Vliegtickets Turkije: Voordelig vliegen naar de Turkse zon
Vakantie Turkije
Ralph Siebers
Vakantie Turkije
07/20/2020

Vliegtickets Turkije: Voordelig vliegen naar de Turkse zon

07/20/2020

Elk jaar opnieuw zijn er heel wat mensen die er voor kiezen om hun zomervakantie door te brengen onder de Turkse zon. Heb jij datzelfde plan in je hoofd? In dat geval spreekt het voor zich dat je in eerste instantie op zoek zal willen gaan naar voordelige vliegtickets richting Turkije.

Voordelig vliegen naar de Turkse zon is op verschillende manieren mogelijk. Zou jij ook graag willen besparen op jouw vliegtickets naar Turkije en ben je daarvoor nog op zoek naar enkele interessante tips? We stellen ze graag aan je voor hier op deze pagina!

Voordelig vliegen naar Turkije – inhoudsopgave:

Vliegtickets naar het zuiden van Turkije boeken

Er zijn verspreid over Turkije verschillende grote, internationale luchthavens terug te vinden. In eerste instantie is er natuurlijk de mega luchthaven van Istanbul, maar dat is niet alles.

Wat namelijk ook te denken van de luchthaven van Antalya? Dit is de tweede drukste luchthaven van het land, mede als gevolg van het feit dat heel wat mensen er voor kiezen om hun zomervakantie in het zuiden van Turkije door te brengen.

Weeze Airport – Antalya

Natuurlijk is het mogelijk om vanaf Weeze Airport naar Antalya in Turkije te vliegen. Deze vliegtickets richting Turkije zijn zeer goedkoop. Steeds meer reizigers weten de kleine luchthaven in Duitsland te vinden. Weeze Airport vliegt met de volgende vliegtuigmaatschappijen naar Antalya: Ryanair en Corendon Airlines.

Vanaf de luchthaven van Antalya is het mogelijk om het centrum te bereiken met een bus, tram of taxi. De terminal 2 is alleen operationeel tijdens het hoogseizoen en dus in de drukke zomermaanden. Je moet er rekening mee houden dat deze terminal over geen connectie beschikt met de tramlijn AntRay.

Verschillende prijsvechters

Mocht je nou niet kiezen om vanaf Weeze Airport te vliegen, dan is er nog voldoende andere keuze. De keuze is reuze om naar Antalya te vliegen en vliegtickets naar Turkije zijn zo geboekt!

“Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die het mogelijk maken om naar Antalya en dus naar de Turkse zon te vliegen”

Het gaat hierbij in eerste instantie uiteraard om Turkish Airlines, maar daarnaast ook om SunExpress, Pegasus Airlines en Corendon Airlines.

Bovendien is het ook zo dat er verschillende prijsvechters naar deze luchthaven vliegen. Zo is het eveneens mogelijk om een vlucht met Transavia naar Antalya Airport te boeken.

Een vliegticket boeken naar Istanbul Airport

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt om te vliegen naar Turkije is het boeken van een vliegticket naar Istanbul Airport.

“Istanbul Airport mag zich met recht één van de meest moderne en tevens ook grootste luchthavens ter wereld noemen”

Ze bevindt zich ten noordwesten van de stad, meer bepaald in het district Arnavutköy. De luchthaven werd geopend op 29 oktober 2018, niet verrassend is dit ook de nationale feestdag in het land.

Het is het uiteindelijke doel van deze luchthaven om tot 200 miljoen passagiers per jaar te kunnen verwerken. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, meer bepaald Turkish Airlines, is verantwoordelijk voor het uitvoeren van 80 procent van de vluchten op Istanbul Airport.

Turkish Airlines

Het spreekt voor zich dat er ook verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn die vanuit Nederland en België die naar Istanbul Airport vliegen. Het gaat hierbij in eerste instantie niet alleen om Turkish Airlines, maar ook om bijvoorbeeld KLM en TUI Airlines.

Andere, minder bekende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de luchthaven van Istanbul zijn Onur Air, Red Wings Airlines en Saudia.

Het loont dus altijd de moeite om even de prijzen van de vliegtickets bij deze verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken.

3 Supertips voor het boeken van voordelige vliegtickets naar Turkije

Wil je graag voordelig vliegen naar de Turkse zon? In dat geval zijn er verschillende tips waar je rekening mee kan houden.

Door stil te blijven staan bij enkele eenvoudige tips zal je kunnen vaststellen dat het prijskaartje van je vliegtickets aanzienlijk kan worden verlaagd.

Hoe je dat precies kan doen zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van comfort? Dat vertel ik je graag door middel van de hieronder terug te vinden tips:

1.) Boek je vliegticket naar Turkije erg vroeg of heel erg laat

Voor wat het voordelig boeken van vliegtickets naar Turkije betreft kan je een keuze maken tussen twee mogelijkheden.

Of je gaat je vliegticket erg vroeg boeken waardoor je kan genieten van een interessante vroegboek korting of je kiest voor een last minute vliegticket.

In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat je een zeer aantrekkelijke besparing zal kunnen realiseren op het vliegticket naar Turkije dat je van plan bent om te boeken.

2.) Vergelijk de vliegticketprijzen van verschillende airlines

Een tweede tip waar je rekening mee dient te houden is het vergelijken van de prijzen die door verschillende luchtvaartmaatschappijen worden gehanteerd.

Zoals eerder op deze pagina reeds duidelijk gemaakt is het mogelijk om een keuze te maken uit verschillende airlines die naar de Turkse zon vliegen.

Kies je uiteindelijk voor een prijsvechter? Dan zal je kunnen vaststellen dat jouw vlucht naar de Turkse zon aanzienlijk in prijs kan worden verlaagd. Dit uiteraard terwijl je wel nog altijd kan rekenen op het best mogelijke comfort tijdens je vlucht.

Vliegtickets Turkije - Antalya strand

Vliegtickets Turkije – Antalya strand

3.) Probeer het hoogseizoen te vermijden

De derde en laatste tip heeft betrekking tot het feit dat het in de praktijk altijd interessant is om te proberen om het hoogseizoen te vermijden wanneer je naar de Turkse zon wil vliegen.

Tijdens het hoogseizoen liggen de kosten voor de vliegtickets naar Turkije immers een flink stuk hoger. Kan jij buiten deze periode naar Turkije vliegen? Dan zal je kunnen vaststellen dat dit de kostprijs van je vluchten reeds behoorlijk kan drukken.

Ik wens je veel plezier in Turkije. Geniet van de Turkse zon, het heerlijke eten, de vriendelijkheid van de Turkse bevolking en al het natuurschoon.

Reacties