Vliegveld Tallinn – Alle info die je nodig hebt over Tallinn Airport in Esland
Stedentrips
Ralph Siebers
Stedentrips
03/16/2021

Vliegveld Tallinn - Alle info over Tallinn Airport in Estland

03/16/2021

Het vliegveld van Tallinn bevindt zich naast de bekende wijk Ülemiste. Welke meer ten zuidoosten van de Estse hoofdstad Tallinn is gelegen. TLL is de luchthavencode en bij Weeze Airport is dit NRN. Natuurlijk is het mogelijk om zeer goedkoop van Weeze naar Tallinn in Estland te vliegen. De beste deals vind je via deze link.

Deze luchthaven van Tallinn is veruit de belangrijkste van heel Estland. De luchthaven kan eenvoudig worden bereikt via de autoweg E263.

“De luchthaven bestaat uit één enkele terminal en werd vernoemd naar Lennart Meri. Hij was de oud-president van Estland”

De toegenomen populariteit door de jaren heen heeft er voor gezorgd dat er steeds meer vluchten naar deze luchthaven worden ingelegd. De verbindingen tussen met name België, Duitsland en Nederland enerzijds en Tallinn anderzijds zijn dan ook uitstekend te noemen.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen er naar Tallinn Airport?

De luchthaven van Tallinn wordt tegenwoordig vanuit heel Europa (en daarbuiten) aangevlogen door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

In eerste instantie zijn er de klassieke lijnmaatschappijen. Het gaat daarbij dan om onder meer:

  • Air Baltic;
  • Scandinavian Airlines;
  • Lufthansa;
  • SAS;
  • KLM;

Het vliegveld van Tallinn wordt eveneens vanuit Nederland en Duitsland aangevlogen door verschillende lagekostenmaatschappijen.

Het gaat daarbij niet alleen om easyJet, maar ook om Ryanair. Via Weeze Airport vlieg je het goedkoopst naar Tallinn.

Door een vliegticket te boeken met één van deze maatschappijen spreekt het voor zich dat er een aardige besparing op de prijs van je vliegreis kan worden gerealiseerd.

tallinn-estland

Tallinn is prachtig – ook als er sneeuw ligt

Met het openbaar vervoer van het vliegveld van Tallinn naar het centrum

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Tallinn spreekt het voor zich dat je wellicht nog in het centrum moet zien te geraken.

In eerste instantie is dat mogelijk door het nemen van de bus. Bus nummer 2 is er één die rijdt tussen de luchthaven en de haven van Tallinn.

Bij de luchthaven zal je kunnen vaststellen dat de bus vertrekt nabij de bushalte Lennujaam. Deze is gelegen op geringe afstand van het ‘public transport centre’.

Deze bus rijdt van maandag tot en met zondag. Dit gemiddeld elke 20 minuten. Je kan er rekening mee houden dat de gemiddelde reistijd ongeveer 15 minuten tijd in beslag neemt.

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt om van het vliegveld van Tallinn in het centrum te geraken is het nemen van de tram. Sinds het einde van het jaar 2017 bestaat er een verbinding tussen de luchthaven en het centrum van de uitnodigende Estse hoofdstad.

“Het is de tram met nummer 4 die elke maandag tot en met zaterdag elke 7 à 10 minuten van en naar het vliegveld rijdt”

Je moet er wel rekening mee houden dat de laatste tram vanaf het vliegveld van Tallinn vertrekt om 00h45. De eerste tram uit de stad vertrekt op haar beurt om 05h07. De reistijd bedraagt zo’n 18 à 20 minuten naar de binnenstad van Tallinn.

Een taxi nemen vanaf de luchthaven van Tallinn

Ondanks het feit dat er sprake is van uitstekende verbindingen tussen de luchthaven van Tallinn en het stadscentrum… Kan het zo zijn dat lang niet iedereen er een liefhebber van is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat hoeft ook niet.

Er zijn op de luchthaven van Tallinn namelijk ook een niet onaanzienlijk aantal taxi’s terug te vinden. Een rit van de luchthaven naar de stad met een taxi kost ongeveer zo’n 10 à 15 euro.

Deze geringe kostprijs is het gevolg van de beperkte afstand waarvan sprake is tussen de luchthaven en het stadscentrum.

“Let er overigens wel op dat de meter wordt ingeschakeld. Is er sprake van een vaste prijs? Bespreek deze dan op voorhand en hou je aan de afgesproken prijs”

Een auto huren op de luchthaven van Tallinn

Tot slot is het zo dat heel wat reizigers die er voor kiezen om Tallinn te bezoeken het ook fijn vinden om de omgeving van de Estse hoofdstad te verkennen. Dat is natuurlijk perfect mogelijk.

Je zal in dit geval wel kunnen vaststellen dat de beschikking hebben over een huurauto een absolute must is. Deze kan je zeer eenvoudig regelen of afhalen op de luchthaven van Tallinn.

Daar zijn namelijk tal van verschillende bekende autoverhuurbedrijven op gevestigd. Het gaat hierbij concreet onder meer om de volgende:

  • Avis;
  • Sixt;
  • Budget;
  • Europcar;
  • Hertz;

Het huren van een auto op de luchthaven van Tallinn vormt geen enkel probleem. Dit gezegd hebbende kan het wel interessant zijn om op voorhand de huurauto van jouw keuze te bespreken. Dit kan gebeuren via de website van de verhuurmaatschappij in kwestie.

Op deze manier kan je vaak niet alleen nog een beetje extra besparen, daarnaast ben je er op deze manier ook zo goed als zeker van dat je de gewenste auto ook echt zal kunnen huren. In het bijzonder tijdens drukke (vakantie)periodes is het mogelijk dat dit niet kan worden gegarandeerd wanneer bijvoorbeeld de vraag naar een specifieke huurauto groot is.

Hoe dan ook, een auto huren op de luchthaven van Tallinn is zeker een mogelijkheid. 

Klik hier om de beste deals naar Tallinn bekijken

Wil je een kijkje nemen in onze overcomplete reisgids over Tallinn?

Klik dan hier voor een optimale stedentrip naar Tallinn

Reacties