Stedentrip Lissabon: Een geweldige stad om te ontdekken
Vakantie Portugal
Ralph Siebers
Vakantie Portugal
08/19/2020

Stedentrip Lissabon: Een geweldige stad om te ontdekken

08/19/2020

Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal biedt je alles waar je tijdens een stedentrip naar op zoek bent. Wil je direct een leuke (en tijdelijke) aanbieding zien? Klik en kijk dan hier

Stedentrip Lissabon Inhoudsopgave:

Lissabon heeft alles

In eerste instantie beschikt deze stad dan ook over heel wat culturele troeven. Dat is echter niet alles. Daarnaast staat Lissabon er namelijk ook om bekend een uitermate toegankelijke en fijne stad te zijn om in te vertoeven.

Je kan hier heerlijk genieten op één van de vele terrasjes en één van de uitnodigende restaurants waarbij je wordt vergezeld door de zachte fado klanken.

In ieder geval, wil jij binnenkort graag een stedentrip ondernemen naar een bijzondere stad in Europa? Dan kan een stedentrip Lissabon een absolute aanrader zijn!

Overnachten in de Portugese hoofdstad

Eén van de eerste dingen waar je naar zal willen kijken wanneer je een stedentrip naar Lissabon wil boeken is natuurlijk de accommodatie waarin je zal overnachten. Op dit vlak heeft de toeristische infrastructuur van Lissabon heel wat moois voor jou in petto.

Reis je met een beperkt budget naar de Portugese hoofdstad? Dan kan je er wellicht het best voor kiezen om een verblijf in een pension te boeken.

Verspreid over de stad zijn er menig aantal van deze pensions terug te vinden waar je lekker in kan logeren. En dit voor  een bescheiden bedrag per nacht. Dit maakt Lissabon een extra toegankelijke, toeristische locatie om te ontdekken.

Lissabon centrum heeft een camping

Opvallend, in het centrum van Lissabon is ook een grote camping terug te vinden. Op de site van deze camping kan je leuke bungalows huren om in te verblijven. Het is echter belangrijk om tijdig je verblijf hier te boeken.

De camping Lisboa, Estrada da Circunvalaçao is namelijk ongelofelijk populair. Verblijf je tijdens je bezoek aan Lissabon toch liever in een hotel? Dan zal je kunnen vaststellen dat ook dat zonder probleem tot de mogelijkheden behoort.

Hoe je verplaatsen in en rond Lissabon?

Portugal is op financieel vlak eigenlijk perfect te omschrijven als een vrij toegankelijke toeristische vakantiebestemming.

Niet alleen zijn er accommodaties in verschillende prijsklassen te boeken, daarnaast kan je ook voordelig gebruikmaken van bijvoorbeeld een taxi om je te verplaatsen. Een ritje van de luchthaven van Lissabon naar het centrum van de stad kost je bijvoorbeeld slechts zo’n acht euro voor twee personen.

Wil jij je in Lissabon zelf op een financieel interessante manier verplaatsen? Kies er dan voor om een ‘Viva Viagem’ of zogenaamde ‘7 Colinas’ kaart te kopen. Met deze kaart (die je continue kan opladen) krijg je tegen een zeer scherp tarief toegang tot het volledige metrostelsel van Lissabon.

De toeristische hoogtepunten van Lissabon

Op vlak van bezienswaardigheden mag Lissabon dan misschien enigszins in de schaduw staan van andere Europese (hoofd)steden, dat neemt niet weg dat je er toch kennis kan maken met tal van interessante, culturele hoogtepunten.

Enkele bezienswaardigheden die je dan ook zeker niet tijdens je stedentrip over het hoofd mag zien zijn onder meer:

  • Het Convento do Carmo;
  • De Sé Kathedraal;
  • Het Cristo Rei standbeeld;
  • Het prachtige Parque Eduardo VII;
  • Het Castelo de São Jorge;

Kabelbaan Lissabon

Tijdens een stedentrip Lissabon is het bovendien ook een aanrader om een ritje te maken met de kabelbaan van de stad. Deze kabelbaan voert je mee van de ene kant van het Parque das Naçoes naar de andere kant.

Tijdens de rit met de kabelbaan kan je genieten van een prachtig uitzicht over het terrein en de Taag en haar omgeving. In ieder geval, een ritje maken met deze kabelbaan mag beslist niet op je planning ontbreken wanneer je Lissabon bezoekt.

Lissabon, stad van overheerlijke visgerechten

Lissabon staat bekend als een stad die beschikt over heel wat restaurants die gespecialiseerd zijn in het serveren van de lekkerste visgerechten.

Kan je tijdens je verblijf in Portugal zelf lekkere gerechten bereiden in bijvoorbeeld de keuken van je appartement? In dat geval kan het de moeite waard zijn om een bezoek te brengen aan de vismarkt van Cascais. Dit is meteen ook de grootste vismarkt van het hele land… en dat wil wat zeggen!

Uit eten in Lissabon

Opvallend, van de zogenaamde ‘Bacalhau’, een gezouten kabeljauw wordt gezegd dat ze de basis vormt voor zomaar even 365 verschillende recepten. Dat komt inderdaad overeen met één voor elke dag van het jaar.

Let wel, ga je uit eten in Lissabon (en eigenlijk in heel Portugal)! Wees er dan op voorbereid dat je een hele reeks van hapjes, vergelijkbaar met de Spaanse tapas krijgt voorgeschoteld. Deze hapjes zijn vrijblijvend, maar let op, eet je één stuk uit een bordje? Dan zal het volledige bordje in rekening worden gebracht.

Lissabon - Portugal

Een geweldig fijne stad om te ontdekken

Lissabon mag dan enigszins in de schaduw staan van andere Europese, toeristische toppers, dat neemt niet weg dat ze haar bezoekers toch heel wat moois te bieden heeft.

Of je nu graag tijdens je vakantie enkele mooie, culturele bezienswaardigheden wil ontdekken. Of je gewoon heerlijk wil genieten van het echte, Portugese leven, in beide gevallen is het zonder meer een aanrader om kennis te maken met het geweldig fijne en uitnodigende Lissabon!

Reacties