Vliegtickets Mallorca
Vliegtickets
Ralph Siebers
Vliegtickets
04/27/2021

Vliegtickets Mallorca - Tips om goedkoper te vliegen

04/27/2021

Vliegtickets Mallorca? De voorpret van je reis naar Mallorca begint natuurlijk met het boeken van je reis. Je kunt ervoor kiezen om een volledig verzorgde reis te boeken. Dat houdt in dat de vliegtickets, de transfer en het hotel al voor jou geregeld zijn.

Je kunt er echter ook voor kiezen om alles los te boeken. Dat biedt vaak wat meer mogelijkheden. Je kunt in dat geval namelijk zelf bekijken op welke datum, welk tijdstip en vanaf welke luchthaven je je vliegtickets naar Mallorca wil boeken.

Vliegtickets Palma de Mallorca

Mallorca kent één luchthaven en dat is de luchthaven in Palma de Mallorca. De vlucht die je boekt, zal dus altijd hier landen. Dat houdt dus ook automatisch in dat je altijd aan de noordelijke kant  van het eiland zult landen.

Gelukkig is het eiland niet zo groot en ben je altijd met maximaal 1,5 uur rijden aan de andere kant van het eiland. Benieuwd wat je kunt verwachten bij Palma de Mallorca Airport? Hier vertellen we je er meer over:

Vliegtickets vanaf Eindhoven

Het vliegveld van Eindhoven is een relatief klein vliegveld. Dat zorgt ervoor dat je ook relatief snel bij je gate bent en tijdens de terugreis ook zo weer buiten bent en niet door het hele vliegveld hoeft te lopen. Daarnaast heeft Eindhoven een relatief centrale ligging in het land.

Parkeren bij het vliegveld is makkelijk en kan via internet gereserveerd worden. Daarnaast zijn er verschillende plekken waar je je kunt laten afzetten en zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer.

Wanneer je ervoor kies om vanaf Eindhoven je vlucht te boeken, moet je er rekening mee houden dat er slechts drie aanbieders vanaf Eindhoven vliegen: Ryanair, Transavia en KLM. 

Vliegtickets vanaf Amsterdam

Vergeleken met Eindhoven is Schiphol een groot en druk vliegveld. In 2017 was Schiphol zelfs het op 2 na drukste vliegveld van Europa.

Ook Schiphol is uitstekend te bereiken en parkeren is eenvoudig. Ook de verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed.

Vanaf Amsterdam vliegen maar liefst 10 aanbieden richting Mallorca: Transavia, Easyjet, Lufthansa, Austrian Airlines, Vueling Airlines, Swiss, Alliance Air, Level, KLM en Air Europa. 

Vliegtickets Mallorca met Ryanair

Ryanair staat bekend als een prijsstunter op het gebied van goedkope vluchten, zo ook de vluchten richting Mallorca. En terecht, Ryanair bevindt zich over het algemeen altijd in de lagere prijsklassen.

Voor dat geld mag je verwachten dat je snel en veilig aankomt op je bestemming  en moet je er rekening mee houden dat er gedurende de vlucht meerdere pogingen gedaan worden om producten en etenswaren aan de passagiers te verkopen.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je vliegticket een basis ticket is. Dat houdt in dat je voor bepaalde services bij moet betalen. Zo kost het reserveren van een stoel en het mee aan boord nemen van je handbagagekoffer vaak een paar tientjes extra. Echter komt het er ook in dat geval op neer dat je vaak goedkoper uit bent met Ryanair.

“Alsnog heeft het vaak zin om vliegtickets van verschillende maatschappijen te vergelijken zodat je de beste koop doet!”

Mallorca strand

Mallorca is top – genieten op het mooie strand!

Vliegtickets vergelijken

Vanuit Nederland vliegen verschillende maatschappijen richting Mallorca. Vaak loont het zich om vliegtickets te vergelijken. Er kunnen namelijk grote verschillen tussen aanbieders zijn. Daarnaast scheelt het vaak ook enorm op welke dag je vertrekt en vanaf welk vliegveld.

Let bij het vergelijken vooral ook op wat je in totaal kwijt bent. Bij veel prijsstunters lijkt het alsof je een goedkope vlucht boekt, maar lees ook goed welke kosten er nog allemaal bij zullen komen.

Je betaalt sowieso vaak extra voor ruimbagage, maar bij enkele aanbieders betaal je ook extra om je handbagage mee aan boord te mogen nemen. Ook kost het reserveren van een stoel vaak extra. Lees je van tevoren dan ook goed in!

Het helpt ook wanneer je al duidelijk hebt in welke accommodatie je graag wil verblijven. Soms is het namelijk juist goedkoper om een totaal verzorgde reis te boeken. Het vergt vaak een paar uurtjes vergelijkwerk, maar dit kan je al snel tientallen tot honderden euro’s schelen. Tix.nl is een topper als je alle vluchten snel en makkelijk wilt vergelijken zijn!

Reacties