Fly en drive vakantie – 7 (onbekende) voordelen
Ralph Siebers
07/13/2020

Fly en drive vakantie - 7 (onbekende) voordelen

07/13/2020

Als je niet kunt kiezen tussen een roadtrip of een vliegvakantie en toch beiden graag wil, is een fly en drive vakantie misschien een goede optie.

Met zo’n vakantie vlieg je naar een bestemming en pak je vanuit daar een huurauto om je reis te vervolgen. Zo kun je toch een roadtrip maken, maar heb je een groot deel van de reis al achter de rug als je op de bestemming aankomt.

Fly en drive vakantie inhoudsopgave

1.      Altijd wel de mogelijkheid tot fly en drive

Je gaat zo meer uitgerust op reis en kunt zo optimaal aan je roadtrip beginnen. Je kunt zo zelf je vakantie samen stellen, waar je ook heen wilt, er is vaak wel een mogelijkheid tot fly en drive.

Tegenwoordig kiezen erg veel reizigers voor een fly en drive vakantie. Je hebt bijvoorbeeld al een groot deel van de reis achter de rug. Natuurlijk kom je uitgerust aan op de bestemming. Ook krijg je een geschikte auto en hebt alle vrijheid.

“Genoeg voordelen dus om te kiezen voor een fly end drive vakantie”

2.      Je verliest geen extra tijd

Een groot voordeel van het nemen van een vlucht en vervolgens een huurauto is dat je niet mega veel tijd kwijt bent met het aankomen op je eerste bestemming.

Je wilt vanaf een tof startpunt beginnen en als je dan vanaf huis ook al heel veel kilometers erop hebt zitten, begin je toch minder lekker aan de reis.

Daarom is het veel fijner om in het vliegtuig te stappen en naar het startpunt toe te vliegen. De trip naar het vliegveld, het inchecken en de vlucht gecombineerd sparen je waarschijnlijk meer tijd uit dan wanneer je er helemaal heen rijdt. Het hangt er dan natuurlijk wel vanaf waar je heen gaat.

3.      Relaxt reizen met het vliegtuig

Doordat je ervoor kiest een groot gedeelte van de reis al te vliegen, hoef je niet al te lang achter het stuur te zitten. En deel je de verantwoordelijkheid voor de rit als het ware.

Je kunt als je vliegt gewoon lekker achterover zitten en van de vlucht genieten, waar je achter het stuur je hoofd er natuurlijk altijd bij moet houden.

“Hierdoor begin je je trip met een volle batterij en kun je er vol tegenaan”

Het is trouwens wel belangrijk om na een lange vlucht even goed uit te rusten om daarna weer verder te gaan. En als het een zware vlucht was, dan kun je ook eerst beter even je rust pakken. Maak ook goede afspraken met reisgenoten wie wanneer en hoeveel gaat rijden. Dit voorkomt wrijving tijdens jullie roadtrip.

4.      Wie, wanneer en hoeveel?

Veel reizigers kiezen dan ook voor een vlucht vanaf Weeze Airport. De heenvlucht gaat dan bijvoorbeeld naar Portugal. Daar wordt een geschikte huurauto gehuurd en door Zuid Europa gereden.

Soms wordt er ook naar Marokko gereden vanuit het vliegveld van Porto. Een nadeel kan dan wel zijn, dat je maar weinig bagage meegenomen kan worden.

De ‘Nederlandse Marokkanen’ kiezen vaak voor een autorit, zodat ze alle gezinsleden inclusief veel producten uit Nederland meegenomen kunnen worden.

5.      Een geschikte auto

Een ander groot voordeel van fly en drive is dat je hoogstwaarschijnlijk een auto krijgt die geschikt is voor het land waar je bent of het gebied waar je heen gaat.

Zo hoef je niet bang te zijn dat je auto niet geschikt is voor bijvoorbeeld de bergen. Ook als je in een heel koud gebied komt, dan is het fijn als je een auto hebt die je warm kan houden en je niet met je cabrio met flinterdunne dakje bij -5 rond hoeft te rijden.

Door te kiezen voor fly en drive hoef jij hier helemaal niet over na te denken, want dit wordt allemaal gewoon voor je geregeld.

Mocht er iets niet kloppen of niet werken aan je huurauto, dan is het huurbedrijf ook verplicht om dit voor je op te lossen. Een lekker gevoel natuurlijk als je duizenden kilometers van huis bent.

6.      Niet gebonden aan een schema

Nog een voordeel van een fly en drive vakantie is dat je overal naar toe kunt waar jij wilt zodra je je huurauto hebt. Je bent niet gebonden aan een dienstschema of een groepstour.

Je kunt lekker zelf je dagen indelen en als jij naar een van de meest afgelegen plekken wilt afreizen, dan kun je dat met je huurauto gewoon doen.

“Als je slim bent, vraag je ook de locals om tips zodat je ook op plekken komt waar toeristen niet snel zullen komen”

Ook als je onderweg toch van gedachte verandert en iets anders wilt bezoeken of een onverwachte tussenstop wilt maken, is dat allemaal gewoon mogelijk. Een ultieme roadtrip is zo zeker mogelijk voor je.

7.      Veel vrijheid met fly en drive

Met de auto kun je toch net dat beetje meer genieten van de natuur die een land te bieden heeft, dan wanneer je alleen met het vliegtuig naar een bestemming vliegt.

Door te kiezen voor fly en drive heb je al een groot deel van je reis erop zitten, maar kun je nog wel het hele gebied doorrijden om de meest mooie landschappen en schitterende uitzichten te bekijken.

Ook als je het massatoerisme wilt ontwijken, kun je juist de meest ongerepte plekjes van de natuur bekijken. Of je nu het binnenland of juist een kustgebied wilt gaan bekijken. Met fly en drive heb je alle vrijheid om het hele land te verkennen. Veel plezier met plannen en geniet van een roadtrip om nooit te vergeten.

Reacties