goedkope-vakantie-vanaf-airport-weeze-met-ryanair-1
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
06/13/2022

Goedkope vakantie vanaf Airport Weeze? Verrassend lage prijzen dit seizoen!

06/13/2022

Wil jij goedkoop op vakantie vanaf Airport Weeze? Zelfs in deze dure tijden is dit gewoon mogelijk. Zonder moeite, je gaat jezelf verbazen over de verrassend lage prijzen.

Niet alleen voor vliegtickets, maar ook voor pakketreizen vanaf Weeze Airport. Retourvlucht, transfer naar hotel en hotelovernachtingen allemaal inclusief. Bekijk hieronder wat je wil weten over goedkope vakanties vanaf Weeze:

Goedkoop op vakantie vanaf luchthaven Weeze:

Is een goedkope vakantie nog wel mogelijk?

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd al een luxe geweest. Voor veel mensen is de portemonnee dit jaar zo krap geworden, dat de mogelijkheden om er even tussenuit te gaan verdwijnen als sneeuw voor de zon.

“Tussen de stijgende prijzen van de boodschappen, gas en benzine zijn de prijzen van vakanties ook nog eens gestegen”

Soms lijkt het vinden van een goedkope vakantie bijna onmogelijk, en daarom wil ik je met dit reisartikel 😉 toch een beetje op weg helpen voor het vinden van een goedkope vakantie. Zodat jij er hopelijk toch nog even tussenuit kan!

Dit kan een heerlijke zonvakantie worden of een unieke stedentrip. Even helemaal weg uit Nederland. Jezelf opladen voor alle (nieuwe) prikkels die we in ons thuisland ervaren. Genieten en nieuwe, mooie herinneringen maken. We verdienen het tenslotte allemaal.

Waarom kiezen voor een goedkope vakantie?

Op dit moment is er genoeg gaande in de wereld. Je dagelijkse boodschappen worden duurder, de gasrekening is hoger dan ooit en de bedragen aan de pomp rijzen de pan uit.

Of misschien ben je net verhuist of is er een andere reden waardoor je liever wat geld bespaard. Het zijn allemaal goede redenen om te kiezen voor een goedkope vakantie. Het is tenslotte fijner om op een goedkope vakantie te gaan, dan helemaal niet te gaan toch?

kroatie-zonEen goedkope vakantie naar Kroatië is ook dit seizoen goed mogelijk! Geniet...

Wat is de goedkoopste zonvakantie?

De meest populaire bestemmingen voor een goedkope vakantie naar de zon zijn onder andere Spanje en Turkije.

Maar ook landen zoals Griekenland, Albanië, Bulgarije en Kroatië zijn uitstekende bestemmingen voor een goedkope vakantie.

Vooral omdat de prijzen op deze bestemmingen vrij laag zijn. Wanneer je op zoek bent naar een goedkope vakantie in een all-inclusive resort zijn Turkije en Egypte vaak de meest goedkope vakantie bestemmingen.

Goedkope vakantie buiten de schoolvakantie

Wanneer je wil genieten van een goedkope vakantie kan je het beste buiten het hoogseizoen reizen. Dat wil zeggen buiten de school- en zomervakantie.

Egypte is dan een ideale bestemming doordat deze ook in het voor- en naseizoen nog heerlijk weer en volop zon bieden. Ook Turkije en Griekenland zijn buiten het hoogseizoen nog heerlijk.

Ook sommige gebieden van Spanje bieden het hele jaar door korte-broeken weer en goedkope prijzen. Denk dan bijvoorbeeld aan het zuiden van Spanje en dan de regio rond Benidorm, Altea, Albir, Valencia en Alicante. Je komt er dan nog genoeg toeristen en ‘overwinteren in Spanje ouderen’.

Wat is de goedkoopste vakantiesite?

De vraag die iedereen stelt is “Waar kan ik de goedkoopste vakantie vinden?”. Er zijn volop vakantiesites op het internet, maar niet een is per definitie de goedkoopste of de beste.

