Vliegen vanaf Weeze Airport? 7 Tips van een insider!
Weeze Airport
Ralph Siebers
Weeze Airport
10/12/2020

Vliegen vanaf Weeze Airport? 7 Tips van een insider!

10/12/2020

Al vanaf de beginperiode vlieg ik vanaf Weeze Airport. Ik heb de luchthaven zien groeien in die lange periode. Elk jaar zag ik de bezoekers stijgen. In al die jaren kan ik veel je tips geven als je binnenkort vliegt met Weeze Airport. 7 tips van een insider, oftewel ik woon er 10 minuten vandaan 😉 Wat is er te doen in de omgeving van Weeze Airport? De Weeze Airport tips:

Vliegen vanaf Weeze Airport? 7 Tips – Inhoudsopgave

1.      Vliegen met kinderen vanaf Weeze Airport wordt nóg leuker

Pretpark Irrland ligt erg dicht bij Weeze Airport. Ook Irrland ligt in Duitsland. Als je met kinderen gaat reizen is het natuurlijk ideaal om ze eerst even flink moe te maken.

Daarna is het heerlijk reizen met kinderen. Waarschijnlijk slapen ze veel uurtjes in het vliegtuig en heb jij geen kind aan ze. Ze dromen van alle indrukken die ze die dag hebben meegemaakt in het goedkope Duitse pretpark.

Op het moment van schrijven betaal je € 7,50 per persoon om het megagrote park binnen te komen. Dit is echt heel erg weinig vergeleken met wat wij in Nederland gewend zijn. Alle attracties zijn daarna ook echt gratis. Er is voor iedereen wel iets leuks te ontdekken. Niet alleen betaal je voor kinderen dit bedrag, maar ook voor de volwassenen.

weeze-airport-irrland

Irrland ligt heel dichtbij Weeze Airport

Neem gewoon je eigen eten mee naar het pretpark

Wat veel families doen in Irrland is een bolderkar huren aan het begin van het park. Er staan meer dan 300 bolderkarren voor je klaar. Deze mag je volgooien met alle etenswaren, drank, speelgoed, etc. Je kan in Irrland ook gratis gebruik maken van alle BBQ’s. ideaal toch, alleen nog maar je eigen vlees meenemen en klaar.

Natuurlijk heb je daar ook veel winkeltjes om de laatste vergeten spullen (lucifers) te kopen. Deze tip is alleen als je met kinderen reist en laat in de middag of in de avond vliegt. Check de website van Irrland voor de recente openingstijden en alle actuele info. Kinderen tevreden, jij tevreden. Prettig begin van jullie vakantie toch?!

2.      Bespaar gemakkelijk € 170,- op jouw Ryanair vliegticket

Ryanair heeft een prachtig systeem bedacht om veel meer te verdienen dan nodig is. Als jij niet oplet trap je er ook in, zoals meer van onze landgenoten dit ook hebben gedaan. Veel mensen kijken in de avond en in het weekend om een reis met Ryanair te boeken. Vooral de zondagmiddag is het topdrukte op de site van deze goedkope vluchten aanbieder.

Ryanair heeft hier iets slims op bedacht. In deze piekuren worden de prijzen soms verdubbeld. Er zijn voorbeelden dat prijzen worden verdriedubbeld. Hoe werkt dit?

Ryanair verhoogt de vluchtprijzen wanneer er veel mensen online zijn. Ik heb het voor je getest. Hieronder vind je 3 van mijn screenshots om een wintervakantie naar Alicante in Spanje te boeken vanaf Weeze Airport. (Ik ga graag naar Benidorm).

weeze-airport-ryanair-vliegtickets

Screenshot van mijn computer op zondag 11 oktober om 15:47 uur

weeze-airport-ryanair-vliegticket

Screenshot van mijn computer op maandag 12 oktober om 09:55 uur

weeze-airport-ryanair-ticket

Screenshot van mijn computer op woensdag 14 oktober om 20:17 uur

Voorbeeld hoe je geld kan besparen

Ik wil op vakantie met 2 volwassenen. Ik wil op de heenreis vliegen op zondag 27 december en om 7:20 uur en ik wil weer terug in het nieuwe jaar met de vlucht van 10:35 uur op zondag 3 januari.

