Stedentrip Rome Colosseum
Stedentrips
Ralph Siebers
Stedentrips
12/20/2021

Weekend Rome – vliegen vanaf Weeze naar Rome

12/20/2021

Weekendje Rome – ideeën:

Weekend Rome – vliegen vanaf Weeze naar Rome

Weeze Airport vliegt niet direct op Rome, maar kiest voor een kleinere en goedkopere luchthaven in de buurt: Ciampino. Let op tijdens het boeken dat je voor Ciampino met de luchthaven code CIA kiest.

Het is trouwens goed mogelijk om in Ciampino te overnachten. Dit heb ik ook gedaan 😉 Ik vond het zelfs prettig. Je verlaat aan het einde van de dag de indrukwekkende, maar drukke stad Rome. Met de trein (goed en goedkoop in Rome en omgeving) ben je binnen 15 min. in Ciampino.

“Ciampino zelf heeft ook een klein centrum, waar je ’s avonds met de locals een ijsje eet bij de plaatslijke gialletti”

Je  bent binnen binnen 120 min. in Rome – Ciampino. Ryanair is de luchtvaartmaatschappij die de meeste goedkope vluchten en combireizen vanaf Weeze Airport biedt. Ciampino (CIA) airport is van oorsprong, net als Weeze Airport, een militair vliegveld. De luchthaven ligt dichtbij de stad Rome. Binnen 15 min. ben je in Rome met de trein.

Weekendje Rome, reisschema voor 2 dagen

Een weekendje Rome vanaf Weeze Airport is een perfecte manier om de stad in korte tijd te leren kennen. Hoe lang je ook wilt, er zijn zoveel highlights dat je wel een selectie zult moeten maken. Voor specifieke info en tips voor Rome klik je hier 

Als je 2 dagen in Rome door wilt brengen, zijn er een aantal hotspots die je op je lijstje moet zetten. Het is aan te raden nog wat langer te gaan, maar als je echt maar 2 dagen kan, zul je toch een schema moeten maken om zoveel mogelijk te kunnen zien.

Rome is een prachtige stad en is een bijzondere bestemming voor een stedentrip. In 2 dagen zul je voornamelijk rondlopen door de stad en de bezienswaardigheden bekijken. Je zult dan hoogstwaarschijnlijk geen tijd hebben om ook echt bij musea naar binnen te stappen.

Je vlucht naar Rome vanaf Weeze

Er zijn verschillende low cost maatschappijen die je voor een prikkie naar Rome kunnen vliegen. Bespaar tijd met zoeken, want dat heb ik al voor je gedaan 😉 Ryanair is namelijk de goedkoopste die vliegt naar Rome…

Je kunt ook nog eens kiezen uit verschillende vliegvelden die zowel in Nederland als in Duitsland en België te vinden zijn. In sommige gevallen kun je geld besparen door vanuit het buitenland naar Rome te reizen. Weeze Airport vliegt maar liefst 4 keer per week op Rome!

Aangezien je maar 2 dagen in Rome hebt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk uren in de stad door kunnen brengen. In dat geval is het slim om een zo vroeg mogelijke heenvlucht te boeken. Zo zorg je ervoor dat je vroeg aankomt in Rome en je ontdekkingstocht kunt beginnen.

De terugvlucht kun je dan weer het beste zo laat mogelijk boeken. Zo kun je nog net wat langer door en nog net wat meer zien van Rome.

Kies een strategisch gelegen hotel in Rome (of in de buurt)

Om je reis zo strak mogelijk te laten verlopen, is het een goed idee om je hotel als startpunt te gebruiken. Denk hierover na als je je hotel gaat boeken. Bekijk hier meer info over Rome.

Boek je namelijk een hotel dat ver buiten de stad ligt, zul je meer tijd doorbrengen in de trein, bus of metro in plaats van in de stad zelf. Ik koos voor Ciampino omdat ik van rust houd na een drukke en prikkelgevoelige stad 😉

Zorg ervoor dat je een hotel kiest dat een goede ligging heeft. Hier zul je misschien wat meer voor moeten betalen, maar uiteindelijk helpt het je sneller je route door de stad te wandelen.

Het centrum van Rome is gevuld met prachtige bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Door een strategisch hotel te boeken, heb je de mogelijkheid veel meer van de mooie stad te zien.

Maak een selectie voor je weekendje Rome

Door goed na te denken over welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken tijdens je weekendje Rome, kun je ervoor zorgen dat je route wat sneller gaat.

Als je namelijk perse naar de Sint-Pietersbasiliek wilt, zul je rekening moeten houden met lange wachtrijen. Je kunt kijken of je een kaartje online kunt kopen waarmee je gewoon vooraan kunt aansluiten of juist betalen voor een audiotour en vervolgens direct naar binnen kunnen.

Het is slim om de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken bij elkaar te zetten. Zo weet je wat je allemaal wilt bekijken en kun je uit gaan zoeken wat allemaal dicht bij elkaar te vinden is.

Deze bezienswaardigheden kun je dan combineren en in gedeeltes de stad Rome ontdekken. Op deze manier deel je je tijd het meest voordelig in.

De bezienswaardigheden voor dag 1 en 2 in Rome

Je zou op dag 1 het Kasteel Sant Angelo kunnen bezoeken en dan Vaticaanstad er achteraan plakken. Van daaruit kun je verder naar de Villa Borghese en Spaanse Trappen. In de avond bezoek je dan de Trastevere voor het meest heerlijke Italiaanse eten.

Op de 2e dag zou je bijvoorbeeld kunnen starten met de Oude Stad. Je start dan bijvoorbeeld bij het Colosseum, het Pantheon en de Trevi Fonteinen.

Als je maar goed plant en je aan het schema houdt, kun je makkelijk in 2 dagen tijd de belangrijkste highlights van Rome bewonderen.

De stad staat bekend dat het je kan verwennen met de meest mooie gebouwen en uitzichten. Het is aan jou om hier optimaal van genieten. Met een goede planning kun je van alles genieten.

Stedentrip Rome Spaande trappen
Heerlijk eten in Rome

Het is natuurlijk ook wel aan te raden bij de echte Italiaanse restaurants te gaan ontbijten, lunchen en dineren. Italië is natuurlijk ook vooral bekend om haar fantastisch lekkere eten.

Kies dus de beste lokale restaurants uit in Rome en laat je verrassen door de geweldige traditioneel bereide gerechten die op de kaart te vinden zijn.

“Alle gerechten worden nog op grootmoeders wijze bereid volgens een eeuwenoud recept. Dit is ook wat je proeft. Sla dus dit dus absoluut niet over"

Het eten in Rome hoeft er helemaal niet duur te zijn. Door een beetje goed rond te snuffelen vind je de gezellige kleine en traditionele restaurantjes, waar je voor een leuke prijs, heel goed kunt eten. Geniet vooral van je 2 dagen in Rome en maak prachtige herinneringen. Krijg geen spijt en boek nu nog jouw weekendje Rome via deze link


Reacties