alhambra-in-granada-bezoeken-weezeairport-nl
Vakantie Spanje
Ralph Siebers
Vakantie Spanje
11/08/2022

Alhambra in Granada Spanje bezoeken? Dit moet je écht weten | WeezeAirport.nl

11/08/2022

Alhambra in Granada staat in de top van meest bezochte monumenten in Spanje. Alhambra is een zeer indrukwekkend complex van bijna 150.000 m2! Om dit even te verduidelijken: een voetbalveld is 6700 m2. 

Alhambra in Granada bezoeken – wat wil je weten?

Het Spaanse binnenland

De meeste mensen zullen bij een vakantie naar Spanje denken aan de kustgebieden waar het plaatje zon, zee en strand altijd een grote rol speelt.

Stedentrips naar Barcelona, Madrid en Valencia worden veel geboekt door ons Nederlanders.

Maar ook de échte zonvakanties naar Spanje zijn enorm populair. Een vakantie naar Mallorca, Tenerife of Gran Canaria worden ook vaak bezocht. Ik weet zeker dat jij ook jouw favoriete vakantie naar Spanje kan noemen nu.

Maar Spanje heeft ook landinwaarts een heleboel moois te beiden. Eén van de plekken die je eigenlijk niet over mag slaan in Spanje is Granada.

alhambra-bezoeken-weezeairport-nlAlhambra In Granada is meer dan de moeite waard om te bezoeken!

En dan vooral een bezoek aan het indrukwekkende paleizen complex Alhambra. Ik vertel je meer over de geschiedenis van Alhambra en haar omliggende hoogtepunten. Samen met enkele tips voor jouw bezoek.

Dus als jij benieuwd bent wat voor moois het Spaanse binnenland te beiden heeft voor jouw volgende vakantie, kijk dan hieronder vooral snel verder!

Van Airport Weeze naar Granada met Ryanair

Ryanair regelt de meeste vluchten vanuit Airport Weeze. Corendon Airlines is ook aanwezig, maar heeft slechts een paar vluchten.

Het is mogelijk om vanuit Weeze te vliegen naar Malaga. Vanaf Malaga is het nog maar 2 uurtjes rijden met een huurauto naar Granada. Van Malaga naar Granada is ongeveer 90 kilometer.

Je kunt er voor kiezen om van Weeze naar Alicante te vliegen, maar dan ben je wel 3 tot 4 uren met de (huur)auto onderweg. Zeker als je de mooie route langs de Costa wil gaan rijden.

Pakketreizen naar Granada of Malaga vanaf Airport Weeze zijn goedkoop en zorgen voor minder stress. Alles is al geregeld, de vlucht, transfer naar je hotel en jouw mooie en favoriete hotel. Klik hier voor de prijzen van een vlucht naar Malaga.

Korte geschiedenis Alhambra

Het Alhambra is een prachtig en groot paleizen complex in Granada en ook een van de hoogtepunten van het Spaanse binnenland.

Het paleizen complex is gebouwd in de 13e eeuw, in de tijd van de Moorse overheersers, de Nashrid sultans.

Het bevindt zich op een strategische locatie op een heuvel net buiten de stad. Hierdoor heb je vanuit de paleizen niet alleen een geweldig uitzicht over de stad, maar je kan de paleizen vanuit de stad ook goed zien liggen.

De naam betekend in het Arabisch ‘het rode paleis’. En vooral in de avond doet het paleis haar naam eer aan. Wanneer de rode klei, welke in de stenen van het paleis vermengd is, deze een mooie donkerrode kleur geven.

Binnen het paleizen complex vind je naast de Nasriden paleizen ook het Generalife zomerpaleis. Het Generalife zomerpaleis staat vooral bekend om haar prachtige tuinen, middeleeuwse torens en Christelijke kerken.


Wat is de beste tijd om het Alhambra te bezoeken?

De morgenstond heeft goud in de mond. Vroeg opstaan en direct Alhambra bezoeken levert voordeel op. Onthoud dat het Alhambra in de top staat van meest bezochte monumenten in Spanje.

“Ook staat het sinds tientallen jaren op de lijst van UNESCO werelderfgoed”

Generalife en Alcazaba zal ik aanraden om in de vroege ochtend bezoeken. Kijk voor actuele openingstijden even op de officiële site. In de volgende alinea vind je hier meer over.

In de ochtend vinden er veel georganiseerde tours plaats bij de Nasrid paleizen. Het is verstandig om deze paleizen in de late middag of zelfs avond te bezoeken. Het is dan beduidend rustiger.

Ook mag jij jezelf op tijd melden, vaak zelfs 30 minuten van te voren. Ze zijn streng, dus houd hier rekening mee.

Hoe lang heb je nodig om het Alhambra complex te bezoeken?

Wanneer je alles wil bekijken raad ik je aan om 4 uurtjes vrij te maken. Zodoende kan je op je gemak alles ervaren en voel je geen tijdsdruk.

Alhambra bezoeken en tickets

Voordat ook over de tickets voor Alhambra begin moet ik je eerst iets vertellen. Al deze info komt uit 2022. Geen idee wanneer jij dit artikel leest, maar de prijzen kunnen alweer aangepast zijn.

kijk even op de website voor de actuele prijzen: tickets.alhambra-patronato.es/en/ De site is helaas niet in Nederlands beschikbaar.

Er zijn twee soorten toegangstickets voor het Alhambra. Een ticket inclusief een bezoek aan het Nasridenpaleis á €19,75 en een ticket zonder toegang tot het Nasridenpaleis á €11,-.

