stedentrip-bilbao-guggenheim-museum
Stedentrips
Ralph Siebers
Stedentrips
03/17/2022

Stedentrip Bilbao - een stad om verliefd op te worden!

03/17/2022

Een stedentrip naar Bilbao wordt minder vaak geboekt. Dat vind ik jammer, want Bilbao is mag er zijn! Verlang je ook naar een stad vol romantiek en historie? Dan mag Bilbao zeker niet op je lijstje ontbreken.

Eigenlijk is het een vergeten parel die overspoeld wordt door alle bekende toeristische steden zoals: Barcelona, Berlijn, Madrid of Rome. Bekijk mijn tips, ervaringen en verhalen over Bilbao:

Stedentrip Bilbao – inhoudsopgave:

Vliegen van Weeze Airport naar Bilbao

Vliegen van Weeze Airport naar Bilbao is helaas niet mogelijk. Je zou vanaf Weeze wel naar Girona of Beziérs (in Frankrijk) kunnen vliegen. Je kan dan op een van de luchthavens een auto huren.

Let wel op! Want een tripje naar Bilbao vanaf Girona of Beziérs is minimaal 6 uren rijden. Je kan er wel een toffe roadtrip van maken natuurlijk.

Bilbao beschikt over een eigen luchthaven waar diverse luchtvaartmaatschappijen op vliegen. De afstand tussen het nieuwe en oude stadscentrum en de luchthaven van Bilbao is ongeveer 13 km. Vanaf het vliegveld ben je ongeveer 15 min. onderweg met de auto naar beide bestemmingen.

“Je kunt met de volgende luchtvaartmaatschappijen van en naar Bilbao vliegen: Brussels Airlines, Vueling, Iberia en Eurowings”

Daarnaast is het vliegveld goed te bereiken met het openbaar vervoer zoals: de bus of de taxi.

Stedentrip Bilbao – een stad om verliefd op te worden

In Bilbao kun je nog genieten van rust en romantiek, zonder overspoeld te worden door het toerisme. Het is een stad met twee gezichten.

Van de ene kant wordt Bilbao gesierd door het hypermoderne Guggenheim museum. Aan de andere kant is het een stad waar je romantiek en historie vindt.

Ben je een kunstliefhebber? Dan mag Bilbao zeker niet op je lijstje ontbreken. Voor een kunstzinnige stedentrip moet je hier zijn. Maar ook als je niet zo kunstzinnig bent aangelegd is Bilbao een aanrader om te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Bilbao

Kom je in Bilbao dan zijn er prachtige bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Enkele parels van de stad zijn:

1. Plaza Moyua

Dit is centraal gelegen op wandelafstand van het Guggenheim museum en niet zo ver van de beroemde Pintxos-buurt.

Dit is een centraal punt vol bloemenpracht. Hier kun je zeker even een heerlijke stop maken om te rusten of om wat te drinken. Tevens vindt je hier een toeristische informatiepunt en toegang tot de metro.

2. Plaza de Jado

Een prachtig plein (met grasveld) en een leuk punt om te rusten en te winkelen. Je moet hier zeker even naar toe, maar stel jezelf er niet te veel van voor. Het is ideaal om even de benen te strekken en bij te komen. Kinderen kunnen hier na hartenlust voetballen, spelen, etc. Daarna moet je zeker naar:

3. Palacio Chavarri

Dit is een prachtig paleis (gebouwd in 1894) wat je echt in Spaanse sferen brengt. Hier leer je pas echt de cultuur van de stad kennen. Het werd gebouwd aan het begin van de 20ste  eeuw en lijkt qua stijl op de paleizen in Antwerpen of Brugge. Natuurlijk moeten we de kerken en kathedralen ook niet vergeten:

Kerken en Kathedralen in Bilbao

Hieronder een kort lijstje met prachtige kerken en kathedralen, welke je stedentrip aan Bilbao helemaal compleet gaan maken:

1. Catedral de Santiago

2. Iglesia del Sagrado Corazon - residencia Jesuitas

3. Basilica of Begoña

Er zijn natuurlijk veel meer kerken. Toch zijn deze drie erg bijzonder en laten ze je de schoonheid van Bilbao zien. Denk eraan om je lichaam zoveel mogelijk te bedekken uit respect voor de gelovigen.

Een kerk bezoek is altijd een goed idee, zeker als het buiten erg warm is. De koelte van een kerk is dan echt een traktatie. Denk aan je fototoestel. Geniet!

De 3 bekendste musea in Bilbao:

1. Guggenheim museum

Een kunstmuseum voor moderne kunst die de historische oude binnenstad en de moderne stad bijeen brengt. Dit maakt deze stad dan ook gelijk uniek, want zo’n museum als deze vind je niet snel ergens anders.

stedentrip-bilbao-guggenheim-museum-kunstStedentrip Bilbao? Hier ga je sowieso een foto van maken ;)

2. Bilbao Fine Arts Museum

Het Bilbao Fine Arts Museum is een prachtig museum waar je kunt genieten van de fijnschilderkunst. Het is een van die vele musea waar je de hele dag kunt genieten van de oude meesters.

3. Museum of Sacred Art (Museo de Arte Sacro)

Dit is een totaal ander museum dan de andere twee, maar zeker niet minder mooi. Het is omgeven door een prachtige kloostertuin. Je vindt hier voornamelijk kunst die alles met het geloof van Spanje te maken heeft.

Lokale specialiteit in Bilbao

Bilbao beschikt over een voortreffelijke en verrassende keuken, waarin je traditionele smaken vindt die in een nieuw jasje worden gestoken.

Je kunt in de meeste bars in Bilbao genieten van “pintxos”. Dit zijn borrelhapjes van hoge kwaliteit en erg lekker. Dit is dan ook een echte specialiteit van Bilbao - en Baskenland in het algemeen.

Een typische specialiteit voor Bilbao- Baskenland is de appelcider. Het wordt in “sidreria” gemaakt en is werkelijk tongstrelend lekker.

stedentripGeniet van het lokalen eten en drinken in Bilbao!

Reacties