De 7 beste vliegvelden van Europa
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
07/08/2020

De 7 beste vliegvelden van Europa

07/08/2020

Als het om beste vliegvelden van Europa gaat, dan zijn er nog wel een paar die op dat lijstje thuishoren. Alleen al dit continent telt zo’n 300 vliegvelden en sommige landen hebben er zelfs meerdere.

Om tot 1 van de beste vliegvelden van Europa te horen, is naast de grote van het vliegveld ook de reizigerservaring van groot belang.

Daarnaast is de verbinding met de luchthaven natuurlijk ook een belangrijk punt. Kun je de luchthaven namelijk niet goed bereiken, dan gaat een vliegveld weer naar beneden in de lijst.

Natuurlijk is het aanbod aan eten op het vliegveld zelf ook erg belangrijk. Bij een reis hoort natuurlijk een heerlijk diner voor vertrek of een lekker drankje om optimaal te kunnen relaxen. Ook is het handig om de ´vergeten spullen´ op het gekozen vliegveld aan te kunnen schaffen.

Bier en minigolf: Je vindt het op München Airport

Het beste vliegveld van Europa is met stip toch echt het vliegveld van München. Dit vliegveld staat ook als hoogst geplaatste Europese vliegveld in de beste luchthavens van de wereld.

“Op het vliegveld vind je een heuse bierbrouwerij en kun je overal op het vliegveld gratis gebruikmaken van de wifi”

Als je vlucht vertraging heeft of je overstap duurt wat langer, dan is het een idee om de minigolfbaan te bezoeken. Daarnaast kun je tijdens kerst ook de kerstmarkt bezoeken en schaatsen op de indoor schaatsbaan.

München Airport trekt niet alleen reizigers aan. Ook de dagjestoeristen weten het vliegveld goed te vinden. Zeker in de gezellige en sfeervolle decembermaand.

De luchthaven is daarnaast erg goed te bereiken en heeft heel veel verschillende eetgelegenheden waardoor er voor iedereen wel wat lekkers te vinden is. Natuurlijk vind je hier ook het echte Duitse eten. Het is onmogelijk om met honger te vertrekken.

Een lounge voor gestrande reizigers op London Heathrow

Het vliegveld van London Heathrow volgt München op de voet. Er komen maar liefst 80.1 miljoen passagiers en is het grootste vliegveld van Londen en het 7de drukste in de wereld.

Er wordt op deze luchthaven goed nagedacht over de reizigers. Er is zelfs een lounge gebouwd voor mensen die vertraging opgelopen hebben tijdens hun vlucht. Ze kunnen hier gewoon rustig zitten zonder kosten om te wachten tot ze weer verder kunnen.

Ook dit vliegveld is zeer goed bereikbaar en er is een groot aanbod van verschillende restaurants en barretjes om gezellig te zitten. Er is een breed scala aan internationale keukens te vinden, dus of je nu zin hebt in Chinees, Italiaans of Mexicaans op London Heathrow kun je het vinden.

London Heathrow – een mooi en modern vliegveld

Düsseldorf Airport: Een echt zakelijk vliegveld

Een van de netste vliegvelden die er in Europa te vinden is, is het vliegveld van Düsseldorf. Deze Airport is eigenlijk ‘de grote broer’ van Weeze Airport. Er is dan ook een goede samenwerking tussen deze 2 vliegvelden.

Het komt wel eens voor dat er door een flinke storm wordt uitgeweken naar Düsseldorf Airport. De passagiers van het vliegtuig worden dan in bussen vervoerd naar de eigenlijk bestemming in Weeze. Wel zo handig als je auto nog staat geparkeerd bij Weeze Airport. Binnen 60 minuten ben je van Düsseldorf Airport (DUS) naar Weeze Airport (NRN) gereden.

Dit vliegveld heeft tevens ruim 60 winkels gevestigd, waar je heerlijk rond kunt struinen voor je vlucht of tijdens je overstap.

Hier kun je de lekkerste chocolade, parfums en souvenirs kopen en ook voor de nieuwste gadgets kun je hier even rondkijken.

Voor de zakelijke reizigers is er op Düsseldorf de mogelijkheid om gebruik te maken van vergaderzalen en werkplekken. Dit is behoorlijk uniek in Europa en maakt dat heel veel zakelijke reizigers ervoor kiezen om naar Düsseldorf Airport af te reizen.

Je kunt de luchthaven makkelijk met de trein bereiken en het centrum is ook dichtbij mocht je de stad willen verkennen. Ook vind je op dit vliegveld altijd de nieuwste gadgets.

Barcelona en Madrid: heerlijk eten en prachtige architectuur

De vliegvelden van Barcelona en Madrid worden gezien als 2 van de beste vliegvelden van Spanje. Qua eten en drinken is Barcelona subliem en daarnaast is het ook heel eenvoudig om van en naar het vliegveld te komen vanuit de stad.

Bij de landing kun je de mooie Catalaanse haven zien en denk je even dat je er in beland, zo dichtbij als de haven komt.

Madrid wordt dan weer gezien als 1 van de vriendelijkste luchthavens. De architectuur van het vliegveld is prachtig en hier hebben ze ook verschillende prijzen voor gewonnen.

De ligging van Madrid Barajas Airport is ook gunstig en is maar 12 km verwijderd van het centrum. Je kunt dus wanneer je tijd hebt, even een rondje Madrid doen.

“Let op. Weeze Airport vliegt niet rechtstreeks op Barcelona, via Reus en Girona is dit wél mogelijk!” 

Er wordt gevlogen op Girona. Dit kleine en mooie stadje ligt ongeveer op 60 minuten rijden vanaf Barcelona. De verbindigen tussen die 2 steden zijn echter top. Bussen, taxi’s en meer rijden heen en weer.

Lees een boek in de bieb van Schiphol

In de lijst van beste luchthavens mag ons eigen Schiphol natuurlijk niet ontbreken. Ten eerste komen hier veel (buitenlandse) reizigers naar toe die moeten overstappen van vlucht.

Schiphol is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Treinen rijden af en aan. Er is voldoende keuze qua eten en er zijn ontelbaar veel hotelkamers in de buurt te boeken.

Op Schiphol is een bibliotheek te vinden en hier kun je echt even tot rust komen als je vertraging hebt opgelopen of tijd hebt tijdens de overstap.

Wat ook vooral handig is op Schiphol is het feit dat er veel stopcontacten te vinden zijn en je zo altijd je telefoon op kunt laden. Dit klinkt als een kleinigheidje, maar bij veel vliegvelden zijn er maar een minimaal aantal stopcontacten aanwezig.

Tijdens een reis gebruik je vaak net iets vaker je mobiel, waardoor deze net iets sneller leeg raakt. …en we kennen allemaal het gevoel van een lege batterij.

Een heerlijke frisse neus halen op Zürich Airport

Wat ook een ontzettend mooi vliegveld is, is Zürich Airport. Deze Zwitserse luchthaven heeft een heel mooi observatiedek waar iedereen gratis op mag komen. Zo kun je een heerlijke frisse lucht halen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Verder is Zürich Airport een heel degelijk vliegveld. Alles staat zeer duidelijk aangegeven en de nodige ‘poespas’ is verwijderd, waardoor het voor iedereen een zeer overzichtelijk vliegveld is.

Om even je zinnen te verzetten kun je op het vliegveld inline skates of een fiets huren en ook het Museum van Transport bezoeken. Dit unieke museum is een bezoekje meer dan waard.

Reacties