Vliegtickets vergelijken: Vind de goedkoopste vluchten
Ralph Siebers
08/07/2020

Vliegtickets vergelijken: Vind de goedkoopste vluchten

08/07/2020

Het aanbod met vluchten is tegenwoordig ongelofelijk uitgebreid. Hiermee vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws. Dit betekent dat er bij het boeken van een bepaalde reis al snel sprake kan zijn van keuzestress. In dit artikel vind je de beste tips om jouw goedkoopste vlucht te boeken door vliegtickets te vergelijken.

Vliegtickets Vergelijken Inhoudsopgave:

Voor een prikkie Europa rondvliegen

Welke luchtvaartmaatschappij kan je nu namelijk de meest comfortabele vlucht garanderen tegen de scherpste prijs? Om hierachter te komen is het altijd een goed idee om een vergelijking uit te voeren.

Vliegtickets vergelijken zorgt ervoor dat je direct de meest interessant geprijsde vluchten kan ontdekken.

Voor een prikkie Europa rondvliegen of een lange vlucht boeken naar het prachtige Australië? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden, zolang je maar een objectieve vergelijking uitvoert!

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar jouw bestemming?

Er zijn op het internet heel wat vergelijkers voor vluchten terug te vinden. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat mogelijks niet alle airlines in alle vergelijkingen zijn opgenomen.

Omwille van deze reden kan het een goed idee zijn om op voorhand even voor jezelf uit te gaan zoeken welke luchtvaartmaatschappijen allemaal naar je vakantiebestemming vliegen.

Bekijk daarbij ook zeker niet alleen het aanbod met reguliere luchtvaartmaatschappijen, maar zie ook de prijsvechters niet over het hoofd. De volgende tip op deze pagina die we gaan geven ligt overigens perfect in lijn met deze stelling.

Focus je niet op de belangrijkste luchthaven van je bestemming

“Bij vliegtickets vergelijken is het altijd interessant om je niet te focussen op de belangrijkste luchthaven van een bestemming”

Neem nu bijvoorbeeld de Italiaanse stad Milaan. In principe is het mogelijk om naar Milaan te vliegen op maar liefst drie verschillende luchthavens. De meest voor de hand liggende luchthaven is Milaan Malpensa.

Deze luchthaven verwerkt jaarlijks ruim 50 miljoen passagiers en is daarmee niet alleen de grootste en drukste luchthaven van de Italiaanse modestad, maar na Rome zelfs het drukste vliegveld van heel Italië.

Het merendeel van de vluchten naar Milaan worden dan ook weinig verrassend naar deze luchthaven uitgevoerd. Ook de geringe afstand op amper 50 kilometer ten noordwesten van Milaan zorgt er voor dat dit voor veel reizigers de meest voor de hand liggende keuze is.

Vliegtickets vergelijken voorbeeld Milaan

Toch zijn er nog twee alternatieven die eveneens zeer interessant zijn, namelijk Milaan Linate en Milaan Bergamo. Ook via Weeze Aiport was het vroeger mogelijk om een directe vlucht naar Bergamo te boeken.

Ondanks het feit dat Milaan Malpensa veruit de belangrijkste luchthaven is van Milaan is het zo dat Milaan Linate toch dichter bij het centrum is gelegen.

Deze luchthaven, welke onder meer wordt aangevlogen door KLM en Alitalia staat er echter om bekend een stuk duurder te zijn. Dit gezegd hebbende is het wel mogelijk om naar dit vliegveld te vliegen met de prijsvechter Easyjet.

Wil je echt goedkoop kunnen vliegen naar Milaan? Dan moet je ook het aanbod bekijken aan vluchten naar Milaan Bergamo. Onder meer de bekende prijsvechter Ryanair biedt vaak vliegtickets aan tegen spotprijzen naar deze luchthaven.

Met dit voorbeeld is het in ieder geval duidelijk, wil je besparen op je vluchten naar een bepaalde bestemming?

Dan is het belangrijk om niet te focussen op één enkele luchthaven, maar om de vliegtickets naar alle verschillende luchthavens met elkaar te vergelijken.

Milaan Galerij toeristen

Stel een prijsalarm in voor je vluchten

Voor menig aantal vergelijkingen die op het internet kunnen worden uitgevoerd geldt dat er de mogelijkheid wordt aangeboden om een zogenaamd prijsalarm in te stellen.

Het is best mogelijk dat het moment waarop jij een vlucht wil boeken de prijzen net zeer hoog staan. Het is echter bekend dat de prijzen van vliegtickets in de praktijk behoorlijk kunnen fluctueren.

“Met andere woorden, de kans is groot dat ze binnen enkele dagen tijdelijk even flink zullen zakken”

Het is op die momenten dat jij op de meest interessante wijze je gewenste vlucht kan boeken. Het spreekt echter voor zich dat je liever niet elke minuut van de dag de actuele vluchtprijzen wil gaan opzoeken.

Het instellen van een prijsalarm zorgt er voor dat dit ook helemaal niet nodig is. Zakt de prijs van jouw vlucht naar een bepaald niveau? Dan zal het prijsalarm je daar automatisch van op de hoogte brengen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen

Vliegtickets vergelijken is altijd interessant. Toch is het ook een goed idee om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van de luchtvaartmaatschappijen.

Op het ogenblik dat er een bepaalde promotie van kracht is zal je deze dan namelijk automatisch in je mailbox ontvangen. Zit er een interessant aanbod bij? Dan kan je daar meteen op intekenen en zo zonder enige moeite een mooie besparing realiseren op de kostprijs van jouw volgende vlucht.

Bovendien is het zo dat verschillende luchtvaartmaatschappijen het mogelijk maken om bepaalde filters in te stellen voor hun nieuwsbrieven. Zo ontvang je alleen maar die aanbiedingen die voor jou ook echt interessant kunnen zijn.

Reacties