barcelona-catalunya-f1
Stedentrips
Ralph Siebers
Stedentrips
04/08/2022

Formule 1 in Barcelona vliegtickets via vliegveld Weeze

04/08/2022

Op zoek naar vliegtickets naar Barcelona voor de Formule 1? Hier zit je goed! Barcelona is één van de populairste Europese vakantiebestemmingen. De Catalaanse stad beschikt over bekende musea en bezienswaardigheden.

Echter is Barcelona ook zeker een sportstad. Topsport zit in het bloed van de Catalanen. Je moet waarschijnlijk direct denken aan de voetbalclub FC Barcelona, maar ook de autosport staat jaarlijks in schijnwerpers.

Formule 1 in Barcelona met het vliegtuig – inhoudsopgave:

Korte geschiedenis Formule 1 in Barcelona

In 1991 werd er voor de allereerste keer ooit een Grand Prix in Barcelona verreden. Nog altijd komt de Formule 1 jaarlijks naar de Spaanse stad. In 2016 wist Max Verstappen zijn eerste Grand Prix te winnen op het circuit van Barcelona.

Jij kan als toerist vanzelfsprekend ook een bezoekje brengen aan het circuit, bijvoorbeeld voor een rondleiding of om de Grand Prix bij te wonen.

Circuit de Barcelona-Catalunya

De racewedstrijden worden georganiseerd op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Opmerkelijk genoeg is het circuit niet te vinden in de stad, maar wel in de directe omgeving.

“In het stadje Montmeló is de circuit gevestigd, een plaats waar enkele duizenden Spanjaarden woonachtig zijn"

In Montmeló is het normaliter erg rustig, behalve tijdens het GP weekend. Het unieke aan de Grand Prix Barcelona is het feit dat de tribunes op een zeer goede manier zijn geplaatst. Jij als bezoeker altijd een goed zicht zal hebben op het verloop van de wedstrijd. Dat is bij veel andere races wel anders, dus het is een enorm voordeel voor de echte fan.

Rondleiding Formule 1 circuit Barcelona

De echte supporter van de Formule 1 zal maar als te graag willen afreizen naar Barcelona. Het circuit is namelijk toegankelijk voor alle fans. Je kan een ticket kopen voor de rondleiding en op alle unieke plekken een kijkje nemen.

Een Engelstalige gids zal gedurende de rondleiding van alles vertellen over het circuit en de historie. Je zal een kijkje gaan nemen in de persruimte, op het circuit, in de skyboxen en nog veel meer. Het is echt een unieke ervaring en een aanrader voor jong en oud.

De rondleiding op het Circuit de Barcelona-Catalunya is zeker betaalbaar. Een ticket voor volwassenen kost slechts 10,00 euro, terwijl kinderen tot 16 jaar voor 5,00 euro mogen deelnemen aan de tour. Kinderen tot vijf jaar krijgen gratis toegang.

Ik moet wel even melden aan de tour alleen doorgang zal vinden als er voldoende deelnemers zijn. De tour start dagelijks om 10:00 uur en duurt ongeveer twee uur.

“Ik raad je aan om voorafgaand aan vertrek alvast online tickets te kopen voor de Formule 1 rondleiding in Barcelona”

Grand Prix Barcelona bezoeken

Jaarlijks zal de Grand Prix van Barcelona worden verreden gedurende het Formule 1 seizoen. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden in de maand mei. Het evenement duurt drie dagen, van vrijdag tot en met zondag.

Vliegtickets naar Barcelona zijn in de maand mei relatief goedkoop. Zeker als jij kiest om vanaf Weeze Airport te vliegen. Veel formule 1 liefhebbers vertrekken naar Barcelona vanaf vliegveld Weeze in Duitsland. Airport Weeze ligt aan de grens met Noord Limburg.

Je kan nu al tickets aanschaffen voor de Grand Prix Barcelona. Je hebt de keuze uit het bijwonen van één van de vrije trainingen, de kwalificatie of de Grand Prix. De ticketprijs is behoorlijk hoog. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen voor het volledige Grand Prix weekend en dat kost 140,00 euro.

Hoe kom ik in Montmeló?

Montmeló is een klein stadje in de buurt van Barcelona en daar kan jij het circuit vinden. Het circuit is gemakkelijk te bereiken met de auto en dat raad ik ook aan.

Het is ook mogelijk om naar het circuit af te reizen met de bus, bijvoorbeeld met de buslijnen 500 en 510. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Barcelona. Dit zal ook wel moeten, want de stad telt bijna 2 miljoen inwoners.

Een taxi is trouwens ook een goede optie, maar wel wat duurder. Het taxiritje zal ongeveer een half uur duren vanuit de binnenstad van Barcelona.

De beste mogelijkheid is door naar het circuit te reizen met een huurauto en die zijn ook goed betaalbaar.

Reacties