Vliegtickets Barcelona – 6 tips om goedkoop te vliegen
Vliegtickets
Ralph Siebers
Vliegtickets
03/16/2021

Vliegtickets Barcelona - 6 tips om goedkoop te vliegen

03/16/2021

Allergoedkoopste vliegtickets Barcelona?

Je vliegtickets naar Barcelona (incl. een leuk hotel) vind je via deze link, de beste combideal van dit moment vind je hier.

Van Weeze Airport naar Barcelona kost je qua tijd iets minder dan 120 minuten. Je bent dan niet op het vliegveld van Barcelona, maar van Girona. Vanaf Weeze vliegen momenteel de volgende 2 budget airlines: Eurowings en Vueling.

Vliegtickets naar Barcelona – Girona zijn makkelijk online aan te schaffen onder de 80 euro.

Iets langer zoeken kan je veel besparen. Kan je dat geld mooi uitgeven in Barcelona zelf aan lekker eten en drinken. Of een mooier hotel zoeken 😉 (Niet ieder hotel in Barcelona is even goed).

Girona-Costa Brava Airport is een kleine luchthaven die rechtstreek wordt bevlogen vanaf Weeze Airport. Girona en Barcelona liggen niet direct naast het vliegveld. In Girona ben je binnen 10 kilometer, maar Barcelona ligt 85 kilometer verder weg. Via het openbaar vervoer, een huurauto of een taxi ben je zo in het centrum van Barcelona.

Wil je goedkope vliegtickets naar Barcelona kopen? Vlieg dan vanaf Weeze Airport naar Girona. Deze vlucht biedt Weeze Airport al tientallen jaren aan en wordt dus ook het meest gebruikt door de vakantiegangers die vliegen van Weeze.

Vliegtickets Barcelona – inhoudsopgave:

Barcelona – populaire stad in Spanje

Barcelona mag zich met recht en rede één van de op toeristisch vlak meest populaire steden noemen van heel Europa. Dit betekent uiteraard dat heel wat mensen er elk jaar opnieuw voor kiezen om naar deze bijzondere stad af te reizen.

Dat is natuurlijk geweldig, maar er is hier ook een niet onaanzienlijk prijskaartje aan verbonden. Gelukkig bestaan er ook voldoende mogelijkheden om goedkoop naar Barcelona te vliegen.

Wil jij ook graag ontdekken wat deze mogelijkheden nu precies zijn? Verdiep je dan beslist even in de onderstaande tips voor goedkope vliegtickets naar Barcelona.

Tip 1: Let op de dag waarop je gaat vliegen

Goedkoop vliegen naar Barcelona is in eerste instantie een kwestie van goed te kijken naar de dag waarop je gaat vliegen. Weekdagen zijn bijvoorbeeld altijd net wat goedkoper dan vliegen in het weekend.

Wil je graag voor een weekendje naar Barcelona gaan? Dan is het mogelijk dat de vluchten op zaterdagochtend net wat goedkoper zijn dan op vrijdagavond.

Bovendien is het ook zo dat het vaak voordeliger is om de maandagochtend in plaats van de zondagavond terug te vliegen.

De mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt zijn uiteraard wel afhankelijk van of je de maandagmorgen moet beginnen met werken of niet. Klaar voor de tweede tip voor goedkope vliegtickets naar Barcelona?

Tip 2: Vergelijk goed de tarieven van verschillende luchtvaartmaatschappijen

De populariteit van Barcelona heeft er voor gezorgd dat heel wat verschillende luchtvaartmaatschappijen deze bestemming in hun vluchtaanbod hebben opgenomen.

Dat brengt voor jou als reiziger een extra interessant voordeel met zich mee. Op deze manier is het namelijk mogelijk om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen die er op Barcelona vliegen.

Door deze vergelijking uit te voeren (en zeker wanneer je er voor kiest om daar de prijsvechters in te betrekken) zal je kunnen vaststellen dat er een mooie besparing zal kunnen worden gerealiseerd. Dit bovendien zonder dat je zal moeten inleveren op vlak van bijvoorbeeld comfort.

Tip 3: Bekijk de vroegboekkortingen die worden aangeboden

Een eerste type van interessante korting die je zou kunnen benutten voor goedkope vliegtickets naar Barcelona is de zogenaamde vroegboekkorting.

Deze korting kan je ontvangen wanneer je er voor kiest om één van de eerste zetels op een vlucht te boeken. Deze eerste stoelen worden vaak aan extra voordelige prijzen aangeboden.

Dat is het gevolg van het feit dat de luchtvaartmaatschappij die de vlucht inlegt natuurlijk is verzekerd van een bepaald aantal vliegtickets meteen van bij de start.

Indien je dus die mogelijkheid hebt is er voor kiezen om te genieten van een vroegboekkorting altijd de moeite meer dan waard. Zo bespaar je flink op je vliegtickets naar Barcelona.

Tip 4: Probeer last minute vluchten te boeken

Een ander type van korting die wordt aangeboden op vliegtickets naar Barcelona is de zogenaamde last minute korting.

Op het ogenblik dat er kort voor afreizen nog een aantal zetels beschikbaar zijn op een vlucht worden deze veelal aangeboden tegen last minute kortingen.

Ook voor deze kortingen geldt uiteraard dat ze er voor kunnen zorgen dat je een zeer aantrekkelijke besparing kan realiseren op je vlucht naar Barcelona.

Je moet er natuurlijk alleen wel rekening mee houden dat je op deze manier slechts zeer kort voor afreizen jouw vliegtickets naar Barcelona kan boeken. Hierdoor loop je uiteraard de kans dat er op de vlucht van jouw keuze helaas geen beschikbaarheid meer is.

barcelona-ramblas

De Ramblas in Barcelona is maar liefst meer dan 1 km. lang – genieten!

Tip 5: Zoek met flexibele data

Deze vijfde tip ligt een beetje in lijn met de eerste die we op deze pagina hebben gegeven. Echter is veel op dit vlak natuurlijk afhankelijk van de mogelijkheden waarover je beschikt.

Veel mensen hebben slechts enkele dagen tijd om op vakantie te kunnen gaan. Bijvoorbeeld omdat ze daarna terug moeten beginnen met werken. In dit geval is het natuurlijk niet zo eenvoudig om flexibele reisdata te kunnen hanteren.

Beschik jij wel over die mogelijkheid? Dan zal je kunnen vaststellen dat enkele dagen later vertrekken er voor kan zorgen dat je de prijs van jouw vliegticket naar Barcelona aanzienlijk kan drukken.

Tip 6: Maak gebruik van een prijsalarm

De zesde en laatste tip heeft betrekking tot het instellen van een prijsalarm. Door een prijsalarm in te stellen ontvang je automatisch een e-mail of een ander bericht op het ogenblik dat de prijs van een vliegticket naar Barcelona onderuit gaat.

Op dat moment kan jij er vervolgens voor kiezen om meteen het vliegticket te boeken tegen de goedkopere prijs.

Je moet er wel rekening mee houden dat dit prijsalarm veelal uitsluitend geldt voor één enkele luchtvaartmaatschappij.

Een vergelijking uitvoeren tussen alle actuele vliegticketprijzen naar Barcelona blijft dan ook een absolute must. Het zou namelijk zomaar kunnen dat een andere luchtvaartmaatschappij je alsnog een scherpere prijs aanbiedt voor de vlucht.

Alvast veel plezier in Barcelona. Geniet van deze unieke en betoverende stad. Klik hier voor de beste combideals naar Barcelona

Reacties