Londen reistips – 10 tips die je niet mag missen
19 oktober 2020 

Londen reistips – 10 tips die je niet mag missen

Londen reistips vind je natuurlijk op WeezeAirport.nl Ik geef je 10 tips, en meer info, om Londen van A tot Z te ontdekken. Bekijk ook de volgende leuke aanbiedingen eens<<

[[showindex]]

Londen reistips – cultuur, ontspanning en diversiteit

Londen, een van de Europese steden die je zeker moet hebben bezocht in je leven. Londen is een bruisende stad waar echt van alles te doen is.

Denk hierbij aan varen over de Theems, een bezoek aan Buckingham Palace en niet te vergeten de Big Ben of de Londen Eye als je durft.

Ook om te shoppen is Londen een van de places to be, Harrods het beroemde warenhuis en Oxfordstreet 3 km lang met maar liefst 300 winkels en alle grote winkelketens.

Ook voor de reizigers die van een feestje houden is er genoeg te beleven in Londen. Denk hierbij aan de wereldberoemde club Ministry of sound.

1.      Bezienswaardigheden die je gezien moét hebben

Londen, gelegen aan de Thames is een van de bepalende en grootste hoofdsteden in Europa. Met als kenmerken de Big Ben, de London eye, Buckingham Palace en het alom bekende West End.

2.      Diversiteit aan nationaliteiten

Dankzij de grote diversiteit aan nationaliteiten in Londen is er eigenlijk voor elke toerist wel wat te vinden wat in zijn straatje past. Zo zijn er vele diverse restaurants en ben je zeker niet gebonden aan het bekende fish & chips gerecht.

3.      Traveler of Oyster card

Wil je jezelf snel en gemakkelijk verplaatsen in Londen maak dan gebruik van de metro, oftewel de ‘Tube’. Wil je er maar een paar dagen gebruik van maken? Dan kun je het beste een Traveler Card kopen die iets meer dan 5 pond kost maar waarmee je de gehele dag onbeperkt gebruik kunt maken van de metro.

Ga je erheen voor een langere periode, dan is een Oyster card het beste. Je moet het eigenlijk zien als een soort chipknip.

4.      Maak een planning – gratis musea

Zoals bekend zijn er heel veel bezienswaardigheden in Londen. Het is daarom ook verstandig om voor elke dag een planning te maken en te kijken wat een geschikte route is om te nemen.

Houd rekening met de afstanden die je moet afleggen om alles te kunnen bezoeken. Dit is een van de simpele Londen reistips, maar wel een belangrijke.

Wat Londen ook nog extra leuk maakt is dat de vele musea die Londen rijk is gratis zijn te bezichtigen. Vergeet zeker niet het British museum wat door vele wordt beschouwd als Engelands mooiste museum.

5.      Hyde park – altijd bezoeken

Alle Londen reistips straks afgevinkt? Moe na een dagje Londen bezichtigen? Dan kun je lekker chillen in de vele parken die Londen rijk is. Het bekendste en grootste park is Hyde park. Ook al ben je niet moe, dan is dit park op zichzelf al een bezoekje waard.

Je vindt er een diversiteit aan mensen. Ook vind je er genoeg eetgelegenheden en maak je natuurlijk gebruik van het mooie park om alles op te eten. Veel parkplezier.

6.      Shoppen in Londen – duur of voordelig winkelen?

Shoppen in Londen. Het wordt gezien als een van de beste plekjes in de wereld en meet zich gemakkelijk met Milaan, Parijs en New York.

 

Hierbij kun je ook nog denken aan de vele warenhuizen die er zijn en bij Harrods krijg je zelfs een personal shopper. Alleen zul je dit wel merken in je portemonnee.

 

Carnaby street en Oxfordstreet zijn ook aanraders waar je van alles kunt vinden. Ben je op zoek naar een wat goedkoper alternatief denk dan aan the Camden Market waar je van alles kunt vinden, maar dan stukken goedkoper.

londen-reistips-harrods

Het wereldberoemde warenhuis Harrods – waar je echt alles kan kopen

7.      Covent garden – SoHo – Camden town

Klaar met winkelen? Bezoek dan de trendy wijk Covent Garden waar je de wat meer trendy winkels en restaurants kunt vinden.

Nabij gelegen ligt Soho, waar de pubs in overvloed zijn. En waar zich ook het episch centrum voor de homo gemeenschap in Londen bevindt. Camden town is wat meer voor de alternatievelingen onder ons maar zeker ook de moeite waard.

8.      Musicals bezoeken op West End

Waar Londen ook beroemd mee is geworden is West End. Hier vind je de beste top musicals uit de hele wereld en vele theater shows. Houd wel rekening met de prijzen van de tickets en ga daarom ook rustig op zoek naar de goedkoopste, dit is geen probleem. Een van de Londen reistips om extra van te genieten

9.      Bekende bars in Londen

Bekende bars die ook de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Jam en Bluu. Londen staat ook bekend om de prachtige rooftop bars. Na het doornemen van alle Londen reistips weet je dat er echt zoveel te zien is. Vaak bevinden de rooftops bars zich in het midden van het centrum.

 

De aqua spirit moet je gewoon gezien hebben en er minimaal een drankje hebben besteld. Waarschijnlijk wordt het een Wodka (‘Shaken, not stirred’).

10.    Waar ga je overnachten?

Al met al kun je zien dat er genoeg te beleven is in Londen. Ik hoop dan ook dat deze Londen reistips je bezoekje nóg plezieriger gaan maken.

 

Je kunt er veel geld uitgeven maar je kunt er ook zeker voor wat minder een hele leuke tijd beleven. Zorg ervoor dat je goed bedenkt wat je van tevoren wilt bezoeken. Maak vooral gebruik van het openbaar vervoer om overal te komen.

 

En er zijn vele hostels en hotels die liggen in het centrum. Waar je voor een zeer mooie prijs een prachtige vakantie of lang weekend kunt beleven. Ben je op zoek naar goedkope overnachtingsmogelijkheden in Londen? Klik dan hier.

Over de schrijver
Ik woon om de hoek bij Weeze Airport, ben fan van reizen en schrijf graag. Een zeer handige combi ;) Graag vertel ik je over de unieke stedentrips en prachtige zonvakantie die er mogelijk zijn vanaf Weeze Airport (NRN). Het is altijd voordelig vliegen vanaf deze kleine en moderne luchthaven!
Reactie plaatsen

SPOTGOEDKOOP OP VAKANTIE?

arrow_drop_up arrow_drop_down