Eerst zie je de datum + tijdstip en daarna mijn screenshots van mijn computer. Wat valt je op? Wanneer en hoe laat kon je het beste een vlucht met Ryanair boeken? Hoeveel heb je bespaart? Een dikke € 170 euro omdat je iets meer geduld hebt getoond.

Over het algemeen mag je zeggen dat je op dinsdag, woensdag of donderdag het goedkoopst vliegt. Vaak worden bij de grotere vliegtuigmaatschappijen op dinsdag en woensdag de nieuwe tarieven vrijgegeven.

Wanneer je al ver van te voren weet dat je op een bepaalde datum een reis wilt gaan maken, dan is het altijd verstandig om direct te boeken en alles vast te leggen.

Wacht in dit geval niet op een last minute’ aanbieding. Er is berekend dat je 53 dagen van te voren moet boeken om zo goedkoop mogelijk te vliegen.

3.      Ik haat lange rijen – altijd en overal

Groot minpunt van Weeze Airport is dat het bijna niet mogelijk is om er met het openbaar vervoer te komen. Er zijn wel bussen die je naar een Duits station brengen, maar dit is niet lekker geregeld allemaal en duurt nogal lang allemaal.

Een super pluspunt is dat het parkeren naar verhouding erg goedkoop is en dat er veel alternatieven zijn. Eén week parkeren in de buurt van het vliegveld kost je vaak maar € 60,- Dit bedrag moet je achteraf betalen. Raak je parkeerticket dus niet kwijt.

Ik heb zelf een hekel aan wachten en aan lange rijen. Wij zijn kuddedieren en volgen de rest. Het meest moeilijke vind ik dat ik moet wachten om te pinnen in de stad. In de rij voor mijn eigen geld, bah. – maar ik dwaal af

Ga naar buiten om te betalen voor de parkeerkosten

De volgende tip is simpel, maar doeltreffend. Je bent moe van je terugreis en baalt dat de vakantie er op zit. Je denkt aan de terugreis naar je huis in Nederland. Je pakt jullie koffers van de bagageband en loopt door de douane heen. In je portemonnee vind je gelukkig snel je parkeerticket.

Je sluit binnen in de vertrekhal aan bij de rij mensen voor de parkeerautomaat. Er zijn gelukkig meerdere parkeerautomaten en je wacht geduldig.

Stop! Niet meer wachten, maar doorlopen. Loop naar buiten en ontdek dat er nog meer parkeerautomaten staan. Zonder rij. Met frisse lucht.

Veel vakantiegangers weten dit niet. Jij nu wel. Profiteer ervan. Mochten er nu wel lange rijen met mensen voor deze parkeerautomaten staan… Sorry. Dan hebben te veel mensen deze gratis tips al bekeken 😉

4.      Ben je bang om te vliegen? Ik heb een tip voor je!

Deze tip is een beetje flauw, maar erg leuk om te doen. Het Duitse dorpje Kevelaer is een bedevaart dorpje in de buurt van de Airport. Toeval? 😉 Ja, want Weeze Airport en Kevelaer hebben weinig met elkaar te maken.

In Kevelaer wonen 28.000 mensen en in Weeze wonen er minder dan 11.000. Allebei liggen ze in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Vanaf de Airport is het maar 15 minuten rijden naar Kevelaer.

“Wanneer je een enorme watertoren ziet, dan weet je dat je goed rijdt. Deze valt op in het lage landschap van Kevelaer en Weeze”

De drukste dag van de week in Kevelaer is natuurlijk zondag. Het kleine bedevaart dorpje is zeer de moeite waard om te bezoeken. Veel Katholieken gaan hier op zoek naar het heilige Maria beeld.

Deze plaats was vroeger voor veel Katholieke Nederlanders enorm belangrijk. Nergens in Nederland mocht men het Katholieken geloof uiten. Men week dus uit naar het Duitse Kevelaer. Natuurlijk is het ook mogelijk om alle kerken te bezoeken en kaarsjes op te steken. Wedden dat je iets meer relaxed het vliegtuig in stapt?

5.      Waarom is de afkorting *NRN* zo belangrijk?

Dit is de kortste tip. Wel geef ik je veel verduidelijking. Als je voor het eerst iets moet doen is dat altijd even wennen. Wanneer jij voor het eerst vanaf Weeze Airport vliegt weet je niet precies wat je kan verwachten. Alles moet zo goed mogelijk verlopen met zó min mogelijk stress.