“Kinderen tot 11 jaar mogen het Alhambra gratis bezoeken”

Dat maakt het wel tot een geweldig cultureel uitje wanneer je met het gezin op vakantie bent. Omdat de gratis toegang voor kinderen best wat geld kan besparen. Het is ook mogelijk om een tour met gids te boeken.

Het Alhambra is goed te bereiken met het openbaar vervoer, wanneer je bus C3 neemt ben je ongeveer 6 euro kwijt. Je kan natuurlijk ook de heuvel op wandelen, dit kost je ongeveer 20 minuten. Denk aan voldoende water en smeer jezelf goed in met zonnebrandolie.

alhambra-granada-bezoeken-weezeairport-nlAlhambra in Granada staat garant voor mooie foto's!

Is de Granada Pass voor jou?

Wil je tijdens je bezoek aan Granada meer bezienswaardigheden bezoeken dan alleen het Alhambra? Dan is het aan te raden om een ‘Granada Pass’ aan te schaffen.

Deze pas is inclusief een hop-on-hop-off treinticket welke je dwars door de stad vervoert. Daarnaast zijn tickets voor het Alhambra en de Nasrdische paleizen inbegrepen, inclusief audiogids.

En toegang tot de City Audio Guide App welke je alles verteld over meer dan 20 prachtige bezienswaardigheden in de stad. 

8 Hoogtepunten die je niet wil missen als je Alhambra bezoekt:

Naast het Alhambra paleizencomplex zijn ook de volgende plaatsen in Granada zeker het bezoeken waard: 

1. Sacromonte

Deze 15e-eeuwse zigeunerwijk ligt op een heuvel en bevat typische grotwoningen in haar steile straatjes. De wijk heeft een museum over haar bekende grotwoningen en heeft een lange traditie van flamenco.

sacromonte-granada-weezeairport-nlSacromonte in Granada is bijzonder vanwege de grothuizen en Flamenco!

Het is dan ook zeker een aanrader om in de avonduren een flamencoshow te bezoeken. Deze vinden ook plaats in de grotten. Echt een unieke ervaring waar je nog lang van gaat nagenieten.

Liever overdag iets doen? Bezoek de plaatselijke Sacromonte abdij, hoog op de heuvel, en geniet van het uitzicht. Vroeger werd de heuvel ook heilig verklaard door de Spanjaarden.

“Sacromonte betekent dan ook letterlijk de heilige berg"

2. De Kathedraal van Granada

Deze 16e -eeuwse kathedraal ligt midden in het centrum van de stad en is gewijd aan de maagd van reïncarnatie.

De bouwstijl van deze prachtige kathedraal is een gebalanceerde mix van renaissance, barok en gotische stijl. Denk aan een goed fototoestel.

3. Capilla Real

De Capilla Real is de grafkapel voor koningen welke zich naast de kathedraal van Grenada bevindt. De kapel stamt uit 1517 en is gebouwd in gotische stijl.

Hier vind je onder andere het graf van Isabella en Ferdinand, het koningspaar welke de stad heroverden van de Moren.

4. El Bañuelo

Het Arabische badhuis El Bañuelo is het oudste hammam badhuis van Andalusië. En tevens ook de best bewaarde. Het badhuis ligt in de wijk El Albaicin en is gratis te bezoeken.

5. Het Ka Cartuja klooster

Beter bekend als het Monasterio de Nestra Seõra de la Asunción. Dit zeer indrukwekkende klooster stamt uit 1506 en ligt op de noordwestelijke heuvel van de stad.

“Het is een stevige wandeling om bij het klooster te komen maar zeker de moeite waard”


alhambra-het-ka-cartuja-kloosterNiet alleen het Ka Cartuja klooster is de moeite waard, Alhambra is altijd mooi!

6. Sierra Nevada

Dit gebergte ligt vlak bij de stad en staat bekend om haar besneeuwde bergtoppen. Hier kan je naast een prachtige wandeling in de natuur ook genieten van een goede 85 kilometer aan skipistes.

7. Basílica de San Juan de Dios

Deze kerk is gewijd aan Johannes de Deo, de patroonheilige van de stad Grenada. Het ziet er van buiten erg sober uit, maar laat je niet om de tuin leiden.

“Van binnen is deze kerk overweldigend met haar bladgouden decoraties”

8. La Alcaicería markt

Als laatste is een bezoekje aan de grote bazaar van de stad ook een echte aanrader. Oorspronkelijk werd hier de grote Moorse zijdemarkt gehouden maar tegenwoordig is dit een toeristische markt waar je gegarandeerd zal slagen voor souvenirs.

Extra tips voor jouw bezoek aan het Alhambra

De aller belangrijkste tip die we je kunnen geven is: zorg dat je je tickets ruim van tevoren al besteld. En dan bedoel ik ook écht ruim.

Tickets om het paleis te kunnen bezoeken zijn namelijk over het algemeen al weken van tevoren uitverkocht.

Een bezoekje aan het Alhambra doe je dan ook niet even op de valreep. Vooral omdat het niet mogelijk is om tickets bij het paleis te kopen op de dag zelf, deze moet je echt van tevoren online reserveren.

“Elk half uur mogen 300 bezoekers met een ticket naar binnen om de paleizen te bekijken”

Pakketreizen naar Granada of Malaga vanaf Airport Weeze zijn goedkoop en zorgen voor minder stress.

Alles is al geregeld, de vlucht, transfer naar je hotel en jouw mooie en favoriete hotel. Klik hier voor de prijzen van een vlucht naar Malaga.

Reacties