste instantie klinkt ook Morro Jable wellicht bekend in de oren bij menig aantal reizigers die Fuerteventura bezoeken. Toch is het opvallend hoe onbekend (en dus ook onbemind) de stranden van Morro Jable zijn bij Nederlandse en Belgische reizigers. Je treft hier dan ook zowat uitsluitend Duitse reizigers aan.

Net zoals bij de andere belangrijkste vakantieoorden op het eiland het geval is zal je kunnen vaststellen dat het strand ook hier de hoofdattractie vormt.

“Het prachtige bleke, goudkleurige zandstrand strekt zich hier uit over een afstand van zo'n slordige 4 kilometer”

In vergelijking met het hierboven genoemde Corralejo geldt dat Morro Jable over een stuk minder charme beschikt. Hier moet je dus wel even doorheen kunnen kijken wanneer je graag wenst te verblijven op deze locatie.

In de directe omgeving van Morro Jable vindt je ook het zogenaamde Jandía Natuurpark terug. 

3. Het zwarte zandstrand van Ajuy

Een wat afgelegen plaatsje op Fuerteventura luistert naar de naam 'Ajuy'. Dit charmante vissersdorpje beschikt over een zwart zandstrand en verschillende aantrekkelijke restaurants. De sfeer die je hier aantreft ademt en straalt het Canarische karakter uit. 


“Wanneer je hier op het strand van Ajuy op Fuerteventura gaat vertoeven kan je ook een uitstap naar de omgeving overwegen"

Je treft hier dan ook op wandelafstand enkele zeer mooie grotten aan. Het wandelpad dat leidt naar deze grotten bevindt zich aan de noordkant van het strand. Ze voert je mee langs onder meer een verlaten hut die werd gebouwd in de rotswand.


Wil je graag afdalen naar de grotten zelf? Dat kan, maar daarvoor moet wel gebruik worden gemaakt van een steile, stenen trap.

4. Caleta de Fuste

Voor een strandvakantie op het eiland Fuerteventura ben je in Caleta de Fuste zeker aan het juiste adres. Deze plaats heeft niet alleen een stijlvolle uitstraling. Je treft ze bovendien ook aan op een geringe afstand van de luchthaven.

Bovendien profiteert Caleta de Fuste ook van haar centrale ligging aan de oostkust van het eiland. Hierdoor vormt ze een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de rest van het eiland.

Het strand dat je hier aantreft nodigt uit om te ontdekken en is buiten het hoogseizoen vaak behoorlijk rustig. Tijdens de drukste maanden van het jaar is het evenwel toch vaak zoeken naar een leuk plaatsje.


5. De stijl van de Caraïben in Costa Calma


“Alles, maar dan ook werkelijk alles in Costa Calma - Fuerteventura staat in het teken van de aanwezigheid van het prachtige zandstrand dat hier is terug te vinden” 

Voor cultuurliefhebbers is deze plaats dus minder interessant. Ben jij iemand die graag een leuke strandvakantie wil combineren met een bezoek aan een mooi natuurpark?


Dan valt deze plaats weer wel te overwegen. In de nabijheid van deze plaats is namelijk het zogenaamde Jandía Nationaal Park terug te vinden.

6. El Cotillo, een werkelijk ongelofelijk leuk kustdorpje

Misschien wel het meest fijne kustdorpje van het hele eiland Fuerteventura luistert naar de naam 'El Cotillo'. Tot op moment van schrijven is dit een ongelofelijk leuk plaatsje om te verblijven.

Deze plaats is er ook tot dusver perfect in geslaagd om de grote toeristische ontwikkeling te vermijden. Wil je graag een ontspannende vakantie aan de zee beleven op het eiland Fuerteventura?

Wil je daarbij niet alleen verzekerd zijn van een aangenaam strand om op te vertoeven? Zou je bovendien immers ook graag gebruik willen kunnen maken van heel wat interessante faciliteiten? Dat is allemaal mogelijk in El Cotillo.

Klik hier voor veel meer info over Fuerteventura. Ik heb alle belangrijke opgeschreven die nodig zijn voor jouw vakantie naar dit prachtige Spaanse eiland. Geniet!

Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!