“De onderstaande fout wordt regelmatig gemaakt. Maak deze fout niet! Hierbij mijn waardevolle waarschuwing:”

In het verleden werd Airport Weeze nog Flughafen Niederrhein genoemd. Vandaar ook de vliegveldcode of luchthavencode NRN (Niederrhein).

Eind 2004 werd de naam Airport Weeze aangenomen. Later werd bepaald dat het vliegveld niet Airport Düsseldorf Weeze mag heten. Het vliegveld ligt ruim 80 kilometer buiten de stad Düsseldorf, daardoor zou het gebruiken van de naam Düsseldorf in de naam van het vliegveld misleidend zijn.

Weeze Airport en Düsseldorf Airport liggen dus heel dicht bij elkaar in de buurt. Binnen 80 kilometer ben je van het ene vliegveld, naar het andere vliegveld.

Deze twee airports werken echter wel goed samen. Het komt wel eens voor dat er een vlucht in Düsseldorf moet landen of uitwijken, omdat er ná 23.00 uur in de avond geen vluchten meer in Weeze mogen landen.

Natuurlijk word je met gratis busvervoer terug naar Weeze gebracht. Gelukkig komt dit maar zeer sporadisch voor.

Check dus altijd de vliegveldcode. NRN hoort bij Weeze en DUS hoort bij Düsseldorf. Voordat je vertrekt (of een reis gaat boeken) eerst kijken welke vliegtuigcode er op je vliegticket staat. Voorkomen is beter dan genezen.

6.      Bezoek het Royal Air Force Museum Laarbruch

Ik heb weer een kleine Weeze Airport tips voor je: Het Royal Air Force Museum. Dit hele kleine museum staat op het terrein van Weeze Airport. Je kan er gewoon naar toe lopen vanaf de terminal. Je loopt er ongeveer 10 min. op en het staat ook duidelijk aangegeven.

Op dit moment betaal je maar € 3,- om het kleine museum voor vrede en vriendschap te bezoeken. Let op! Er is wel sprake van een winterstop en het Royal Air Force museum is niet elke dag geopend.

Sinds maart 2016 is er een Engelse Electric Canberra PR7 te zien en sinds kort is er een Hawker Hunter T. 7. aangekocht. Het museum probeert meer vliegtuigen aan te schaffen die in Laarbruch gestationeerd waren. Het is dus écht een klein museum voor de liefhebbers!

7.      Ontdek Weeze Airport en omgeving met de fiets

Dit is zeker de moeite waard om eens te doen. Als je op de dag van vertrek veel tijd over hebt, is dit tof om te doen. er zijn bewaakte en veilige bagagedepots aanwezig bij Weeze Airport. Je hoeft je zo niet druk te maken om je koffers.

Omdat ik 10 minuten van het vliegveld woon weet ik hoeveel mooie fietsroutes er zijn. Ontdek ze en bezoek bijvoorbeeld de sluis bij het Reindersmeer (NL). Maak er zeker gebruik van. De ene fietsroute is nog mooier dan de ander.

De Maasduinen is de naam van ons nationale park. De gemeente bergen (10 min. afstand van Weeze Airport) staat ook bekend als de meest relaxte fietsgemeente van Nederland.

Ook vind ik het zelf supertof om het enorme terrein van Weeze airport per fiets te verkennen. Er is zoveel te zien. Zoiets kan niet op Schiphol of geen enkele luchthaven eigenlijk.

Om in oorlogstijd, vanuit de lucht, niet direct op te vallen is er een enorm dorp aan de zijkant van de landingsbaan gemaakt. Aan de andere kant vind je nu nog zeer veel bos en meerdere bunkers. Een unieke belevenis.

In de terminal vind je de 2-land balie. Hier kun je een echte Niederrhein fiets huren voor weinig geld.  Fietskaarten en fietstassen zijn zelfs inclusief.

Weeze Airport tips

Dit waren mijn 7 tips over de bezienswaardigheden in de omgeving van Weeze Airport. Je hebt kunnen lezen wat je allemaal kan doen bij Weeze Airport. Ik hoop dat er een waardevolle tip voor je tussen zat. Welke tip heb jij het meeste aan? Of heb je misschien zelf een tip voor een bezoek aan Weeze Airport? Ik lees het graag van je in de onderstaande reacties. Dankjewel!

Reacties