Er kunnen tenslotte altijd prijsverschillen zijn doordat sommige aanbieders reizen al ingekocht hebben of eventueel extra kortingen verlenen om toch nog even die laatste plaatsen vol te kunnen krijgen. Daardoor loont het om diverse vergelijkingssites te bekijken zoals:

 1. Tix.nl
 2. Elisawashere.nl
 3. Cheaptickets.nl
 4. Skyscanner.nl
 5. Weflycheap.nl
 6. Vakantiediscounter.nl

Welke dag is het goedkoopste om een vakantie te boeken?

Wist je dat de dag van vertrek soms honderden euro’s kan schelen op je vliegticket? Zo is voor reizen binnen Europa de dinsdag over het algemeen de goedkoopste dag om te vertrekken. Maar ook vaak de goedkoopste dag om terug te vliegen.

“Dit kan soms honderden euro’s schelen per ticket met de prijzen verderop in de week. Donderdagen en weekenden zijn vaak de duurste dagen om te vliegen”

Op welke dag moet je boeken voor een goedkopere vakantie?

En naast je vertrekdatum is ook de dag waarop je boekt van invloed op de prijs. Zo kan je op zaterdag naar een vliegticket met vertrek op een dinsdag kijken. En drie dagen later een prijs van tientallen euro’s minder zien.

Daarom is het verstandig om even op te zoeken wat per vakantieland vaak de goedkoopste boekingsdagen zijn. En eventueel de prijzen gedurende een paar dagen in de gaten houden. Zo kan je toch per persoon nog geld besparen op je ticket voor een goedkope vakantie.

Vanaf waar kan ik de goedkoopste vlucht boeken?

Naast het uitkiezen van de juiste dag loont het vaak ook om diverse luchthavens te bekijken. Soms scheelt het gewoon 250 euro per ticket als je vanaf een Duitse luchthaven als Düsseldorf of Weeze airport vliegt in plaats van Schiphol.

Dit is verschillend per vakantiebestemming en soms is het juist ook andersom, of vind je grote prijsverschillen tussen Nederlandse luchthavens.

Op dit moment is het ook een puinhoop op Schiphol. Er zijn lange wachtrijen, koffers raken zoek , vluchten worden geannuleerd. Dit seizoen niet voor Schiphol kiezen is erg slim. Er is veel veranderd. Van Grootste luchthaven naar een ongeregeld zooitje. Zonde!


Iets wat handig is om te weten is dat wanneer je vanaf een Duitse luchthaven vertrekt, je treinticket vanaf de Nederlandse grens tot aan de luchthaven vaak bij je kaartje inbegrepen is. In dat gevoel hoef je alleen een treinkaartje te kopen voor het Nederlandse deel van je reis, de rest is geregeld.

Welke 5 landen zijn het goedkoopste om naartoe op vakantie te gaan?

We hebben natuurlijk Spanje, Griekenland en Turkije al een paar keer genoemd. Hieronder hebben we nog 5 andere goedkope vakantie bestemmingen in Europa voor je op een rij gezet:

 1. Albanië
 2. Bulgarije
 3. Marokko
 4. Egypte
 5. Estland

Welke 10 steden zijn het goedkoopste voor een stedentrip dit seizoen?

Een stedentrip dicht bij huis is natuurlijk goedkoper dan een stedentrip naar Oslo of Porto. Alleen al de reistijd naar Brugge in België bijvoorbeeld is zwaar besparen op het vervoer dat je gaat gebruiken.

Hieronder heb ik de goedkoopste stedentrips van dit moment op een rijtje gezet. Alle steden zijn klikbaar. Door op een stad te klikken vertel ik je veel meer over jouw gekozen stad.

Niet alleen de algemene info over jouw gekozen stedentrip, maar ook verrassende tips, nieuwste info en plekken die je niet gemist wil hebben als je weer in het koude Nederland bent. 😊 Dit is de top 10 van goedkope stedentrips van dit moment:

 1. Hurghada
 2. Tallinn
 3. Marrakech
 4. Antalya
 5. Krakau
 6. Fez
 7. Tanger
 8. Agadir
 9. Palermo
 10. Benidorm
 11.  Sofia

stedentrip-tallinn-vanaf-airport-weezeEen tof voorbeeld van goedkope stedentrips; Tallinn in Estland. Vlieg vanaf Airport Weeze

Reacties