goedkope-vakantie-strand-schelp
Zonvakantie
Ralph Siebers
Zonvakantie
07/05/2022

10 tips voor een goedkope vakantie - Deze unieke tips wil je niet missen! - WeezeAirport.nl

07/05/2022

Ben je op zoek naar tips voor een goedkope vakantie? Stop met zoeken. Ik heb hieronder 10 tips om goedkoper op vakantie te gaan. Bekijk de inhoudsopgave:

10 tips voor een goedkope vakantie – welke tip wil je bekijken?

Bespaar op jouw volgende vakantie

Als hardwerkende Nederlander werk je het hele jaar voor een welverdiende vakantie in het binnen- of buitenland. Echter is een vakantie behoorlijk prijzig en niet voor iedereen even gemakkelijk te betalen.

Gelukkig zijn er voldoende manieren om te besparen op een vakantie. Je kan bijvoorbeeld een vergelijkingssite gebruiken en de goedkoopste prijs vinden. Dat scheelt natuurlijk al een hoop. Het is ook mogelijk om op andere manieren geld te besparen en te genieten van een goedkopere vakantie.

Goedkope vakanties en toch plezierig

Bij het plannen van een vakantie is het belangrijk om te onthouden dat niet alle reizen enorm duur zijn tegenwoordig. Er zijn tal van goedkope vakanties die nog steeds een plezierige ervaring bieden. Maar hoe kan je dan besparen op een vakantie?

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen op jouw vakantie. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste accommodatie, het vermijden van te dure toeristentrucjes of het inpakken van je eigen maaltijden, er zijn tal van manieren om uw vakantie zo betaalbaar mogelijk te maken.

Neem de tijd om jouw goedkope vakantie verstandig te plannen. Weet wat je zoekt, onderzoek de beste deals en wees voorbereid op het nemen van lastige beslissingen. Zoek ook niet te specifiek.

Als je bijvoorbeeld alleen maar tevreden bent met Kreta als vakantiebestemming wordt een goedkope vakantie vinden erg lastig. Sta een beetje ‘open’ voor andere opties. Ook Porto, Mallorca en Marrakech zijn top vakantiebestemmingen.

Met een klein beetje moeite wordt jouw vakantie goedkoper en leuker dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Ben je klaar voor de 10 tips om een goedkope vakantie te vinden?

1. Goedkoopste huurauto

Er zijn veel vakantiegangers die graag op pad gaan en kiezen voor een huurauto op de vakantiebestemming. Echter is een huurauto niet goedkoop, maar je kan wel gaan zoeken naar de beste prijs.

In sommige gevallen bieden de vergelijkssites een goede oplossing. Het is alleen slim om even goede research te doen. Het kan zijn dat een huurauto op locatie goedkoper is, bijvoorbeeld door direct een auto te huren bij het hotel.

Daarnaast raad ik je aan om te kiezen voor een all-in huurprijs. Zodoende heb je geen eigen risico en kun je met een fijner gevoel gaan genieten van jouw vakantie.

2. Kies juist niet voor massatoerisme

De meeste Nederlanders kiezen voor een vakantie in een populair land, zoals Spanje, Frankrijk en Turkije. Dat is natuurlijk helemaal goed, alleen zijn dit soort bestemmingen wel duurder.

“De reis zelf is misschien goedkoper, maar dat geldt niet voor de prijzen die jij op bestemming moet betalen”

De onbekendere landen zijn vele malen goedkoper. Bijvoorbeeld wanneer jij gaan dineren of een uitstapje gaat maken. Kies bijvoorbeeld voor een minder populair land in Oost-Europa of een Afrikaans land dat niet zo bekend is bij het Nederlandse publiek.

Via Weeze Airport wordt er meerdere keren per week gevlogen op Kroatië, Marokko, Egypte en Estland. Een dikke garantie voor een goedkope reis en ook op deze bestemmingen zal je veel minder geld uitgeven.

3. Reizen in het laagseizoen

Een groot aantal vakantiegangers moeten in het hoogseizoen reizen, meestal vanwege de schoolvakanties. Echter mocht jij daar geen last van hebben, dan raad ik je aan om altijd in het laagseizoen te reizen.

Simpelweg door in het laagseizoen op vakantie te gaan ben jij veel goedkoper uit. Het kan zomaar de helft van de prijs schelen. Normaliter zijn ook de prijzen voor huurauto’s in die periode lager.

Is op vakantie gaan in het laagseizoen altijd goedkoper of voordeliger?

Wanneer de meeste mensen aan reizen denken, associëren ze het meestal met het hoogseizoen. De zomermaanden zitten vol met vakantiegangers en pakketreizen van over de hele wereld.

Veel mensen denken dat reizen en op vakantie gaan in het laagseizoen altijd goedkoper is. Maar is dit echt zo? Ik zal de verschillende factoren bespreken die van invloed zijn op vakantieprijzen:

goedkope-vakantie-vader-dochter-strandEen goedkope vakantie boek je in het laagseizoen!

Tijdens het laagseizoen zijn veel plaatsen minder druk en bieden ze dus lagere tarieven voor hotels, eten en andere voorzieningen. Een andere reden hiervoor is dat veel mensen liever in het laagseizoen reizen om de drukte te vermijden.

Afgezien van individuele voorkeuren, is het eerlijk om te zeggen dat de beste deals voor reizigers in het laagseizoen meestal te vinden zijn op bestemmingen met een lage toeristische vraag.

Landen zoals Griekenland bieden bijvoorbeeld geweldige aanbiedingen tijdens het laagseizoen, aangezien het toerisme niet zo hoog is als in andere delen van het jaar. Zelfs op Kos, Kreta, Thessaloniki en Corfu.

4. All-inclusive is NIET altijd goedkoper

De liefhebbers van een vakantie in Turkije of Egypte komen al snel terecht in een all-inclusive resort. Dat is erg fijn, want dan is al het eten en drinken inbegrepen.

Je zal één bedrag overmaken en je hoeft jezelf nergens meer zorgen over te maken tijdens de vakantietijd. Echter is het niet per definitie goedkoper.

Normaal gesproken kan jij voor een zeer laag bedrag ontbijten, lunchen en dineren in het vakantieland. Je bent misschien wel duurder uit met all-inclusive. De moeite waard om even extra te controleren dus.

5. Hotel op een handige locatie

Als jij een hotel gaat boeken dan valt het op dat de locatie een essentiële rol speelt in de prijs. De centraal gelegen hotels zijn duurder, tenminste zo lijkt het.

Je kan voor een lagere prijs een hotel buiten het centrum boeken. Echter moet je dan wel rekeninghouden met het feit dat je steeds in een taxi of een bus moet stappen om het centrum te bereiken.

Wellicht ben jij aan het einde van de vakantie wel duurder uit. Kies daarom voor een handig gelegen hotel. Je zal jezelf verbazen over hoeveel toeristen helemaal geen rekening mee houden.

6. Reizen via een kleinere luchthaven

Schiphol is de bekendste luchthaven van Nederland en miljoenen reizigers stappen daar dan ook in het vliegtuig. De meeste reizen worden via Schiphol aangeboden, dus het is een makkelijke keuze.

Slim is het wellicht niet, want je kan vaak goedkoper vliegen vanaf een kleinere luchthaven. Je moet denken aan Eindhoven, Rotterdam/Den Haag en Maastricht.

Het kan ook lucratief zijn om in het vliegtuig te stappen op een luchthaven net over de grens, zoals Weeze Airport of Airport Düsseldorf.

weeze-airport-terminalEen goedkope vakantie vertrekt vaak vanaf een kleine luchthaven!

Toch is het antwoord op deze vraag is moeilijk te bepalen, aangezien de prijzen voor reizen aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de luchtvaartmaatschappij. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met jouw favoriete vakantiebestemming.

Luchtvaartmaatschappijen bepalen hun prijzen op basis van een aantal factoren, zoals de tijd van het jaar, het verkeersvolume van de luchthaven en de diensten van de luchtvaartmaatschappij.

Ik kan je wel vertellen dat het zeer de moeite waard kan zijn om vanaf een kleinere luchthaven te vliegen. Airport Weeze ligt aan de grens met Nederland. Voor de toeristen uit de regio Arnhem, Nijmegen, Den Bosch en Venlo is het sowieso de moeite waard!

7. Betaal minder tolgeld

Er zijn ook veel reizigers die het vliegtuig links laten liggen en kiezen voor een autovakantie. De bestemmingen zijn dan doorgaans Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië en Portugal.

Leuk, maar allereerst zijn de benzineprijzen schrikbarend hoog. Daarnaast moet jij rekening proberen te houden met de tolwegen.

Je kan gemakkelijk online bekijken waar jij het beste de tolwegen kan omzeilen en op die manier veel geld kan besparen. Dat kan uiteindelijk toch een volle tank schelen, oftewel tientallen euro’s.

8. Boek maanden van te voren

Het is een feit dat jij de goedkoopste vakanties al ruim van te voren moet boeken. In het allerbeste geval zelfs een half jaar van te voren.

Vroeger kon jij met een last-minute nog de beste deal scoren, maar die tijden zijn voorbij. De reisorganisaties zetten alles op alles om de reizen zo snel als mogelijk vol te krijgen. Vroeg boeken is dan ook winstgevend. Niet alleen voor een zonvakantie, maar ook voor een stedentrip.

goedkope-vakantie-ligbedEen goedkope vakantie boek je maanden van te voren - last minute is niet altijd goedkoper!

9. Enkele dagen voor vertrek boeken

Ik moet toegeven dat last-minutes in de meeste gevallen dus niet bijzonder goedkoop zijn. Dat kan veranderen als jij pas écht op het allerlaatste moment een vakantie boekt. Het gaat dan om een boeking rond 48 uur voor vertrek.

Alleen op die manier kan jij met een last-minute nog een droomdeal krijgen en daar zijn wij allemaal naar op zoek. Je neemt alleen wel risico, want wellicht komt er geen mooie vakantiebestemming voorbij en moet je tevreden zijn met een land waar je eigenlijk niets mee hebt…

10. Vraag om een ritje naar de luchthaven

De meeste reizigers laten zich brengen naar hun luchthaven en het liefst ook ophalen. Dat is logisch, want parkeren op de een luchthaven is erg duur. Al vallen de prijzen bij het parkeren op Weeze Airport erg mee.

Je kan vanzelfsprekend ook kiezen voor een treinreis, alleen kost een treinkaartje ook tientallen euro’s. Vraag daarom een familielid of een goede vriend om je te brengen en op te halen.

Veel plezier tijdens jouw goedkope vakantie binnenkort, geniet! Het gaat in het leven niet om de centen, maar om de momenten…


Reacties